Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    21-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijn

    Pijn.

    Pijn wordt altijd veroorzaakt door een verstoring van de zenuwwerking in het lichaam. Door de één of andere reden wordt het zenuwstelsel overactief en ontstaan er zo pijnen. Pijn is dan ook een signaal van onze hersenen om aan te geven dat er iets fout loopt in ons lichaam. Afhankelijk van de aard van die versroring ontstaat er dan een bepaalde soort pijn.

    We onderscheiden dan ook verschillende soorten zoals daar zijn, acute pijn, structurele pijn, pijn in de spieren en/of gewrichten, pijnen die in het lichaam ontstaan bij spierziekten, hoofdpijn, migraine, tandpijn en fantoompijn.

    Neutraliseren we niet de oorzaak van de pijn, dan zullen de pijnen altijd erger en erger worden. Gaan we pijn continue bestrijden met pijnstillers, dan zal de pijn in de toekomst steeds erger worden en zullen we ook steeds zwaardere pijnstillers dienen in te nemen om die pijn te beheersen.

    De bedoeling van dit artikel is dan ook, om waar mogelijk een aantal tips te geven, om de oorzaak en die pijn weg te nemen, waardoor dan ook de pijn zal verdwijnen. Dit is een algemene regel en zal dus, op uitzonderingen na, in het grootste deel van de gevallen met succes kunnen toegepast worden.

    Acute pijn.

    Acute pijn ontstaat bij een verwonding, bij een ongeval of na een heelkundige ingreep. De lichamelijke structuur en de werking van het zenuwstelsel zijn verstoord en er ontstaat pijn. Pijn is dan ook een signaal van onze hersenen, om er ons op te wijzen dat ons lichaam beschadigd is. We zullen dan ook pijn hebben tot die schade hersteld is. Als regel kunnen we stellen dat, hoe erger de beschadiging is hoe erger de pijn zal zijn.

    Het enige dat we er aan kunnen doen is, om gedurende de herstelperiode er voor te zorgen dat onze natuurlijke afweer perfect werkt. De zekerste manier om dit te verwezenlijken is, om gedurende de ganse herstelperiode zeker alle melk en melkproducten zonder uitzondering uit onze voeding te schrappen. Pas dit zeker ook toe vanaf minimaal 1 week voor een geplande operatie. Gedurende de herstelperiode kan men pijnstillers innnemen om de pijn te beheersen.

    In sommige gevallen waarbij het herstel niet optimaal verloopt en bij leukemie kan het nodig zijn, om gedurende een tweetal weken het voedingssupplement "T-FORCE" (Thymusextract) in te nemen dit, om de natuurlijke afweer te optimaliseren.

    Structurele pijn.

    Structurele pijn ontstaat, wanneer er in het lichaam, door een verkeerde beweging of bijvoorbeeld slijtage van wervels en/of tussenwervelschijven, een zenuw of een spier gekneld geraakt. Het enige dat men hier aan kan doen is, indien nog mogelijk, de betroffen zenuw of spier terug vrij maken. De aangewezen personen hiervoor zijn een een Osteopaat, een Manuele Therapeut of een Chiropractor. Kunnen die mensen er ook niets aan doen, dan kan mogelijk een operatie nog een oplossing bieden. Is dat ook niet mogelijk, dan kunnen alleen pijnstillers de pijn en het leven nog draaglijk maken.

    Chronische pijnen in de spieren en of gewrichten.

    Deze pijnen zijn nagenoeg altijd het gevolg van een verzuring van de lichaamsvochten. Met lichaamsvochten bedoel ik al het vocht dat zich buiten het maag- darmkanaal in het lichaam bevind. Het betreft hier "Urinezuur, Ureumzuur en melkzuur". Al deze zuren irriteren het zenuwstelsel en doen zo pijn ontstaan. Door deze irritatie slaat ook de natuurlijke afweer van het lichaam op hol, waardoor de T-Helpercellen de T-suppressorcellen gaan overheersen. Vaak gaan deze pijnen gepaard met de vorming van knobbels in de vingergewrichten. Deze pijnen kunnen zich voordoen eender waar in het lichaam.

