Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen en voedingssupplementen

    Schuesslerzouten, Biochemische zouten, Oligo elementen, Tracers, Vitamines, Samenstellingen van vitamines en mineralen, Homeopathische middelen, Samenstellingen van homeopathische middelen, Kruidenextracten, Boesemremedies, Edelsteen- en aanverwante remedies.

     

    Gezondheid.

     

    Gezondheid is een toestand van evenwicht in het lichaam en de geest, die zeer moeilijk te bereiken en in stand te houden is. Is er bij een bepaalde persoon dit evenwicht bereikt, dan zal het afweersysteem van de betroffen persoon perfect werken en zal die gezond zijn of worden. Is dit evenwicht bij iemand verstoord, dan zal de betroffen persoon hetzij lichamelijk of geestelijk ziek worden.

     

    Aangezien alles in de natuur is opgebouwd met stoffen die voorkomen in de tabel van Mendelejev, bevat ook het lichaam van de mens heel wat van die stoffen. Deze stoffen dienen dan ook, voor het behoud van een goede gezondheid, steeds in de juiste hoeveelheid in het lichaam te aanwezig zijn.

     

    Dit wil met andere woorden zeggen, dat niet alleen tekorten van die stoffen zo snel mogelijk moeten aangevuld te worden, maar ook dat we er niet te veel in het lichaam van mogen aanvoeren, dit omdat we anders dit evenwicht eveneens gaan verstoren. Natuurlijk kan dit evenwicht eveneens verstoord worden door stoffen, die schadelijk voor het lichaam en/of de geest zijn. Enkele voorbeelden, melk en melkproducten, latex, amalgaam, virussen, bacterieën, hormonen, botox, chemo, bestraling, enz.

     

    Willen we dus gezond zijn dan moet onze natuurlijke afweer optimaal werken. Dit kunnen we alleen verwezenlijken door de tekorten en de overbelastingen (Schadelijke stoffen) in ons lichaam zoveel en zo snel mogelijk weg te werken.

     

    Werkt onze natuurlijke afweer optimaal, dan kan ons lichaam zelf een aanval van schadelijke bacterieën en virussen overwinnen. Het kan echter wel zijn dat er tijdens dat gevecht een aantal vitale stoffen verloren gaan en dus moeten aangevuld worden tot de ziekte overwonnen is. Het is echter ook mogelijk, dat structurele veranderingen die in het lichaam tengevolge van een bepaalde ziekte zijn opgetreden, niet meer omgekeerd kunnen worden.

     

    Deze regels zijn ook van toepassing voor het goed functionneren van onze geest. Het betreft hier dan niet stoffen maar vormen van georieënteerde energie zoals daar zijn, bloesem- en aanverwante extracten waarin die energie is opgenomen. Het is vooral de Engelse Arts Dr. Edward Bach die, met de ontwikkeling van zijn “Bach Bloesemtherapie” hierin een grote voortrekkersrol gespeeld heeft.

     

    Heden ten dage, vind zijn therapie over heel de wereld heel wat navolgers, die zijn werkmethode ook zijn gaan toepassen op edelstenen, zeedieren en zelfs omgevingen. Gezien de grote hoeveelheid en omdat er ook regelmatig bloesemremedies bijkomen, is het bijna uitgesloten om al die remedies hier weer te geven.

     

    Ekele namen:

    Bram Zaalberg, die een aantal Nederlandse bloesemremedies heeft ontwikkeld.

    Steve Johnson, die in Alaska een aantal bloesem-, edelsteen- en omgevingsremedies heeft ontwikkeld.

    Richard Katz en Patricia Kaminski die de Californische bloesemtherapie ontwikkeld hebben.

    Angelina Calabria, die de “Florais Angels Flower Essences” in Brazillië heeft ontwikkeld.

    Pacific Essences, die in Victoria B.C. Canada een aantal Sea- en bloesem Essences hebben ontwikkeld.

    Araretama en Sandra Epstein die in Brazillië de Rain Forest Essences ontwikkeld hebben, enz.

