Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    25-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid en ziekte.

    Gezondheid.

    Een mens kan maar gezond zijn, indien al de functies in zijn lichaam en zijn geest samen in staat zijn om al de negatieve invloeden die zich in het leven voordoen te neutraliseren. Gezondheid is met andere woorden een toestand van labiel evenwicht. Wordt dit evenwicht verbroken, dan ontstaat er ziekte.

    Opdat al de functies van het lichaam en de geest optimaal zouden kunnen werken, is het echter absoluut noodzakelijk dat ze structureel perfect in orde en in het lichaam aanwezig zijn. Is dit niet zo, dan zal men zeker nooit meer perfect gezond kunnen worden of zijn. De reden hiervoor is, omdat dan bepaalde processen in het lichaam en/of de geest, nooit meer optimaal kunnen werken. De betroffen persoon is dan voor de rest van zijn leven onderhevig aan structurele stress.

    Zijn, het lichaam en de geest structureel in orde, dan moeten ze ook nog kunnen beschikken over al de stoffen, energieën en bacteriën die nodig zijn om gezond te kunnen zijn of worden. Bovendien mogen ze ook niet overbelast worden met schadelijke stoffen, energieën, bacteriën, virussen of schadelijke schimmels.

    Ziekte.

    Zijn het lichaam en/of de geest van de mens niet meer instaat om de overbelastingen die zich voordoen te overwinnen, dan wordt het evenwicht verbroken en zullen we ziek worden. De enige manier om dan terug gezond te worden is, uit te zoeken welke processen in het lichaam en/of de geest niet meer optimaal werken. Vervolgens gaan we uitzoeken welke overbelastingen er zich voordoen en met welke stoffen, energieën en/of bacteriën we die processen kunnen optimaliseren.

    We gaan die stoffen, energieën en/of bacteriën dan zo lang innemen tot de betroffen processen terug optimaal verlopen. Meestal is het ook zinvol om van die stoffen, energieën en/of bacteriën een kleine reserve op te bouwen. Het dag in dag uit zonder ophouden slikken van die stoffen, energieën en/of bacteriën, kan uiteindelijk zelfs schadelijk worden voor het lichaam en/of de geest. Als gevolg daarvan kan een totaal andere ziekte ontstaan die tegengestelde kenmerken vertoont als deze waarvoor die stoffen worden ingenomen.

    Meestal is de inname gedurende 1 à 2 weken ruimschoots voldoende om het evenwicht te herstellen en voldoende reserve op te bouwen. Dient men medicijnen langer dan 2 weken in te nemen, dan wil dat zeggen dat men geen oplossing heeft voor het gezondheidsprobleem en dus de symptomen van de ziekte wil beheersen.

    Het is wel aan te bevelen om de processen waarvoor die stoffen, energieën en/of bacteriën ingenomen worden goed op te volgen, zodanig dat men bij de eerste signalen van het lichaam en/of de geest, ze indien nodig direct terug kan innemen. Meestal is dan de inname gedurende 5 à 7 dagen ruim voldoende om het evenwicht te herstellen.

    Er kunnen zich echter in het lichaam en/of de geest ook, zoals ik hiervoor al aangaf, tekorten voordoen waardoor we eveneens ziek kunnen worden. Het gaat hier meer bepaald over vitale stoffen zoals vitamines, oligo elementen, biochemische zouten, bloesemenergie, bacteriën, enz.

    Doen er zich tekorten voor, dan dienen we ook hier uit te zoeken om welke stoffen het gaat, om vervolgens die tekorten aan te vullen door die stoffen in te nemen. Ook hier geld de regel, "De tekorten opvullen en een kleine reserve opbouwen".

    Een ziekte gaat ook altijd gepaard met stress. Door deze stress gaan de nieren minder goed functioneren en zullen de afvalstoffen zich ophopen in het lichaam. Hierdoor zal de ziekte nog intenser worden. Wordt de stress te groot, dan kan dit zelfs een blokkering van de nieren voor gevolg hebben. Een ander gevolg hiervan is, dat ook de natuurlijke afweer zal verminderen in werking.

    Volgens mijn persoonlijke ervaring bestaan er 4 soorten van stress, namelijk:

    1. Sructurele stress die het gevolg is van een structurele afwijking in het lichaam.
    2. Overlevingsstress die het gevolg is van een gevaarlijke situatie die we doormaken maar die niet gevolgd werd door vechten, vluchten of een simulatie daarvan.
    3. Lichamelijke stress die het gevolg is van, een continu tekort van bepaalde vitale stoffen of, een overbelasting van voor het lichaam schadelijke stoffen.
    4. Spirituele stress die het gevolg is van slechte leef- en/of werkomstandigheden.

    Besluit.

    Ik ga dus uit van het standpunt, dat een lichaam en/of een geest die structureel perfect in orde zijn, zichzelf kunnen herstellen. Dit op voorwaarde dat ze over al de nodige stoffen, energieën en bacteriën kunnen beschikken om die herstelling uit te voeren en ze bovendien niet overbelast worden met schadelijke stoffen en/of energieën.

    Ontstaat er echter door een ziekte een structurele afwijking in het lichaam, dan kan die in de meeste gevallen niet hersteld worden. Men kan in dergelijke gevallen dus een ziekte stoppen maar, men kan niet de gevolgen van die ziekte herstellen. Hierdoor zal je voor de rest van uw leven opgezadeld zijn met structurele stress, of met andere woorden de gevolgen van die structurele stress. 

    Soorten van ziekten.

    In de meer dan 45 jaar dat ik onderzoek doe over gezondheidsproblemen, ben ik tot het besluit gekomen, dat men ziekten kan indelen in 2 grote groepen namelijk, de acute ziekten en de chronische ziekten. Ook kan men stellen dat acute ziekten in de meeste gevallen ontstaan door een bacteriële- en/of virale infectie.

    Tevens heb ik kunnen vaststellen, dat je gemakkelijker een acute ziekte oploopt indien ja al een chronische ziekte, chronische gezondheidsproblemen of een structurele afwijking hebt. Bovendien zal de ziekte zich dan ook veel heviger manifesteren dan wanneer je op het ogenblik van een besmetting, over een perfecte gezondheid beschikt. Met besmetting bedoel ik, dat het lichaam aangevallen wordt door een bacterie, een virus, een schimmel of mogelijk een schadelijke gist.

