Foto
WELKOM, AAN DEZE SITE WORDT DAGELIJKS GEWERKT, DUS SPRING AF EN TOE EENS BINNEN.
TIP : Wil je weten welk weer we mogen verwachten in het eerstkomende uur ? Ga dan eens naar www.buienradar.nl
TIP van de maand

Bezoek eens de web van :
http//www.lynnlaramore.be

Zeker de moeite waard
Spreuk van de week
Foto

  Hoegaarden - Spreuken

De medische wetenschap heeft
nog steeds geen doeltreffend
vaccin ontwikkeld tegen de
aanstekekelijkheid van de geeuw.

*************************

Dat er intelligente buitenaardse
wezens bestaan wordt feilloos
bewezen door het feit dat ze 
nog geen contact met ons 
hebben opgenomen. 

*************************

Je zult maar een ééndagsvlieg
zijn en je dag niet hebben.

************************* 

Mopje van de week 

Michel Bouton is voyageur in matrassen en beddegoed. Rijdend langs de E17 stopt hij rond de middag aan een wegrestaurant om een "mulletje" 't eten. Achter 't eten moet hij gelijk gewente nog ne keer naar 't toilet. Hij ziet dat er een deure bezet is en hij gaat naar 't toilet dernevens binnen. Almetnekeer hoort hij ne vent neffens hem vragen: "Hoe is 't ?" Michel verschiet want 't is nie de geweunte dat 't mannevolk tegen mekaar klapt over de W.C. deuren, maar beleefd gelijk da Michel is antwoordt hij: "Goed." Zegt dienen type geen drie seconden later: " En wat zie je ant 't doen?" Michel antwoordt hem " Euh...aan 't kakken, en gie? -- " Ja vrouwke," zegt dien anderen, " 'k ga mijn gsm afleggen want er zit hier nen onnozelare neffens mij heel den tijd in joen plekke 't antwoorden."

Inhoud blog
  • Overlijdensbericht van een enorme goede Papa en zalig mens
  • 't Is nu aan mienen toer !
  • Redactie Westkapelse Sprokkels in verlof
  • Uit het leven gegrepen extra
  • Uit het leven gegrepen ! (deel 1)
  • Uit het leven gegrepen ! ( deel 2 )
  • Uit het leven gegrepen ! ( deel 3 )
  • Uit het leven gegrepen ! ( deel 4 )
  • Uit het leven gegrepen : Slot
  • Zeldzaam zangvogeltje bij mijn buurman
    Sprokkels Jukebox veel luisterplezier
    Foto
    Een gouden tip van de redactie

    Voor wie alle muziek van de jukebox door elkaar hoort
    is hier de oplossing........
    Ga naar WINDOWS MEDIAPLAYER
    1. Klik op " extra " bovenaan
    2. Klik op " optie's "
    3. Klik op " Bestandtypen "
    4. Klik op " alles selecteren "
    5. klik op  " toepassen + ok "
    Start vervolgens sprokkels opnieuw op
    Veel luisterplezier........
    Geert.
    zoon van ........
    Westkapelse Sprokkels

    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het leven gegrepen extra
    Van de Westhoek naar ......... Knokke - Zoute....merci, laat het maar voor de moeite



     De 5 afleveringen staan nu in volgorde hieronder

    >> Reageer (0)
    18-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het leven gegrepen ! (deel 1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoekend in onze archieven vond ik het verhaal ( anno 1998 ) over de avonturen van Miel en Bertha , kleine boertjes uit de Westhoek die op uitnodiging van hun vroegere (zeer welstellende) buren op vakantie kwamen naar hun appartement in het chique Knokke-Zoute. Dit grotendeels waar gebeurd vervolgverhaal starten we nu met deel 1. We wensen de bezoekers aan de Westkapelse Sprokkels veel leesplezier. ( tekst: Guido Gheldof - tekening: Jan Watelle - klik eens op x en je ziet Miel in aktie)

