seniorenmeise
Foto


Inhoud blog
  • 485 Levensverwachtig
  • 484 Meerwaarde 7
  • 483 Meerwaarde 6
  • 482 Meerwaarde 5
  • 481 Meerwaarde 4

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    niet bij een seniorenvereniging aangesloten ouderen
    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Muze van Meise
    De Ouderenadviesraad (nu Seniorenraad) heeft een vertegenwoordiger in de beheerraad van dit G.C.
    Zij zijn erin geslaagd om voor het derde jaar op rij, de gemandateerde van de Seniorenraad niet te vermelden in de lijst van de beheerraad (zie publicatie pag.7).  Is dit toeval  of slordigheid ?  De vertegenwoordiger heeft op de raad elk jaar meegedeeld dat er een fout sloop in de seizoensbrochure.  De raad zou dit signaleren.  Welk gevolg werd hieraan gegeven?
    Dit jaar werd ik zelfs niet uitgenodigd op de algemene vergadering.
    Daarom vraag ik aan de Seniorenraad mij als afgevaardigde voor de beheerraad van De Muze van Meise te vervangen.  Aangezien dit een personenkwestie blijkt en ik de aanwezigheid en het deelnemen in het beleid belangrijker vindt, zal ik dit voorstellen aan de Seniorenraad.

    24-05-2007, 09:18 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 16.4
    Wij ontvingen het verslag van deze vergadering met een afdruk van de nieuwe statuten.
    Buiten enkele onnauwkeurigheden zullen wij laten opmerken dat er geöpteerd werd voor de benaming Seniorenraad en dat dit dan ook zo altijd dient vermeld te worden in het verslag en in de statuten.
    De wijze van bekend maken van de openbare algemene vergaderingen zou best vermeld worden ev. via het infoblad.
    Art. 8 De verenigingen ... en de niet - georganiseerden ...kunnen een mandaat intrekken ...van hun afgevaardigden.
    In het parochieblad lazen wij dat OKRA een nieuwe algemene secretaris heeft : Jan Vandecasteele (55).  Hij verdiende reeds zijn sporen in de uitbouw van het sociaal - culturele luik.  Hij wil opkomen voor de zwaksten, voor welvaartsvaste pensioenen, voor solidariteit met hoogbejaarden en voor waarden.
    Wij hopen dat hij ook aandacht besteed aan de niet - georganiseerden, zoals men beweert!
    OKRA Mechelen en de Witte Paters van Afrika bezochten de Plantentuin van Meise en ik mocht ze gidsen.

    17-05-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senioren op straat
    De VZW Voetgangersbeweging kwam een uiteenzetting geven over de problematiek van ouderen te voet op straat.
    De openbare ruimte moet de ouderen uitnodigen om zich te bewegen.  Want hun mobiliteit is zeer belangrijk.  Wie gezond wil blijven moet bewegen.
    De straten, pleinen en openbare ruimten zijn vaak niet afgestemd op de behoeften van de ouderen.  De inrichting van straten en pleinen kan veel beter.
    In Meise is er momenteel voorrang voor fietsers. De voetpaden kunnen veel beter.  Hier is het probleem, ook in andere gemeenten, dat openbare verkavelingen degelijke voetpaden aanlegden.  De privé verkavelingen kregen wel de verplichting mee om alles af te werken, maar de voetpaden en speelpleinen worden dikwijls niet afgewerkt.  Zo krijgt men een wir war van gras, steentjes, tegels, ... die amper te belopen zijn.  Bomen op te smalle voetpaden vormen vaak een hindernis voor de voetgangers.  De wortels schieten bovendien bij sommige soorten zodanig uit dat ze obstakels vormen en zels afsluitingen optillen.
    Als de leden van de seniorenraad nu eens hun wijk onder de loupe nemen.  Ik doe het alvast in mijn wijk.  De onafhankelijke senioren kunnen mij voor hun straat de problemen signaleren via deze rubriek.