    Zowel acute- als chronische ziekten zullen ook gemakkelijker ontstaan waneer er op het spirituele vlak problemen zijn. De reden hiervoor is, dat die problemen het energieniveau van een mens enorm reduceren, omdat de betroffen persoon dan onderhevig is aan spirituele stress die negatief zal inwerken op de werking van de nieren.

    Wil men dus genezen van een acute- en/of chronische ziekte, dan dienen we ook de spirituele problemen op te lossen. Men zal dus de leef- en de werkomstandigheden moeten aanpassen en vooral luisteren naar de signalen van onze geest. Voeren we niet correct uit wat ze aangeven, dan zullen we nooiit die spirituele stress kunnen neutraliseren. Het gevolg hiervan is dat we dan ook niet perfect gezond kunnen worden. Een specifiek voorbeeld hiervan is: "Burn-out".

    Heeft men de leef- en de werkomstandigheden aangepast dan kan men, om spiritueel terug in evenwicht te geraken, ook beroep doen op "Bloesem- en aanverwante remedies". Daar deze problemen meestal zeer specifiek zijn, moet voor ieder persoon apart uitgezocht worden welke bloesems hij nodig heeft om zijn peroonlijke problemen op te lossen.

    Acute ziekten.

    Acute ziekten ontstaan meestal door een besmetting met een bacterie, een virus, een schimmel of een schadelijke gist. De virale- of bacteriële besmetting kan gebeuren door lichamelijk contact met een besmette persoon, leven in een besmette omgeving, de steek van een insect of het eten van bedorven voedsel.

    Hoe gezonder het lichaam en/of de geest van een mens zijn op het ogenblik van een besmetting, hoe minder hevig de gevolgen van die besmetting zullen zijn. Bepaalde besmettingen kunnen dan zelfs door het lichaam en/of de geest overwonnen worden zonder of bijna geen gevolgen. Een lichte ongesteldheid gedurende een aantal uren/dagen kan hiervoor een aanwijzing zijn.

    Chronische ziekten.

    Chronische ziekten kunnen we onderverdelen in drie grote groepen namelijk:

    1. Chronische ziekten die het gevolg zijn van een ontzuring van de lichaamsvochten.
    2. Chronische ziekten die het gevolg zijn van een verzuring van de lichaamsvochten.
    3. Chronische ziekten die ontstaan in het maag- darmkanaal.

    1. Chronische ziekten die het gevolg zijn van een ontzuring van de lichaamsvochten.

    Met ontzuring bedoelen we, een verbreking van de zuur/base verhouding der lichaamsvochten ten nadele van het zuur. De ideale zuur/base verhouding is volgens de Zweedse arts Ragnar Berg 35/65. Daalt de hoeveelheid zuur in de lichaamsvochten dan ontstaan er chronische ziekten. Hoe geringer de hoeveelheid zuur hoe erger de ziekte. Met lichaamsvochten bedoelen we alle vocht dat buiten het maag- darmkanaal in het lichaam is terug te vinden.

    Door die ontzuring gaat het zenuwstelsel veel minder intensief werken, waardoor ook bepaalde lichaamsfuncties gaan verminderen in werking, kortstondig stilvallen of in het uiterste geval zelfs helemaal stilvallen. Bovendien, zal de overvloedig in het lichaam aanwezige calcium door de aders circuleren en zich uiteindelijk op de aderwanden vastzetten. Hierdoor ontstaan er dan weer adervernauwingen die op hun beurt hart- en vaatziekten veroorzaken.

    Tegelijkertijd met die ontzuring wordt ook de verhouding tussen de T- helpercellen en de T- suppressorcellen verstoord ten nadele van de T- helpercellen. De ideale verhouding is gelijk aan 2/3 T- helpercellen en 1/3 T- supressorcellen. Er ontstaat dus een auto-immuunziekte omdat het lichaam zijn eigen afweer onderdrukt.

    Deze ziekten worden meestal veroorzaakt door een te grote toevoer en opname van calcium (kalk) in het lichaam. De grootste oorzaak hiervan is dan ook de overmatige consumptie van melk, melkproducten, met melk of melkproducten bereide voeding en voeding of voedingssupplementen die veel calcium bevatten.

    De meest voorkomende chronische ziekten die veroorzaakt kunnen worden door een ontzuring van de lichaamsvochten zijn:

    Nagenoeg alle hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, Multiple Sclerose, arteriosclerose, Epilepsie, Amyotrofe lateraalsclerose (ALS), verlamming, de ziekte van Alzheimer, Dementie, ongeneeslijke spierziekten, Sarcoidose, de ziekte van Parkinson, Progeria, Mucovisidose, Astma, mensen die een nierdialyse dienen te ondergaan en mogelijk nog andere.

    Ook alle vormen van kanker, tumoren, gezwellen, poliepen, cyste, melanomen, acne, tandplaque, migraine en zelfs hernia, kunnen in verband gebracht worden met de consumptie van melk, melkproducten en dus een ontzuring van het lichaam.

    Personen met een dergelijke ziekte hebben meestal een zware tot zeer zware allergie voor melk en melkproducten. Met zeer zware allergie bedoelen we, dat de hoeveelheid zuur gedaalt is tot minder dan 10%. Melk en melkproducten zijn in dat stadium als het ware vergif voor de mens die ze tot zich neemt. Gebruiken de betroffen personen dan toch melk en melkproducten, dan kan dit voor hen fatale gevolgen hebben. Zelfs een hartinfarct of een hersenbloeding kan dan het gevolg zijn.

    Ook het leveren van een zeer zware sportinspanning kan dit dan veroorzaken. Vandaar dat ik mensen, die als liefhebberij of beroepsmatig sporten, zou willen aanbevelen om totaal geen melk of melkproducten meer te gebruiken. Door dit te doen zullen ook hun prestaties in belangrijke mate verbeteren. Bovendien zullen ze veel minder vatbaar zijn voor verkoudheden, ontstekingen en griep.

    Acute ziekten zoals steeds terugkerende neus-, keel-, en oorontstekingen worden ook meestal veroorzaakt door een ontzuring. De reden hiervoor is dat het lichaam slijmen aanmaakt om die voor het lichaam schadelijke stoffen, in dit geval melk en melkproducten, te neutraliseren. Deze slijmen vormen namelijk de ideale voedingsbodem voor schadelijke virussen en bacteriën die het lichaam binnendringen en zo besmetten. De voornaamste schadelijke stoffen die slijmen veroorzaken zijn melk, melkproducten, te zure voeding en een teveel aan maagzuur.

