Mijn favorieten
  • live well, laugh often, love much
  • LAAT JE EENS LEKKER VERWENNEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    borboletas
    blog.seniorennet.be/borbole
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    lekker eten
    the time you enjoy wasting is not wasted time
    www.mylivewellposts.tumblr.com
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kapblok, Dilbeek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze mooie dag ging het richting Brussel naar de tentoonstelling "Körperwelten" in de Kelders van Cureghem (Anderlecht) Maar eerst en vooral gingen we op bezoek bij Peter Leemans.
    Het restaurant is gelegen aan de drukke Ninoofsesteenweg, op de benedenverdieping van een appartementsgebouw. We staken van wal met een aperitief vergezeld van drie hapjes: mousse van bosduif met ui, flan van groene asperges en slaatje met zalm. Als voorgerecht namen we een terrine van ganzenlever met appeltjes en calvados, voorzien van een briochebroodje in de vorm van een paddestoel. Als hoofdgerecht nam de ene één der laatste patrijzen van het jaar met boschampignons en een wafeltje met veenbessen. Voor de ander Tepanyaki van hertenkalf. Als afsluiter een kofie rijkelijk voorzien van zoetigheden. Correct!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertog Jan, Brugge

    Zwaar bewolkt dus zoeken we de zon in ons bord.......
    Zeer creatieve keuken aan de rand van 't stad.
    Reeds bij het aperitief (campari soda € 10) kwamen verschillende hapjes: gekonfijte kerstomaat, scheermesjes met mango en passievrucht, mousse van aardappel met mimolettekaas, één voor één af !!! We namen er de lunch: als voorgerecht op aanvraag: terrine van ganzenlever met gerookte paling,rode biet infusie en roze ajuin. Als hoofdgerecht lamsvlees uit sisteron met een miniscuul versneden ratatouille en een prachtige lamsjus. Om af te sluiten twee "zoetjes": een creatie rond chocolade en pindanoten en een verfrissend fruitdessert met bosaardbei.
    Mooie selectie wijnen te bekomen per glas, we proefden een Dao van Alvaro Castro uit Portugal.
    Voor de liefhebber van moderne technieken een must !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Vier Emmershof, Lokeren
    Op de wellicht warmste dag van het jaar ging het richting Lokeren.
    Een bezoek aan dit restaurant staat sinds jaren op onze lijst en eindelijk......
    We namen het aperitief op het ruime terras vergezeld van 9 hapjes !
    We kozen voor het driegangen menu persoonlijk door de chef voorgesteld aan tafel:
    Zeetongfilet met mosselen en aardappel, champagnesaus en als hoofdschotel de keuze tussen
    vis of vlees: als visgerecht: zeebaars met een preistoemp of eendeborst  voor de vleesliefhebbers
    aan tafel. De visjes lieten we zwemmen in een witte Bourgogne: rully rabourcé van Olivier Leflaive
    en de eendborst baadde zich in een La Commanderie Saint Estèphe. Zeer vriendelijke (vrouwelijke)  bediening. Onze lunch rondden we af met een trio van desserts rond meloen.
    Een heerlijke kop koffie  en we kregen het nog warmer.....
    Lekker genieten op een terras? allen daarheen......
    www.vieremmershof.be  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenmolen, Klemskerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een zomerse avond richting kust. Via vrienden hadden we dit adresje leren kennen en we hebben genoten! Bij het aperitief vers gemaakte groentechips en een gaspacho met grijze garnaal en pindanoten. Bij de een als voorgerecht garnaalkroket, lekker en bij de ander een carpaccio van tonijn met komkommer en granny smith, sesamzaadjes en sorbet van komkommer ! heerlijk.
