Eventjes dachten we dat de lente begonnen was de laatste dagen ! Niets is minder waar, deze morgen potdichte mist en de ganse dag bleef het grijs. Zon hebben we dagelijks nodig en die gingen we zoeken in Restaurant Aneth aan het Graaf Visartpark in Brugge. Een notarishuis nogal uni ingericht, beige tinten en donker bruine gordijnen. Sober gedekte tafels: glas, broodbordje en mes, serviet, theelichtje en glaasje met verse roos. Bij het aperitief een overvloed aan hapjes: kleine pita met pickels, tartaar van tonijn met krabmayonnaise, tomatenjus met wasabimousse, kwarteleitje en cannelloni met groentjes. We lieten ons bekoren door het marktmenu (3gangen): Pieterman met gebakken bloemkool, polenta en scheermesjes met krab, mousselinesaus. Als hoofdgerecht een Noorse Skrei (kabeljauwachtige die enkel in deze periode gevangen kan worden want anders vinden we hem terug in heel koude en vooral diepe wateren...)met garnituur van japanse aardpeer, canneloni van schorseneren en mousse van erwtjes. Daarnaast kwam een potje met gestoofde andijvie en bovenop een mousse van aardappel geparfumeerd met truffelolie. Heel lekker! Net voor het dessert komen ze met een rolwagen aangereden om een Mojito klaar te maken als verfrissing. Geplette limoen en munt met rietsuiker, een ferme geut rum en aangelengd met sodawater. Als afsluiter een marquise van chocolade met amarenokers, gekonfijte sinaasappel en sinaasappelroom. Glaasje met schuim van Chartreuse ( ideaal voor de aanwezige verkoudheid). Alsnog een zonnige avond...... De chef neemt afscheid aan de deur. Een aanrader.
|