     

    Ik zal nu een korte omschrijving geven van een aantal Schuessler- en biochemishe zouten, oligo elementen, vitamines, homeopathische samenstellingen van Vanocomplex en enkelvoudige homeopathische producten. Indien je meer informatie wil over die producten, gelieve dan de betroffen boeken te raadplegen of folders aan te vragen bij de firma’s die ze produceren of verhandelen.

     

    Enkele Nederlandstalige boeken:

    Bach Bloesemtherapie theorie en praktijk. Mechthild Scheffer Uitg. De Driehoek Amsterdam. ISBN 90 6030 381 4.

    Spiegel je met bloesemremedies. Bram Zaalberg. Uitg. Ankh-Hermes bv – Deventer ISBN 90 202 4369 1

    De Californische bloesemtherapie.Bram Zaalberg. Uitg. Ankh-Hermes bv – Deventer ISBN 90 202 1837 9

    Bloesemremedies uit Alaska. Steve Johnson. Uitg. Ankh-Hermes bv – Deventer ISBN 90 202 4338 1

    Geneeskrachtige kruiden voor gezonden en zieken. Gaston van Bortel. Uitg. Passieflora.

    Dr Vogel Gids voor alle geneesmiddelen. Uitg. Mix Media bv. Harderwijk. ISBN 90 75 690 02 9

    Homeopathie in de Praktijk. Uitg. La Rivière & Voorhoeve bv. Zwolle. ISBN 90 6084 258 8.


    Invloedssfeer van de 12 biochemische zouten van Dr. Schuessler

    1. Calcarea Fluorica ( fluorspaat, calcium fluoride) D12. Vaatmiddel

    Calciumfluoride komt voor in: de cellen v/de opperhuid, glazuur van de tanden, het beenderoppervlak en elastische vezels. Storingen in de stofwisseling van calciumfluoride veroorzaken verslapping van de elastische vezels, afzettingen o/de beenderen, kloven in de huid. Het wordt gebruikt bij verhoorningen van de huid, aarskloven, tandaandoeningen, beenderaanwassen, hangbuik, hangborst, spataderen, hemorroïden, aderverkalking, fibromen, gewrichtsontsteking en/of zwelling, klierverharding.

     

    2. Calcarea Phosphorica (Calciumfosfaat) D6. Opbouwmiddel. Activeert stofwisseling en celwerking.

    Calcium phosphoricum, komt voor in alle cellen v/het lichaam. Vooral i/de beendercellen. Het speelt een hoofdrol in alle processen waar nieuwvormingen bij betroffen zijn. Een mangel aan dit zout heeft derhalve stoornissen bij de hernieuwing - en opbouwprocessen in het organisme voor gevolg. Aanwending bij stoornissen in de tand en beendervorming (engelse ziekte bij kinderen), slecht helende beenbreuken, gestoorde bloedvorming, bleekzucht, inslikken van lucht, artrose, middenoor - ,gewricht – en chronische amandelontsteking.

     

    3. Calcarea Sulfurica (Calciumsulfaat) D6. Slijmvliezen.

    Dit zout komt voor in de gal en de lever. Zijn indicaties zijn etteringen en abcessen, rachitis, blaas - en nierontsteking, langdurige maandstonden, slijmvlies -, middenoor -, chronische amandelontsteking. Het kan ook op verharde klieren en chronisch hoesten een gunstige invloed uitoefenen.

     

    4. Kalium Muriaticum (Kalium. Muriaticum., Kal. Hydrochl., Kaliumchloride) D6. Ontstekingen.

    Kaliumchloride is een bestanddeel van nagenoeg alle lichaamscellen en staat in nauwe betrekking met het bindweefsel. Het is het bijzonderste middel tegen ontstekingen in het tweede stadium, bij vezelige bleekgrauwe afscheidingen en ’t uitzweten van bloedwei. Het wordt gebruikt bij: witgrauwe tongbelegging, ontsteking der amandelen, darmen, bronchiën, long - en borstvliesontsteking, mazelen, roodvonk, bof, droge neusverkoudheid, kinkhoest, ontstekingen v/het middenoor, de ogen, zwelling der gewrichten en ontstekingen der peesscheden.