    Als hoofdgerecht slibtongetjes gebakken met friet en sla voor de anderen: kabeljauw met tomatencompote, geplette aardappel en blanke boter. Als afsluiter een pana cotta met rabarber en pistache. Op deze eerste avond van het verlof mocht het wel eens iets extra zijn dus trakteerden we onszelf op een spaanse rioja: Roda...fluweelzacht. Hoe pure eenvoud gewoonweg schitterend kan zijn!!!!! Supervriendelijke gastvrouw.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeno, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een dagje brugge startten we in stijl: ontbijt in Small Luxury Hotel The Pand met als afsluiter een glaasje champagne. Om 10u kwam een gids ons afhalen voor een twee uur durende wandeling: het ongekende brugge. We slenterden door kleine straatjes en bezochten er het Sint Anna kwartier. Met zijn prachtige kerk, de Jerusalemkerk, de rolweg met het geboortehuis van Guido Gezelle om vervolgens via de lange rei en Jan Van Eyckplein  bij Restaurant Zeno in de vlamingdam aan te komen. We namen er het aperitief in de binnentuin, vergezeld van enkele hapjes: Ganzenlever - Rode biet, Structuren van tomaat en venkel - Schelpjes(met rook) ,Bitterbal van duif en zwarte truffel.
    Er wordt enkel een menu voorgesteld dat je in verschillende gangen kan bestellen ( maar dan wel iedereen gelijk aan tafel - 1 geen kaas is allen geen kaas....-. Thema van het menu: L'OEUVRE AU VERT: Alles heel mooi gepresenteerd met een mondvol aan ingredienten. Als eerste: Gemarineerde zeebaars - Gelei van zuring Koolrabi - Pink Lady - Klaverzuring. Als tweede: Langoustine en scheermesschelp, Paddenstoeltjes en knolselder. Zeekraal uit het Zwin. Als derde : Tarbot. Crème van aubergines. Korenaarsasperge.Wulken en gel van hun bouillon en look. Als vierde: Ragout van linzen. Kippenoesters.Zuurdesem - Asperge - Kwartelei Als vijfde: Speenvarken (1koteletje) uit Malmedy. De bouten gekonfijt.Jonge look - Nieuwe erwtjes - Zoete ui - Morieljes. En tenslotte als afsluiter: drie mini dessertjes: "Lion" Witte perzik - Pistache - Rijstebrij Aardbei - Framboos - Samba
    We dronken er een Augustus Chardonnay uit Pénédes Spanje en ook een rode spaanse uit de Torro Vertus. Deze laatste een oprecht heel lekkere jonge fruitige wijn, zacht en romig op de tong.
    Na de koffie richting dijver voor een boottocht op de reitjes. Als afsluiter een " Brugse Zot" op het mooiste terras van 't stad bij Laurent van de B-In, het voormalig oud sint jans hospitaal
    Zalig genieten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Trinité, Sluis NL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op stap met vrienden net over de grens. We namen er het aperitief op het terras. Vrijwel onmiddelijk werd gevraagd als de dames een plaid nodig hadden.... uitermate attent en nergens gezien....
    Ons glaasje champagne werd vergezeld van een vijftal hapjes, het een na het ander perfect !!
    We kozen voor het  Menu Copains: Gemarineerde blue finn, gebakken tonijn met  gefrituurde gamba en sausje van limoen en munt... Zalig! Vervolgens Oosterscheldekreeft met artisjok, een uiterst licht sausje met tomaat en kroket van risotto... Hemels !! Gebakken kalfszwezerik met asperges, toefjes rabarbercompot, boekweitpasta en truffel... Ongeevenaard !!! Ierse rundsfilet met gebakken ganzenlever, pepersausje en krokante pommes allumettes.... Super !!! Als afsluiter een soepje van meloen en aardbei met een mousse van southern comfort vergezeld van romig amandelijs...Prachtig !!
    Als wijnen hadden we gekozen voor een witte rioja van de viura druif Abel Mendoza en als rode een portugese Alentejo: Villa Santa. Uiterst bekwame en vriendelijke bediening van een toffe meid !
    Ontegensprekelijk DE ONTDEKKING VAN HET JAAR voor ons, we kijken nu al uit naar een volgend bezoek   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (26 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijsterbes, Donkmeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze prachtige dag reden we richting Donkmeer, zo'n 25 km van Gent.