    Urine- en ureumzuur ontstaan meestal in het lichaam door:

    • Het eten van te veel koolhydraten zoals brood, gebak en deegwaren.
    • Het eten van te veel dierlijk eiwit zoals vlees, gevogelte en vis.
    • Het langdurig slikken van bepaalde geneesmiddelen en pijnstillers.
    • Het te veel gebruiken van suiker en met suiker verrijkte voeding en drank.

    Melkzuur ontstaat meestal door intensief sporten of zware handenarbeid.

    De chronische pijn en mogelijk optredende krampen die sporters vaak hebben is dan ook meestal te wijten een verzuring van de lichaamsvochten door een teveel aan melkzuur en mogelijk urine- en ureumzuur in hun lichaam. Door deze verzuring treden er in de spieren verkrampingen op die, bij een verkeerde beweging kunnen leiden tot een geklemde zenuw of scheuren in de spieren.

    Deze pijnen gaan ook altijd samen met een verstoring van de zuur/base verhouding van de lichaamsvochten ten nadele van de basen. De ideale zuur/base verhouding is ongeveer 35% zuur en 65% basen.

    De enige manier om deze pijn te elimineren is dan ook een behandeling die de zuur/base verhouding in het lichaam hersteld. We dienen dus in voldoende mate basen (Kalk) aan te voeren in het lichaam. Het beste middel dat hiervoor bestaat is het voedingssupplement "Urticalcin" van Dr. Vogel. Dit voedingssupplement bevat namelijk ook een aantal biochemische zouten die de kalkopname in het lichaam stimuleren, brandnetel die een bloedzuiverende werking heeft in het lichaam en Vitamine D3.

    Het is aan te bevelen om dit middel gedurende 3 à 4 weken in te nemen aan de maximale dosis. Dit is nodig om de kalkreserve in het lichaam terug op te bouwen en op peil te brengen. Na een inname van 3 à 4 dagen zal de pijn in 80 tot 90% van de gevallen nagenoeg of helemaal verdwenen zijn. Stopt men dan met de inname van "Urticalcin", dan zal die verzuring en dus ook de pijn vrij vlug terug optreden.

    Mensen die intensief sporten of zware handenarbeid verrichten wil ik aanraden om dagelijks 1 à 2 maal "Urticalcin" in te nemen. Zij moeten leren aanvoelen hoeveel ze per dag hiervan nodig hebben. Volgens instructies van Dr. Vogel kan "Urticalcin" zonder problemen maandenlang ingenomen worden. Het optreden van pijn en/of krampen in de spieren en gewrichten kan een indicatie zijn om "Urticalcin" in te nemen.

    Een positieve bijwerking van de inname van "Urticalcin" is, dat de hoeveelheid energie waarover men kan beschikken en de pompfunctie van het hart in belangrijke mate zullen toenemen. Hierdoor zal men ook veel betere sportprestaties kunnen leveren. Bovendien zal de werking van de nieren en de natuurlijke afweer in belangrijke mate verbeteren. Men zal zich ook meer ontspannen en gelukkiger voelen.

    Pijnen die in het lichaam ontstaan bij spierziekten, kanker en tumoren.

    Het gaat hier meer bepaald om ziekten zoals ALS, SMA1, M.S., Epilepsie, verlamming, hart- en vaatziekten, kanker, tumoren, gezwellen, en mogelijk nog andere. Deze ziekten zijn het gevolg van een ontzuring van de lichaamsvochten. Ze gaan meestal gepaard met een zware tot zeer zware allergie voor melk, melkproducten en voeding die daarmee bereid is. Hoe erger de ziekte hoe erger de allergie. Voor deze mensen zijn melk en melkproducten als het ware puur vergif.

