VRIENDENKRING AXA BANK
Inhoud blog
  • De gepassioneerde Sjakossendame en Mediaconsument.
  • Het MAS en het Eilandje
  • Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2024
  • Beste Wensen 2024
  • Cabaret in circus
    Zoeken in blog

    Volgende activiteiten : Gelieve tijdig in te schrijven voor de maandelijkse samenkomsten.
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Regio Vlaanderen
    04-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsdrink 4 januari 2019

    Nieuwjaarsreceptie

    Heel wat volk zo te zien ! Vooral een goede gezondheid werd er gewenst waarbij men hoopt er volgende keer opnieuw bij te zijn. Voorzitter André Van Dyck keek bij zijn woordje even terug naar het voorbije jaar dat zeer bewogen werd afgesloten. Een mooie jaarkalender werd door het Bestuur van VRIENDENKRING AXA BANK - Regio Vlaanderen- overhandigd. 

    Voor velen een blij weerzien !


    Collega Françolis VAN DEN BROECK, finalist bij THE VOICE SENIOR, kreeg vele felicitaties voor zijn prachtig optreden. Volgens iedereen was hij de winnaar !

    foto's VALAERT / VAN DYCK


    01-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar 2019

    Het Bestuur

    wenst u veel kijk- en leesplezier bij het nieuwe seizoen.





    15-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Videonamiddag met taart

    VIDEONAMIDDAG


    Voorzitter André Van Dyck dankte alle aanwezigen voor hun belangstelling. Niettegenstaande de afschaffing van de sponsering van AXA, werd er toch bekomen dat deze namiddag en de 1ste vrijdagen kunnen blijven doorgaan .

    Eén van ons oudste leden, Emiel Van Beirendonck ( 94j ) kwam, voor de laatste keer zei hij zelf, de sfeer van de VRIENDENKRING nog eens opsnuiven waarvan hij jaren heeft genoten.


    Secretaris André kon een gevarieerd Programma voorstellen. Dank zij de fotografen Rudi Broeckx, Jacques Moonen, Johan Verkinderen, Alex Zellien, Luc Verschooren en hemzelf.

    Jacques was opnieuw 'operator' aan de pc.

    Na elke kortfilm kreeg de cineast een hartverwarmend applaus.


    In het restaurant werd alles in gereedheid gebracht door Sodexo. Koffie/thee en een stukje taart als vieruurtje. En of er bijgepraat werd !


    'Elk nadeel heeft zij voordeel' zei Johan Cruyff destijds. Daar er op zaterdagnamiddag geen gebruik meer mag gemaakt worden van de zalen, diende deze namiddag nu op een werkdag te gebeuren. Men kon daarbij dan gebruik maken van het restaurant. 

    Het Bestuur sloot af met iedereen een goede thuiskomst te wensen en uit te kijken naar volgend seizoen.


    25-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de WESTHOEK

    de WESTHOEK



       Als eerste stop een koffie/thee met een croissant en chocoladekoek in Hotel VANDERVALK te Nazareth .

    Naar Zillebeke, een boogscheut van Ieper voor het bezoek aan ComingWorldRememberME.


    Indrukwekkend, 600.000 keramische beeldjes die het aantal gesneuvelde soldaten van de 1ste wereldoorlog gedenken. Op 11 november 2018 is er een laatste plechtigheid. Nadien worden de beeldjes verspreid naar musea en particulieren.


    Langs heel wat wandelpaden komt men tot aan een rustpunt waar men via filmbeelden heel wat van de grote oorlog kan opsteken. Tienduizende mensen uit Vlaanderen en de rest van de wereld maakten de beeldjes. Bij elk beeldje hoort een DOG TAG, het universele identificatiesysteem voor frontsoldaten. De dog tags combineren telkens de naam van een WO 1-slachtoffer met de naam van de maker van het beeldje.


    Rit langs rustige Vlaamse wegen naar

    DE BOSHOEVE


    Brouwerij St.Bernardus


    In het uiterste puntje van West-Vlaanderen, te midden van ‘Le Plat Pays’, in het hart van de hoppestreek, wordt er bier gebrouwen dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. In het poëziedorp Watou worden sinds 1946 de edele St.Bernardusbieren gebrouwen: donkere en blonde abdijbieren van hoge gisting. De brouwerij kende de laatste jaren een enorme expansie en staat ondertussen wereldwijd bekend om haar authentieke en kwaliteitsvolle bieren. Wij kregen heel wat uitleg bij een rondgang.


    Op de hoogste verdieping van het vernieuwde gebouw met een ontmoetingsruimte is er niet alleen een prachtige panorama te aanschouwen maar kreeg men ook twee proevertjes. 