    03-05-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seniorenfeest 25.4.2007
    Op de dag van het nationaal debat van RTL en VTM tussen Elio di Rupo en Yves Leterme streken de senioren van Meise neer in de sportschuur in Wolvertem.
    Kersvers burgemeester Marcel Belgrado zorgde voor een trendbreuk, door onze voorzitter Marcel Van Cauwenbergh te verwelkomen met alle senioren.  Er waren er 650 op post, wat nog maar een fractie is van de 5000 senioren die Meise rijk is.  Dit betekent evenwel dat er een sterke opkomst was van niet georganiseerde senioren.  Dit feest en de seniorensportdag, die door de gemeentelijke sportdienst ingericht worden, staat open voor alle senioren zonder onderscheid.
    Hugo Symons en Connie Neefs luisterden het feest op.  Een kandidate voor miss België (of is het nu mis België = een doordenkertje) kwam haar opwachting maken en mijn goede vriend Jan Van den Broeck uit Wemmel legde alles vast met zijn digitale camcorder.
    Tijdens de pauze genoten we van koffie met een broodje kaas, een broodje ham en een koffiekoek, waarna het optreden hervat werd.

    26-04-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.r. 17.4.2007
    De Ouderenraad boog zich over de wijziging van de statuten, voorbereid door de werkgroep.
    Het progressieve ontwerpstatuut van de V.V.S.G. werd niet meer bekeken.  Dat van Mol werd bijgewerkt.
    Ze opteerden voor de benaming Seniorenraad, niettegenstaande in het decreet de oude term staat.
    Er zal geen bestuur meer zijn.  Of dat werkt zal blijken later.  Ik tekende alleszins bezwaar aan tegen deze primeur : een vereniging of raad zonder bestuur.
    De vergaderingen zijn openbaar d.w.z. dat ze op tijd bekend moeten gemaakt worden aan de bevolking en dat alle senioren welkom zijn om te luisteren.
    Er werd ook geopperd of het wel democratisch is dat onafhankelijken, die ten individuelen titel in de S.r. zetelen, wel nodig zijn.  De nagenoeg 4500 niet georganiseerde senioren tegenover de 500 in verenigingsverband hebben ook hun rechten dachten we.  De ongelijke behandeling is gelukkig uit de statuten verdwenen.  Daar zijn we fier over.
    Het enige dat we niet haalden is een ondervoorzitter en als de voorzitter van een vereniging is, een niet georganiseerde als ondervoorzitter.  Daar blijven we op aandringen.  Ook informatie - uitwisseling lijkt ons een must!
    Als de verenigingen zich ook bekommeren om onafhankelijke senioren zou een goed initiatief zijn, af en toe eens iets open te stellen voor iedereen.  Met hun verzekering moet dat alleszins te regelen zijn.
    Wij blijven streven naar samenwerking voor iedereen.

    17-04-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We roeren ons!
    De ouderen of senioren roeren zich overal.
    De senioren van Steenokkerzeel willen meer inspraak.  Dit is een stille verzuchting van vele ouderen, van overal.
    In Vilvoorde kregen ze een attest voor het met succes volgen van een internetcursus.  De politiekers voeren daar opnieuw de prijsuitdeling in.  Dat was iets dat in mijn tijd door de CVO's intern gehouden werd.
    De Okra's betoogden tegen de te lage premie en willen een welvaartsvast pensioen voor iedereen.  En of ze gelijk hebben!
    Ik ontving via mijn goede vriend Georges De Smul, marathonloper voor het goede doel en promotor van "Born in Africa", een nummer van NEOS en waarin zijn acties voor het voetlicht gebracht werden.  Dit was voor mij een aangename kennismaking met deze interessante magazine.