     

    5. Kalium Phosphoricum (Kaliumfosfaat) D6. Zenuwmiddel, ontgiften.

    Kalium Phosphoricum vindt men in de hersen -, zenuw -, en spiercellen, de bloedlichaampjes, het bloedplasma en lymfe. Door een mangel aan deze stof wordt zowel de lichamelijke kracht als het geestelijk en psychisch potentieel aangetast. Het geldt als voedingszout in geval van neurasthenie, slapeloosheid, bij lichamelijke en geestelijke uitputting, geheugenverzwakking, agorafobie, hartzwakte, krachteloosheid, geestestraagheid, zenuwinstorting, hooikoorts, haaruitval, angst, hoofdpijn, prikkelbaarheid, infectieziekten en abcessen.

     

    6. Kalium Sulfuricum (Kaliumsulfaat) D6. Stofwisseling, ontstekingen.

    Kalium Sulfuricum bevindt zich in de opperhuidcellen en de spieren meestal samen met ijzer. Door zijn gebrek ontstaan celafzettingen en ontvellingen. Het geldt als geneesmiddel in het derde stadium van de ontsteking, bij slijmvliesontstekingen met geelachtige slijmerige afscheiding, vb. Coryza, oorloop, bronchitis, gewrichtsontsteking. Het bevordert het loskomen van de huidschilfertjes na mazelen, roodvonk en wondroos.

     

    7. Natrium Muriaticum (Natr. Chlor., Natr. Hydrochl.) D6. Bloedmiddel.

    Bevindt zich in de weefsels en lichaamsvochten. Zonder natriumchloride wordt de nieuwvorming der cellen en de rode bloedlichaampjes belemmerd. Het fungeert als regulator bij de wateropname en - lozing. Stoornissen uiten zich door een gevoel van koude langs de wervelkolom, gevoelloosheid in handen en voeten, en door een flets en opgeblazen aangezicht. De indicaties zijn bloedarmoede, bleekzucht, puistjesuitslag en overmatige tranen - en speekselvorming, bij vochtige neuskatarat, constipatie, witte vloed, koorts, geheugenverlies en hoofdpijn.

    8. Natrium Phosphoricum ( Natriumsulfaat) D6. Neutralisatiemiddel.

    Natrium Phosphoricum is een bestanddeel v/de bloedlichaampjes, de spieren, zenuwen, hersencellen, en de lymfe. Dr. Shuessler hecht aan dit zout een bijzondere betekenis bij de uitscheiding van het koolzuurgas uit het bloed in de longen, de oplossing van het urinezuur in het bloed, bij de saponifikatie van de vetzuren na het gebruik van vetten en bij overmatige melkzuurvorming ingevolge ongepaste voeding bij kinderen. Als indicaties gelden, reuma, ischias, geelzucht, jicht, nierontsteking, gewricht – en spierpijn. Het wordt tevens aanbevolen na een vetrijke kost, zure buikloop, zure braken, zure oprispingen.

     

    9. Natrium Sulfuricum (Natrium sulfaat) D6. Ontslakkings middel.

    Natrium Sulfuricum bezit de eigenschap, de met overtollige afbraakproducten van de stofwisseling beladen weefselvloeistof snel uit te het lichaam te verwijderen. Dit voedingszout verhoogt de activiteit van de nieren en de blaas, het heeft een gunstige invloed op de werking van de darm, bijzonder van de dikke darm, van de lever en de alvleesklier. Bij nier – en blaasontsteking, en geelzucht.

     

    10. Ferrum Phosphoricum (IJzerfosfaat) D12. Koortsmiddel, ontstekingsremmer, verhoogt afweer tegen infecties.

    IJzer bevindt zich in het bloed, de spiercellen, de darmvlokken en de buitenwand van de darm. De ijzerhoudende proteïnen van de rode bloedlichaampjes nemen bij de inademing zuurstof uit de lucht op en zorgen voor het zuurstoftransport naar al de weefsels v/het lichaam. Is er een tekort aan ijzer, dan treedt in de spieren een verslapping op. Gebeurt de verslapping in de bloedvaten, dan ontstaan bloedstuwingen en ontstekingen in de weefsels. Een gemis aan ijzer in de darmvlokken geeft aanleiding tot diarree, een tekort aan ijzer in de darmwand heeft traagheid in de stoelgang voor gevolg. De pijnen, veroorzaakt door storingen in het gehalte aan ijzer, worden door koude verzacht en door beweging verergerd. Ferrum Phosphoricum is het essentiële middel in het eerste stadium van alle ontstekingen, evenals bij verse wonden, kneuzingen, verstuikingen en bloedingen, bindvlies -, blaas -, borst - en longontsteking, braken en buikloop, koorts. Bij ontstekingen van bronchiën, keel, luchtwegen, bij jicht, reuma en spierpijn.