    Om die ontzuring te neutraliseren is het nodig om zonder uitzondering alle melk, melkproducten, met melk en melkproducten bereide voeding en voeding of voedingssupplementen die veel calcium bevatten, zo volledig mogelijk uit de voeding te schrappen.

    Doet men dit, dan zal men zich in 80 tot 90% van de gevallen binnen de 3 dagen veel beter voelen. Men zal meer ontspannen zijn, zich gelukkiger voelen en over veel meer energie kunnen beschikken.

    Na 1 week, zullen de natuurlijke afweer en de uitscheidingsorganen terug normaal werken en kan het lichaam, in de mate van het nog mogelijke, aanvangen met regenereren. Vanaf dan zullen gezwellen, tumoren en kankers beginnen afnemen in omvang. Ook de pompfunctie van het hart en de hoeveelheid cholesterol zullen dan al merkbaar beter zijn. Structurele veranderingen die tengevolge van de betroffen ziekte in het lichaam zijn opgetreden, kunnen echter in de meeste gevallen niet omgekeerd worden.

    Ik weet dat dit alles als te simpel en niet te geloven bij u zal overkomen maar, indien je het toepast zal je verbaasd zijn over de resultaten. Eén ding is zeker, aangezien je niets dient in te nemen, moet je ook niet vrezen voor negatieve bijwerkingen.

    2. Chronische ziekten die het gevolg zijn van een verzuring van de lichaamsvochten.

    Deze ziekten, die bijna altijd gepaard gaan met steeds erger wordende chronische pijnen in de spieren en/of gewrichten op alle mogelijke plaatsen in het lichaam, worden meestal veroorzaakt door,

    • Een te geringe toevoer van calcium (Kalk).
    • Een slechte opname van calcium in het lichaam.
    • Het eten van te veel zuurvormende voeding zoals koolhydraten, suiker en eiwitten.
    • Dag in dag uit slikken van bepaalde medicijnen en/of pijnstillers.
    • Spirituele problemen in het onderbewustzijn.

    Met koolhydraten bedoelen we brood, gebak, deegwaren, suiker, met suiker bereide voeding en drank. Aardappelen, ook koolhydraten, werken echter na vertering ontzurend in het lichaam. Onder eiwitten verstaan we vlees en vis, dit omdat plantaardige eiwitten zoals erwten en bonen veel gemakkelijker verteerbaar zijn.

    Al deze factoren veroorzaken na vertering een verzuring van de lichaamsvochten. Met lichaamsvochten bedoelen we alle vocht dat buiten het maag- darmkanaal in het lichaam is terug te vinden.

    Met verzuring bedoelen we, een verbreking van de zuur/base verhouding ten nadele van de basen. De ideale zuur/base verhouding is volgens de Zweedse arts Ragnar Berg 35/65. Is er meer dan 35% zuur in het lichaam aanwezig, dan gaat het zenuwstelsel overprikkeld worden, waardoor er voornamelijk pijn ontstaat in de spieren en/of gewrichten. Hoe groter de verzuring, hoe heviger de pijn zal zijn.

    Tegelijkertijd met die verzuring wordt ook de verhouding tussen de T-helpercellen en de T-suppressorcellen verstoord, ten nadele van de T-suppressorcellen. De ideale verhouding is 2/3 T-helpercellen en 1/3 T-suppressorcellen. Er ontstaat dus een overactieve natuurlijke afweer. Dit verschijnsel is dus het tegenovergestelde van dat wat er bij een ontzuring ontstaat.

    Om die verzuring tegen te gaan is het dan ook nodig om zo snel mogelijk te zorgen voor de nodige toevoer en opname van voldoende calcium in het lichaam.

    Om dit te verwezenlijken dienen we ons voedingspatroon te heroriënteren. Dit wil zeggen, dat we heel veel groenten en groentesoep moeten gaan eten, veel fruit en de toevoer van koolhydraten en eiwitten moeten matigen.

    Beperk ook zeer sterk het gebruik van suiker en met suiker bereide voeding en drank. Suiker heeft om te verbranden in het lichaam calcium nodig. Is er onvoldoende calcium in het lichaam aanwezig, wat bij een verzuring van de lichaamsvochten zeker het geval is, dan zal het lichaam calcium onttrekken uit onze tanden en ons beendergestel, waardoor die veel brozer zullen worden.

    Neem in overleg met uw arts, ook zo weinig mogelijk medicijnen in.

    Neem ook gedurende ongeveer 2 weken "Urticalcin" in van Dr. Vogel. Waarom "Urticalcin", wel dit voedingssupplement bevat niet alleen plantaardig calcium, maar ook een aantal biochemische zouten die de opname van calcium in het lichaam bevorderen en bovendien ontstekingen tegengaan. Gebruik zeker nooit melk en melkproducten om de hoeveelheid calcium in uw lichaam te verhogen.

    Wanneer je dit nauwgezet toepast, zal in 70 tot 80% van de gevallen ook hier na 3 dagen een enorme verbetering optreden. Men zal heel wat minder of mogelijk zelfs helemaal geen pijn meer hebben en zich energieker meer ontspannen en gelukkiger voelen.

    Bij personen waar dit niet bij werkt, zijn er meestal spirituele problemen in het onderbewustzijn aanwezig. Die veroorzaken dan stress waardoor de uitscheidingsorganen minder goed gaan werken en de afvalstoffen zich zullen ophopen in het lichaam waardoor er pijnen ontstaan. Spirituele problemen kan men best oplossen met bloesemtherapie.

    Een andere mogelijkheid is, dat er ergens in het lichaam een zenuw geklemd is die dan de pijn veroorzaakt. In dit laatste geval gal je best naar een Chiroprakter, een Osteopaat of een manuele therapeut.

    Attentie.

    Afhankelijk van het voedsel dat we eten en de medicijnen die we innemen, kan een ontzuring van de lichaamsvochten na een tijdje overgaan in een verzuring en omgekeerd. Om gezond te kunnen zijn en te blijven, is het dus de kunst om de ideale zuur/base verhouding door regelmatige controle en bijsturing zo goed mogelijk te benaderen. De kenmerken van een ontzuring en een verzuring kan je terugvinden onder de rubrieken 1 en 2.

    3. Chronische ziekten die ontstaan in het maag- darmkanaal.

    De meeste ziekten van het maag- darmkanaal kunnen zich voordoen onder vier vormen,

    1. Gezwellen en kanker.
    2. Ziekten die ontstaan tengevolge van te veel maagzuur.
    3. Ziekten die ontstaan tengevolge van gistingen.
    4. Ziekten die ontstaan tengevolge van een vernietiging van een deel van de maag- darmflora.