                                                            DEEL 1

    Jerom Suffis en zijn vrouw Adrienne Viaene hadden heel hun leven geboerd op een grote hofstede in de streek van Poperinge. Ze hadden dag en nacht gewerkt en hadden zo een schone spaarpot verworven.Vele reizen deden ze niet want Jerom was geen groten amateur van verre te rijden met zijn mercedes. Een grote uitzondering was, een paar keren per jaar de verre verplaatsing naar Sluis doen omdat ze daar moesten zijn voor (geld)zaken vertelden ze tegen Miel en Bertha, hun buren die op een heel klein doeningske boerden, ook vele werkten maar met moeite het zout in hun patatten verdienden. Jerom en Adrienne, die kind noch kraaie hadden en ondertussen de pensioenleeftijd voorbij waren, hadden gelezen in de gazette dat er in Knokke heel schone appartementen te koop waren en dat het daar allemaal zó chique was. Op zekere dag in 't voorjaar waren ze in het afkomen van Sluis naar Knokke afgezakt, en al wandelend in de Lippenslaan hadden ze hun droomappartement met bijhorende ondergrondse garage op de zeedijk, niet verre van de het casino, op de kop kunnen tikken. Het was een buitenkansje hadden ze in het immobiliënkantoor gezegd. Jerom en vooral Adrienne verschoten wel van de prijs, maar het was een goeie geldbelegging zegde de vriendelijke verkoper..... en nu dat de Hollandse intresten aan het uitdrogen waren kwam dat goed gelegen. In de kortste keren was hun hofstede met al de beesten en gans de santenboetiek overgenomen door een goeie kennis tegen een uitnemende schone prijs.
                                                                               ( wordt vervolgd )


    >> Reageer (1)
    17-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het leven gegrepen ! ( deel 2 )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                               DEEL 2

    Ze verlieten de streek en vertrokken in hun mercedes met veel getoeter en gezwaai naar hun chick appartement in Knokke. In het begin hadden ze geen ogen genoeg om alles te bekijken en gezellig te kuieren langs de dijk en via Het Zoute naar de Lippenslaan. Ze hadden zelfs al hun plekje gevonden in de Cap-Nord waar ze na hun koffietje bijna dagelijks door een heerlijke Grimbergen naar de zevende hemel gevoerd werden. Jerom had al met een vooraanstaand persoon (een zogenaamde VIP) gesproken en eens gepeild om lid te kunnen worden van de " Royal Zoute Golf Club", maar dat was een ander "quelque chose" zei dienen VIP. Toch oefende Jerom reeds duchtig in zijn grote living met zijn omgekeerde wandelstok en een ping-pong balletje.... Het leven was mooi..... Maar er was iets wat hen na een tijd wat tegenviel. Zoveel mensen die ze al wandelend tegenkwamen en niemand die ze kenden, die hen aansprak of simpelweg goeiedag of bonjour toewenste. Wat een verschil met hun Poperingse streke en ze kregen ....heimwee. Ze hielden zich sterk, maar op zekere dag zei Adrienne."Jerom zouden we Miel en Bertha niet eens uitnodigen voor enkele dagen,ze kunnen in de logeerkamer slapen, ze gaan hun ogen niet geloven als ze dat hier allemaal te zien krijgen." Zo gezeid, zo gedaan en Miel en Bertha gingen de volgende week afkomen via den "ijzeren weg". want ze reden dank zij Stive Stevaert immers zo goed als gratis met de trein. Jerom zou om half elf aan het station van Knokke staan met  zijn mercedes zodat hun valiezen in de koffer konden. Wat ze niet wisten was het feit dat Miel en Bertha geen valiezen hadden. Ze hadden enkele lege kartonnen dozen uit den Aldi volgestopt met hun wekedaagse kleren, slaapkledij, botten, savatten , corsets en scheeralaam. Voor alle zekerheid had Miel nog een halve hespe en vier zwijnepoten in zijn doze gestoken, want hij had wat schrik zegde hij. "Vele chi-chi maar weinig op de teljoore." De dozen goed toegebonden met vlaskoorden en zwaar beladen trokken ze -stap en half- naar de statie van Poperinge. Ze waren een half uur te vroeg en Miel kocht een gazette " de Liebre Belgiek " kwestie van indruk te maken op den trein maar vooral in Knokke dacht hij ..........      ( wordt vervolgd )


    >> Reageer (2)
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het leven gegrepen ! ( deel 3 )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  DEEL 3