     

    11. Magnesia Phosphorica ( Magnesiumsulfaat) D6. Ontkrampingsmiddel.

    Magnesium Phosphoricum komt voor in de spieren, de bloedlichaampjes, de zenuwen, hersenen, ruggenmerg, beenderen en tanden. Het ontbreken van dit zout heeft allerhande kramptoestanden voor gevolg, zoals hartkramp, maagkramp, blaaskramp, kuitkramp en talrijke vormen van migraine. Bij een tekort van dit zout ontstaan dikwijls plotse, krampachtige, hevige pijnaanvallen. Buitendien wordt het aangewend bij het optreden van koliek in de maag, buik, galwegen en nieren.

     

    12.Silicea (Silikaten) D12. Huidmiddel en afweer tegen infecties en ontstekingen.

    Silicea vormen een bestanddeel van het bindweefsel, de slijmvliezen, de opperhuid, het haar, de nagels, de beenderen en de zenuwen. Ze bezorgen de weefsels sterkte, stevigheid en weerstandsvermogen. Hun gebrek veroorzaakt een verzwakking in de algemene lichaamstoestand, uitputting, ondervoeding en een vroegtijdig verouderen. Ze worden gebruik tegen furunkels, abcessen, fistels, etterende klieren, aderverkalking, tandvleesontsteking, gerstekorrels, broze nagels en haaruitval, netelroos, zweten van handen en voeten, pijnlijke knarsende teen – en vingergewrichten.

     



    Invloedssfeer van de 15 volgende biochemische Celzouten

     

    13. Kalium Arsenicosum celzout nr. 13

    Tekort maakt u gevoelig voor klachten van de huid, het zenuwstelsel, de slijmvliezen maag- en darmklachten met diarree. Moeilijk te genezen huidziekten met hevige jeuk en een witte schilfering. Verder bij nervositeit, zwaktetoestanden, verlammingsverschijnselen en krampen, vermagering, bleekzucht. Bij een tekort ontstaan angstaanvallen, zwaarmoedigheid, prikkelbaarheid, onrust, hartkloppingen, dorstgevoel, moeheid en prikkeling in de ledematen.

     

    14. Kalium Bromatum celzout nr. 14

    Is een kalmeringsmiddel vooral voor het zenuwtelsel. Bij onrust en slaapstoorniss, niets kunnen laten liggen, alles vandaag nog afmaken. Tekort maakt gevoelig voor klachten van de huid en het zenuwstelsel. Verder bij mentale overbelasting, psoriasis, aandoeningen van de schildklier en de slijmvliezen. Bij nerveuze gezichtsstoornissen. Vaak treed ook acné op. Bij nervositeit, depressiviteit, angst, in nerlijke onrust, moe en futloos zijn.

     

    15. Kalium Jodatum celzout nr. 15.

    Een zeer belangrijk middel voor de schildklier. Tekort geeft klachten van verhoogde bloeddruk, hart – en hersenwerking, slijmvorming, spijsvertering, verlies aan eetlust, chronische ontstekingsneiging van de huid en het slijmvlies, schrapen van de keel, schildklierstoornissen, arteriosclerose en reumatische gewrichtsaandoeningen. Bij neerslachtigheid, huilerigheid,depressieve stemmingen, hartkloppingen, jammeren en klagen, prikkelbaarheid, onrust, rust en warmte niet kunnen verdragen.

     

    16. Lithium Muriaticum celzout nr. 16.

    Tekort geeft klachten over zwaktetoestanden en gewrichten. Verder bij jichtachtige en reumatische aandoeningen met pijnlijke zwelling en verstijving, algehele uitputting en vermagering, urineweg infecties, aderverkalking. Bij manisch depressieve toestanden, bij eenzaamheid, verdriet, onzekerheid, melancholie, vermagering,allergie.