    Gezwellen en kanker ontstaan meestal door het gebruik van melk en melkproducten in onze voeding.

    Te veel maagzuur wordt meestal veroorzaakt door het continue slikken van medicijnen, het drinken van veel koffie, thee en drank die rijk is aan cafeïne. De eerste kenmerken hiervan zijn de vorming van slijmen in de mond en in een volgende fase een branderig gevoel in de maag en/of de slokdarm.

    Dit teveel aan zuur kan tijdens oprispingen en tijdens de slaap langs de mond in de longen terecht komen waar het dan brandwonden kan veroorzaken. Meestal worden die brandwonden dan aanzien als een longontsteking.

    Gistingen worden dikwijls in de hand gewerkt door het gebruik van veel koolhydraten, suiker, suikerrijke voeding en/of drank. Kenmerk hiervan is een overmatige gasvorming in het maag- darmkanaal, hoofdpijn en migraine.

    De gehele of gedeeltelijke vernietiging van de maag- darmflora wordt meestal veroorzaakt, door een voedselvergiftiging, een virus, een kuur met antibiotica, een chemokuur of medicijnen die men moet innemen om de afstoting van getransplanteerde organen tegen te gaan. Kenmerken hiervan zijn de neiging om over te geven en diarree.

    Om al deze problemen op te lossen dienen we het volgende te doen.

    Als het om gezwellen, poliepen, kanker of migraine gaat, dienen we zeker alle melk, melkproducten en met melk en melkproducten bereide voeding volledig zonder uitzondering voor altijd uit onze voeding te schrappen. Men kan deze producten vervangen door sojamelk, sojaproducten, rijstmelk, hazelnotenmelk, amandelmelk en kokosmelk. Het gaat hier natuurlijk over nieuwe producten en smaken die je zult moeten leren gebruiken en waarderen. Het is zelfs aan te bevelen om dit bij alle maag- en darmklachten toe te passen.

    Bij een teveel aan maagzuur is het in de eerste plaats aan te bevelen om zo veel mogelijk de oorzaken weg te nemen. Dit doen we door koffie, thee en caffeïnerijke drank te vervangen door gewoon plat water en zo weinig mogelijk medicijnen in te nemen.

    Is dit laatste niet mogelijk, dan gaan we het overtollige maagzuur neutraliseren door, indien nodig, een maagzuurremmer zoals "Gaviscon" in te nemen. Deze maagzuurremmer nemen we zolang in, tot de slijmen in de mond opgelost zijn en/of het branderige gevoel in de maag en/of slokdarm verdwenen zijn. De tabletten laten we in de mond smelten, zetten ze daar goed rond en slikken ze vervolgens beetje bij beetje door. Nemen we vloeibare "Gaviscon" in, dan houden we de voeistof zo lang mogelijk in de mond, om ze daarna beetje bij beetje door te slikken.

    Bij gistingen in het maag- darmkanaal dienen we suiker, suikerrijke voedingsmiddelen, honing, gedroogde- en gesuikerde dadels zo veel mogelijk uit onze voeding te schrappen. Matig ook het gebruik van koolhydraten zoals brood, gebak en deegwaren. Vervang wit brood en witte deegwaren zo veel mogelijk door een lichte tot grove versie. Het is ook aan te bevelen, om de in het maag- darmkanaal aanwezige gassen zo veel mogelijk af te voeren. We doen dit door, regelmatig naar het grote toilet te gaan, door te boeren en door zo veel mogelijk wind te lossen. Hoe beter je de gassen kunt afvoeren hoe minder kans je hebt om hoofdpijn of migraine te krijgen.

    Ook kan men, door op een acupunctuurpunt dat zich 4 vingerbreedten boven de navel bevind, met de vinger enkele minuten een licht drukkende roterende massage toe te passen, het boeren en dus ook de afvoer van darmgassen stimuleren. Hoe beter de darmgassen verwijderd worden, hoe minder men kans heeft om hoofdpijn of migraine te krijgen. Om de overtollige gassen te neutraliseren, kan men gedurende 1 à 2 weken het homeopathische middel "Vanocomplex 5 Gastric" innemen. Doet er zich in de toekomst terug gasvorming voor, dan kan men de inname van dit middel gedurende een bepaalde tijd hervatten.

    Bij een gehele of gedeeltelijke vernietiging van de maag- darmflora, is het aan te bevelen om een Probiotica zoals "Orthiflor Original" in te nemen. Hier geld zeker niet de regel "Hoe meer je er van inneemt hoe beter". Het beste wat je kunt doen is 1 gelul (capsule) oplossen in een vol glas lauwwarm water. Je laat deze oplossing een tiental minuten staan, roert ze goed om, neem ze vervolgens in de mond, zet ze ook daar goed rond en slik ze vervolgens beetje bij beetje door.

    Bij verkoudheden of problemen in de neus, is het ook goed om enkele druppels in de neus aan te brengen en die goed op te snuiven. Neem "Orthiflor Original" zo lang in tot de verschijnselen, overgeven en/of diarree, enkele dagen verdwenen zijn. Bij een chemokuur of het innemen van medicijnen die de afstoting van getransplanteerde organen moeten tegengaan, is het aan te bevelen om de diarree op te volgen en indien nodig "Orthiflor Original" in te nemen. Om de darmflora in de dunne-, dikke- en de endeldarm te herstellen is het beter om een gelul (capsule) in te slikken gevolgd door het drinken van een volledig glas plat water op kamertemperatuur.

    Aanbevelingen voor het bekomen of behouden van een goede gezondheid.

    Om over een optimale gezondheid te kunnen beschikken moet er zeker aan een aantal voorwaarden en aanbevelingen voldaan zijn namelijk:

    1. De lichamelijke structuur moet helemaal in orde zijn.
    2. Het lichaam moet vrij zijn van focale storingen.
    3. De maag- darmflora moet volledig in orde zijn.
    4. Er mag niet te veel maagzuur in de maag aanwezig zijn.
    5. Men moet zorgen voor voldoende lichaamsbeweging.
    6. Het lichaam moet kunnen beschikken over de nodige hoeveelheid zuurstof.
    7. Ons onderbewustzijn moet tot rust gekomen zijn.
    8. Eet heel veel groenten, groentesoep en veel fruit.
    9. Wees matig met koolhydraten zoals brood, gebak en deegwaren.
    10. Wees matig met eiwitten zoals vlees en vis.
    11. Gebruik zo weinig mogelijk suiker en met suiker aangemaakte voeding en drank.
    12. Gebruik geen melk, melkproducten en met melk en melkproducten aangemaakte voeding.