    05-04-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    29-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gulden leeftijd

    In Meise is deze geloofsbeweging aktief voor senioren.  Ze wordt gedragen door leken en werd in Frankrijk gesticht in 1962 onder de naam 'Vie Montante'.  In Vlaanderen werd gestart in 1975.
    G.L. focust met open blik op de evolutie in maatschappij en kerkbeleving.  Gespreksgroepen van 5 à 12 personen komen maandelijks samen, telkens rond een bepaald thema.  Er wordt veel aandacht besteed aan dialoog en uitwisseling van gedachten, met eerbied voor ieders mening.
    De organisatie steunt op drie pijlers : geloofsinzicht, vriendschap en dienstbaarheid.
    Voor meer info : 022698342 bij Frans Stoffelen, magister van St.-Elooi.

    29-03-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pensioenen
    Voorstellen van Greta D'Hondt : "Onze aandacht gaat ruimer dan enkel pensioenen.  We gaan uit van een algehele visie op een loopbaan, de sociale zekerheid en het inkomen.  Bovendien moet je iemand die heel zijn leven werkt en bijdragen betaalt, als zelfstandige, werknemer of ambtenaar, garanderen dat als ze met pensioen gaan, ze met de eerste en tweede pensioenpijler, goed zullen kunnen leven, en aangevuld met de zorgverzekering en de maximumfactuur gezondheidszorgen zowel thuis als in een instelling de nodige zorgen kunnen betalen, zonder financieel afhankelijk tze worden van familie of O.C.M.W."
    "Het criterium van de pensioenloopbaan( van 40 jaar) geldt dus voor iedereen, los van zijn of haar statuut.  In die pensioenloopbaan worden wel de gelijkgestelde periodes opgenomen zoals o.m. ouderschapsverlof, zorgverlof, deeltijds werken, enz.  Wij tellen die zorgperiodes dus volledig mee voor het bereiken van een volledige pensioenloopbaan.  Ze wegen dus zwaarder door dan bij langdurige werkloosheid.  We willen immers het pensioenbeleid afstemmen op het levensloopbeleid met een juist evenwicht tussen werk en gezin, vrije tijd en levenslang leren."
    "De huidige generatie gepensioneerden is zijn zelfstandigheid gewoon.  Je hoeft ze niet te betuttelen met gratis dingetjes.  Deze generatie heeft recht op een gedegen, welvaartvast pensioen.  Maar wat stellen we vast : de vervangingsratio - de verhouding tussen het vroeger verdiende inkomen waarop bijdragen betaald werden en het pensioen - is onder paars fel gedaald.  De koopkracht van de werkenden mag gestegen zij , aan pensioenen is weinig gedaan.  België bengelt aan de Europese staart wat hoogte en koopkracht van pensioenen betreft."
    Activiteiten :
    Aquagym Zwembad maandagen 16.15 u.
    Pimpernel turnen donderdagen 19 u. Sportschuur Wolvertem
    Start to run start opnieuw in maart (Nekker) Sportdienst
    23,24,25.3 Chiro Meise 60 jaar
    25.4 Feest senioren 14.30 u. Sportschuur Wolvertem
    25.4 Kunst en spiritualiteit Marcel Delrue De Muze 20 u. Brixius 100
    24.6 Dag voor de Meisenaars Plantentuin
    De voorzitster van Okra Meise verzocht ons om hun aktiviteiten niet meer te vermelden, omdat er zich niet - leden aanbieden.  Wij stellen voor enkele algemene aktiviteiten in te richten waarop iedereen welkom is, lid of niet.

    22-03-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statuut
    Statuut
    Er werd tijdens de vergadering van de werkgroep statutenwijziging geöpteerd voor het modelstatuut vande gemeente Mol.
    Iedereen, op één na, kozen daarvoor, boven dat van het VVSG.  Ik vond dat beter, omdat het meer mogelijkheden biedt op lange termijn en aangepast is aan de wetgeving van gemeenten.  De anderen vonden het te theoretisch en te vaag.
    Het dagelijks bestuur zou afgeschaft worden en niet vervangen door een beperkter bestuur.  Dat werkt uiteraard niet en dat zal wel blijken.  Een functie van ondervoorzitter blijft in beraad.  De werkgroep was niet voor ons voorstel om als de voorzitter een lid van een vereniging is, dat de ondervoorzitter dan een onafhankelijke wordt.  Dat zal in de raad verdedigd worden.
    Alle leden van de O.a.r. worden aangeduid door hun groep en er moet niet meer over gestemd worden.  Zo is de discriminatie van individuelen eruit.  Indien er minder dan 5 zijn, zetelen ze automatisch en ze hebben ook recht op een plaatsvervanger.  Er bleef echter nog discussie over de inhoud van onafhankelijken, individuelen of niet - georganiseerden.  Wij pleiten hier voor zuivere niet - georganiseerden (4500 in Meise).
    Het afschaffen van een dagelijks bestuur lijkt ons een minpunt en achteruitgang.