     

    17. Manganum Sulfuricum celzout nr. 17.

    Tekort geeft klachten aangaande de bloedvaten, de bloedcirculatie, de maag – darmfunctie, de milt, lever en de galproductie. Bij schade aan het kraakbeen, bloedarmoede, bleekzucht, bloedingen, vermoeidheid en zwaktetoestanden, circulatiestoornissen, wisselende reumatische klachten, kiespijn, ontsteking v/h maag/darmkanaal en allergische reacties, osteoporose, diabetes, tandpijn, ooglidontsteking, leverproblemen, plaque in bloedvaten. Bij slecht geheugen, concentratiestoornis, geestelijke onrust, dementie, schizofrenie, depressiviteit.

     

    18. Calcium Sulfuratum celzout nr. 18.

    Tekort geeft klachten over uitputting en zwakte met gewichtsverlies, ondanks geeuwhonger en verhoogde eetlust. Voor de uitscheiding van zware metalen. Bij jicht, reuma, spataders, aambeien, bloedingen in organen, slecht genezende wonden, dorstgevoel, moeheid, zenuwachtigheid, ondervoeding, nachtwerk.

     

    19. Cuprum Arsenicosum celzout nr. 19

    Bij klachten van het zenuwstelsel en de spieren, krampen, epilepsie, Down syndroom, Parkinson, Mutiple sclerose, koliek bij maag – en darmcatarre, oedeem, hoofdpijn, diarree, dof gevoel in handen, benen en rug, emfyseem, kinkhoest, snel blaren, spasmen, koude huid, pijnlijke neurosen, huidproblemen, psoriasis, angst om iets fout te doen, en agressie door frustratie. Zorgt voor een goede nierfunctie, voorkomt vochtophoping in de hersenen, voorkomt krampvorming.

     

    20. Kalium Aluminium Sulfuricum celzout nr. 20.

    Tekort geeft klachten als koliekpijn, verstopping, winderigheid, duizeligheid, irritaties van het zenuwstelsel, ter voorkoming van bloedstolling bij operaties, Alzheimer, leerstoringen, traag reageren, dementie, veel zweten, tekort a lichaamswarmte.

     

    21. Zincum Muriaticum/choratum celzout nr. 21.

    Tekort geeft klachten van een uitgeput en overbelast zenuwsysteem door invloeden van buitenaf zoals milieu-, voeding – en stralingsoverbelasting of stress. Het is onmisbaar voor het normaal functioneren van veel stofwisselingsprocessen, het zenuwstelsel en de hersenen. Bij klachten als acne, eczeem, herpes, haaruitval, psychische problemen, uitputting, hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, candida, infecties, gebrek aan concentratie, enz.

     

    22. Calcium Carbonicum celzout nr. 22.

    Tekort geeft klachten die voortkomen van een overmatige of aanhoudende inspanning. Het voorkomt lichamelijke uitputting als gevolg van overbelasting, het werkt ook op de slijmvliezen, het is essentieel voor de calciumstofwisseling, het is belangrijk voor het functioneren van de hypofyse en de schildklier, voorkomt lymfklierzwellingen en ontstekingen, regelt bloed en weefselzuurgraad, het voorkomt duizeligheid en buiten adem geraken en bij een tekort krijgt men regelmatig optredende verkoudheden en transpiratie aan het hoofd.

     

    23. Natrium Bicarbonicum celzout nr. 23.

    Tekort geeft klachten over de stofwisseling, de uitscheiding van urinezuur en de werkzaamheid van de alvleesklier. Het tekort treed op door het gevoel zich steeds maar te moeten indekken, tegen frustraties. Het voorkomt zwakte ten gevolge van vochtige warmte in de zomer, stimuleert de celactiviteit, verhoogt oxidatie en celmetabolisme, voorkomt zwelling en verharding van klieren en ontstekingen. Bij een abnormale zuur en galvorming, galstenen, vetzucht, diabetes, reuma, jicht en struma.