    1. De lichamelijke structuur moet helemaal in orde zijn.

    Wil men perfect gezond kunnen zijn, dan is de eerste en misschien wel de belangrijkste vereiste, dat de lichamelijke structuur normaal gevormd is en bovendienn vrij van beschadigingen. Een lichaam dat niet optimaal tot ontwikkeling gekomen is zal zeker niet optimaal kunnen functioneren. Kan het niet optimaal functioneren, dan kan men ook niet perfect gezond zijn.

    Treden er tijdens het leven, door een ongeval of een operatie beschadigingen op, dan zullen die zeker een negatieve invloed hebben op het gezondheidspeil. De ernst van die negatieve invloed zal dan in verhouding staan tot de ernst van de beschadiging.

    Worden er met een operatie organen uit het lichaam weggenomen, dan zal zeker de hele werking van het lichaam en mogelijk de geest daardoor negatief beïnvloed worden.

    2. Het lichaam moet vrij zijn van focale storingen.

    Op alle plaatsen waar de lichamelijke structuur door een ontsteking, een operatie of een ongeval is verstoord, kunnen er focale storingen optreden. Focale storingen werken negatief in op de energiedoorstroming in het ganse lichaam. Is die energiedoorstroming niet optimaal, dan kunnen we ook niet volledig gezond zijn.

    Een focale stoornis is een actieve of latente ontstekingshaard die zich overal in het lichaam kan voordoen. Wil je hier meer over weten, raadpleeg dan het boek "Leerboek voor de electro acupunctuur volgens Voll", geschreven door de arts C. van der Molen. ISBN 90-352-1203-7/CIP.

    In beginsel doen de meeste focale stoornissen zich voor in het gebit. Ontstekingen in de tanden of het kaaksbeen, ontzenuwde of dode tanden en met amalgaam opgevulde tanden, zijn wel de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van focale storingen.

    Waarom is dit nu zo? Iedere tand in ons gebit, staat bij middel van een meridiaan in verbinding met een bepaald orgaan, een spier en/of een gewricht. Is er focale storing op een bepaalde tand, dan zal de energiedoorstroming in die meridiaan niet meer optimaal verlopen en ontstaan er storingen in het gebied waarmede die meridiaan in verbinding staat.

    Het is dan ook, wil men gezond zijn, uitermate belangrijk dat het gebit, dus de tanden en het kaaksbeen, volledig en an altijd vrij zijn van actieve of latente ontstekingen en storingen. Het is niet omdat een tand geen pijn doet, dat hij niet ontstoken kan zijn. Een reglematige controle van het gebit door een biologische tandarts is dan ook aan ta bevelen.

    Een ander probleem zijn de met amalgaam opgevulde tanden. Amalgaam bevat namelijk kwikzilver dat een zeer giftige uitwerking heeft op het lichaam. In de industrie mag het zelfs niet meer gebruikt worden omdat het zo giftig is. Heb je met amalgaam opgevulde tanden, laat dan die vullingen zo vlug mogelijk vervangen door composiet, glasionomeren of porselein.

    Een goede biologische tandarts kan bij middel van electro-acupunctuur en "Kiliaanse fotografie" storingen in het ganse lichaam opsporen en ontstoren. Hij kan ook na een behandeling controleren of die storingen volledig verdwenen zijn.

    Stoorvelden en stoorsignalen, kunnen ook op een bepaalde plaats in het lichaam pijn doen ontstaan warvoor men, na een grondig onderzoek, geen logische verklaring kan vinden. Deze pijnen kunnen meestal geneutraliseerd worden met "Neuraaltherapie". Deze therapie is in de jaren 30 van de vorige eeuw in Duitsland ontwikkeld door de gebroeders Huneke.

    3. De maag- darmflora moet volledig in orde zijn.

    Bij een ongeboren baby is de maag- darmflora nog steriel. Bij de geboorte komt de baby dan in aanraking met de vaginale flora van de moeder. Is die flora niet in orde, dan kan de baby tijdens de geboorte al in aanraking komen met schadelijke bacteriën. Het kan dus zeer nuttig zijn, om tijdens de zwangerschap van de moeder, haar vaginale flora te laten onderzoeken en indien nodig bij te sturen met Probiotica. Dit zal zeker nadien de bacterieflora van het kind dat nog geboren moet worden ten goede komen.

    Kinderen die met een keizersnede geboren worden, hebben een tekort aan bacteriën die ze bij een normale geboorte tijdens het passeren van de vagina zouden opdoen. Krijgt een dergelijk kind dan ook geen borstvoeding maar flessenvoeding, dan zal het ook nog de bacteriën en de vitale stoffen moeten missen die het bij borstvoeding normaal tot zich zou nemen.

    Komen er later in het voedingspatroon ook nog melk en melkproducten voor, dan zal er zich in het maag- darmkanaal een bacterieflora ontwikkelen die totaal anders kan zijn dan een normale backterieflora. Allergieën voor alles en nog wat zijn dan niet ver meer uit de buurt.

    Onder maag- darmflora verstaan we alle bacteriën die voorkomen in het maag-darmkanaal. Dat wil dus zeggen al de bacteriën die zich in het lichaam bevinden tussen onze mond, neus en de anus. De totale hoeveelheid bedraagt ongeveer 100.000 miljard stuks verdeeld over ongeveer 400 verschillende soorten.

    De maag- darmflora wordt langzaam in de loop van ons leven verder uitgebouwd en kan dus in overeenstemming met onze leefomstandigheden positief of negatief evolueren.

    De maag- darmflora bestaat uit residente bacteriën, die nodig zijn voor onze spijsvertering en dus de opname van vitale stoffen, en transiënte bacteriën die met ons voedsel in het maag- darmkanaal passeren. De residente bacteriën zijn dan ook, indien ze in voldoende mate in het maag-darmkanaal aanwezig zijn, in staat om bepaalde transiënte (Schadelijke) bacteriën, schimmels en virussen uit te schakelen.

    De voornaamste kenmerken van een verstoorde maag- darmflora zijn, gasvorming, oprispingen, de neiging tot braken, overgeven en diarree.

