Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    28-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.

    Vervolg Blog "Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen".

    Na  Edward Bach hebben echter in de ganse wereld nog andere hoog sensitieve personen andere bloesem- en aanverwante therapieën ontwikkeld die natuurlijk ook een uitwerking hebben op de werking van onze geest en dus ook op ons lichaam. Zo hebben we de Nederlandse bloesemremedies, de Alaska bloesemremedies, de Alaska edelsteenremedies, de Alaska omgevingsremedies, de Californische bloesemremedies, de Australiën Bush Remedies, de Pacific Remedies, de Rain Forest Remedies en de Florais Angels Flower Essences. Deze remedies zijn, in zover ik op dit ogenblik weet, enkel te koop of te bestellen bij "Bloesemremedies Yarrow" in Hasselt. info@yarrow.be. Tel. +32.11.72.58.58.

    Alles samen dus enkele honderden remedies die allen een bepaalde uitwerking kunnen hebben op de werking van de geest en dus onrechtsstreeks op de werking van het lichaam. Hier stelt zich dan de vraag welke van die therapieën we moeten gebruiken om volledig geestelijk tot rust te komen?

    Ik persoonlijk gebruik al tientallen jaren met goed resultaat de Bach bloesems, de Nederlandse bloesems, de Californische bloesems en uitzonderlijk Alaska bloesems. Het is echter heel moeilijk om juist te bepalen welke bloesemremedies je op een bepaald ogenblik in je leven nodig hebt en hoeveel druppels je van iedere remedie dient in te nemen. Er meer van innemen dan je absoluut nodig hebt is echter zinloos.

    In een aantal gevallen zal dit echter niet voldoende zijn om de "Orthosympatische reactie" volledig af te bouwen en om de "Negatieve gedachten" om te polen naar "Positieve gedachten". Om dit te verwezenlijken dient men voor iedere persoon dan apart uit te zoeken welke bloesems en/of andere behandelingen de betroffen persoon nog nodig heeft om volledig geestelijk en lichamelijk gezond te worden en tot rust te komen.

    Belangrijke opmerking.

    Het aantal druppels per Bloesem waarvan hier sprake is: "Afkomstig ut een zogenaamd voorraadflesje (Stockbottle) en dus niet uit een doseerflesje".

    Literatuur.

    Bach Bloesemtherapie. Theorie en praktijk. Mechtild Scheffer. Uitgeverij "De Driehoek" Amsterdam. ISBN  90 6030 381 4.

    Handboek voor de Bloesemtherapie van Dr. Bach. Philip M. Chancellor. Uitgeverij Ankh-Hermes bv. Deventer ISBN 90 202 5034 5

     

    28-09-2022, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.

    In de hedendaagse geneeskunde wordt er tot op heden nagenoeg geen rekening gehouden met het spirituele aspect van een ziekte. Enkel wanneer een Patiënt bijna volledig geestelijk uit balans is gaat men ingrijpen in het leven van de betroffen persoon. Meestal worden er dan antidepressieva voorgeschreven die de symptomen onderdrukken maar niets doen aan de oorzaak van die geestelijke problemen.

    Geestelijke problemen vormen nochthans één van de grootste oorzaken voor het ontstaan en het evolueren van een ziekte. Ze zijn ook de voornaamste oorzaak voor het ontstaan van "Geestelijke stress". Als je dan weet, dat "Stress" de grootste oorzaak is voor het ontstaan van verhoogde bloeddruk en bovendien de werking van de nieren onderdrukt, waardoor de afvalstoffen zich in het lichaam ophopen, dan moet ik u zeker niet uitleggen dat geestelijke problemen een enorme invloed uitoefenen op het ontstaan en het evolueren van een ziekte.

    Wat is "Stress"?

    "Stress" is een toestand van continue verbroken evenwicht die zich in het lichaamen/of de geest manifesteert. Indien we spreken over "Continue verbroken evenwicht", dan kunnen we besluiten dat "Stress" nooit positief kan inwerken op de gezondheid van een bepaalde persoon.