    De reis verliep voorspoedig en via de ronde van West-Vlaanderen en na een viertal uren kwamen ze in het station van Brugge aan. Miel was in slaap gevallen en Bertha die niet te goed meer hoorde had niet vele begrepen van de omroeper die een oproep deed dat de reizigers voor Knokke moesten overstappen naar de eerste twee wagons. Na een tiental minuten vertrokken ze weer, met een korten snok zodat Miel wakker schoot en verwonderd was dat ze al voorbij Brugge waren. "Dedju" zei Miel een tijdje later, " we zijn al in Blankenberge en nu is het nie verre meer tot in Knokke peins ik." Ze vonden het toch wel een beetje eigenaardig, iedereen stapte van de trein." Er is zeker iets speciaals te doen in Blankenberge," zei Bertha. De treinwachter kwam voorbij en zegde," meneer en madam, terminus. " Terminus , terminus," grolde Miel, " onze name is Blondeel." De treinwachter zette zijn rode kepi wat achteruit bekeek hen eens en repliceerde," jullie moeten hier afstappen we rijden niet verder," en weg was de man want hij had nog vele te controleren. Met de vracht Aldidozen belanden ze op het trottoir van het Blankenbergse station als daar juist de vuilkarre van Dekeyser voorbij kwam voor de ophaling van papier en karton. De alerte chauffeur stopte bij onze twee vrienden en de gedienstige ophalers wilden de dozen aannemen maar kregen enkele grote vloeken naar hun kop geslingerd, zodat ze maar afdropen. " Is het zó dat ze hier de mensen ontvangen," zei Miel koleirig

                             ( wordt vervolgd )

    >> Reageer (0)
    15-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het leven gegrepen ! ( deel 4 )

                                                                    DEEL 4
                                                                                                                                         Ondertussen was Jerom aan het station van Knokke in alle staten van paniek. De trein van half elf was aangekomen, had massa's volk uitgebraakt, maar geen Miel of Bertha te zien. Jerom belde met zijn gsm naar Adrienne en besloot na samenspraak een uur te wachten op de volgende trein. Om de tijd te verdrijven zou hij een pint gaan pakken (zonder medeweten van zijn eega) in den Breydel, zo kon hij het station in de gaten houden. In Blankenberge had een pientere politieman in burger het koppel opgemerkt en verwittigde zijn oversten: " Er staan twee rare individuen aan het station, waarschijnlijk illegale politieke vluchtelingen op weg naar Engeland en ze hebben verdacht uitziende kartonnen dozen bij zich ... en met al die bomaanslagen van tegenwoordig." ... Groot alarm in het politiekantoor van Blankenberge. Twee patrouillewagens met loeiende sirenes werden  direct uitgestuurd richting station.
    Al spoedig werden de "illegalen" door de politie opgemerkt. " Handen omhoog en in spreidstand tegen de stationsmuur,zodat we jullie kunnen aftasten," klonk het bevel. Van het verschot vloog Miels klakke van zijn kop terwijl Bertha in bedwang gehouden werd door een jonge politieagent. Algauw vormde er zich een groep kijklustigen rond hen en een corpulente toerist merkte luidklaps op, " het zijn opnames voor Wittekerke."Algemene hilariteit en het probleem was rap opgelost toen de politie de ware toedracht van de feiten uit Bertha's mond vernam. Duizend maal excuses van de Blankenbergse politie en meer nog ze mochten plaats nemen  in de politiecombi en met zwaailicht aan werden ze naar het station van Knokke gevoerd

                                                                     ( wordt vervolgd )


    >> Reageer (0)
    13-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het leven gegrepen : Slot

                                              DEEL 5  (SLOT)

    Jerom
    , intussen aan zijn derde pint in café Breydel zag de feiten gebeuren en zijn ogen vlogen bijna uit hun kassen toen hij zijn vroegere buren uit de politiecombi zag stappen. Het werd een aandoenlijk terugzien en van de eerste emoties bekomen konden Miel en Bertha in het chick appartement hun avontuurlijk verhaal vertellen en er zelf nog hartelijk om lachen ook. Een paar goeie borrels deden hun lachspieren nog meer werken en na het verorberen van enkele hapjes. waarbij Miel knipoogde naar zijn Bertha denkend aan zijn hespe , mochten de gasten kennis maken met hun logeerkamer. Ja wadde, een soort hemelbedde met roze satijnen dekens en aan de muur een gouden koorde met een grote floche om het licht aan en uit te doen."'t Is gelijk de floche van de kerremesse," zei Miel maar hij zweeg rap toen hij de strenge blik van Adrienne zag. De aangrenzende badkamer met alles erop en eraan. Een ligbad waarvan Miel zei ," mijn koeien drinken daaruit." Een bidet waarvan Bertha dacht dat het een wc'tje voor kindjes was. Er was ook een wc met een chasse en dat was nogal wat anders dan de pispot onder het bedde in hun thuishaven. Om een lang verhaal kort te maken ze waren in een wereld terecht gekomen die de hunne niet was. Er was zeker geen sprake van hun wekedaagse kleren of hun botten aan te trekken. Na een paar dagen van rondtjoolen, duur restaurantbezoek, kijken naar oogverblindende winkels van de chiekste merken en paraderende beschilderde en  luchtverpestende kakmadammen, hadden Miel en Bertha maar één grote wens. Zo rap mogelijk weg en terug naar hun Poperingse aardsparadijs. Jerom begreep dat maar al te goed want ook hij droomde elke nacht van zijn heimat. Het besluit was rap genomen, Jerom zou hen 's anderendaags met zijn mercedes terug voeren en hij en Adrienne zouden enkele dagen bij Miel en Bertha logeren. Het was maanden geleden dat Jerom en Adrienne, in dat zalig vooruitzicht, nog zó goed geslapen hadden...............einde

