the time you enjoy wasting is not wasted time www.mylivewellposts.tumblr.com
04-10-2009
Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
de topper van onze drie-daagse. Vooraleer we de muur van Huy beklommen hadden we nog enkele vitamines nodig..... totaal vernieuwde zaak, zeer ruim, modern en strak. We werden er ontvangen in een apart salon - bar, bij het aperitief: een vissoepje, een puree van aardappel met sorbet van rode ui en petit gris met pindanoten, perle blanche oester. Als voorgerecht ravioli van krab met krokante groeten, tweede gerecht een absolute topper: langoustines met gegrild eekhoorntjesbrood en coulis van cresson met olijfolie. Hoofdgerecht was een patrijs: borst omgeven van groene kool, bovenop een frisee slaatje met croutons en een kroketje van de billetjes.; als nagerecht: moelleux van chocolat met melkschuim geparfumeerd met vanille, en vanilleijs, glaasje met krokant van witte chocolade met passievrucht, sorbet van viooltjes. Bij de koffie: chocoladelolly, macarons chocolade, gebakje met meringue, mousse van passievrucht met guianduja..... Zeker de omweg waard ! ! al dan niet de reis........ TOPADRES !