    Wat men echter in de geneeskunde bedoelt met "Positieve Stress" is niet meer of niet minder dan een kunstmatig opgewekte "Vecht/Vluchtreactie". Het is dus een tijdelijk kunstmatig opgewekte toestand die bijvoorbeeld in de sport gebruikt wordt om op de meest efficiënte manier een crisissituatie te beheersen. Meestal wordt die vecht/vluchtreactie gevolgd door een zware lichamelijke inspanning, waardoor die kunstmatig opgewekte energie verbruikt wordt en het lichaam terug gaat ontspannen.

    Door na te gaan op welke manieren dit evenwicht continue verbroken kan worden kunnen we vaststellen dat er verschillende soorten "Stress" kunnen ontstaan. Voor zover mijn kennis tot op heden reikt, kan ik besluiten dat er naar mijn bescheiden mening vier soorten van "Stress" kunnen voorkomen in ons leven namelijk: Structurele Stress, Overlevingsstress, Lichamelijke stress en Geestelijke Stress.

    1. "Structurele Stress".

    "Structurele Stress", ontstaat er in het lichaam wanneer de lichamelijke structuur wordt aangetast, waardoor die niet meer optimaal kan functioneren. De mogelijke oorzaken hiervoor zijn: een kwetsuur, een verkeerde beweging waardoor een zenuw kan gekneld geraken, een mediche ingreep, kanker, een gezwel of tumor, organen die weggenomen worden en slijtage van bijvoorbeeld de ruggengraat waardoor er zenuwen gekneld geraken en er chronische pijnnen ontstaan. Meestal is het niet meer mogelijk om die lichamelijke structuur te herstellen in de oorspronkelijke staat, waardoor het lichaam in de toekomst niet meer optimaal kan functioneren en er "Structurele Stress" ontstaat.

    Een Osteopaat, een Chiropractor en/of een Manuele Therapeut kunnen, door het verrichten van bepaalde handelingen, in een aantal gevallen bepaalde stucturele problemen nog in zekere mate herstellen. Hetzelfde mag men verwachten van een heelkundige ingreep. Nooit echter zal men er in slagen om de lichamelijke structuur in zijn oorspronkelijke staat te hestellen. Er zal dus altijd een zeker mate van "Structurele Stress" blijven bestaan in het lichaam.

    2. "Overlevingsstress".

    Ons lichaam is er op voorzien om op de meest efficiënte manier te kunnen vluchten wanneer ons leven in gevaar is en is dat niet meer mogelijk, om op de meest efficiënte manier te kunnen vechten tot het behoud van ons leven. Men noemt dit "De Vecht/vluchtreactie" die in ons zenuwstelsel ontstaat wanneer ons leven in gevaar is. Het is een orthosympatische reactie in het zenuwstelsel die er voor gaat zorgen, dat we op het ogenblik dat we gaan moeten vluchten of vechten, we kunnen beschikken over de maximale hoeveelheid energie die in ons lichaam aanwezig is. Het vechten of het vluchten gaat dan weer in het zenuwstelsel een parasympatische reactie veroorzaken waardoor de voor het vluchten of vechten verbruikte krachten terug aangevuld worden in het lichaam.

    Wordt die "Orthosympatische reactie" niet gevolg door vluchten of vechten, dan blijft die gemobiliseerde kracht in het lichaam ronddolen en ontstaat er "Overlvinsstress". De beste manier om die vorm van stress af te bouwen is het doen van intervaltraining. We lopen zo snel mogelijk tot we buiten adem geraken en gaan vervolgens stapvoets verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft. Vervolgens herhalen we wat we gedaan hebben tot we van mening zijn dat "De Vechtvluchtractie" is afgebouwd.

    3. "Lichamelijke Stress".

    "Lichamelijke Stress" ontstaat in het lichaam wanneer er door foutieve voeding, er tekorten aan bepaalde stoffen optreden in het lichaam, er te veel van bepaalde stoffen in het lichaam worden aangevoerd, we te veel geraffineerde voeding gebruiken, er voor het lichaam schadelijke stoffen worden aangevoerd, wanneer we dagelijks bepaalde medicijnen moeten slikken die bepaalde bijwerkingen veroorzaken, wanneer we antibiotica gebruiken, wanneer we hormonen gaan gebruiken als geneesmiddel of als voorbehoedsmiddel, wanneer we het lichaam gaan overbelasten door het verrichten van zware fysieke arbeid en/of het leveren van zware sportinspanningen.