    Bij het gebruik van antibiotica, worden niet enkel schadelijke maar ook residente bacteriën vernietigd, waardoor dus onze natuurlijke afweer in belangrijke mate zal afnemen. De enige manier om dan de maag- darmflora te herstellen is het innemen van een Probiotica zoals Orthiflor Original, Symbioflor, enz.

    Wil je meer weten over de maag- darmflora en Probiotica, gelieve dan het boekje "Probiotica op zoek naar bacteriële balans" van Irma Kromhout- van Capelle te raadplegen. Uitgeverij Ankh-Hermes bv. Deventer ISBN 978 90 202 02830 NUR: 870.

    4. Er mag niet te veel maagzuur in de maag aanwezig zijn.

    Voor een goede maag- darmwerking is het eveneens noodzakelijk, dat er niet te veel maaagzuur in de maag en de slokdarm aanwezig is. De kenmerken hiervan zijn slijmen en/of een branderig gevoel in de maag en/of de slokdarm. Het teveel aan maagzuur kan namelijk, bij oprispingen en tijdens de slaap in de longen terecht komen, waar het zuur dan brandwonden kan veroorzaken die dan meestal door de geneeskunde aanzien worden als ontstekingen.

    De voornaamste oorzaken voor het ontstaan van een overschot aan maagzuur zijn, dag in dag uit slikken van bepaalde medicijnen, het drinken van veel koffie, cafeïnedrank en het eten van met azijnzuur aangemaakte spijzen.

    Om het overtollige maagzuur te neutraliseren kan je best een aantal dagen de maagzuurremmer "Gaviscon" innemen. Men neemt het middel in tot 2 à 3 dagen na het verdwijnen van de slijmen en/of het branderige gevoel. Dit middel te lang innemen kan er toe leiden dat er een tekort aan maagzuur ontstaat dat eveneens negatief inwerkt op de spijsvertering.

    5. Men moet zorgen voor voldoende lichaamsbeweging.

    Iedereen spreekt tegenwoordig over lichaamsbeweging en sporten. De meeste mensen weten echter niet waaruit die lichaamsbeweging dient te bestaan. Wel, goede lichaamsbeweging dient te voldoen aan 6 punten, ze moet namelijk:

    1. De ademhaling stimuleren.
    2. Onze spieren en gewrichten soepel houden.
    3. De energiedoorstroming in het ganse lichaam bevorderen.
    4. De bloedcirculatie stimuleren.
    5. De geest zo veel mogelijk tot rust brengen.

    Bij mijn weten voldoet alleen het beoefenen van "Yoga" aan al deze voorwaarden. Het geconcentreerde langzaam bewegen van het lichaam tot aan de pijngrens gekoppeld aan een correcte ademhaling, zorgt er voor dat het lichaam soepel blijft, over voldoende zuurstof kan beschikken en tot rust kan komen. Geduld en regelmatige dagelijkse beoefening zijn hier wel de sleutelwoorden.

    Doet men ook dagelijks een aantal maal "De Zonnegroet", dan kan men ook nog in belangrijke mate de hoeveelheid zuurstof in zijn lichaam en zijn energiepeil verhogen. Zeker aan te bevelen voor sporters. Ook om het lichaam op te warmen is dit ideaal, dit omdat door dit te doen er energie opgebouwd wordt in plaats van er veel van te verbruiken.

    Al de andere manieren van lichaamsbeweging beperken zich veelal to sommige van die opgegeven punten en hebben dus een beperkte invloed op onze gezondheid. Gaan we bij lichaamsbeweging grenzen verleggen, dan kan lichaamsbeweging zelfs schade berokkenen aan ons lichaam.

    Men kan geestelijk maar tot rust komen wanneer men gedurende voldoende tijd geconcentreerde handelingen verricht. Omdat men geconcentreerd is, kan men aan niets anders meer denken en komt de geest tot rust. Dit natuurlijk op voorwaarde dat ons onderbewustzijn optimaal functioneert.

    6. Het lichaam moet kunnen beschikken over de nodige hoeveelheid zuurstof.

    Zuurstof is wel de belangrijkste stof waarover het lichaam in voldoende mate moet kunnen beschikken. Inderdaad zonder voedsel kan de mens nog weken in leven blijven. Heeft de mens echter een tekort aan zuurstof dan resten hem nog maar enkele minuten alvorens te sterven.

    Hoe kunnen we nu, zonder schade te berokkenen aan ons lichaam, het beste zorgen voor een voldoende grote toevoer van zuurstof in het lichaam.

    Op basis van mijn persoonlijke ervaring, zijn er drie manieren om onze hoeveelheid zuurstof op peil te brengen namelijk:

    1. Door, zoals ik in het vorige punt heb aangegeven, een aantal malen "De Zonnnegroet" te doen. Dit neemt maar enkele minuten in beslag en kan eender waar men enkele vierkante meter plaats heeft uitgevoerd worden. Doet men dagelijks drie maal rechts en drie maal links "De Zonnegroet" dan kan men meestal, indien hij correct gedaan wordt en men over een goede gezondheid beschikt, na ongeveer drie weken over een nagenoeg onuitputtelijke hoeveelheid energie beschikken. Doet men dit meerder malen per dag, bijvoorbeeld bij het beoefenen van sport, dan zal men die effecten natuurlijk veel sneller voelen. "De Zonnegroet" zorgt niet alleen voor een optimale zuurstoftoevoer, maar ook voor een optimale energiedoorstroming in uw lichaam en het opheffen van bepaalde blokkeringen.
    2. Een tweede manier om het zuurstofpeil in uw lichaam te optimaliseren is het toepassen van ademhalingsoefeningen uit de "Pranyama". Hierin staat "Prana" voor energie en "Ayama" voor bedwingen of beheersen. "Pranayama" betekent dus het bedwingen, beheersen en sturen van de energgie in uw lichaam en uw geest bij middel van een gerichte ademhaling. Hij die meer wil weten over "Pranayama" raadplege het boek "Pranayama de dynamiek der ademhaling" geschreven door André van Lysebeth. Uitgeverij Ankh-Hermes bv. Deventer. ISBN 90 202 40277. Ervaren "Pranayama" beoefenaars kunnen door gerichte ademhaling pijnen beheersen en geneeskrachten sturen in hun lichaam. Mensen die "Pranayama" beheersen kunnen wel 20 tot zelfs 30 minuten leven zonder te ademen.
    3. De meest natuurlijke manier om de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam te optimaliseren is het gedurende een tiental minuten doen van intervaltreining. Men loopt zo snel men kan tot men volledig buiten adem is. Vervolgens loopt men nog enkele meters door en stapt dan op een rustige manier verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft. Daarna herhaalt men de gehele procedure nog 2 maal. Doet men dit regelmatig, dan kan het volstaan om, wanneer men gestresseerd is, zich 1 maal buiten adem te lopenom te ontspannen. De verdiepte ademhaling zal dan de nog in uw lichaam aanwezige overlevingsstress neutraliseren. De afstand die men loopt speelt geen enkele rol in dit proces.