    Na het aperitief op het terras genoten we er van de lunch:
    Als voorgerecht Kabeljauw met een zalf van bouillabaise en linguine met schelpjes, pittig gekruid, sneeuwwitte vis.... zeer lekker! Als hoofdgerecht Zeebaars met een aardappelmousseline en krokant van Serranoham vergezeld van witte kool en mousserons champignons, overgoten met een kalfsjus.
    Nagerecht: Chocolade en aardbeiengelei met roomijs van hazelnoten.
    Een schitterende lunch, verleidelijke gerechten met prachtige producten en heel veel creativiteit.
    We komen er graag (en rap) terug ! We sloten deze maaltijd af met een koffietafel op het terras
    met heel lekkere versnaperingen, in 't bijzonder de karamelsnoepjes.........
    Jammer dat we geen kennis konden maken met dhr Van der Bruggen. Stijlvolle, charmante bediening !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Stil Ende, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze jaarlijkse uitstap met vrienden bracht ons naar dit restaurant net buiten de stadsrand richting kust. Achter een donker grijze gevel kom je een kleurrijk interieur tegemoet. Mooi gedekte tafels met linnen in grijs en wit. Aperitief hadden we reeds genomen dus gingen we op zoek naar een lekkere witte wijn dat ook onze gerechten vergezelde. We kozen voor een Seresin, Sauvignon Blanc uit
    Nieuw-Zeeland. De keuze viel op het 4 gangen menu. Als eerste gerecht langoustine met scheermesje en bospaddestoelen  in een wel zéér pittige kruidenolie. We gingen verder met een baby-kreeft geserveerd met korenasperges en lamsoor, een geurige schaaldierenbouillon werd apart geserveerd.
    Zéééér lekker ! Tijd voor de rode wijn: een Vino Pedrosa uit de Ribeira del Duero in Spanje.
    Daarbij lamskotelet met asperges en wortelpuree. Als afsluiter een dessert rond aardbeien: aardbeientonic, aardbeienmousse met chocoladekrokant, roomijs van aardbei en basilicum mmmm
    Bij de koffie verschillende versnaperingen: ijspraline van witte chocolade, meringue met citroen en krokantje met brésiliennenootjes.
    'k en Brugge in mien herte, de schoanste stad van 't land, de reitjes en 't stil ende...... zoals willy lustenhouwer het zong.......


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manuscript, Brugge
    Manuscript, het restaurant gelegen in het Kempinsky hotel op de site van het voormalig kasteel van de hertogen van Bourgondie, het Prinsenhof.  Vandaag schitterend weer! Zon, zon zon. We kregen dan ook een tafel op het terras. We kozen voor het menu € 34 bestaande uit drie gerechten.
    We gingen van start met gebakken sint jakobsnootjes "a la plancha" met een zalfje van wortel en kruidenvinaigrette. Pure eenvoud maar zeer lekker. Als hoofdschotel lamsvlees uit Paulliac met groentenmix en rozemarijn. Terug zeer traditioneel, zeer smaakvol maar lauw. Als nagerecht een panna cotta met vanille en rode vruchten. We dronken er een Zinfandel uit Californie bij € 39.
    Dit hotel werd pas heel recent geopend en dit was wel heel merkbaar. Uitzonderlijk lange wachttijden
    en weinig organisatie. Leuk adresje tussendoor.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter Leepe, Zedelgem
    Vandaag op bezoek bij een jonge, zeer getalenteerde chef. Liep stages in verschillende grote huizen en kookt moleculair. Toegegeven het is niet de genre keuken dat je iedere week (?) gaat verkennen maar af en toe mag het wel eens. Het restaurant is modern aangekleed met een aparte aperitiefruimte.
    Reeds bij het aperitief steekt de chef van wal met allerhande hapjes, ' k geloof dat er een achttal waren. Hoorntjes, lolly's, mousses, pralines....