                                                                Guido

                                       
     



                                                                    

    WC met chasse ! Jawadde

     zalig .... terug thuis , het geluk ligt soms in ............een klein warm en gezellig hoekje.


    >> Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam zangvogeltje bij mijn buurman
    Sedert kort woont er een  " Spotvogel " in mijn buurt. Het was Guido Burggraeve, de vogelkenner bij uitstek, die er mij op wees. Het zeldzame zangvogeltje is 11 tot 13 cm. lang. De bovenzijde is grijsgroen van kleur en de onderzijde is lichtgeel. De pootjes zijn blauwgrijs . Het is een schuw vogeltje dat dicht bij het struikgewas te vinden is. Spotvogeltjes zijn te herkennen aan de zeer luide, afwisselende zang vanuit het struikgewas. De spotvogel kan de zang van tientallen vogels imiteren, vandaar zijn naam. Hij spot met zijn gevleugelde vrienden door hen op een dwaalspoor te brengen. Het nest wordt een eind boven de grond gebouwd tussen een aantal takken en bestaat voornamelijk uit gras en wortels. Het overwintert in de tropen van Afrika. Een ferme trektocht ieder najaar als je 't mij vraagt.  

                                                                                 Guido
     


    >> Reageer (0)
    05-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Lentegroene Oostkerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het unieke Oostkerke,buurgemeente van Westkapelle, prachtig in lentetooi. Men hoeft heus geen verre reizen te maken om mooie beelden te schieten. Ogen gebruiken en eens goed rondkijken in onze prachtige paradijselijke polderstreek.
     
                                                               Guido 

    (Klik eens op de foto)


    >> Reageer (0)
    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westkapelse dorpsfiguren (1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals zovele kleine landelijke gemeenten had ook Westkapelle in een ver en recent verleden zijn typische dorps- en volksfiguren. We beginnen onze reeks met : Dewaegenaere Robert beter gekend als "Berten Waegenaere", geboren te Westkapelle in 1932 en overleden in 1984, amper 52 jaar
    Hij was metserdiender en volgde zijn vader Gustave ( Staf - 1908-1982) op als stoeltjeszetter en stoelgeldophaler in de kerk. Hij was zich bewust van de gewichtigheid van zijn taak en het was waarschijnlijk daarom dat hij steeds een vijftal stylo's in zijn bovenste vestzakje had zitten. Niemand heeft hem ooit zien schrijven . Berten was altijd en overal aanwezig in het straatbeeld van zijn geliefd Westkapelle. Hij had zichzelf benoemd tot een soort ordehandhaver en met zijn tricilore armband aan regelde hij zelf af en toe  het verkeer en wee hem die zijn orders niet uitvoerde. In de plaatselijke herbergen was hij naast een goeie klant tevens een graaggeziene gast en voor een paar pinten zong hij uit volle borst de credo of andere kerkelijke gezangen en hij kende er vele . Hij hoorde ze trouwens ieder weekend in de verschillende kerkelijke diensten. Bij de rondgang van de processie of de harmonie liep Berten, fier als een pauw , vooraan om de weg vrij te maken en het publiek op afstand te houden . Hij was actief in vele verenigingen en met jong en oud kon hij overweg; Toen Berten gedurende een van de laatste Boterbloemfeesten op het podium geroepen werd om er als dank een decoratie opgespeld te krijgen , rolden de gelukstranen over zijn wangen . Bij het applaus van de massa wist ik het : Er stond een mooie mens met een gouden hart naast mij voor een dankbaar publiek ; Het was zijn publiek

