Allergie.xml:namespace
prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office"
/>
Een allergische reactie in het
lichaam ontstaat altijd, wanneer de mens langs de voeding, drank, de ingeademde
lucht of lichamelijk contact, in aanraking komt met schadelijke stoffen. Ze kan
echter eveneens ontstaan, wanneer er te veel van een zelfs levensnoodzakelijke
stof voor het lichaam wordt aangevoerd, bijvoorbeeld vitamine A en calcium. De
graad van werking, van de natuurlijke afweer van het lichaam, zal bepalend zijn
voor de grootte van de reactie en het ontstaan ervan.
De sterkte van die
allergische reactie.
De sterkte van de allergische
reactie is afhankelijk van de schadelijkheid van die bepaalde stof voor het
lichaam en de tijdsduur waaraan het lichaam is blootgesteld aan die stof. Ook
het contact met meerdere schadelijke stoffen tegelijkertijd en een daling van de
natuurlijke afweer van het lichaam, zal de sterkte van die reactie
vergroten.
Een allergische reactie kan zich
echter op verschillende manieren manifesteren. Zo zal bijvoorbeeld:
- Bedorven voedsel onmiddellijk
aanleiding geven tot overgeven of diarree, omdat het lichaam zich zo snel
mogelijk wil ontdoen van dit voedsel om te voorkomen dat het te veel schade
zou kunnen aanrichten.
- Een te grote aanvoer van calcium
gekoppeld aan een optimale opname in het lichaam, zal de zuur/base verhouding
verstoren ten nadele van de zuren. Hierdoor zal de zenuwwerking in sterkte
afnemen, zal er een tekort aan kalium ontstaan in het lichaam waardoor de
kalium/calcium balans zal verstoord worden en zullen de aders
dichtslippen.
- Bij de aanvoer van melk en
melkproducten, zullen er zich altijd slijmen vormen in de mond en de keel,
omdat het lichaam deze schadelijke stof wil omgeven met slijm om de
schadelijkheid ervan zo veel mogelijk te neutraliseren. Deze slijmen zijn op
hun beurt de ideale voedingsbodem voor binnenkomende virussen en schadelijke
bacterieën, ze zetten er zich in vast, komen alzo in ideale omstandigheden tot
ontwikkeling en vermenigvuldigen zich daardoor zeer
snel.
NB. Enkel moedermelk is
in de natuur tot op bepaalde leeftijd voorzien als voeding voor zeer jonge
kinderen maar zeker niet voor volwassenen. Door die moedermelk beschikken die
kinderen over melktanden, die een aantal jaren na de overschakeling op vaste
voeding uitvallen en vervangen worden door een definitief gebit. Bovendien is
melk van dieren voor geen enkele mens geschikt anders zou de natuur hierin
voorzien hebben.
Een allergie voor melk
en melkproducten.
Wanneer we de grootte van een
allergische reactie uitdrukken in procenten, dan zien we dat er bij 0% van een
schadelijke stof er geen allergische reactie zal optreden, terwijl bij 100% de
betroffen persoon zal sterven. Een stof waarop het
lichaam allergisch reageert heeft dus een giftige
uitwerking.
Nu is, volgens mijn persoonlijke
bevindingen, een perfect gezonde mens tussen de 3 en de 6% allergisch voor melk
en melkproducten. Deze allergische reactie is zo klein dat ze meestal weinig
negatieve invloed heeft op het lichaam. Ze wordt dan ook over het hoofd gezien
omdat een allergietest in dit stadium, indien hij al
zou gedaan worden, geen duidelijk waarneembare reactie zal
vertonen.
Maakt die mens echter een virale- of
bacterieële infectie door waardoor de lichamelijke afweer sterk daalt, dan loopt
die allergische reactie al vlug op tot 30 en meer %. Doet men op dat moment
niets om de natuurlijke afweer terug op peil te brengen dan worden we chronisch
ziek en begint ons lichaam te degenereren. Het beendergestel en de spieren
zullen onder invloed van het gebruik van melk en melkproducten beginnen verweken
waardoor de wervels en gewrichten sneller gaan slijten en spieren minder sterk
worden.
In die toestand zal iedere virale-
of bacteriele infectie, een antibioticakuur of een voedselvergiftiging, de
natuurlijke afweer van het lichaam nog meer doen dalen, waardoor de allergische
reactie zal oplopen tot 70 à 80%. Antibiotica vernield namelijk niet alleen
schadelijke- maar ook een aantal voor het lichaam levensnoodzakelijke bacterieën
die bijdragen tot het bekomen van een optimale natuurlijke
afweer.
Is de reactie opgelopen tot dat
peil, dan kan men bij middel van testen, reeds vaststellen dat bepaalde
processen zoals de werking van de schildklier, de werking van de aalvleesklier,
het zenuwstelsel, het hormonale systeem, enz. vermindert zijn in werking. De
gevolgen hiervan zijn bijvoorbeeld, de verstoring van de balans tussen de
mannelijke en de vrouwelijke hormonen (homo, lesbieënne), diabetes, het
dichtslippen van de aders, exceem, enz.
Bij een pasgeboren kind dat geen
borstvoeding krijgt, maar met koemelk of melkpoeder wordt gevoed, kan dit exceem
zich reeds na 4 tot 6 weken duidelijk manifesteren. De
enige manier om van dit exceem dan nog af te geraken is het vervangen van de
koemelk door moedermelk of sojamelk.