    We kozen voor het degustatiemenu bestaande uit vijf gangen. Als eerste was er een slaatje van kreeft met asperges, vervolgens het tweede onderdeel van dit gerecht met een tartaar van langoustines en sorbet van granny smith. Koningsvis (rouget) met koningskrab en citroen. Dan kwam de kalfszwezerik met tijgergarnaal en mango. Als hoofdschotel een Angus-beef met gelei van wasabi, creme van wortel en komijn. Het nagerecht kwam op 3 verschillende borden. Een mooie wijnkaart met enkele grote namen aan redelijke prijs. We genoten van een Belgisch-Franse wijn: Sillage de Malartic een Pessac-Léognan. Heel moeilijk om de gerechten te beschrijven maar één en al smaken !  Zeer artistiek !
    Voor de liefhebber van supermoderne keuken een must....
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St Guidon, Anderlecht
    Naar jaarlijkse traditie vieren we ons ma haar verjaardag in de catacomben van haar favoriete voetbalploeg, RSCA Anderlecht. Op de eerste verdieping gelegen, totaal vernieuwd interieur met veel beige tinten, prachtige gordijnen en heel veel lichtinval. Na een glaasje champagne en de traditionele welkomstgroet van Mister Michel lieten we ons volgende gerechten serveren: Mechelse asperges met Bretoense langoustines, Gekonfijte eendenlever met sesamzaadjes en rode biet, Gemarineerde Zalm met confit van rode biet en limoen. Als hoofdschotel kozen we voor Gebakken kabeljauw met bieslook en uientaartje; Jonge duif met aardappeltaartje en erwtjes en wortelen. Als nagerecht Aardbeien met ijzerkruidroomijs en rabarber en de klassieke dame blanche.
    Een sublieme Saint Aubin 1er Cru van Morey en een vurige Italiaan uit Toscane: Villa Antinori zorgden er voor dat de visjes zwemmen konden en de duif.....tja......
    Een dagje uit met haar man, twee zonen en kleinzoon, dikke kussen van Mr M.......
    wat kan een moeder zich meer wensen.......    Tot volgend jaar !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aneth, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eventjes dachten we dat de lente begonnen was de laatste dagen ! Niets is minder waar, deze morgen potdichte mist en de ganse dag bleef het grijs. Zon hebben we dagelijks nodig en die gingen we zoeken in Restaurant Aneth aan het Graaf Visartpark in Brugge. Een notarishuis nogal uni ingericht, beige tinten en donker bruine gordijnen. Sober gedekte tafels: glas, broodbordje en mes, serviet, theelichtje en glaasje met verse roos. Bij het aperitief een overvloed aan hapjes: kleine pita met pickels, tartaar van tonijn met krabmayonnaise, tomatenjus met wasabimousse, kwarteleitje en cannelloni met groentjes. We lieten ons bekoren door het marktmenu (3gangen):
    Pieterman met gebakken bloemkool, polenta en scheermesjes met krab, mousselinesaus.
    Als hoofdgerecht een Noorse Skrei (kabeljauwachtige die enkel in deze periode gevangen kan worden want anders vinden we hem terug in heel koude en vooral diepe wateren...)met garnituur van japanse aardpeer, canneloni van schorseneren en mousse van erwtjes. Daarnaast kwam een potje met gestoofde andijvie en bovenop een mousse van aardappel geparfumeerd met truffelolie. Heel lekker!
    Net voor het dessert komen ze met een rolwagen aangereden om een Mojito klaar te maken als verfrissing. Geplette limoen en munt met rietsuiker, een ferme geut rum en aangelengd met sodawater.
    Als afsluiter een marquise van chocolade met amarenokers, gekonfijte sinaasappel en sinaasappelroom. Glaasje met schuim van Chartreuse ( ideaal voor de aanwezige verkoudheid).
    Alsnog een zonnige avond...... De chef neemt afscheid aan de deur. Een aanrader.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Sluis, Sluis NL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Superlatieven, niets meer dan superlatieven !