    Deze allergie onderdrukt de natuurlijke afweer en de werking van het zenuwstelsel. Hierdoor gaan alle lichaamsfuncties afnemen in intensiteit van werking en stapelen de afvalstoffen zich op in het lichaam. In het finale stadium van de ziekte kunnen er dan tengevolge hiervan pijnen ontstaan in het lichaam. In het beginstadium van die ziekten zullen deze personen meestal geen pijn hebben.

    Het enige wat men hier kan doen is het herstellen van de zuur/base verhouding in het lichaam. Men doet dit door alle melk en melkproducten voor altijd en zonder uitzondering uit hun voeding te schrappen. Zelfs een wolkje melk in de koffie is dan niet meer toegelaten.

    Door dit te doen zal, binnen de 4 dagen de zuur/base verhouding in het lichaam hersteld zijn, wordt de natuurlijke afweer in de meeste gevallen terug geoptimaliseerd en gaan de uitscheidingsorganen zoals de nieren terug beter werken. Bovendien zal men meer ontspannen zijn, zal men over veel meer energie kunnen beschikken en zich veel gelukkiger voelen. Hoe zwaarder de allergie is, hoe sneller men beter zal worden door dit te doen.

    Afgestorven lichaamsfuncties en eventuele verlammingen kunnen echter hierdoor meestal niet ongedaan gemaakt worden. Men kan de ziekte dus stoppen maar de gevolgen ervan niet omkeren. De levenskwaliteit zal echter in belangrijke mate toenemen waardoor men toekomstige behandelingen met meer kans op succes en minder negatieve bijwerkingen kan ondergaan.

    Hoofdpijn.

    Hoofdpijn en in bepaalde gevallen Migraine worden meestal veroorzaakt door problemen met de spijsvertering. In de regel zijn een te grote hoeveelheid maagzuur, gistingen in het maag- darmkanaal en een slechte maag- darmflora de voornaamste oorzaken.

    Het maagzuur tast het maagslijmvlies aan waardoor de maagzenuwen bloot te liggen en zo maximaal geïrriteerd worden door het maagzuur. Het gevolg hiervan is het ontstaan van hoofdpijn en soms migraine. Hoe heviger de aantasting hoe erger de pijnen.

    De grote oorzaken voor het ontstaan van te veel maagzuur en dus hoofdpijn en/of migraine zijn:

    • Het drinken van te veel koffie en cafeïne houdende drank.
    • Het te veel gebruiken van te zure spijzen.
    • Het dagelijks slikken van bepaalde medicijnen en pijnstillers.

    Om hieraan te verhelpen dien je het volgende te doen:

    • Schrap koffie en cafeïnehoudende drank uit uw voeding en vervang ze door gewoon plat water.
    • Vermijd zo veel mogelijk met azijn bereide spijzen en vervang azijn eventueel door citroensap.
    • Gebruik zo weinig mogelijk medicijnen maar, overleg met uw arts wat kan en niet kan.
    • Gebruik zo weinig mogelijk pijnstillers.
    • Gebruik gedurende 3 à 4 dagen eenmaagzuurremmer zoals "Gaviscon" of "Rennie".

    Andere mogelijke oorzaken zijn het gebruilk van suiker, met suiker verrijkte voeding en drank, honing en dierlijke vetten. Die kunnen in het maag- darmkanaal gistingen veroorzaken met winderigheid als gevolg.

    Om hieraan te verhelpen schrap je dus best suiker, met suiker verrijkte voeding en drank, honing en dierlijke vetten zo veel mogelijk uit uw voeding. Om de gassen in het maag- darmkanaal te neutraliseren neem je best gedurende 2 weken het middel "Gastric" Vanocomplex No 5 in zoals vooorgeschreven op de verpakking. Vervang ook dierlijk vet zo veel mogelijk door plantaardig vet.

    Met faecesonderzoek in een labo kan men ook nagaan in welke mate de maag- darmflora OK is. Het resultaat van dit onderzoek kan ook aangeven, wat men dient te ondernemen om indien nodig, de maag- darmflora re oprimaliseren. Dit kan zijn, het aanpassen van het voedingspatroon, het innemen van, probiotica, prebiotica en/of synbiotica. Antibiotica verstoren altijd de samenstelling van de maag- darmflora en werken zo negatief in op de natuurlijke afweer van het lichaam.