     

    24. Arsenicum Jodatum celzout nr. 24.

    Tekort geeft klachten van de sereuze vliezen van de lymfeklieren, de longen, de huid, niet meer goed kunnen denken, het gevoel vast te zitten, de lol is eraf, dufheid en concentratieverlies na langdurig studeren, enz. Het voorkomt rusteloosheid en vergeetachtigheid. Verder bij, nat eczeem, jeukende huiduitslag, acne, longontsteking, Psoriasis, maagpijn, maagzuur, nachtelijk zweten, allergie en hooikoorts.

     

    25. Aurum chloratum natronatum celzout nr. 25.

    Tekort geeft klachten als psychische problemen, onregelmatige menstruatie, vrouwenkwalen, PMS, overgangsklachten, chronische ziekten zonder koorts, slaapritme problemen, jetlag, grauwe staar, hoge bloeddruk, leverziekten, myomen, poliepen , cystes, angsttoestanden, melancholie, depressie en stemmingswisselingen.

     

    26. Selenium celzout nr. 26.

    Voor de verwijdering van zware metalen uit het lichaam, is een vrije radicalenvanger, werkt als antioxidant, bij zwakte, bij amalgaam tandvullingen, werkt als schildklierregelaar. Toepassing bij depressie, terugkerende langdurige infecties, herpes, macula degeneratie. Voor leverontgifting, kankerpreventie, reguleren van de schildklierwerking. Beschermt de cel en verbeterd de opname en het transport van vitamines.

     

    27. Kalium bichromicum celzout nr. 27.

    Bij diabetes mellitus, hoge cholesterol, arteriosclerose, problemen met de ijzerstofwisseling. Voor de reiniging en de vernieuwing van het bloed. Verder bij anemie, overgewicht, chronische ontstekingen en slijmvlies catare. Vooral sporters hebben dit nodig omdat ze 2 x zoveel chroom verbruiken als niet sporters.


    Het was de duitse arts Dr. W Schüssler, die tijdens zijn leven (1821-1898) ontdekte, dat de asse van een gezonde gecremeerde mens 12 biochemische celzouten bevatte. Hij ontdekte ook dat in de asse van een zieke gecremeerde persoon, bepaalde van die zouten ontbraken of in sterk verminderde mate aanwezig waren, dit overeenkomstig de ziekte waaraan die persoon geleden had.

    Verder onderzoek bracht aan het licht dat de cellen in het lichaam die zouten absoluut in de juiste hoeveelheid nodig hebben om goed te kunnen werken. Dit wil met andere woorden zeggen dat, wil men gezond zijn, die 12 biochemische zouten in de juiste hoeveelheid in het lichaam moeten aanwezig zijn.

     

    Bij mijn weten zijn er op dit ogenblik drie firma’s die celzouten in België produceren of invoeren namelijk, UNDA, Dr. Vogel die 11 van de 12 zouten in de handel brengt en Adler Pharma uit Zell am See in Oostenrijk, die alle 27 biochemische zouten fabriceert en verkoopt.

     

    Het is deze laatste firma die, in samenwerking met “Der Geselschaft für Biochemie nach Dr. Schüssler und Antilitzanalyse”. (GBA), voortgaande op de werkmethode van Dr. Schuëssler en gebruik makende van de allerlaatste analysetechnieken, deze laatste 15 andere biochemische zouten heeft ontdekt en gefabriceert.

     

    Wil je meer over Schüssler- en biochemische zouten weten, raadpleeg dan de volgende werken:

    Dr. Schüsslers celzouttherapie. Basis voor uw gezondheid. Dirk van der Snoek. Uitg. Ankh-Hermes bv. Deventer. ISBN 90 202 0146 8.

    Schüssler-celzouten. De mineralenkuur voor een goede gezondheid. Uitg. DELTAS. D-MMVII-0001-405 NUR 860

    De Informatiebrochure “Leben mit Schüssler Salzen”. Adler Pharma. Brucker Bundesstr. 25A A-5700 Zell am See. Oostenrijk. T: 0043 (0) 6542/55044 adler-pharma@schussler-mineralstoffe.at I www.schuessler-mineralstoffe.at. De duitse benaming van de brochure is,“Informationsbroschüre der Geselschaft für Biochemie nach Dr. Schüssler und Antilitzanalyse. (GBA)

     

    Wanneer we de lijst van die biochemische zouten bekijken dan zien we dat, een aantal van die mineralen ook zijn terug te vinden in de lijst van de oligo elementen. Hieruit blijkt nog maar eens dat ons lichaam is opgebouwd uit een aantal stoffen die terug te vinden zijn in de tabel van Mendelejev.