    Beroepsmatig of intensief sporten heeft natuurlijk ook een optimalisering van de hoeveelheid zuurstof in uw licaam voor gevolg maar kan, aangezien je de signalen van uw lichaam negeert, ook schadelijke uitwerkingen veroorzaken.

    7. Ons onderbewustzijn moet tot rust gekomen zijn.

    Voor een goede gezondheid is het eveneens noodzakelijk dat ons onderbewustzijn tot rust komt zodat het optimaal kan werken. Inderdaad, de hedendaagse mens die vindt dat hij de gehele dag op alle mogelijke manieren moet bereikbaar zijn krijgt daardoor zeer veel informatie te verwerken.

    Omdat er echter onvoldoende periodes van rust en slaap ingelast worden, krijgt het onderbewustzijn al die informatie niet verwerkt, waardoor er geestelijke stress ontstaat die de werking van de nieren negatief gaat beïnvloeden. Hierdoor zullen dan de afvalstoffen zich in het lichaam gaan ophopen en kan er een verzuring van de lichaamsvochten ontstaan.

    Meestal is het dan ook nog zo dat men slecht zal slapen, waardoor het probleem nog zal verergeren. Tengevolge van die spanning kunnen er dan overal in het lichaam pijnen ontstaan en mogelijk kan er, door een verkeerde lichaamsbeweging, zelfs een zenuw geklemd geraken waardoor men nog meer pijn zal krijgen. Ook hier geld dus de regel, "Luisteren naar de signalen van uw lichaam en ook zo vlug mogelijk toepassen wat ze aangeven". Dus rusten of ontspannen wanneer je moe en gespannen bent en werken wanneer je fit bent.

    Een mens kan ook in zijn leven heel wat traumatische ervaringen opdoen, waardoor er ook onrust en spanningen zullen ontstaan in ons onderbewustzijn. Men kan gepest worden, de omstandigheden waarin we moeten leven kunnen zeer slecht zijn, we kunnen problemen hebben in ons huishouden, de sportclub, een vereniging, enz. Deze onrust en spanningen kunnen we enkel elimineren, door het innemen van de juiste bloesem- of aanverwante extracten en door de oorzaken van het probleem weg te nemen.

    Slaag je er in om de juiste bloesem te vinden en in de juiste hoeveelheid in te nemen, dan zult ge u al na 1 dag al veel beter voelen. Ge zult gelukkiger zijn, meer ontspannen en over veel meer energie kunnen beschikken. Er zijn echter zeer weinig mensen die met grote zekerheid kunnen bepalen welke bloesem je op een bepaald ogenblik nodig hebt. Het is echter ook mogelijk dat ge, de dag dat ge de bloesem inneemt, u niet lekker zult voelen. Dit is van voorbijgaande aard en is een teken dat uw onderbewustzijn bezig is om het probleem op te lossen.

    Er bestaan echter wel een aantal samenstellingen van bloesemextracten die men in noodsituaties kan gebruiken, zoals daar zijn:

    • Van de Bach Bloesem Remedies "De Resque Remedy" soms "Five Flower Remedy" genoemd, die men in noodsituaties kan gebruiken.
    • Van de Nederlandse Bloesem Remedies
      • "Terra" voor noodsituaties.
      • "Bescherming" als bescherming tegen de leefomgeving, leefomstandigheden of personen die uw energiepeil verlagen.
      • "Regenboog" wanneer men een nieuwe fase van zijn leven ingaat.
      • "Liefde" om jezelf liefde te kunnen geven zodanig dat je die ook aan anderen en de aarde kunt geven zonder jezelf tekort te doen.

    Men doet van de bloesems die men denkt nodig te hebben max 2 druppels in een weinig water. Men zet het goed rond, neemt het mengsel vervolgens in uw mond, zet het ook daar goed rond en slik het vervolgens door. Neem nooit, meer dan twee verschillende remedies tegelijkertijd in. Je kan dan beter 3 maal per dag 1 van de remedies innemen. In erge noodsituaties kan men ze desnoods kortstondig om het uur of nog sneller innemen, of gewoon rechtstreeks in de mond druppelen.

    Er bestaan natuurlijk nog veel meer bloesem en aanverwante remedies, maar met de hierboven aangehaalde remedies kan je al heel wat spirituele problemen oplossen.

    Wandelen in de natuur en genieten van, tuinieren, de stilte, een kaartspel, het zalig niets doen, een sportactiviteit, breien, naaldwerk, schilderen, tekenen, een muziekinstrument bespelen, zingen, enz. zijn eveneens activiteiten die het onderbewustzijn de kans geeft om alles te verwerken en tot rust te komen.

    8. Eet heel veel groenten, groentesoep en veel fruit.

    Door de analyse van zijn gebit is gebleken dat de mens van oorsprong een groenten-, vruchten-, noten- en zadeneter is, die in de loop van zijn bestaan is geëvolueerd tot een alleseter.

    Daar bepaalde groenten en vruchten, in een natuur in evenwicht, maar in bepaalde periodes van het jaar voorkomen, zal er ook een variatie ontstaan in ons eetpatroon gedurende het hele jaar. Het gevolg hiervan is, dat we daardoor ook een grote variatie krijgen in de aanvoer van vitale stoffen, die ons lichaaam en onze geest nodig hebben om te kunnen overleven. Tegenwoordig echter zijn de meeste groenten en vruchten het ganse jaar verkrijgbaar en gaan we ons, geleid door onze smaak, meer eenzijdig voeden en niet meer seizoensgebonden.

    Ook noten en zaden zijn maar tijdelijk voorhanden maar, die kunnen verzameld en bewaard worden, waardoor ze ook het gehele jaar kunnen genuttigd worden. In een natuur in evenwicht is ook het aanbod van groenten groter dan dit van vruchten of met andere woorden fruit en zaden die zeker seizoensgebonden voorkomen.

    Spreken we over groenten dan dienen we ook te denken aan groentesoep, dit omdat heel wat mensen dit heel graag lusten en omdat we daardoor veel van het voor ons benodigde vocht opdoen tijdens het eten.