                                                                             Guido 


    >> Reageer (4)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubileumconcert 24 mei 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia presenteren de verenigde Westkapelse verenigingen een JUBILEUMCONCERT op zaterdag 24 mei 2008 in de zaal van het sportcentrum Molenhoek te Westkapelle . Aanvang 20 uur deuren 19u30. Nadien volgt er een receptie aangeboden door de verschillende Westkapelse verenigingen. Toegang : VVK € 5  ADD € 7 . Kaarten te verkrijgen bij de verenigingen en bij Kurt Lefever, dorpsstraat 110 - KBC , dorpsstraat 104 - AVEVE , Sluisstraat 42 . Een gezellige , muzikaal hoogstaande avond om niet te missen. ALLEN DAARHEEN !

    >> Reageer (1)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloeiende mei-cactus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het vooruitzicht van moederdag op 11 mei en door het toedienen van de nodige voeding in de vorm van compost staat mijn cactus in volle bloei ( het moet niet altijd mijn selder zijn, dixit Urbanus ). Ondertussen mochten we de 47.000 ste bezoeker aan onze web-site verwelkomen. De redactie van de Westkapelse Sprokkels wenst alle moeders een prachtige moederdag toe want ze verdienen het. Klik eens op de plant.

    >> Reageer (0)
    18-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTB : Nieuw Logo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze identiteit : Wij willen toegankelijk zijn, toonaangevend, actief, open, prettig, eigentijds en Vlaams.vtbKultuur is onze nieuwe naam.
    In vtbKultuur staat de gestileerde K letterlijk en figuurlijk voor een knipoog. De K zet haar beste beentje voor en maakt cultuur toegankelijk.
    Het beeldmerk bestaat uit twee afgeronde elementen. Deze elementen staan symbool  voor de knipoog. de mensen en de zon. De K verbindt deze elementen en brengt mensen bij elkaar. Verder verwijst vtb naar onze roots,naar onze vorige naam en het vorige logo. Het beeldmerk eveneens, maar dan in een hedendaagse versie. Met dit nieuwe logo neemt VTB-VAB Westkapelle die ondertussen reeds méér dan 40 jaar actief is in onze gemeente een nieuwe start ten dienste van onze méér dan tweehonderd aangesloten Westkapelse leden. Bezoek regelmatig deze web-site zo blijf je op de hoogte van onze organisaties. 

    >> Reageer (0)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Niklaaskerk van Westkapelle op de wereldkaart .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tussen de vele reacties en e-mails die we op onze redactie ontvangen zat er wel een hele bijzondere. Vanuit de US kwam onlangs een in het Engels opgestelde e-mail van de heer Carol Meyers van het St.Nicholas Center. De oproep begint als volgt: We are developing a gazetteer of St Nicholas churches from all over the world on our comprehensive website devoted to the good saint, www.stnicholascenter.org. enz .
    Onze vertaler van dienst ( bedankt Daniël ) heeft deze e-mail voor onze bezoekers ( ondertussen méér dan 46.000 ) in het Nederlands omgezet.
    Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een naslagwerk van St-Niklaaskerken van over de hele wereld om deze op een overzichtelijke website te plaatsen, die toegewijd is aan de goede sint:
    Om dit te kunnen doen hebben we hulp, nodig, want het is simpelweg niet mogelijk om al deze kerken te gaan bezoeken en om er eigen foto's van te maken.
    We zouden graag foto's gebruiken van de St-Niklaaskerk van Westkapelle van uw website. Natuurlijk zullen alle afbeeldingen voorzien zijn met een link naar jou website. Indien mogelijk zouden we graag grotere foto's bekomen.
    St-Nicholas Center , een soort vzw met vrijstelling van US-belasting, bestaat alleen om de boodschap over St-Niklaas te verspreiden en om de mensen te informeren over wie Sinterklaas ( Santa Claus ) / de kerstman ( Father Christmas ) wel echt is. Wij verschaffen dus informatie over de sint. Na de lancering van de website in oktober 2002, werd de site het voorbije jaar ( 2007 ) zeer druk bezocht, meer dan 1.000.000 bezoekers uit 154 landen. enz. enz............
    Op eenvoudige aanvraag via e-mail mij bekom je de volledige tekst van deze interessante brief.(opgeven ned. of engelstalig) Zie ook http://www.stnicholascenter.org/church_gallery_popup.jsp?church_sakey=3627