    13-03-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statuten V.V.S.G.
    De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten maakte een modelstatuut voor de Ouderenraden.
    Het zal mee bekeken worden in de werkgroep statutenwijziging.
    Wat vinden wij een verbetering ?
    De Ouderenadviesraad werkt los van elke politieke, ideologische, filosofische en/of godsdienstige binding.
    Het aantal afgevaardigden werd niet bepaald, dus zelf in te vullen.  Wij hopen dat er enigszins rekening gehouden wordt met de ouderen niet aangesloten bij een gemeentelijke ouderenvereniging.  Eén afgevaardigde per vereniging en een plaatsvervanger lijkt ons voldoende.  De individuelen zouden ook een plaatsvervanger kunnen hebben.
    De schepen die bevoegd is voor ouderenbeleid of zijn vervanger of de voorzitter van het OCMW of zijn afgevaardigde kunnen zich kandidaat stellen voor de functie van voorzitter van de Ouderenraad.
    Dit kan voor discussie vatbaar zijn.
    Dat de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris (en penningmeester ) geen afgevaardigde kunnen zijn van eenzelfde vereniging en dat bij voorkeur één van de personen die niet aangesloten is bij een vereniging de taak van voorzitter, ondervoorzitter of secretaris op zich neemt is een verbetering.
    Activiteiten :
    Aquagym Zwembad maandagen 16.15 u.
    Pimpernel turnen donderdagen 19 u. Sportschuur Wolvertem
    Start to run start opnieuw in maart (Nekker) Sportdienst
    7.3 Glasramen Joost Caen Muze 20 u. Brixius 100
    11.3 namiddag OKRA Wolvertem Pannenkoekenfestijn
    23,24,25.3 Chiro Meise 60 jaar
    25.4 Kunst en spiritualiteit Marcel Delrue De Muze 20 u. Brixius 100
    24.6 Dag voor de Meisenaars Plantentuin

    06-03-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheek
    Het seniorennet stelde als dagelijkse vraag : "Als ik een boek lees is dat bij voorkeur : 0 fictie (gefantaseerde verhalen), 0  non - fictie (feiten en echt gebeurd) of  0 bijna nooit".  De resultaten op 2247 stemmers luiden : 25,3 % fictie, 30,7 % non - fictie en 43,8 % leest nooit of bijna nooit.  In onze gemeente is er nog veel werk op de plank voor de bibliotheekcommissie.  Ik zal dit eens voorleggen op onze Ouderenraad, waar ik zetel als niet georganiseerde senior en er onze belangen verdedig en info geef via dit kanaal.
    Voor de werkgroep statutenwijziging werd de bijeenkomst van gisteren uitgesteld, omdat men wenst te wachten op de nieuwe modelstatuten van de Belgische Vereniging van Steden en Gemeenten. Er liggen nu drie ontwerpen voor : het huidige statuut, dat van de gemeente Mol dat beter is dan dat van ons en het nieuwe dat op komst is.  Zodra ik het ontvang zal ik jullie inlichten.