    Indien je dit exact toepast, dan zal binnen de drie à vier dagen de hoofdpijn en/of migraine nagenoeg of helemaal verdwenen zijn. Indien je dit gedurene een aantal maanden hebt toegepast en je volledig vrij bent van hoofdpijn en/of migraine, dan is het mogelijk om eens eenmalig tegen deze regels te zondigen. Gebruik koffie dan als genotsmiddel maar zeker nooit meer als reguliere drank.

    Migraine.

    Doordat hoofdpijn en Migraine soms op hetzelfde ogenblik kunnen optreden, gaat men beiden echter vaak beschouwen als "Hoofdpijn". Migraine wordt echter niet veroorzaakt door spijsverteringsproblemen maar wel door een verzuring van de lichaamsvochten die zich voordoet in de hersenen.

    Om Migraine te genezen dienen we dan ook de zuur/base verhouding in het lichaam te herstellen door de inname van "Urticalcin" (Kalk). Volg hiervoor de behandeling die vermeld is in de rubriek "Chronische pijnen in de spieren en/of gewrichten".

    Tandpijn.

    Tandpijn ontstaat meestal door een infectie van een tand, het gebit of door een beschadiging van het gebit tengevolge van een ongeval en/of een medische ingreep.

    De grootste oorzaak voor het ontstaan van een infectie zijn, de slijmen en later de plaque die in de mond gevormd worden tengevolge van het gebruik van melk en melkproducten in onze voeding. Ons lichaam heeft namelijk een beschermingsreactie die er in bestaat, om de voor ons lichaam schadelijke stoffen te neutraliseren, dit door ze te omgeven met slijmen. Deze slijmen en de later gevormde plaque, vormen de ideale voedingsbodem voor de groei van schadelijke bacteriën en virussen die langs onze mond en neus in ons lichaam binnenkomen.

    Het eerste dat we dan ook moeten doen is, alle melk, melkproducten en alle voeding die met melk en melkproducten bereid is, volledig en zonder uitzondering voor altijd uit onze voeding te schrappen. Dat wil zeggen, dat je zo snel mogelijk volledig moet stoppen met het drinken en eten van, melk, botermelk, chocomelk, karnemelk, roomboter, ijsroom, crème fraiche, pudding, crème au beurre, kwark, platte kaas, harde kaas, gemalen kaas, yoghurt, patisserie waarin melk verwerkt is, melkchocolade, choco, voeding die bereid is met melk en melkproducten en drankjes die gemaakt zijn op basis van melk. Dus ook geen wolkje melk in de koffie.

    Gebruik in de plaats van melk en melkproducten, sojaproducten, plantaardige producten van "Alpro" of een anbder merk, Planta, kokosmelk, amandelmelk, hazelnotenmelk, rijstmelk, pudding en yoghurt op basis van plantaardige producten, sorbet ijs op basis van vruchten enz. Allemaal nieuwe producten en smaken die je zult moeten leren gebruiken en waarderen. Ze zijn allen te verkrijgen in een goed warenhuis.

    Door dit te doen zullen onze natuurlijke afweer en onze nieren terug optimaal werken. Men zal meer ontspannen zijn, zich gelukkiger voelen en over veel meer energie kunnen beschikken om met succes, de verder behandeling van zijn tanden en/of gebit te ondergaan. Het innemen van een "Probiotica zoals Orthiflor Original" kan het genezingsproces versnellen en toekomstige besmettingen voorkomen.

    Men doet de inhoud van één capsule "Orthiflor Original" in een glas water op kamertemperatuur, roert de inhoud goed om en laat het mengsel een tiental minuten staan. Dit is nodig om aan de bacteriën de mogelijkheid te geven om zich te vermenigvuldigen. Neem vervolgens het mengsel in de mond, zet het ook daar goed rond en slik het vervolgens door. Doe ook enkele druppels van dit mengsel in de beide neusgaten en snuif vervolgens de inhoud door.