                                                    Guido


    >> Reageer (0)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels in mijn tuin ( 4 )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij de vele bezoekers op en rond de voedertafel is er een  die respect en bewondering afdwingt . Hij komt nooit op de voedertafel zitten , daar is hij te  "eergierig "  voor . Meneertje pikt liever majestueus de graantjes van de grond . Zo hoeft hij geen dank u  wel te zeggen . Met zijn fiere houding en zijn felle kleuren lijkt hij een soort generaal onder de vogels en moet ik onwillekeurig aan Napoleon Bonaparte denken .Ik heb het over het mannetje Vink . In tegenstelling tot de vrouwtjes die er uitzien als groenige huismussen valt het mannetje op door zijn rode kleuren en zijn witte vleugelschild. Net zoals bij de mensentaal met de vele dialecten is ook de zang van dit vogeltje streekgebonden . Bij de vinkenzetters spreekt men van een Waalse of een Vlaamse vink . Wanneer het vinkenliedje eindigt op sieske-wiet is het volgens de vinkeniers een goeien en werd hij gevangen ,iets  wat nu gelukkig bij wet verboden is .Ze maken hun nest bij voorkeur in hoge bomen en tijdens de zomermaanden kan men met de fiets  rijdend langs de Damse vaart genieten van hun prachtige zang .Ik weet niet hoe het komt maar ieder jaar zit er een felle zanger ter hoogte van de Siphon . Let er maar eens op en denk dan Napoleon zit hier met zijn maîtresse .
                                                  

               Guido


    >> Reageer (0)
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelen bestaan nog !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was er niet gerust in toen ze mij liggend op mijn ziekbed in het operatiekwartier van het AZ OLV Ter Linden van Knokke binnenreden. Een voor mij totaal onbekende wereld opende zich. Een prikje alhier, een verbandje aldaar, vriendelijke verpleegsters en attentvolle verplegers begeleidden mij naar de operatiekamer. Ik voelde dat ik welkom was ! Twee kolossaal ronde plafondlampen draaiden zich in mijn richting. De dokter chirurg sprak mij nog enkele bemoedigende woordjes toe ...en vertrokken was ik, het zwarte gat in.
    Een paar uurtjes later gebeurde er een wonder. Ik voelde overal zachte handen aan mijn lichaam en zag vage schimmen met menselijke allures. Plots tilden ze mij op en zweefde ik samen met die vaag groene wezens door de kamer. Enkelen fluisterden mij geruststellende woorden toe in mensentaal. Ik ontwaakte langzaam uit een diepe slaap en als een herborene was ik door een groepje engelen teruggebracht onder de mensen. Eentje bleef bij mij, waarschijnlijk was dat mijn engelbewaarder, die mij fantastisch verzorgd heeft tijdens de eerste uren in de recovery. Ik ken haar naam niet maar toen ze me vroeg om in haar ogen te kijken zag ik dat ze zeer mooie donkere kijkers had. Ik voelde mij op slag al veel beter.
    Ik ben ervan overtuigd dat engelen nog bestaan en dat ze hier op dit aards tranendal te vinden zijn. Mijn hoed af voor alle personeelsleden van onze Knokse kliniek, die binnen enkele jaartjes naar Westkapelle komt .. alvast welkom. 

                                                                Guido

    Ps : Dank aan de vele vrienden die mij gesteund hebben tijdens deze ziekteperiode die gelukkig positief evolueert.


                                                                      
     





    >> Reageer (4)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westkapelle grensdorp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tekst , uitleg en de namen bij deze unieke foto van de Westkapelse douanebrigade anno 1969 volgen eerdaags . Klik op de foto om hem te vergroten ! Dit is de start van een reeks artikelen over  smokkelaars en douaniers zoals ik ze als zoon van een douanier heb horen vertellen rond de gezellige Leuvense stoof bij een geur van Wervikse pijptabak.  Kom regelmatig eens loeren op deze web-site . Veel lees en kijkplezier !

    Namen van de personen op de foto : Onderste rij (zittend ) van links naar rechts . Verlinde Louis , Impens Valère , Sette Francois , Depoorter Ivo , Van Reybroeck Ides , Heyns Emiel , Margodt Arsene . Middenste rij van links naar rechts Brigadier De Mauw Francis (in burgerkledij ) t.g.v.zijn op pensioen gaan , Claeys Hippolyte , Van Poelvoorde Roger , Laleeuwe Lucien , Vandecavy Roger , Gheldof Gerard , Hoeman Werner , De Vestel Martin , Verrue Roger . Achterste rij van links naar rechts. Demon André , Neyts Georges , De Veirman Arnold , Keirsebilck Jozef , Deldique Silvère , Vandermoere Dorsan , Thysebaerdt Georges .

