Gebrek aan energie door een verminderde schildklierwerking.
Het vaststellen van een verminderde werking van de schildklier.
Er bestaat, volgens mijn persoonlijke informatie, tot op heden geen enkele sluitende wetenschappelijke onderzoeksmethode om de werking van de schildklier te kontroleren. Dit zal, volgens mijn eigen bevindingen, ook in de toekomst zo zijn en blijven.
Het is namelijk zo, dat de schildklier niet alleen zorgt voor een optimale hoeveelheid energie in het lichaam, maar ook een bijdrage levert tot het optimaliseren van de lichaamstemperatuur.
De fijnregeling van die lichaamstemperatuur gebeurd dan verder door het beurtelings ademen door het linker- of rechter neusgat. Ademhalen door het ene neusgat geeft verkoeling van het lichaam terwijl ademen door het andere neusgat het lichaam opwarmt. Wie zich in deze materie wil verdiepen kan heel wat nuttig informatie terugvinden in het boek PRANAYAMA de dynamiek der ademhaling geschreven door André van Lysebeth en uitgegeven door Ankh-Hermes BV in Deventer. ISBN 90 202 40277
Aan de hand van testen en een opvolging die ik zelf gedaan heb, ben ik tot de vaststelling gekomen dat de werking van de schildklier zich aanpast aan de seizoenen en aan de buitentemperatuur.
Volgens die testen ben ik tot de bevinding gekomen, dat de werking van een perfect werkende schildklier, uitgezet op een schaal van 1000, hier in België in de Zomer bij een buitentemperatuur van ongeveer +30° C, 140 tot 150 bedraagt. Terwijl in volle Winter bij een buitentemperatuur van rond de -10° C die werking zal oplopen tot 390 à 400.
Mogelijk speelt ook de verblijfplaats op aarde, namelijk het aantal graden Noorder- of Zuiderbreedte (Die duidelijk in verband staan met de buitentemperatuur), een blangrijke rol in die werking. Dit heb ik echter tot op heden nog niet kunnen kontroleren.
Wat ik wel al vernomen heb, is dat mensen met een verminderde schildklierwerking, wanneer ze gaan overwinteren in het Zuiden, zich daar ter plaatse veel beter en actiever gaan voelen. Een mogelijke verklaring hiervoor is, dat het niveau van die verminderde werking, in een warm land voldoende of nagenoeg voldoende is om daar ter plaatse bijna normaal te kunnen leven.
Een gelijkaardige vaststelling heb ik hier in België kunnen doen. Bij de overgang van de Winter naar de Lente. Toen, na een periode van ongeveer anderhalve week, waarbij de gemiddelde buitentemperatuur zowel s nachts als overdag met een 7 à 8° C gestegen was, plotseling die buitentemperatuur terug met een ongeveer eenzelfde hoeveelheid graden daalde, voelde ik me moe en bovendien slaperig.
Toen ik, voortgaande op de hiervoor vermelde informatie, de werking van mijn schildklier kontroleerde, stelde ik vast dat die met plusminus 50 punten was gedaald. Dit was volgens de dan heersende buitentemperatuur ongeveer 50 punten te weinig. Toen ik vervolgens het oligo emement jodium uitteste op mezelf bleek de schildklierwerking terug optimaal te worden en voelde ik me terug volkomen fit.
Aan de hand van al deze gegevens kunnen we dus stellen dat een optimaal werkende schildklier in de Winter meer dan dubbel zo fel werkt dan in de Zomer.
Dit alles wijst volgens mij duidelijk op de temperatuurregelende functie van de schildklier. De schildklier produceert meer energie in de Winter, omdat er door de lage buitentemperatuur, meer energie uit het lichaam verdwijnt door straling. Ook heb ik kunnen vaststellen dat die werking zich aanpast volgens de overgang van de seizoenen en de heersende buitentemperatuur.
Uitgaande van deze informatie stel ik vast, dat een perfect werkende schildklier, de hoofdvereiste is voor een optimale physieke gezondheid en een gevoel van fitheid.
Hoe kan men nu vasstellen dat een schildklier onvoldoende werkt?
De kenmerken van een tekort aan zuur in het lichaam, kunnen over het algemeen ook een indicatie zijn van een te weinig werkende schildklier, of met andere woorden:
- Regelmatig meermaals per jaar terugkerende neus-, keel- en oorontstekingen.
- Regelmatig meermaals per jaar terugkerende verkoudheden en griep.
- Te hoge bloeddruk.
- Te hoge cholesterolwaarden.
- Diabetes.
- De ziekte van Alzheimer.
- Dementie.
- De ziekte van Parkinson.
- Multiple Sclerose.
- Onverklaarbare valpartijen.
- Verlammingen die langzaam zijn tot stand gekomen, dus niet deze ten gevolge van een ongeval. (Tenzij het ongeval gebeurd is door een kortstondige verlamming die is ontstaan tengevolge van een tekort aan zuur in het lichaam.)
- Arteriosclerose of adervernauwing.
- Overbruggingen.
- Slechte bloedsomloop.
- Obesitas en zwaarlijvigheid.
- Een verslaving aan voeding.
- Een tekort aan jodium in het lichaam.
Incontinentie
Zijn allen mogelijk indicaties van een verminderde schildklierwerking. Mogelijk zijn er nog meer, maar heb ik er tot op dit ogenblik geen weet van.
Een schildklier terug optimaal laten werken kan men best op de volgende manier verwezenlijken:
- Schrap alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz. voor minstens een jaar volledig uit uw voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week. Gebuik, indien je dat wenst, sojaproducten of kokosmelk als vervanging.
- Gebruik gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten, s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum D6 op de tong laten smelten, s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum D6 en s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum D6. Gebruik deze middelen allen minimum 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen.
Dus dezelfde behandeling als om een tekort aan zuur weg te werken.