    Om lichamelijke stress te voorkomen of op te lossen, dienen we in de eerste plaats ons voedingspatroon aan te passen volgens de wetten van de natuur. Veronderstel eens dat je als mens zonder wapens, zonder gereedschap en zonder vuur zou moeten leven in de woeste natuur. Wat zou je dan eten en drinken? Het meest logische antwoord op deze vraag is, eten en drinken dat wat er op dat ogenblik voorhanden is in de natuur. We gaan dus heel veel groenten en veel fruit eten, soms insecten, soms honing, soms vis en af en toe vlees als we eens een klein diertje kunnen vangen of de resten van een prooi van een dier kunnen verorberen. We gaan het voedsel dus ook eten zoals het voorkomt in de natuur.

    Wat gaan we niet eten? Zeker en vast geen geraffineerde voeding zoals brood, gebak, deegwaren en suiker, want die bevatten alleen maar koolhydraten en zijn bovendien ontdaan van vezels die uitermate belangrijk zijn voor een goede spijsvertering, de opbouw van de maag/darmflora en voor het opwekken van een verzadigingsgevoel dat ons moet beletten om te veel te eten. Verder bevat geraffineerde voeding ook zeer weinig vitamines en mineralen die uitermate belangrijk zijn voor een goede werking van ons lichaam, de opbouw en onderhoud van onze lichamelijke structuur en de opbouw van onze natuurlijke afweer.

    Ook gaan we geen melk en melkproducten gebruiken want, er is geen enkel in het wild geboren dier dat zich zal laten melken. Enkel moedermelk is in een natuur in evenwicht voorzien als voedsel voor kinderen. Tijdens het geven van borstvoeding verblijft het kind binnen de beschermende aura van de moeder en krijgt het bovendien een aantal nuttige becteriën binnen die nodig zijn voor de opbouw van de bacterieflora in en op het lichaam. De periode van borstvoeding kan in bepaalde gevallen oplopen tot meer dan 4 jaar. Het afkolven van moedermelk kan hierbij een hulpmiddel zijn om perioden te overbruggen waarbij het niet mogelijk is om borstvoeding te geven.

    Het toedienen van "Antibiotica" zal altijd voor gevolg hebben dat niet alleen schadelike bacteriën maar ook voor ons lichaam nuttige bacteriën vernietigd worden die zich in en op ons lichaam bevinden. Deze darmflora vormt namelijk de eerste verdedigingslijn van onze natuurlike afweer.

    Hormonen toedienen aan het lichaam hetzij als voorbehoedsmiddel of als medicijn, verstoord altijd de hormonale werking van het licaam. De vele homo's, lesbiennes en transgenders die heden ten dage voorkomen zijn hiervan de stille getuigen.

    Het dagelijks slikken van steeds dezelfde medicijnen, zal onvermijdelijk voor bepaalde gekende bijwerkingen zorgen. De combinatie van steeds meer medicijnen heeft ongetwijfeld voor gevolg dat er tot op heden niet gekende bijwerkingen ontstaan. Als je dan verneemt dat bepaalde personen tot meer dan 30 verschillende medicijnen moeten slikken, dan stel ik mij de vraag of er op de wereld nog 1 scheikundige is die kan voorspellen wat de uiteindelijke uitwerking is van die mix aan geneesmiddelen. We hebben het dan nog niet gehad over de ongekende bijwerkingen die die mix aan medicijnen zal hebben op de betroffen persoon. Waar we zeker van kunnen uitgaan is dat dit onvermijdelijk "Lichamelijke Stress" zal veroorzaken.

    Ons lichaam is er niet op voorzien om dagelijks zware fysieke arbeid of uitermatie zware sportinspanningen te leveren. Doen we dit toch, dan ontstaat er melkzuur (Lactaat) dat ons lichaam gaat verzuren. Het gevolg hiervan is dat er krampen en spierpijnen zullen ontstaan met als gevolg een irritatie van het zenuwstelsel. Chronische pijn en krampen zijn dus niet het gevolg van een ontsteking in het lichaam.