    27-02-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek
    De werking van een adviesraad hoort te zijn als een cascade : zie http://blog.seniorennet.be/torenroepthaan.
    De samenstelling ervan moet representatief zijn voor alle ouderen : georganiseerden en onafhankelijken.  In Meise zijn er 2 politieke seniorenbewegingen : socialistische en liberale.  CD&V senioren , Groen+ en de andere politieke seniorenverenigingen zouden hun vertegenwoordigers ook moeten sturen.  Zij hebben momenteel recht op 2 afgevaardigden en 1 plaatsvervanger.
    Anders kunnen de politieke partijen via hun fracties een aantal vertegenwoordigers sturen.
    De regeling voor onafhankelijken of niet georganiseerden, die 90 % van de senioren betekenen worden nu benadeeld : zij worden gecoöpteerd (d.w.z. gediscrimineerd) en zijn niet evenredig vertegenwoordigd (d.w.z. zij krijgen geen gelijke kansen).  Wij zullen bij de herziening van de statuten onze rechten opeisen!
    Kwaliteitsverbetering : mail mij. Just do it !

    20-02-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de krant
    De federale adviesraad voor Ouderen werd in de kamercommissie sociale zaken goedgekeurd.
    De nieuwe raad moet de senioren een stem geven en zal de regering niet - bindende adviezen overmaken over pensioenen, gezondheidszorg, veiligheid, openbaar vervoer.  Als de regering geen gevolg geeft aan een advies moet ze dat wel motiveren.
    Ondertussen is bekend dat maar de helft van de Belgen verwacht rond te komen met zijn (haar) pensioen.De aanzet tot langer werken uit het generatiepact heeft blijkbaar zijn effect niet gemist : de gemiddelde Belg denkt nu tot zijn 61ste te moeten werken.
    Zouden wij ook stilaan de leeftijd van 55+ niet wat opschuiven of liever niet ?

    13-02-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokaal Sociaal Beleidsplan
    Via een decreet vraagt men onze medewerking rond deze problematiek.
    De bedoeling is om via een strategische planning tot een betere onderbouw te komen van het lokaal beleid.  De prioriteiten van de gemeente en het O.C.M.W. worden samengebracht, in samenwerking met de bevolking en de lokale actoren.  Overleg en discussie wordt gehouden op 27.2 om 19.30 u. in de fusieschool.
    De 4 peilers zijn : samenwerking, planning, sociaal huis en participatie.  Tegen 31 december 2007 wil men komen tot een lokaal gedragen beleidsplan.  Een samenwerkingsakkoord zou er al moeten zijn.  Maar voor zover wij weten maakt de voorzitter van het O.C.M.W. nog geen deel uit van het schepencollege.  Op pragmatisch vlak is dat een must!
    Rond 7 beleidsdomeinen zullen themagroepen werken : algemene sociale dienst, administratieve ondersteuning, thuiszorg, wonen voor bejaarden en andersvaliden, wonen, jongeren en tewerkstelling.
    Wij danken Okra Meise (via Jos) voor de suggestie tot kwaliteitsverbetering : vermelding organisator

    06-02-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    O.(a).r. 29.1.07
    De nieuwe schepen van welzijn Marie Jeanne Thaelemans maakte haar debuut op de vergadering. Zij gebruikte terecht de term Ouderenraad naar analogie met Jeugdraad, Cultuurraad en Sportraad. Dit is mee te nemen naar de statutenwijziging, waarvoor een werkgroep opgericht werd en die vergadert op 26.2
    Het nieuwe bestuur werd verkozen, alhoewel in de praktijk geen onderscheid meer zou gemaakt worden met de algemene vergadering. Voor ons, onafhankelijken, werd gecoöpteerd. Er waren maar 2 kandidaten en toch werd er gestemd met twee tegenstemmen en een variante! Ik voel dat aan als een discriminatie en zal in die zin voorstellen de statuten aan te passen en dat met alle middelen bestrijden.
    Voor de verenigingen verandert er niet veel. Jean De Smedt komt voor Okra Wolvertem en Lisette D’Ours uit Meuzegem komt in de plaats van Louisa Sengers. Marcel Cooreman valt eruit.
    Een bestuur werd dus niet verkozen en de functies blijven dezelfde en werden verdeeld door de algemene vergadering. Dat is statutair niet in orde want de leden van het verkozen bestuur wijzen onder mekaar minimum een voorzitter, secretaris en kasbewaarder aan.
    Voor het project “senioren op straat” wordt initiatief genomen want het was niet duidelijk, wat er met de vragenlijst moest gebeuren.
    Er volgde nog een korte toelichting over het Lokaal Sociaal Beleidsplan, waarna onze afvaardigingen in de andere raden bevestigd werden.
    Ik vroeg een uitwisseling van e-mail adressen, het doorspelen minstens van 1 ex. van de verenigingstijdschriften aan de bestuursleden en aanvulling van de open plaatsen van de onafhankelijken.  De basis van inspraak is correcte informatie!
    De schepen eindigde met een oproep tot samenwerking en bate van alle senioren.