    Door melk en melkproducten uit de voeding te schrappen, neem je de voedingsbodem voor de schadelijke bacteriën weg. Door "Orthiflor Original" in te nemen ga je die schadelijke bacteriën ook nog bestrijden met goede maag/darmbacteriën. Een ander positief effect is, dat je op die manier de bacterieflora in het neus-, keel- en mondgebied hersteld. Gaat men echter antibiotica toedienen, dan zal die flora nog verder vernietigd worden waardoor we nog vatbaarder worden voor infecties.

    Weet ook dat onze tanden en ons gebit deel uitmaken van de lichamelijke structuur. Iedere tand staat bij middel van een meridiaan (Een energetisch kanaal), in verbinding met een orgaan of een lichaamsfunctie. Zit er op een energetisch kanaal ergens een storing, dan zal de energie in dat kanaal niet optimaal kunnen stromen en kan het betroffen orgaan of lichaamsfunctie niet optimaal werken.

    Bij middel van elektro- acupunctuur kan dit perfect uitgemeten en ontstoord worden. Informatie kan je vinden in het boek "Leerboek voor de ELEKTRO ACUPUNCTUUR volgens Voll". Geschreven door de Arts C. van der Molen. Uitgeverij "De Tijdstroom" in Lochem. ISBN 90-352-1203-7/CIP.

    Willen we perfect gezond kunnen worden, dan is het ook uitermate belangrijk dat ons gebit volledig in orde en storingvrij is. Het poetsen van de tanden speelt daarin dan ook een grote rol. Laat ook nooit uw tanden opvullen met amalgaam. Heb je al amalgaam tandvullingen laat die dan door een deskundige tandarts verwijderen. Maak bij het behandelen van uw gebit ook zo weinig mogelijk gebruik van metalen.

    Het schrappen van melk en melkproducten uit de voeding en het toepassen van dit alles zal er in de toekomst ook toe leiden, dat er veel minder plaquevorming is op het gebit.

    Fantoompijn.

    Fantoompijn is pijn die zich bijvoorbeeld in afgezette ledematen voordoet. Meestal kan een behandeling zoals vermeld in de rubriek "Chronische pijnen in de spieren en/of gewrichten" een oplossing bieden voor dit probleem. Er kunnen echter ook spirituele aspecten een rol spelen in deze vorm van pijn. Die zijn volgens mij alleen op te lossen door toepassing van "Bloesemtherapie". De juiste bloesems moeten echter per persoon bepaald worden en dat is zeer moeilijk maar niet onmogelijk.

    Besluit.

    Dat wat ik hier heb aangegeven is meestal in 80 tot 90% van de gevallen van toepassing. Op iedere regel bestaan er echter uitzonderingen. Stelt men vast dat een beroffen behandeling na 1 week geen of nagenoeg geen effect heeft, dan moet er een specifieke behandeling uitgewerkt worden voor de pijnproblemen van de betroffen persoon. Structurele problemen die tengevolge van een ziekte zijn ontstaan kunnen echter op deze manier niet ongedaan gemaakt worden.

    Pijnstillers innemen kan tijdelijk verlichting geven maar zal op lange termijn het pijnprobleem alleen maar verergeren. Blijft men continnue pijnstillers voorschrijven en innemen, dan is dat voor mij een duidelijk bewijs, dat men machteloos staat ten opzichte van het pijnprobleem en dus het probleem niet kan oplossen.

    Bij pijn in de nieren en rugpijn in de nierstreek, doet men er goed aan om gedurende 3 à 4 weken "Solidago Complex" van Dr. Vogel in te nemen. Bij nierstenen neemt men best dit middel in tot de nierstenen volledig verdwenen zijn. Vergruizing van de stenen kan dit proces bespoedigen. In overeenstemming met het verdwijnen van de stenen uit de nieren zal ook de betroffen pijn verdwijnen.

    21-12-2017, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!