    We proberen toch jaarlijks Sergio Herman  een bezoekje te brengen om te genieten van zijn enorme creativiteit. Bij ieder gerecht is het woord perfectie van toepassing. We namen er het 4 gangen menu
    Feeling & Taste met als eerste gerecht: Coquilles gegrild en gemarineerd met structuren van aardpeer, frisse salade van witlof en appel, ijsgekoelde yuzu en geschaafde wintertruffel. (rijkelijk voorzien)
    Jonge tarbot en oester, ziltige plantjes jus van cèpes en limoen.
    Kalfszwezerik Sushi's en crème van spitskool, romeinse sla, gomasio.
    Als afluiter drie nagerechtjes we vielen van de éne verbazing in de andere (lees: we weten het niet meer.....) Prachtige garnituur bij de koffie. De wijnkaart: rijkelijk aanbod en pluspunt: betaalbare wijnen tussen de hele grote kanjers. We dronken er een Augustus Chardonnay Pénedès in wit
    en een Téofilo Reyes, Ribera del Duero in rood.  Muy bien, hasta luego Sergio.........

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Oud Konijntje, Waregem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Reeds jaren zijn we te gast in deze culinaire oase, keer op keer werden we er verwend.
    Dit jaar was niet anders op ons nieuwjaarsdiner met familie.
    Het aperitief namen we in de bar/salon: een glaasje champagne met lekkere verfijnde hapjes.
    Het restaurant bevindt zich aan de kant van de tuin, uitkijkend op een enorm terras met veel buxus
    en grote graspartij. Grote ramen en veel lichtinval.  Op het menu:
    carpaccio van sint jakobsnootjes met rode biet, terrine van wintergroenten; zeeduivel met venkel en bladgroente, sausje van steranijs met parmezaanse kaas; Lamsribstuk met puree van zoete aardappel
    en om af te sluiten een verloren brood met kandijsuiker. We dronken er een sancerre, la perriere
    en als kers op de taart een Jospeh Moda Amarone, Australische Cabernet Sauvignon, Merlot wijn
    van het jaar 1998.
    Nog wat kletsen bij de koffie en terug huiswaarts....tomme tomme.....

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Wulf, Dranouter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Als Sinterklaasgeschenk waren we uitgenodigd in Dranouter. Een jonge super getalenteerde chef
    met zeer creatieve ideeen. Reeds bij het aperitief gaat het voluit:
    Crème van raapjes en kastanje, krab en zeeegel, venkelpraline met foreleitjes
    vijf tapas rond varken. Aan tafel gaan we op hetzelfde elan verder:
    We kozen voor het viergangenmenu: ieder gerecht bestaat uit 3 kleinere gerechtjes,
    het één na het ander opgediend. Rolmops van zeebaars, Zeeuwse mossel en chlorofyl
    Groene appel en koningskrab (mijn favoriet, zie foto)Crème van gerookte kabeljauwkuit,
    brandade van kabeljauw, escabèche van girolles; Kortgebakken Bretoense langoustine,
    javanais van eendenlever en gekonfijte pompoen,
    crunch van pompoenpitten en schaaldiervinaigrette
    Haas met rode biet en gierstepap; amandelnougat “Melk en honing”,chocoladefantasie Maracaibo”
    met een verukkelijke ijspraline; vervolgens Pistache, munt, citroenmelisse en matcha
    om te eindigen met “Petits fours”: glaasje mandarijnenjus met speculaasespuma, panna cotta
    rijstcrunch, macarons, vruchtengelei met chocolade.
    Wat je hier op je bord getoverd krijgt is werkelijk adembenemend !
    Grenzeloze fantasie! We hadden alle vier vrij uiteenlopende reachties achteraf
    maar één ding is zeker : Je moet het werkelijk eens meegemaakt hebben!
    Uniek !!