     

    Oligo elementen of sporenelementen (Tracers) zijn stoffen, waarvan het lichaam een zeer kleine hoeveelheid nodig heeft, om een aantal levensbelangrijke functies optimaal te laten verlopen namelijk, de voeding, de groei, de voortplanting en de natuurlijke afweer.

     

    Zij vormen 1 van de vier biocatalisatoren die het lichaam nodig heeft om feilloos te kunnen werken, de andere zijn vitamines, hormonen en enzymen. Aangezien het lichaam de juiste hoeveelheid van deze stoffen nodig heeft is het zinloos om ze meer dan 10 dagen tot 2 weken in te nemen. Het is wel uitermate moeilijk om te bepalen welke elementen we op een zeker moment nodig hebben.

     

    De meest zekere manier om te bepalen wat je nodig hebt, is het toepassen van een één van de spiertesten die vooral gebruikt worden door Osteopathen, electro acupunctuur en de “Integrale Diagnose en Therapie” (IDT) die gebruik maakt van PROGNOS, een computer-Analyse-Syteem voor de gezondheid. Meer informatie kan je vinden op de website: http://www.prognos.nl/html/folderNL.htm .

     

    Meer informatie over electro acupunctuur kan je vinden in het boek, Leerboek voor de ELECTRO ACUPUNCTUUR volgens Voll (E.A.V.) en de B.F.D. Door de Arts C. Van der Molen. Uitg. De tijdstroom in Lochem. ISBN 90-352-1203-7/CIP

     

    Uitgebreide informatie over oligo elementen en vitamines kan je terugvinden in de boeken: Geneeskrachtige kruiden voor gezonden en zieken. Gaston van Bortel. Uitg. Passieflora en in de documentatie van Dr.Ménétrier uit Parijs.

    Homeopathie in de Praktijk. Medisch Handboek. Uitg. La Rivière & Voorhoeve bv. Zwolle. ISBN 90 6084 258 8.

    De Kleine Dokter. Dr. Vogel. Uitg. Kosmos ISBN 978902587264.

     

    Ik persoonlijk heb kennis van 5 firma’s die oligo elementen aanmaken namelijk, DOLISOS merknaam oligostim, Oligoden van HEEL, Loboratoires BIOGAM, VITA FYTEA merknaam Oligo Bio-Catalyzer en UNDA merknaam Gammadyn.

     

    Indien je bepaalde Oligo Elementen in de handel niet kan bekomen, dan kan je ze langs uw apotheker laten aanmaken bij DOLISOS of een ander homeopathisch labo. Overeenkomstig het element dat je vraagt zullen zij het dan aanmaken in de homeopathische verdunning (Potentie) D6, D8, D10, of D12.


     

    De oligo-elementen

     

     

    AG – Zilver.

    Maagpijn, hikwerend, sommige infecties, keelaandoeningen, bloedarmoede, prikkeling van de stembenden.

    Al – Aluminium.

    Achterlijkheid, mongolisme, onzekerheid, psychische verschijnselen, opgewondenheid, neurovegetatieve dystonie, alvleesklier, zaadballetjes, eierstokken, spieren, slapeloosheid,uitputting, psoriasis, schildklierwerking.

    As – Arsenicum.

    Lever, nieren, bloed, zenuwen, algemene uitputting, bloedarmoede, hartzwakte met benauwdheid, moeilijke ademhaling, haaruitval, eczeem.

    Au –Goud.

    Hartaandoeningen, benauwdheid, pijn, hartvergroting, aorta en bloedvaten, bloedopdrang, sclerose in plakken, reuma.

    Ba – Barium.

    Aderverkalking, neoplasie, afgeleefdheid.

    Bi – Bismuth.