    30-01-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouderenbeleidscoördinator
    Vlaams minister van Welzijn Inge Vervotte wil voor alle 308 gemeenten een ouderenbeleidscoördinator laten opleiden voor de Belgische Vereniging van Steden en Gemeenten.
    We kunnen een ambtenaar of een vrijwilliger inschakelen.  Zij (hij) zorgt voor ouderenparticipatie, ondersteuning lokale ouderenraden, ...  Het doel is de betrokkenheid, de draagkracht en de doeltreffendheid van de maatregelen in het beleid te verhogen, kortom kwaliteitsverbetering.
    Waar staan wij ?  Gerda doet reeds wat hier bedoeld wordt.  Zij moet enkel in het organigram van de gemeente zo genoemd worden.  Onze gemeente is ook voortrekker voor permanente vorming.  Zij zal dan ook wel naar de 10 sessies gestuurd worden.
    Zuster Jeanne De Vos werd bekroond tot "Vijf sterren senior" voor haar 40 jaarontwikkelingswerk in India.  Wij feliciteren haar van harte.
    Morgen vergadert onze ouderenadviesraad met de nieuwe, jonge schepen Marie Jeanne Thaelemans, de dochter van onze afgevaardigde voor ORKA Wolvertem
     

    28-01-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    23-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Academie
    Het seniorencentrum Brussel geeft in de K.U.B. wekelijks lezingen.  Het programma kan verkregen worden  bij willy.haelewyn@kubrussel.ac.be .  Ook in Meise is er seniorenacademie bij de verenigingen.  Wij propageren graag deze activiteiten via onze rubriek.
    Er zijn ons ondertussen cijfers bekend van computergebruik bij 50-plussers.  50% van de mannen en 40% van de vrouwen maken er gebruik van  Ons motto is dus : blijf actief bewegen en houd ook uw hersenen actief.  Ik bezocht ondertussen mijn 99-jarige tante Marie.  Je zou versteld staan hoe dynamisch men op die leeftijd nog kan zijn.  De voorbereiding hiervan gebeurt nu.  Daarom is het programma van de Ouderenverenigingen en van de Sportraad aan te bevelen.

    23-01-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeltuin
    In Duitsland en Finland komen er nieuwe speeltuinen voor senioren.
    Het gaat hier om een kind- en jongerenvrije omgeving waar men rustig van zijn oude dag kan genieten.  De toegang is verboden onder de zestig.  Zoals in kuuroorden komen er reuzenschaakspelen, kaatsbalvelden, badmintonterreinen en ook hoekjes om een kaartje te leggen.  Hopelijk zijn ze de cafetaria niet vergeten.
    Het is dan ook de bedoeling dat de ouderen waardig en veilig hun lichaam en geest in vorm kunnen houden.
    In Finland gaat men meer de avontuurlijke toer op.  Dagelijks bezoek lijkt op grond van een onderzoekal na drie maanden een groter evenwicht, betere lichaamscoördinatie en hogere snelheid op te leveren.
    Maar zijn ze hier niet met getto - vorming bezig.  Ik pleit voor geïntegreerde ouderenzorg.  Daar kan men ook o.a. break - dansende jongeren weghouden.  Maar die hebben toch hun eigen terrein nodig.
    Felicitaties :
    Ik krijg momenteel geen gegevens meer en zal trachten op een andere manier aan de gouden en diamanten echtparen te geraken!
    Onder de toren van St.-Martinus in Meise zorgt K.OKRA, de bijna grootste, maar alleszins  actiefste vereniging, alleszins al voor een gevarieerd en geïntegreerd aanbod voor 55 - plussers.  Mits nog wat kwaliteitsverbetering kan deze 50 jarige als voorbeeld gesteld worden in Vlaanderen.
    Activiteiten :
    Ik zal op de O.a.r. info vragen van alle verenigingen om hun activiteiten via deze rubriek te promoten!
    22.2 K.OKRA Meise koffietafel
    Voor iedereen :
    Aquagym Zwembad maandagen 16.15 u.
    Pimpernel turnen donderdagen 19 u. Sportschuur Wolvertem
    Start to run start opnieuw in maart (Nekker)

