Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergie voor melk, melkproducten en latex

    Allergie.

     

    Een allergische reactie in het lichaam ontstaat altijd, wanneer de mens langs de voeding, drank, de ingeademde lucht of lichamelijk contact, in aanraking komt met schadelijke stoffen. Ze kan echter eveneens ontstaan, wanneer er te veel van een zelfs levensnoodzakelijke stof voor het lichaam wordt aangevoerd, bijvoorbeeld vitamine A en calcium. De graad van werking, van de natuurlijke afweer van het lichaam, zal bepalend zijn voor de grootte van de reactie en het ontstaan ervan.

     

    De sterkte van die allergische reactie.

     

    De sterkte van de allergische reactie is afhankelijk van de schadelijkheid van die bepaalde stof voor het lichaam en de tijdsduur waaraan het lichaam is blootgesteld aan die stof. Ook het contact met meerdere schadelijke stoffen tegelijkertijd en een daling van de natuurlijke afweer van het lichaam, zal de sterkte van die reactie vergroten.

     

    Een allergische reactie kan zich echter op verschillende manieren manifesteren. Zo zal bijvoorbeeld:

     

    • Bedorven voedsel onmiddellijk aanleiding geven tot overgeven of diarree, omdat het lichaam zich zo snel mogelijk wil ontdoen van dit voedsel om te voorkomen dat het te veel schade zou kunnen aanrichten.
    • Een te grote aanvoer van calcium gekoppeld aan een optimale opname in het lichaam, zal de zuur/base verhouding verstoren ten nadele van de zuren. Hierdoor zal de zenuwwerking in sterkte afnemen, zal er een tekort aan kalium ontstaan in het lichaam waardoor de kalium/calcium balans zal verstoord worden en zullen de aders dichtslippen.
    • Bij de aanvoer van melk en melkproducten, zullen er zich altijd slijmen vormen in de mond en de keel, omdat het lichaam deze schadelijke stof wil omgeven met slijm om de schadelijkheid ervan zo veel mogelijk te neutraliseren. Deze slijmen zijn op hun beurt de ideale voedingsbodem voor binnenkomende virussen en schadelijke bacterieën, ze zetten er zich in vast, komen alzo in ideale omstandigheden tot ontwikkeling en vermenigvuldigen zich daardoor zeer snel.

     

    NB. Enkel moedermelk is in de natuur tot op bepaalde leeftijd voorzien als voeding voor zeer jonge kinderen maar zeker niet voor volwassenen. Door die moedermelk beschikken die kinderen over melktanden, die een aantal jaren na de overschakeling op vaste voeding uitvallen en vervangen worden door een definitief gebit. Bovendien is melk van dieren voor geen enkele mens geschikt anders zou de natuur hierin voorzien hebben.

     

    Een allergie voor melk en melkproducten.

     

    Wanneer we de grootte van een allergische reactie uitdrukken in procenten, dan zien we dat er bij 0% van een schadelijke stof er geen allergische reactie zal optreden, terwijl bij 100% de betroffen persoon zal sterven. Een stof waarop het lichaam allergisch reageert heeft dus een giftige uitwerking.

     

    Nu is, volgens mijn persoonlijke bevindingen, een perfect gezonde mens tussen de 3 en de 6% allergisch voor melk en melkproducten. Deze allergische reactie is zo klein dat ze meestal weinig negatieve invloed heeft op het lichaam. Ze wordt dan ook over het hoofd gezien omdat een allergietest in dit stadium, indien hij al zou gedaan worden, geen duidelijk waarneembare reactie zal vertonen.

     

    Maakt die mens echter een virale- of bacterieële infectie door waardoor de lichamelijke afweer sterk daalt, dan loopt die allergische reactie al vlug op tot 30 en meer %. Doet men op dat moment niets om de natuurlijke afweer terug op peil te brengen dan worden we chronisch ziek en begint ons lichaam te degenereren. Het beendergestel en de spieren zullen onder invloed van het gebruik van melk en melkproducten beginnen verweken waardoor de wervels en gewrichten sneller gaan slijten en spieren minder sterk worden.

     

    In die toestand zal iedere virale- of bacteriele infectie, een antibioticakuur of een voedselvergiftiging, de natuurlijke afweer van het lichaam nog meer doen dalen, waardoor de allergische reactie zal oplopen tot 70 à 80%. Antibiotica vernield namelijk niet alleen schadelijke- maar ook een aantal voor het lichaam levensnoodzakelijke bacterieën die bijdragen tot het bekomen van een optimale natuurlijke afweer.

     

    Is de reactie opgelopen tot dat peil, dan kan men bij middel van testen, reeds vaststellen dat bepaalde processen zoals de werking van de schildklier, de werking van de aalvleesklier, het zenuwstelsel, het hormonale systeem, enz. vermindert zijn in werking. De gevolgen hiervan zijn bijvoorbeeld, de verstoring van de balans tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen (homo, lesbieënne), diabetes, het dichtslippen van de aders, exceem, enz.

     

    Bij een pasgeboren kind dat geen borstvoeding krijgt, maar met koemelk of melkpoeder wordt gevoed, kan dit exceem zich reeds na 4 tot 6 weken duidelijk manifesteren. De enige manier om van dit exceem dan nog af te geraken is het vervangen van de koemelk door moedermelk of sojamelk.