    Gaat men ook nog veel koolhydraten zoals brood, gebak, deegwaren en suiker eten, dan ontstaat er ook nog ureumzuur in ons lichaam, terwijl het eten van veel eiwitten zoals vlees, vis en gevogelte het ontstaan van urinezuur in de hand werkt. Al deze zuren, urinezuur, ureumzuur en melkzuur, irriteren het zenuwstelsel en doen alzo chronische pijn en krampen ontstaan. De betroffen persoon heeft dan reuma. Hoe erger de verzuring hoe erger de chronische pijn en de krampen.

    Doen we toch zware fysieke arbeid en/of uitermate zware sportinspanningen, eten we te veel koolhydraten en te veel eiwitten, dan is de enige manier om die verzuring te neuraliseren het innemen van voldoende "Urticalcin + vitamine D". (Brandnetelkalk + vitamine D). Door dit te doen gaan we niet alleen spierpijn en krampen vermijden maar gaat ook ons energiepeil met 20 tot 30% stijgen. Kalk neutraliseert namelijk het zuur en brandnetel heeft een bloedzuiverende uitwerking op het lichaam. In het begin van de inname van "Urticalcin + vitamine D" moeten we echter de innamedosis gedurende 5 tot 7 dagen (Zeer uitzonderlijk meer) verhogen tot 3 x 5 tabletjes per dag die je op uw tong laat smelten. Vervolgens schakelen we over op de onderhoudsdosis van 2 x per dag 3 tabletjes.

    Afhankelijk van onze voeding, het doen van zware fysieke arbeid en/of het leveren van zware sportinspanningen, gaan we dus persoonlijk moeten uitzoeken in welke mate we de inname van "Urticalcin + vitamine D" moeten aanpassen. Het ontstaan van chronische pijn en/of krampen kan een indicatie zijn om de innamehoeveelheid te verhogen.

    4. "Geestelijke Stress".

    "Geestelijk Stress" ontstaat in onze geest wanneer we in ons leven, vanaf de conceptie geconfronteerd worden met negatief geladen ervaringen, trauma's, negatieve emoties, slecht nieuws, paniekgevoelens, we lichamelijke- en geestelijke shocks doormaken, bij angsten, enz. Al die negatieve ervaringen worden in ons onderbewustzijn opgeslagen en gaan ons zenuwstelsel meer en meer belasten, waardoor we geestelijk steeds erger uit balans geraken. Het gevolg hiervan is het ontstaan van steeds zwaardere spanningen waardoor ons lichaam en onze geest niet meer optimaal kunnen functioneren.

    Het begint al van bij de conceptie. Is onze conceptie gewild door beide ouders of is ze het gevolg van een onvoorzichtige seksuele relatie? Zijn onze toekomstige moeder en/of vader verslaafd aan drugs, alcohol of roken? Is onze toekomstige moeder verkracht? Is onze moeder als jonge vrouw verkocht aan een oudere man en is ze gedwongen om samen te leven met die man? Is onze moeder tijdens haar zwangerschap onderhevig aan geweld of wordt ze door haar man omringd met de nodige zorg en liefde?

    Dan gaat het verder met de geboorte. Zijn we als jongen of meisje gewild door beide ouders? Gebeurde de geboorte op een natuurlijke manier, dat wil zeggen spontaan of is ze in gang gezet? Waren we als kind op het ogenblik van de geboorte spiritueel klaar om op de wereld te komen? Werden we geboren met een keiersnede, uit medische noodzaak of omdat onze ouders of de arts het zo wilden?

    We kunnen dan verder gaan met de vraag of we de in de natuur voorziene o zo broodnodige borstvoeding hebben gekregen? Zijn we in huiselijke kring opgegroeid of moesten we al na een aantal maanden al naar de crèche? Hoe was die verzorging in die crèche? Hadden onze ouders nog voldoende tijd om ons met liefde te omringen?

    Hoe verliep onze schooltijd? Zijn we gepest op school? Hoe zijn we behandeld door onze leraren? Gingen we graag naar school? Hebben we wel de juiste studierichting gekozen? Waren we een goede leerling of interesseerde het ons niet? 