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kommilfoo, Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een dagje kerstshopping in Antwerpen. We bezochten dit restaurant al eerder en komen er graag terug! Vandaag op het menu: als voorgerecht een slaatje met gebakken scampi, daarbij een mousse van witte wortel en carpaccio van sint jakobsnootjes, heel lekker truffelvinaigrette. Als hoofdschotel wellicht één der laatse patrijzen: natuur gebakken met champignons. Daarbij zuurkool met mosterdgelei. zeer origineel en heel lekker. Als nagerecht een biscuit met kastanjes en vanilleijs met banaan. We dronken er een halfje Château Labégorce Zédé 2004, hemels !
    We voelden ons voor 1 dag "Sinjoor". Een aanrader.....
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Durée, Izegem

    We hadden al veel gelezen over dit restaurant dat pas enkele maanden
    geopend is. Het jonge paar werd gisteren zelfs beloond met een michelinster !
    Je komt er binnen in een zeer ruime hal waar we werden ontvangen door de
    dame des huizes. We namen een aperitief in de bar vergezeld van
    verschillende hapjes: gilardeau oester met groene appel, varkenswangentjes
    met espuma van aardappel ( zeer lekker ) praline van geitenkaasje met bladgoud en schuim van rode biet, toast met fazantenpastei en soesje van emmentaler. Op deze koude winterdag kozen we voor het vijfgangenmenu ( oei, oei cholesterol.....) De wijnkaart brengt wijnen van over heel de wereld. We genoten van een Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc en een Italiaanse Vino Nobile de Montepulciano.
    Op het menu: canneloni van simmentalerrund met krab, warm gerookte rivierpaling met eekhoorntjesbrood mmm mmm..... Vervolgens st jakobsnootjes met pata negra en een pompoensoepje met krokante spelt en als hoofdschotel fazant met groene kool en een kroket van de billetjes met ganzenlever. Als aflsuiter een mousse van cassis, chocoladepraliné en een kastanjeroomijs. Het restaurant is zeer ruim met veel lichtinval, modern ingericht.
    Bij de koffie kwam er per persoon een tegeltje met versnaperingen. Tot slot was er een mini optreden aan de nabijgelegen tafel ter gelegenheid van een verjaardag en ze vierden nog lang en gelukkig !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Restaurant Le Fox, De Panne

    "het regent oude wijven" hoorden we op de radio........ Een ideaal moment om ons eens lekker te laten verwennen. We reden richting de Panne in striemende regen.
    We kozen er voor de "Fox lunch" à € 48 : 3 gerechten met 1 glas witte, 1 glas rode wijn en mokka inbegrepen. Bij het aperitief een glaasje met mousse van eendenlever en nog een met bloedworst en compote van vijgen. Als hapje: rode barbeel met een pikante couscous. heeeeel lekker!
    Dan kwam er een mousse van pastinaak met versgepelde grijze garnaal en een coulis van pompoen.
    Als hoofdschotel zeetong met varkenswangetjes, prei en tomaat. En als aflsuiter een  warme peer met amandelspijs en vanilleijs, omringd met een lauwe chocoladesaus. We proefden er een Château Reynon van Dubordieu, een overheerlijke sauvignon blanc  ( daar gaan we weer....) en een verrassend mooie rode Côte du Luberon.
    Bij de koffie  heerlijke pralines, macarons de paris en  .......... huisgemaakte nonnebillekes.....
    Mon Dieu !

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Daniele, Ganshoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op uitstap ! Richting Brussel, bezoek aan de tentoonstelling rond Da Vinci in de Basiliek van Koekelberg. Heel mooie tentoonstelling met vele tekeningen van de meester en zijn tijdgenoten.
    Maar vooraf de hongeren spijzen..... Op de keizer Karelstraat net voor de basiliek heb je het restaurant van de familie Spinelli, de italiaanse flair kan je al voelen bij het binnenkomen.
    We genoten er van een carpaccio van steur met een kaviaar van aubergines en aan de andere kant van de tafel een bladerdeegje met tomaat, aubergine en Parmiggiano. Als hoofdschotel namen we allebei een crepinette van kalfszwezerik met groene kool, polenta en aan tafel rijkelijk met truffels bediend. Als afsluiter voor de een een onvermijdelijke tiramisu gepresenteerd in een glas en voor de ander een panna cotta van tonkabonen en een mousse van blauwe bessen...