    Een gevaar dat echter om de hoek loert, is dat we al onze bereidingen meer en meer gaan kruiden waardoor ze veel smakelijker worden en we er te veel van gaan eten. Voor onze gezondheid is het dan ook zeer belangrijk dat we ook hier luisteren naar de signalen van ons lichaam namelijk, eten wanneer we honger hebben en stoppen met eten wanneer we verzadigt zijn. Ook drinken als we dorst hebben en stoppen met drinken wanneer we gelaafd zijn.

    Bij de meeste mensen komen echter, omdat we ze jaren na elkaar verkracht hebben, die signalen niet meer of onvoldoende door, waardoor we kunnen verslaafd geraken aan voedsel en drankmet als gevolg dat hun gezondheid in gevaar kan komen. Het "FIDH" dieet van Tom Waes is voor deze mensen dan zeker aan te bevelen. (Fret Is De Helft)

    9. Wees matig met koolhydraten zoals brood, gebak en deegwaren.

    In een natuur in evenwicht kan de oermens alleen in bepaalde periodes van he jaar beschikken over granen en zaden. Als hij ze dus wil gaan eten moet hij ze eerst gaan zoeken op de plaats waar ze groeien. Hij zal dan de graantjes en de zaadjes, aangezien hij niet over technische middelen beschikt om ze te oogsten, één voor één moeten plukken en opeten.

    Hij kan er dus veel van eten wanneer ze voorhanden zijn maar, het zal lang duren vooraleer hij er voldoende van gegeten heeft. Bovendien zal hij, doordat hij de ganse korrel of zaadje tot zich neemt, vrij snel verzdagt geraken omdat die veel koolhydraten (Trage suikers), ballaststoffen, vitamines en mineralen bevatten, die zorgen voor een goede spijsvertering.

    De moderne mens echter eet geen granen meer maar wel het brood, gebak en deegwaren die van die granen en zaden gemaakt worden. Hierin kunnen we drie soorten onderscheiden, wit, licht grof en volkoren brood en witte of licht grove deegwaren.

    Wit brood en witte degwaren worden gemaakt van allerlei gemalen graansoorten waarvan men de vezels en de kiemen verwijdert heeft. Wit brood en witte deegwaren bevatten dus nagenoeg alleen koolhydraten (Calorieën), waardoor er vrij laat een verzadigingsgevoel optreed en we er dus te veel van kunnen gaan eten. Al het teveel aan calorieën gaat het lichaam, zeker waneer we niet voldoende sporten en/of intense handenarbeid verrichten, opslaan onder de vorm van vet, wat zerker onze gezondheid niet zal ten goede komen.

    Licht grof brood en licht grove deegwaren zijn gelijkaardig aan de witte versie maar, ze bevatten meer vezels waardoor we er sneller van verzadigd zullen worden en er dus minder kans is dat we er te veel van zullen eten.

    Volkoren brood en deegwaren worden gemaakt van vers gemalen granen die nog alle kiemen en vezels bevatten die in de graankorrel voorkomen. Indien we dit kunnnen eten en verteren is dit wel het beste wat we kunnen eten voor onze gezondheid, omdat we dan al de goede eigenschappen van het graan kunnen benutten.

    Een zeer goed alternatief voor brood, gebak en deegwaren is Muesli. Een goede Muesli dient echter een samenstelling te hebben van vers gemalen of geplette granen, noten, zaden en/of gedroogde vruchten die, indien men dit wil, verrijkt is met honing, maar niet met chocolade of suiker.

    Hij is dus rijk aan vezels en vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen. Men eet die Muesli best overgoten met een samenstelling van vruchtensappen eveneens zonder conserveringsmiddelen, kleur- of smaakstoffen. Goede merken van Muesli zijn, "Jordans" en "Dr. Vogel".

    10. Wees matig met eiwitten zoals vlees en vis.

    De oermens was in een natuur in evernwicht in staat om al de voor hem nodige vitale stoffen uit planten, fruit en zaden te halen. Hij at dan ook nagenoeg geen dierlijk eiwit. Enkel bij toeval en in noodsituaties at hij vlees en vis om te overleven.

    Daar de hedendaagse mens is geëvoluurd naar een alleseter, is zijn stofwisseling veranderd en is het nu nodig dat hij dierlijke eiwitten zoals vlees en vis eet. Hij heeft dit nodig om voldoende vitamine K en B12 aan te maken.

    De meningen over de hoeveelheid dierlijk eiwit die men moet eten, lopen echter nogal ver uiteen. Algemeen wordt aangenomen dat 1 gram per kg lichaamsgewicht per dag meer dan voldoende is. Ik persoonlijk zou durven stellen dat, een portie die in de handel aangeboden wordt voor 1 persoon, ruim voldoende is om in de behoefte van 2 personen te voorzien.

    11. Gebruik zo weinig mogelijk suiker en met suiker aangemaakt voeding en drank.

    Geraffineerde suiker (Snelle suikers) komt in een natuur in evenwicht niet voor. Dit is op zichzelf al een eertse indicatie om hem niet te gebruiken. Gebruikt men hem toch, dan zal hij alleen maar voorzien in een enorme aanvoer van calorieën. Worden die niet verbruikt door te sporten of intensief te werken, dan zullen die worden opgeslagen als vet in ons lichaam, waardoor onze BMI zal verhogen en we dus zwaarlijvig zullen worden.

    Bovendien zal er, aangezien hij volledig ontdaan is van ballaststoffen, nagenoeg geen verzadiginsgevoel optreden wanneer men hem gebruikt. Men zal er dus al vrij snel te veel van gebruiken. De zoete smaak zal dit nog bevorderen waardoor men er verslaafd aan kan worden.

    Daar suiker ook gebruikt wordt om allerlei bereidingen zoals, confituur, chocolade en frisdrank aan te maken, is het ook zinvol om deze producten ook zo weinig mogelijk te gebruiken.

    Men dient er bovendien rekening mee te houden dat, om suiker in ons lichaam te verbranden er kalk (Calcium) nodig is. Indien er onvoldoende kalk in het lichaam aanwezig is, zal het die onttrekken uit ons gebit en ons beendergestel waardoor die brozer zullen worden.

    12. Gebruik geen melk, melkproducten en met melk en melkproducten bereide voeding.

    De enige melk die de natuur in ons bestaan voorzien heeft is moedermelk. Ook moedermelk is echter als voedingsmiddel voor de mens maar in een beperkte periode va



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!