    Zijn onze vader en moeder nog samen? Zijn ze gescheiden? Hoe is die scheiding verlopen, met wederzijdse toestemming of was het een vechtscheiding? Moesten we als kind wekelijks verhuizen van de vader naar de moeder en omgekeerd? Hebben we ondertussen een pluspapa of plusmama gekregen? Hoe zijn we behandeld door die pluspapa of plusmama? Hoe verliep ons leven met eventuele kinderen van die pluspapa of plusmama?

    Zijn we als kind geschaakt om opgeleid te worden tot kindsoldaten? Zijn we dan verplicht geworden om mensen te vermoorden? Is onze vader als militair opgeroepen om te gaan vechten in en zinloze oorlog? In een oorlog die bovendien nog één van de grootste oorzaken is voor de opwarming van de aarde, denk daarbij aan de talloze ontploffingen, branden en vernielingen die een oorlog veroorzaakt.

    Hoe was het samenleven met onze buren? Leefden we in harmonie met elkaar? Hebben we hen geholpen of hen gepest? Hebben zij ons geholpen of gepest?

    Hebben we een interessante job gevonden? Hoe hoog was de werkdruk? Hoe was de relatie met onze medewerker, met onze ondergeschikten, met onze bazen? Werden we gepest op het werk? Werden we voldoende betaald of werden we uitgebuit en misbruikt? 

    Welke trauma's hebben we opgelopen bij het uitoefenen van ons beroep? Ik denk hier bijvoorbeeld aan de problemen die artsen, verpleegkundigen, ambulanciers, brandweermannen, agenten, militairen, enz. meemaken tijdens het uitoefenen van hun functie.

    Dan stelt zich de vraag, zijn we ondanks al die negatieve emoties gezond gebleven of werden we ziek? Welke negatieve ervaringen en bijwerkingen van medicijnen hebben we als zieke moeten verwerken bij al de behandelingen die we hebben moeten ondergaan?

    Welke negatieve ervaringen hebben we meegemaakt tijdens de driemaandelijkse-, zesmaandelijkse-, jaarlijkse- en/of tweejaarlijkse controles van onze ziekten? Hebben we tengevolge van die controles nog meer medicijnen moeten slikken of andere nog zwaardere behandelingen moeten ondergaan?

    Zoals je ziet is het leven als het ware een vergaarbak van negatieve emoties, trauma's, angsten, paniekgevoelens, enz. Psychologische ziekten zullen dan ook bij velen in mindere of meerdere mate deel uitmaken van hun leven. Ik denk hier bijvoorbeeld aan depressie, autisme, ADHD, Burn-out, paniekgevoelens, angstaanvallen, eetverstoringen, zelfmoordneigingen, zelfverminking, psychosen, enz. 

    P.S. Een "Burn-out" is, "Een finale waarschuwing en beschermreactie" (Het afnemen van uw energiepeil) van het onderbewustzijn, waarmede het u wil beletten om nog verder roofbouw te plegen op uw lichaam en/of uw geest. 

    Besluit.

    Deze opsomming is zeker niet volledig, altijd zullen er nog wel psychologische problemen en/of bijwerkingen van medicijnen opduiken die misschien in de geneeskunde nog niet gekend zijn. Eén ding is zeker, aan de verwerking van deze problemen wordt in de geneeskunde weinig of geen aandacht besteed.

    Wat kunnen we er aan doen?

    De enige manier om aan die geestelijke problemen iets te doen is het toepassen van "Bloesemtherapie". De "Bloesemtherapie" is ontwikkeld door de Engelse Arts Dr. Edward Bach.

    De vierenveertig jarige homeopathische arts "Edward Bach" gaf in 1930 zijn praktijk in Londen op om de laatste jaren van zijn leven te wijden aan een speurtocht naar een eenvoudigere natuurlijke geneeswijze. Hij vond bij zijn intnsieve speurtocht naar "Het juiste geneesmiddel" in de natuur, dat bepaalde planten het vermogen hadden om negatieve gemoedstoestanden om te zetten in positieve eigenschappen.