               Guido

    >> Reageer (1)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creacursus bloemschikken Pasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen VTB-VAB Westkapelle organiseert ook dit jaar opnieuw een avondje bloemschikken ter gelegenheid van Pasen onder de deskundige leiding van Carine Vanvooren. Afspraak op donderdag 20 maart 2008 om 19u30 in Scharpoord te Knokke. Er is keuze uit twee uit te voeren creaties van bloemstukken. Deelnameprijs , leden VTB-VAB 7 € , niet leden 8 € .
    Inschrijven en betaling bij Kurt Lefever, dorpsstraat 110 , Westkapelle tel. 050/607824 of bij Carine Vanvooren tel.050/610420. Het lijstje met de mee te brengen materialen wordt u telefonisch medegedeeld.
    Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt

    >> Reageer (0)
    28-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzuchtingen van een op rust gestelde torenhaan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tijd geleden, op zoek naar verborgen kerkschatten vond ik in een oude koffer  in de sacristie de  afgedankte torenhaan van onze Sint - Niklaaskerk . Ik dacht , sukkelaar, wat doe jij hier in deze donkere muffe bak ? Is dat de dank voor je jarenlange trouwe dienst aan de bevolking ? Ik heb hem in mijn armen genomen en ben de torentrap opgeklauterd naar de hoogste zolder. Daar heb ik hem op een voetstuk geplaatst en ik zag het meteen , hij fleurde op , knipperde met zijn oogjes en fluisterde mij het volgende toe :
    Van 1909 tot 1993 duidde ik trouw de juiste windrichting aan , zeven dagen op zeven , dag en nacht. Nooit kreeg ik enige vergoeding of een dagje verlof .Ik heb twee oorlogen meegemaakt, deze van 1914 - 18 en deze van 1940 - 45 . Ik werd verscheidene keren beschoten en had vele kogelgaten in mijn lijf, die steeds hersteld werden. De vele littekens zijn nog goed zichtbaar.
    Ik heb veel gezien vanuit mijn hoge uitkijkpost : soldaten , boeren , dronkaards , smokkelaars , douaniers , rijkswachters , veldwachters ,  pensejagers en vrijende koppeltjes achter de kerkmuur. Ik had soms ogen te kort om dat allemaal af te schieten . Ik heb negen pastoors gekend en evenveel onderpastoors . Vele kosters en honderden misdienaars heb ik de revue zien passeren . Ik heb veel zien veranderen in mijn geliefd dorp : paarden en karren , de eerste fietsen , de stoomtram , de dorsmachines met hun stinkende duvels , de eerste pikdorsers en de automobiel . Die automobiel had vaak nare gevolgen , er gebeurden veel ongevallen met alle leed en miserie vandien . De mens werd steeds meer en meer opgejaagd .De rust in mijn dorp was voorbij en ik beklaag mijn opvolger. Ik wens hem in ieder geval veel moed en sterkte toe want hij zal het nodig hebben .
    Nu kan ik hier op deze zolder genieten van mijn welverdiende rust . Ik heb er  velen zien komen en gaan en met een traan in mijn oog zeg ik : "Ik was hier graag en ...bedankt alle vroegere en huidige Westkapellenaren " 
                                                                                                              
