Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    14-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostaat, prostaatproblemen, prostaatvergroting, prostaatkanker, moeilijk kunnen urineren, PSA.

    Moeilijkheden met de prostaat.

    Heel wat mannen krijgen op oudere leeftijd te maken met problemen tijdens het urineren. Ze krijgen vrij dikwijls een impuls om te gaan plassen en wanneer ze dat dan gaan doen, kunnen ze maar een zeer geringe hoeveelheid urine kwijt geraken. Vrij dikwijls gaat dit plassen dan gepaard met al dan niet hevige pijnen. Meestal is de prostaat dan de oorzaak van al die problemen, zwelling en/of kanker zijn dan niet ver meer uit de buurt.

    Oorzaken van die prostaatproblemen.

    Over al die prostaatproblemen doen er allerlei verhaaltjes de ronde, die volgens mij absoluut niets te maken hebben met de ware oorzaak van het probleem. De echte oorzaak is volgens mijn persoonlijke bevindingen, een verstoring van de zuur/base verhouding van de lichaamsvochten in het lichaam ten nadele van het zuur.

    Bij mensen met prostaatproblemen zul je dan ook altijd, een zware allergische reactie vinden voor melk en melkproducten. Melk, melkproducten en voedingssupplementen die veel calcium (kalk) bevatten verstoren namelijk zeer erg de zuur/base verhouding in het lichaam, dit ten nadele van het zuur. Hierdoor gaat de zenuwwerking in het lichaam heel erg verminderen, met als gevolg dat er abnormale processen in het lichaam gaan ontstaan die onder andere een zwelling van de prostaat zullen veroorzaken.

    Door de verstoring van de zuur/base verhouding, zal er in het lichaam lichamelijke stress ontstaan. Hierdoor gaan de nieren verminderen in werking, gaan de afvalstoffen zich in het lichaam opstapelen en zal de natuurlijke afweer sterk in werking verminderen.

    In de eeerste plaats zal vooral de werking van de linker nier zeer sterk afnemen en in mindere mate die van de rechter nier. Hoe verder de ziekte gevorderd is hoe minder de nieren zullen werken. Dit heeft dan weer voor gevolg, dat men zeer gespannen is, men zich minder gelukkig gaat voelen en men bovendien over veel minder energie gaat kunnen beschikken of men met andere woorden moe is.

    Dit proces kan dan na verloop van tijd kanker veroorzaken. Bij middel van een bloedafname kan men dan de PSA waarde bepalen. Bij middel van een bioptie kan men dan bepalen of men kanker heeft en in welke mate dat die kanker aanwezig is in het lichaam.

    Behandeling van de oorzaak.

    Aangezien dat het bij prostaatproblemen om een ontzuring van de lichaamsvochten gaat, zal dan ook de eerste stap moeten zijn, het volledig zonder uitzondering uit de voeding schrappen van alle melk, melkproducten en alle voeding en/of voedingssupplementen die veel calcium bevatten.

    Door dit te doen, zal de zuur/base verhouding in het lichaam zich gaan herstellen, zal de natuurlijke afweer beter gaan werken en zal de lichamelijke stress oplossen, waardoor de nieren beter gaan werken en de afvalstoffen beter uitgescheiden zullen worden. Dit proces zal u dan ook gelukkiger en meer ontspannen maken, waardoor je dan ook over veel meer energie zal kunnen beschikken.

    In bepaalde gevallen kan het ook nog nodig zijn, om te zorgen voor een extra zuivering van het lichaam. Men kan dit op een veilige manier zeonder bijwerkingen doen, door gedurende 1 week het Schuesslerzout "Natrium Sulfuricum" in te nemen. Te bestellen bij de apotheker.

    Drie weken na het starten van deze behandeling, kan men dan best bloed laten trekken om de PSA waarde te bepalen. Deze PSA waarde zou dan nul of bijna nul moeten zijn. Alleszins zal men een zeer sterke daling van die PSA waarde kunnen vaststellen.

    Is de PSA waarde niet gelijk aan nul, dan is de waarschijnlijke reden, het onvolledig schrappen van alle melk, melkproducten en voedingssupplementen die veel calcium bevatten uit de voeding. Past men dit volledig correct toe, dan zal na verloop van tijd die PSA waarde naar nul dalen. Om die PSA waarde toch naar nul te brengen neemt men desnoods nogmaals gedurende 1 week "Natrium Sulfuricum" in. Men dient dit dan op te volgen tot de PSA waarde nul is.

    Deze behandeling past men best toe alvorens tot een operatie of een correctie van de prostaat over te gaan. Zelfs wanneer de kanker in een ver gevorderd stadium is geëvolueerd, is het nog zeer nuttig om deze behandeling toe te passen. Dit omdat ze de natuurlijke afweer van het lichaam terug op peil brengt, waardoor het risico op problemen tijdens een operatie sterk zal verminderen.

    Behandeling in de geneeskunde.