    Neus-, keel- en oorinfecties, slijmvliezen, lymfeweefsels, klieren, spijsvertering, darmstoornissen.

    Bo – Boor.

    Angina, zenuwachtige spijsvertering, mondaandoeningen, spruw, vallende ziekte, verlamming. Verhoogd de bloeddruk.

    Br – Broom.

    Zenuwaandoeningen, krampachtige hoest, vallende ziekte slapeloosheid. =Kalium Bromatum.

    C – Koolstof.

    Abnormale toename van witte bloedcellen, infecties, maag- en darmbezwaren, vervolledigt de opotherapeutische behandeling, alle maag- en darmaandoeningen.

    Ca – Calcium.

    Ontkalking, zwangerschap, zogen, rachitisme, haar, nagels, tanden, zwakte van de ruggegraat en nekspieren, reumapijnen verergerd door vochtigheid.

    Co – Cobalt.

    Mergbeen, milt, lever, alvleesklier, synthese van hemoglobine met ijzer en koper, bloedarmoede, leukemie, tumoren, maag- en vasculaire krampen, bloeddruk, tachycardie, hoofdpijn, angst, cellulitis, oog- en concentratieproblemen.

    Cu – Koper.

    Chronische en acute ontsteking van de lever, nieren, alvleesklier, bloed en voornamelijk de vrouwelijke geslachtsorganen, alle krampen, virusziekten, griep, neoplasie, zwaarlijvigheid,cellulitis, psoriasis, beendertuberculose.

    Cr – Chroom.

    Alvleesklieraandoeningen, slechte assimilatie van vetten en suiker, suikerziekte, dorst, jeuk, lucht in de darmen, zenuwachtigheid, huidschilfers, psoriasis, eeltvorming.

    Fe – Ijzer.

    Bloedarmoede, bleekheid, leukemie, abnormale maandstonden, ontstoken reuma, arthritisme.

    Fl – Fluor.

    Kalkfixatie, rachitisme, ontkalking, tandontsteking, wonden, beenderweefsels, schildklier, thymus.

    I – Iodium.

    Schildklier, (gewicht, zenuwen, benauwdheid), bloedviscositeit, hoge bloeddruk, arteriosclerose, alvleesklier, milt, hypofyse, geslachtsklieren, arthrose.Verlaagt de bloeddruk.

    K – Kalium.

    Watermetabolisme, nieren, moeilijke waterafdrijving, reuma, cellulitis, oedeem, nachtzweten, zwakte tussen de schouderbladen, bloed, bijnieren, slijmvliezen, verzwering, spierzwakte.

     

    Li – Lithium.

    Evenwicht tussen natrium en kalium: waterafdrijvend, steentjes, reuma, jicht, arthritisme, zenuwinzinking, overgevoeligheid, zenuwtrekkingen, slapeloosheid, vermindering van intellectueel potentieel, karakteronbestendigheid bij kinderen, abnormale veroudering.

    MG – Magnesium.

    Kalkmetabolisme bij kinderen, herstellenden en ouderlingen, zenuwarthritisme, zenuwontsteking, zenuwspieren en geslachtsweefsels, zwangerschap en zogen, colitis, hypofyse, haar, prostaat.

    Mn – Mangaan.

    Allergische toestanden, arthritisme, astma, jeuk, coryza, eczeem, hoofdpijn, lever- en gezichtsstoornissen, angst, agressiviteit, groei, chronisch reuma, hartkloppingen, wisselvallige bloeddruk, steriliteit, onontwikkelde zaadballen, pijnlijke maandstonden, vermoeidheid ’s morgens.

    Mo – Molybdeen.

    Uitputting, abnormale vermoeidheid, bloedarmoede, neoplasie, slijmvliezen.

    Ni – Nikkel.

    Cellulitis, zwaarlijvigheid, oververmoeidheid, evenwicht lever en alvleesklier, suikerziekte, neoplasie.

    Pb – Lood.

    Syfilisaandoeningen, neoplasie

    P – Fosfor.

    Voortplanting, groei, assimilatie, bloed, hersenen en spierwerking, ontkalking, zenuwzwakte, geestelijke vermoeidheid, seksuele zwakte, depressie, astm

    03-03-2011, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)

    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!