                                                                   Guido


    >> Reageer (0)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dia- reportage : Ecuador natuurpracht op de Evenaar !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VTB-VAB Westkapelle organiseert op donderdag 6 maart 2008 om 19u.30 in het zaaltje van café "Nieuw Westkapelle"  bij Walter : Dia-reportage met voordracht over de overweldige natuur en vogelrijkdom van Ecuador in Zuid-Amerika door Guido Burggraeve ( ere-conservator van het Zwin ) . EEN AVOND OM NIET TE MISSEN ! Toegang  2 € voor leden VTB-VAB, 3 € voor niet leden ( één consumptie inbegrepen ). Over deze tocht door Ecuador ontvingen we van Guido & Magda Burggraeve-Cuvelier volgend bericht: 
    In februari 2007 gingen we een maand naar Ecuador in Zuid-Amerika. Dit land is wellicht één der vogelrijkste landen van de wereld. Het is ongeveer zo groot als Frankrijk en bevindt zich pal op de Evenaar. In Europa komen ongeveer 400 vogelsoorten voor; In Ecuador meer dan 1.600. Gedurende onze reis observeerden we 409 soorten vogels. 
    We bezochten er vooral het tropische regenwoud in het Amazonegebied. Daar verbleven we twee weken. Verder deden we een rondreis naar Banos, Guiyaquil, Cuenca, en de hoofdstad Quito.
    Langs de Napo-rivier verbleven we een week in een indianengebied tussen de beroemde brulapen en de honderden grote en kleine papegaaien en schitterende kolibries. Dit was puur natuur met als enig nachtlawaai uilen, boomkikkers, krekels en cycaden. Tot slot bezochten we nog de wereldberoemde Galapos-eilanden, we wandelden er tussen de zeeleeuwen en zagen er duizenden jan van genten, fregatvogels, allerlei steltlopers en reuzenleguanen ...Dit was nu echt wel de mooiste natuurreis van ons leven.
    >>>> Ga eens kijken op de web-site : www.hakunamat.com van Rudy & Marcelline.<<<<
     


    >> Reageer (0)
    19-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AX - Autoweg : Licht op het einde van de tunnel(s)

    Deze namiddag was er een samenkomst ingericht door het gemeentebestuur van Knokke-Heist en de leden van het Westkapelse AX- comité. De heer burgemeester Lippens en de schepenen Willems, De Vlamynck en Lierman waren aanwezig. Volgens de burgemeester is de beslissing gevallen en wordt het een middenoplossing tussen tracé 1 en het door het actiecomité voorgestelde tracé 4. Er is dus een concensus bereikt ( tracé 5 ) rekening houdend met ieders standpunt zodat we van een akkoord op menselijke en vogelvriendelijke manier kunnen spreken. Het nu goedgekeurde tracé met ondertunneling van de Oostkerke- en de Dudzelebaan zou starten in 2009 en volgens de planning klaar zijn in 2011-12. De AX- comitéleden bestaande uit: Jan De Groote,  Georges Devinck, Walter Dhondt,  Guido Gheldof, Alfred Lefever, Joseph Quintens, Francois Segers en Greta Vandevelde verdienen alle lof. Dank ook aan het gemeentebestuur voor zijn consequente houding terzake. Meer nieuws omtrent de planning en het verloop van de werken volgen ten gepaste tijde. 

                                                           De Sprokkeloare 

    Nagekomen bericht : Onze redactie ontving de integrale tekst van de persmedeling uitgaande van het kabinet van minister Hilde Crevits. Heb je belangstelling voor deze tekst? Op verzoek via E-MAIL MIJ ( in de rechterkolom van deze blog) mailen we deze tekst door naar jou. Een niet al te duidelijke kaart kun je zien op www.hildecrevits.be     Tracé 5 is wel de blauwe stippellijn -----------


    >> Reageer (0)


    Foto

    Julietje en haar Abba
    Foto

    Ik wens jullie het allerbeste voor 2008


    Foto

    Foto

    Foto

    Joepie !....
    Ik ben "geslaagd" in mijn rijexamen !!

    Foto

    Foto

    Jetje met haar vriendinnetje


    Foto

    De bloemetjes mogen komen ik
    sta klaar om ze van water te voorzien

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Dit is een muzikale "Musknijnhoorn". Een bijna uitgestorven Westkapels nachtdier opgemerkt door een in de vroege ochtenduurtjes huiswaartskerende dorpsgenoot. Hoogstwaarschijnlijk betreft het hier een reïncarnatie van FUTTEL een vroegere alomgekende handelaar in konijnenvellen die op een rare manier aan zijn einde is gekomen. (Later meer hierover) !
    Wil je hieronder uw link ? laat het mij weten via email mij
    www.gheldof.be     www.relax-sana.be   http://www.casanova-dehaan.com   www.knokkeheist.be   www.vtb-vab.be  www.hethertje.be   www.deboot.be ..................... Uw link hier ??? mail het ons door
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fedde2005
    blog.seniorennet.be/fedde20
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    noyo
    blog.seniorennet.be/noyo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    castor
    blog.seniorennet.be/castor
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    thopiet
    blog.seniorennet.be/thopiet
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    blognieuws
    blog.seniorennet.be/blognie
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!