    In de geneeskunde is de behandeling er meestal op gericht om de symptomen te corrigeren en/of weg te nemen. Men gaat daartoe operatief de prostaatklier corrigeren of wegnemen, om vervolgens in overeenstemming met de toestand van de betroffen persoon, hormonentherapie, radiotherapie en/of chemotherapie toe te passen. Al deze behandelingen hebben natuurlijk door de bijwerkingen, zeer nare gevolgen op het verdere leven van de betrokken persoon.

    Het corrigeren of wegnemen van de prostaat, zal altijd in het verdere leven de hormonale werking in het lichaam verstoren. Hierdoor zal er structurele stress ontstaan, waar men niets meer aan kan doen.

    Ondergaat de betroffen persoon een hormonentherapie, dan zal de hormonale werking van het lichaam nog meer verstoord worden en zal er ook nog lichamelijke stress ontsaan. Als voornaamste bijwerkingen van de hormonentherapie kunnen we aanhalen, slaapproblemen, veelvuldig moeten gaan plassen, pijn in de borststreek, opwellingen van warmte (Opvliegers) en soms misselijkheid. Al deze en mogelijk nog andere bijwerkingen hebben op hun beurt voor gevolg, dat men hypernerveus wordt waardoor men een zeer lastige persoon wordt om mee samen te leven.

    Een andere bijwerking van een behandeling met hormonen, is de verstoring van de balans tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen in het lichaam.Als gevolg hiervan gaan de borsten groeien en kan er in het lichaam de neiging ontstaan om zich aangetrokken te voelen tot andere mannen. Eenzelfde probleem doet zich voor bij vrouwen die één of andere hormonale behandeling ondergaan. Een behandeling met hormonen is dus één van de meest voorkomende oorzaken voor de toename van het aantal homo's en lasbiennes. Denk hierbij ook aan de pil als anticonceptie middel.

    Radiotherapie toegepast op de prostaat, heeft op het ogenblik van de toepassing, buiten het optreden van mogelijke misselijkheid, weinig andere bijwerkingen. De eigenlijke bijwerkingen kunnen echter veel later, na het beëindigen van de therapie, tot uiting komen. Inderdaad door de bestraling zullen de spieren, de beenderen en de plaatselijke organen in het ganse bekkengebied verzwakt worden, wat op termijn kan leiden tot een liesbreuk, een bekkenbreuk en/of uitscheidingsproblemen zoals incontinentie.

    Bij het toepassen van cheotherapie zal er altijd ook een deel van de maag- en darmflora vernietigd worden, waardoor de spijsvertering in het gedrang komt.Hierdoor gaat dan op zijn beurt de natuurlijke afweer van het lichaam sterk verminderen en ontstaat er lichamelijke stress.Misselijkheid, diarree, haaruitval en ander problemen kunnen hiervan het gevolg zijn. Bij het ondergaan van chemotherapie is het dan ook aan te bevelen om tijdens de kuur een "Probiotica" in te nemen zoals, "Orthiflor Original" van de firma Orthica. Hoe men dit moet innemen is afhankelijk van het ziektestadium en de behandeling die men moet ondergaan.

    Gaat men tijdens het ondergaan van een chemotherapie, om de één of andere reden antibiotica toedienen, dan kan dit nefast zijn voor het leven van de betroffen persoon. De reden hiervoor is de doorgedreven varnietiging van de maag/darmflora. Hierdoor komt de spijsvertering in het gedrang en worden er te weinig vitale stoffen opgenomen, waardoor de natuurlijke afweer zeer sterk achteruit zal gaan.

    Al deze behandelingen hebben ook nog, wanneer men verneemt dat men ze moet ondergaan, een enorm negatieve uitwerking op de spirituele gezondheid van de betroffen persoon. De meeste mensen die ze moeten ondergaan, zullen de aankondiging van die behandeling dan ook aanvoelen als een doodvonnis dat over hen uitgesproken wordt. Het gevolg hiervan is natuurlijk, dat er zowel in het lichaam als in de geest van de betroffen persoon allerhande soorten van stress kunnen ontstaan. Deze stress is zeker niet bevorderlijk voor de optimale werking van de natuurlijke afweer en het lichaam.

    Wat kan men best doen wanneer men al in behandeling is.

    Wil men volledig kunnen genezen van prostaatproblemen, dan is het eerste wat men moet doen, het herstellen van de zuur/base verhouding in het lichaam. Door dit te doen zal de natuurlijke afweer van het lichaam hersteld worden en zal de lichamelijke stress verdwijnen.

    Hierdoor gaan de uitscheidingsorganen beter werken en zullen de afvalstoffen beter uit het lichaam afgevoerd worden. Bovendien zal men zich beter in zijn vel gaan voelen en over veel meer energie kunnen beschikken. Deze toestand is dan ook zeer nuttig, zeker wanneer men indien nodig, nog een andere behandeling moet ondergaan.

