the time you enjoy wasting is not wasted time www.mylivewellposts.tumblr.com
07-05-2008
Ter Leepe, Zedelgem
Vandaag op bezoek bij een jonge, zeer getalenteerde chef. Liep stages in verschillende grote huizen en kookt moleculair. Toegegeven het is niet de genre keuken dat je iedere week (?) gaat verkennen maar af en toe mag het wel eens. Het restaurant is modern aangekleed met een aparte aperitiefruimte. Reeds bij het aperitief steekt de chef van wal met allerhande hapjes, ' k geloof dat er een achttal waren. Hoorntjes, lolly's, mousses, pralines.... We kozen voor het degustatiemenu bestaande uit vijf gangen. Als eerste was er een slaatje van kreeft met asperges, vervolgens het tweede onderdeel van dit gerecht met een tartaar van langoustines en sorbet van granny smith. Koningsvis (rouget) met koningskrab en citroen. Dan kwam de kalfszwezerik met tijgergarnaal en mango. Als hoofdschotel een Angus-beef met gelei van wasabi, creme van wortel en komijn. Het nagerecht kwam op 3 verschillende borden. Een mooie wijnkaart met enkele grote namen aan redelijke prijs. We genoten van een Belgisch-Franse wijn: Sillage de Malartic een Pessac-Léognan. Heel moeilijk om de gerechten te beschrijven maar één en al smaken ! Zeer artistiek ! Voor de liefhebber van supermoderne keuken een must....