    We dronken er een Vino Nobile de Montepulciano....  Gelukkig hadden we gereserveerd want het restaurant was deze middag volledig volzet. Opmerkelijk was dat we tijdens onze maaltijd constant aangesproken werden met  de familienaam. Italianen, heel sterk in bediening

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant Marcus, Deerlijk
    We reden naar Deerlijk  op zoek naar restaurant Marcus. De tafel was besteld voor 13u maar het werd helaas één uurtje later..... gelukkig was er de mobiele telefoon, dit keer een echt gebruiksvoorwerp gebleken.... Op dit late uur werden we er zeer vriendelijk ontvangen door de vrouw des huizes. We informeerden naar de lunch (€33 - 3gangen) en genoten van het aperitief met zeer creatieve hapjes! We vingen aan met een brochette van mechelse koekoek en asperges, vervolgens heilbot met een groentenpuree en gekonfijte kerstomaat om te eindigen met een OVERHEERLIJK soepje van kiwi met roomijs van mascarpone! We dronken er een pouilly fumé Château de Tracy - sauvignon blanc, onze lievelingsdruif- en sloten af met koffie op het mooie ruime terras. We verlieten het restaurant met een belofte: we komen zeker terug maar dan op tijd.......
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Woestyne, Aalter
  • Di Coylde, Beernem
  • De Eetboetiek, Sluis
  • Spetters, Breskens NL
  • L.E.S.S Brugge
  • De Jonkman, Sint Kruis Brugge
  • Schatteman, Hertsberge
  • Spinola, Brugge
  • Sir Anthony van Dijck, Antwerpen
  • Restaurant Vrijmoed, Gent
  • Maison D, Ronse
  • Cuines 33, Knokke
  • Burg 9, Brugge
  • Hostellerie Saint Nicolas, Elverdinge
  • De Jonkman, St Kruis Brugge
  • Volta, Gent
  • het 5e Seizoen, Aalter
  • de vitrine, Gent
  • De Godevaart, Antwerpen
  • t'Jong Gerecht, Brugge
  • 't Zilte, Antwerpen
  • 't Overhamme, Aalst
  • La Luna, Antwerpen
  • Pegasus, Poperinge
  • Grand Cabaret, Nieuwpoort
  • I Trulli, Brussel
  • Het Gebaar, Antwerpen
  • Couvert Couvert, Heverlee
  • La Laiterie, Lille
  • Auberge Herborist, St. Andries
  • A'Qi, Sint Andries Brugge
  • Refter, Brugge
  • Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
  • Le Postay, Wegnez
  • Héliport, Luik
  • 't Pandreitje, Brugge
  • Esmeralda, Knokke-Heist
  • Danny Horseele, Lissewege
  • Fleur sur l'eau, Dendermonde
  • Truffeltje, Dendermonde
  • Bartholomeus, Heist
  • Sea Grill, Brussel
  • Restaurant D'Hulhaege, Deinze
  • Restaurant Michel, Groot Bijgaarden
  • De Kapblok, Dilbeek
  • Hertog Jan, Brugge
  • 't Vier Emmershof, Lokeren
  • Kruidenmolen, Klemskerke
  • Zeno, Brugge
  • La Trinité, Sluis NL
  • De Lijsterbes, Donkmeer
  • 't Stil Ende, Brugge
  • Manuscript, Brugge
  • Ter Leepe, Zedelgem
  • St Guidon, Anderlecht
  • Aneth, Brugge
  • Oud Sluis, Sluis NL
  • 't Oud Konijntje, Waregem
  • In de Wulf, Dranouter
  • Kommilfoo, Antwerpen
  • La Durée, Izegem
  • Hotel Restaurant Le Fox, De Panne
  • San Daniele, Ganshoren
  • restaurant Marcus, Deerlijk
  • de kromme watergang
  • RESTAURANT KARDINAALSHOF

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief
  • Alle berichten

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!