    Het is dan ook mogelijk en zelfs aan te bevelen, om op eender welk moment van een behandeling, aan te vangen met het corrigeren van de zuur/base verhouding der lichaamsvochten. Dit wil zeggen, het volledig zonder uitzondering schrappen van alle melk, melkproducten en voedingssupplemendten die veel calcium bevatten uit de voeding.

    Om het lichaam volledig te zuiveren en de PSA waarde naar nul te brengen, is het dan ook zeer nuttig om gedurende 1 week het Schuesslerzout "Natrium Sulfuricum" in te nemen. Dit zout bezit de eigenschap om de afvalstoffen zeer snel uit het lichaam te verwijderen, waarddoor de natuurlijke afweer nog beter zal gaan werken.

    Past men deze regel correct toe, dan kan men na drie weken aan de hand van een bloedstaal de PSA waarde laten bepalen. Normaal zal de PSA waarde dan sterk gedaald zijn of al op nul staan. De vastgestelde PSA waarde zal dan afhankelijk zijn, van de ernst van de ziekte van de betroffen persoon, op het ogenblik dat die begon met de correctie van de zuur/base verhouding.

    Op het ogenblik dat de PSA waarde "Nul" is, is het aan te bevelen om te stoppen met iedere verdere behandeling. De voortzetting van  een behandeling, zal dan alleen maar een schadelijke uitwerking hebben op de rest van het lichaam van de betroffen persoon. Het gezegde, "We gaan voor alle zekerheid de behandeling verder zetten", is voor mij een teken dat men niet weet waarmee men bezig is. Men heeft met ander woorden zelf geen vertrouwen in de behandeling die men toepast en het bereikte resultaat.

    Wat ik hier geschreven heb is bijna niet te geloven.

    Ik kan zeer goed begrijpen dat wat ik hier geschreven heb, als te simpel en ongelooflijk zal overkomen bij de meeste mensen die dit lezen. De enige manier om te weten te komen of dit al dan niet werkt is dan ook het toe te passen. Eén voordeel is er aan deze behandelinng wel verbonden, namelijk het feit dat de toepassing ervan, geen enkele schadelijke bijwerking zal vertonen en dus ook niet negatief zal inwerken op de lichamelijke en de spirituele gezondheid van de betrokken persoon.

    Opmerking.

    Tijdens het ondergaan van één of meerdere van die behandelingen kan er, door het slikken van medicijnen en/of pijnstillers, het drinken van veel koffie en/of cafeïnerijke drankjes en het innemen van voedingssupplementen die veel cafeïne bevatten, een teveel aan maagzuur in de maag ontstaan. Aanwijzingen hiervoor zijn de vorming van slijmen in de keel, heesheid en/of een branderig gevoel in de maag en/of de slokdarm.

    Dit teveel aan maagzuur kan dan, tijdens oprispingen en/of tijdens de slaap, langs de mond in de luchtpijptakken en vervolgens in de longen terecht komen. Daar kan het dan brandwonden veroorzaken, die op hun beurt heel hevige pijnen in de borststreek kunnen voor gevolg hebben. Deze brandwonden kunnen zelfs een zeer nadelige invloed hebben op de werking van het hart.

    Meestal gaat men er dan vanuit, dat deze pijnen veroorzaakt worden door een ontsteking en/of uitzaaingen van kanker. Aan de hand van deze veronderstelling gaat men dan antibiotica toedienenn of chemotherapie toepassen, behandelingen die het probleem zeker niet zullen oplossen en bovendien veel bijwerkingen hebben.

    De enige manier om dit op te lossen is, het neutraliseren van het teveel aan maagzuur en dus ook van de slijmen in de mond. Om dit te verwezenlijken gebruikt men best gedurende 3 à 4 dagen de maagzuurremmer "Gaviscon". Het is echter wel aan te bevelen, om de tabletten niet door te slikken maar om ze in de mond langzaam te laten smelten. In de mond dient men dan het mengsel goed rond te zetten en langzaam beetje bij beetje door te slikken.

    Door dit te doen, zal het teveel aan maagzuur geneutraliseerd en de slijmen opgelost worden. Hierdoor zal de pijn in de borststreek langzaam verdwijnen. Indien de natuurlijke afweer terug optimaal werkt, zullen de brandwonden uit zichzelf langzaam herstellen.

    Het is wel mogelijk dat er na een tijdje terug een teveel aan maagzuur in de maag ontstaat, kentekenen zijn slijmen en/of een branderig gevoel. Best neemt men dan terug "Gaviscon" in tot de slijmen en/of het branderig gevoel verdwenen zijn. Meestal zal dan de inname van 1 à 2 tabletten volstaan. Een continue opvolging van dit probleem tijdens zijn ganse verdere leven is dan ook aan te bevelen. 

    Dit artikel maakt deel uit van een reeks over chronische ziekten, die je kan terugvinden op de blogs http://blog.seniorennet.be/s1s0i9k en blog http://blog.seniorennet.be/s8s0i9k.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!