Verdere belasting van onze
natuurlijke afweer door andere ziekteprocessen en de synergetische uitwerking
van daarvoor ingenomen geneesmiddellen (ik heb iemand gekend die per dag er 34
verschillende diende in te nemen), zullen die allergische reactie nog verhogen
tot 90 à 95%. Op dat percentage doen zich zeer duidelijk waarneembare
verschijnselen voor als onverklaarbare valpartijen, verlammingen, hartproblemen
allerhande, hersenbloedingen, dementie, de ziekte van Parkinson, MS,
enz.
Een allergie voor
latex.
Net zoals voor melk en melkproducten
reageert het lichaam van een perfect gezonde mens ook voor 4 à 5% allergisch op
latex en latexproducten. Ook die allergische reactie zal overeenkomstig die van
melk en melkproducten eveneens toenemen naargelang de lichamelijke afweer
afneemt. Is men onderhevig aan een melk- en latexbelasting tegelijkertijd, dan
zal die reactie nog heviger zijn. Langdurige blootstelling aan latex en
latexproducten heeft eveneens een verweking van de spieren en de gewrichten tot
gevolg. (Denk hier aan rugpijnen die ontstaan)
Indien we over latex spreken, dan
bedoel ik natuurlijke latex die te vinden is in, meer dan 95% van de condooms,
in latex kleding, latex handschoenen, banden, rubber matten, een latex matras,
enz. Er bestaan ook matrassen uit kunstmatige latex, die niet de schadelijke
eigenschappen van natuurlijke latex hebben maar mogelijk andere, bijvoorbeeld de
warmte afvoer van het lichaam die in het gedrang komt vanwege de sterk
isolerende eigenschappen van die matras.
Heeft men een allergie voor melk,
melkproducten en latex, dan kunnen we beslist aannemen dat de lichamelijke
afweer volledig verstoord is, waardoor men ook allergisch gaat reageren op
andere stoffen die het lichaam, wanneer het gezond zou zijn, als neutraal of
zelfs als goed zou waarnemen.
De samenstelling van
melk en melkproducten.
Wanneer we op internet eens de
samenstelling van melk en melkproducten opzoeken, dan is er buiten vetten,
eiwitten, vitamines, mineralen, enz. , weinig of niets terug te vinden van voor
het lichaam van de mens schadelijke- of kankerverwekkende stoffen. Ook van omega
3, 6, 9, vetzuren, verzadigde- en onverzadigde vetten of cholesterol is weinig
of niets terug te vinden.
Van moerdermelk daarentegen wordt
zelfs het percentage van DDT vermeld dat 30 jaar na het verbod op het gebruiken
van DDT, nog steeds in moedermelk was terug te vinden.
Dit alles doet me
besluiten, dat er naar de samenstelling van melk, nog nooit degelijk onderzoek
is verricht. Desondanks wordt melk nog altijd beschouwd als het voedingsmiddel
bij uitstek voor de hedendaagse mens.
De schandalen indachtig die zich de
laatste jaren hebben voorgedaan in de veeteelt, kan ik met niet van het idee
ontdoen, dat er schadelijke stoffen in melk en melkproducten moeten zijn terug
te vinden die nefast zijn voor de menselijke gezondheid. Zolang men die niet
kent kan men ze echter ook niet uit de melk halen en blijven melk en
melkproducten de menselijke gezondheid ondermijnen.
Door, het veelvuldig gebruik van
hormonen om dieren vet te mesten en het gebruik van antibiotica om de dieren
gezond te houden, kan het volgens mij niet mogelijk zijn dat daarvan niets is
terug te vinden in de melk. Het kan naar mijn persoonlijke mening ook bijna niet
anders, dan dat er in de melk van een koe, die de hele dag niets anders doet dan
al de op het gras neergeslagen schadelijke en/of kankerverwekkende stoffen naar
binnen werken, toch van die stoffen moeten terug te vinden
zijn.
Tegenover dit alles staat, dat bij
bloedonderzoek van bepaalde ministers en parlementsleden, men heeft kunnen
vaststellen dat het zelfs meer dan 10 schadelijke/kankerverwekkende stoffen kan
bevatten. In Humo konden we onlangs lezen, dat er in het scheldewater meer
vrouwelijke hormonen zijn terug te vinden dan in het lichaam van een zwangere
vrouw.
Besluit/
Welke stof, die in de
melk aanwezig is, de allergische reactie veroorzaakt, is voor mij een raadsel.
Voor mij persoonlijk staat het echter als een paal boven water vast, dat melk en
melkproducten veel schadelijker inwerken op de gezondheid, dan virale- en
bacteriële infecties, voedselvergiftigingen en antibiotica. Er sterven
jaarlijks, met andere woorden, meer mensen aan een melkvergiftiging dan dat men
zich zou kunnen indenken.
Wil je, wanneer je cronisch ziek
bent, een redelijke kans maken op een goede gezondheid of een spoedig herstel,
schrap dan zo veel mogelijk melk en melkproducten uit uw voeding en vermijd zo
veel mogelijk contact met latex en latex producten. Alleen al door dit te doen
zal er een zeer langzame verbetering van uw gezondheid optreden.