     

    Verdere belasting van onze natuurlijke afweer door andere ziekteprocessen en de synergetische uitwerking van daarvoor ingenomen geneesmiddellen (ik heb iemand gekend die per dag er 34 verschillende diende in te nemen), zullen die allergische reactie nog verhogen tot 90 à 95%. Op dat percentage doen zich zeer duidelijk waarneembare verschijnselen voor als onverklaarbare valpartijen, verlammingen, hartproblemen allerhande, hersenbloedingen, dementie, de ziekte van Parkinson, MS, enz.

     

    Een allergie voor latex.

     

    Net zoals voor melk en melkproducten reageert het lichaam van een perfect gezonde mens ook voor 4 à 5% allergisch op latex en latexproducten. Ook die allergische reactie zal overeenkomstig die van melk en melkproducten eveneens toenemen naargelang de lichamelijke afweer afneemt. Is men onderhevig aan een melk- en latexbelasting tegelijkertijd, dan zal die reactie nog heviger zijn. Langdurige blootstelling aan latex en latexproducten heeft eveneens een verweking van de spieren en de gewrichten tot gevolg. (Denk hier aan rugpijnen die ontstaan)

     

    Indien we over latex spreken, dan bedoel ik natuurlijke latex die te vinden is in, meer dan 95% van de condooms, in latex kleding, latex handschoenen, banden, rubber matten, een latex matras, enz. Er bestaan ook matrassen uit kunstmatige latex, die niet de schadelijke eigenschappen van natuurlijke latex hebben maar mogelijk andere, bijvoorbeeld de warmte afvoer van het lichaam die in het gedrang komt vanwege de sterk isolerende eigenschappen van die matras.

     

    Heeft men een allergie voor melk, melkproducten en latex, dan kunnen we beslist aannemen dat de lichamelijke afweer volledig verstoord is, waardoor men ook allergisch gaat reageren op andere stoffen die het lichaam, wanneer het gezond zou zijn, als neutraal of zelfs als goed zou waarnemen.

     

    De samenstelling van melk en melkproducten.

     

    Wanneer we op internet eens de samenstelling van melk en melkproducten opzoeken, dan is er buiten vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, enz. , weinig of niets terug te vinden van voor het lichaam van de mens schadelijke- of kankerverwekkende stoffen. Ook van omega 3, 6, 9, vetzuren, verzadigde- en onverzadigde vetten of cholesterol is weinig of niets terug te vinden.

     

    Van moerdermelk daarentegen wordt zelfs het percentage van DDT vermeld dat 30 jaar na het verbod op het gebruiken van DDT, nog steeds in moedermelk was terug te vinden.

     

    Dit alles doet me besluiten, dat er naar de samenstelling van melk, nog nooit degelijk onderzoek is verricht. Desondanks wordt melk nog altijd beschouwd als het voedingsmiddel bij uitstek voor de hedendaagse mens.

     

    De schandalen indachtig die zich de laatste jaren hebben voorgedaan in de veeteelt, kan ik met niet van het idee ontdoen, dat er schadelijke stoffen in melk en melkproducten moeten zijn terug te vinden die nefast zijn voor de menselijke gezondheid. Zolang men die niet kent kan men ze echter ook niet uit de melk halen en blijven melk en melkproducten de menselijke gezondheid ondermijnen.

     

    Door, het veelvuldig gebruik van hormonen om dieren vet te mesten en het gebruik van antibiotica om de dieren gezond te houden, kan het volgens mij niet mogelijk zijn dat daarvan niets is terug te vinden in de melk. Het kan naar mijn persoonlijke mening ook bijna niet anders, dan dat er in de melk van een koe, die de hele dag niets anders doet dan al de op het gras neergeslagen schadelijke en/of kankerverwekkende stoffen naar binnen werken, toch van die stoffen moeten terug te vinden zijn.

     

    Tegenover dit alles staat, dat bij bloedonderzoek van bepaalde ministers en parlementsleden, men heeft kunnen vaststellen dat het zelfs meer dan 10 schadelijke/kankerverwekkende stoffen kan bevatten. In “Humo” konden we onlangs lezen, dat er in het scheldewater meer vrouwelijke hormonen zijn terug te vinden dan in het lichaam van een zwangere vrouw.

     

    Besluit/

     

    Welke stof, die in de melk aanwezig is, de allergische reactie veroorzaakt, is voor mij een raadsel. Voor mij persoonlijk staat het echter als een paal boven water vast, dat melk en melkproducten veel schadelijker inwerken op de gezondheid, dan virale- en bacteriële infecties, voedselvergiftigingen en antibiotica. Er sterven jaarlijks, met andere woorden, meer mensen aan een melkvergiftiging dan dat men zich zou kunnen indenken.

     

    Wil je, wanneer je cronisch ziek bent, een redelijke kans maken op een goede gezondheid of een spoedig herstel, schrap dan zo veel mogelijk melk en melkproducten uit uw voeding en vermijd zo veel mogelijk contact met latex en latex producten. Alleen al door dit te doen zal er een zeer langzame verbetering van uw gezondheid optreden.

     

     

    07-04-2009, 06:09 Geschreven door  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!