    Hij heeft op die manier 38 bloesems ontwikkeld die allen een aparte uitwerking hebben op de geest van de mens. Later is dan gebleken dat die veranderingen op geestelijk vlak ook gevolgen hebben op het fysieke vlak. Zo waren de personen die bepalde bloesems innamen minder gestresseerd, werkten hun nieren beter en normaliseerde zich hun bloeddruk zelfs tot waarden van 12 op 7.

    Op basis van zijn jarenlang onderzoek heeft Edward Bach dan de combinatieremedie "Rescue Remedy" samengesteld, die kan worden gebruikt voor het verwerken van een geestelijke- en/of lichamelijke schok, angsten,  paniekgevoelens en traumatische ervaringen. Op basis van mijn persoonlijke ervaring en de opsomming van al de negatieve ervaringen en emoties die ik hierboven gegeven heb, durf ik te beweren dat meer dan 90% van alle mensen hier op aarde in meer of mindere mate baat zullen hebben bij het innemen Van "Rescue Remedy".

    Afhankelijk van de ernst van de geestelijke problemen waarmede een bepaalde persoon te kampen heeft, zal die persoon van die "Rescue Remedy" enkele dagen tot 1 week, 2 x per dag 1 druppel dienen in te nemen om de aan die combinatieremedie gekoppelde geestelijke problemen te verwerken.

    Neem zeker niet meer dan 1 druppel in op hetzelfde moment want, dat kan hevige verwerkingsreacties (Geen bijwerkingen) veroorzaken die op zich niet schadelijk voor u zijn maar u wel enkele rotslechte dagen kunnen bezorgen. Je doet daartoe telkens 1 druppel in een glas met een weinig water, roert het mengsel goed rond, neem het vervolgens in de mond, zet het ook daar goed rond en slik het vervolgens door.

    Je kan die bloesemremedie kopen in een goede natuurwinkel, een apotheek of bestellen bij "Bloesemremdies Yarrow" in Hasselt info@yarrow.be tel +32.11.72.58.58.

    Indien je exact doet wat ik u hier aangeef, dan zult ge u na die inname veel beter voelen. Je zal dan over veel meer energie kunnen beshikken, meer ontspannen zijn, emotioneel veel stabieler zijn, meer zelfvertrouwen hebben, nagenoeg vrij zijn van angst en u veel gelukkiger voelen. Ook zal uw bloeddruk dalenen zullen uw nieren beter gaan werken.

    "Rescue Remedy" kan je later af en toe nog innemen wanneer je bijvoorbeeld slecht nizeuws te verwerken krijgt, bij een ruzie, wanneer je een lichamelijk letsel oploopt, je slecht slaapt, of zo maar omtot rust te komen. meestal volstaat dan de inname van 2 tot 3 druppels zoals hierboven aangegeven. Indien nodig kan je er nog altijd meer van innemen. Het is aan te bevelen om altijd een flesje "Rescue Remedy" bij de hand te hebben zodanig, dat je het direct kan innemen bij een crisissituatie.

    "Rescue Remedy" is een samenstelling van 5 Bach bloesemremedies en wordt doaarom soms ook wel "Five flower Remedy" genoemd. De volgende 5 bloesems maken deel uit van die remedie:

    "Star of Bethlehem" (Vogelmelk): tegen shock en verdoving. Rock Rose" (Zonneroosje): tegen doodsangsten en paniekgevoelens. "Impatiens" (Reuzenbalsemien): Tegen mentale stress en spanningen. "Cherry Plum" (Kerspruim): tegen de angst om zijn zelfbeheersing te verliezen. "Clematis (Bosrank): Tegen de neiging tot uittreden en tegen het gevoel van "Ver weg te zijn".

    Zal de inname van "Rescue Remedy" volstaan om al uw geestelijke problemen op te lossen? Nee zeker niet. Er zijn alleen al door Edward Bach 38 verschillende bloesems ontwikkeld die elk een aparte uitwerking hebben op uw geest. Het uittesten van die 38 bloesemremedies bij middel van een "Deltaspiertest", bij middel van Electro-acupunctuur of op een andere manier, kan uitwijzen of je nog een andere bloesemremedie dient in te nemen om geestelijk volledig tot rust te komen.

    Voor het vervolg  van deze uiteenzetting zie artikel "Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.

    26-09-2022, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!