    16-01-2007, 10:33 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gen
    Een genvariant heeft positief effect op verschillende aspecten van het verouderingsproces.
    Het zorgt voor een lang leven, omdat het zorgt voor grotere cholesterolpartikels, die de kans op hart – en vaatziekten op hun beurt sterk verminderen. De geneeskunde zou kunnen investeren om dit gen via een medicijn na te bootsen, om ons leven te verlengen. Momenteel zou er slechts één persoon op tienduizend de kaap van de honderd overschrijden.
    Deze gegevens werden onderzocht bij 150 95-plussers en gecontroleerd bij een groep mensen tussen 75 en 85. Het onderzoek werd beschreven in “Neurology” van de American Academy of Neurology.
    In onze bib heb ik “Het maakbare brein” van Sitskoorn gevraagd. Het is er beschikbaar. Het vraagt wel enige kennis van het menselijk brein om het boek te begrijpen. Conclusie : houd je brein actief en je kunt op latere leeftijd even goed ontwikkelen als jonge mensen. Concentratie en discipline zijn wel vereist, zoals bij topsporters.
    Blijf ook in beweging! Onze verenigingen geven jullie kansen genoeg om dit eventueel ook in groep te doen.
    Felicitaties :
    Ik krijg momenteel geen gegevens meer en zal trachten op een andere manier aan de gouden en diamanten echtparen te geraken!
    Activiteiten :
    Ik zal op de O.a.r. info vragen van alle verenigingen om hun activiteiten via deze rubriek te promoten!
    12.2 LBG Koffietafel
    22.2 K.OKRA Meise koffietafel
    Aquagym Zwembad maandagen 16.15 u.
    Pimpernel turnen       donderdagen 19 u. Sportschuur Wolvertem

    07-01-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzen

    Het trefpunt voor 55 plussers Okra Meise mag voortaan, zoals reeds voorspeld, de titel koninklijk dragen. Zij ontvingen uit de handen van de gouverneur hun koninklijk brevet. Van harte gefeliciteerd voor deze eer!
    Julien De Roover, onafhankelijke oudere, werd door mij voorgedragen bij de Koning Boudewijnstichting voor De Pluim 2006 die ondertussen uitgereikt werd door Ring TV aan iemand die zich onbaatzuchtig inzette voor anderen. Onze kranige 70-tiger werd geselecteerd, maar moest het nipt afleggen tegen een vrijwilliger uit Dilbeek die gehandicapten leert zwemmen. De voorstelling op Ring-TV gebeurde voor onze kandidaat nogal éénzijdig, want hij heeft veel meer in zijn mars dan Natuurpunt. Zijn regelmatige rondleidingen in de natuur voor de kinderen van de plaatselijke scholen werden niet vermeld. Hij is ook de man die voor de Kunstkring altijd paraat staat en die voor de verenigingen de publiciteitspanelen schildert. Hij restaureerde ook het Mariabeeld aan het Chiroheem in Meise en vangt gekwetste dieren op bij hem thuis.
    Onze ouderen uit onze keizerlijke gemeente Meise werden terecht gevierd!

    30-12-2006, 10:15 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!