    Naar de SCHREVE


    Als 'surplus' bij deze daguitstap bracht gids-verteller Miguel Bouttry ons tot aan een Franse grens. Wij hoorden heel wat grensverhalen. Alleen de straat waarin wij wandelden was al bijzonder. Langs de Franse zijde Franse autoplaten; langs de overkant Belgische. Bovengrondse bedradingen bij de Fransen, ondergrondse bij de Belgen. Bij de Belgen geen antennes meer op het dak ! Ook een verhaal over de smokkelaars (de blauwers) en hun tegenstanders, de douaniers (de commiezen) ontbrak niet.


    Bijzonder bij deze minder bekende begraafplaats waren de staafjes langs de weg. Telkens als er een slachtoffer aan de hulppost aankwam en overleed werd dit op datum aangeduid met een streepje ... Op 17 augustus 1917 zagen wij bijna niet anders dan streepjes.

    Na een lekker broodbuffet kon de terugweg worden aangevat. Het bestuur kon tevreden terugblikken bij deze prachtige dag als afsluiter van een gevuld seizoen. Voorzitter André dankte dan ook zijn medewerkers en alle deelnemers voor hun aanwezigheid.

    Opmaak secretaris André Valaert


    12-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GIETHOORN NL en omgeving

    GIETHOORN en omgeving

    De Fantasietuin

    Bij het bezoek in OLDEBROEK werden wij ondergedompeld tussen tropische planten met een Aziatische uitstraling. Er is een tunnel, kronkelpaadjes, rotspartijen, watervalletjes en een keldergrot met muurschilderingen. Een ware belevenis !

    Er is een hoogteverschil van 15 meter. Wij vernamen nog dat de tropische plantenverzameling van meer dan 500 stuks allemaal overwinteren in een verwarmde kast met een temperatuur van 8°. 

    Boottocht in Giethoorn

    Wij vaarden in en door de oude kern van de gemeente. In het hoogseizoen is het hier overal file vertelde de stuurvrouw. 

    Gemeente STAPHORST

    Tijdens de rondgang in het museum, met uitleg van een plaatselijke schoonheid in originele klederdracht, vernam men zaken die onze grootouders ook nog gekend hebben. In de winter allen rond de stoof, zittend slapen in een bedstee ...boven elke deur een 'levensboom' ...

    Elke zondag zijn er 2 diensten van 2 uur die bijgewoond worden door 2000 zielen in de kerk. Ongeveer 600 gelovigen komen in originele klederdracht. De jeugd laat het afweten, spijtig genoeg vond de kleedster. Wij kregen een ludieke demonstratie hoe men zich klaar maakte om naar de kerk te gaan. Links op de foto in 'groot ornaat met bijbel'. 

    de Orchideeën Hoeve

    In Luttelgeest begaf men zich in een tropische sfeer.Wij wandelden over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdekten duizenden soorten bijzondere orchideeën, tropische vogels en prachtige koikarpers.

    In de 'zwevende bloementuin' werden we betoverd door meer dan tweeduizend zomerse bloeiers. Dit is geïnspireerd op de Japanse kersenbloesems. Werkelijk een unieke sfeer.

    In een afzonderlijke serre fladderden er heel wat vlinders. Niet gemakkelijk voor onze fotografen want zij bleven niet stil zitten. Af en toe een 'rustbankje' was deugddoend !

    Boerderijen in FLEVOLAND


    Na de drooglegging van delen van de Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden URK en Schokland, ontstonden er opnieuw graslanden en veeboeren. De boer krijgt momenteel subsidie om zijn koeien buiten te laten voor het toerisme ... Bijzonder zijn de daken in stro. 

    Bataviawerf 


    De replica van de Batavia zien liggen is al indrukwekkend. Een rondgang 'binnenin' was heel lerend. Zeker dat men te horen kreeg dat er meer dan 300 soldaten aan boord waren in zo'n kleine ruimtes. 


    In het museum waren heel wat makettes te zien. Ook resten van vergane schepen die boven kwamen te liggen na de drooglegging.

    Op 14 april 1629 kwam het schip aan op Kaap de Goede Hoop om te foerageren. Na acht dagen vertrok het weer. In de vroege ochtend van 4 juni 1629 sloeg het schip lek op Morning Reef van de Wallabi-groep voor de Ausralische westkust. Een deel van de opvarenden bleef achter op enkele eilandjes, terwijl een andere groep met een sloep naar Batavia zeilde om hulp te halen. Toen de redding arriveerde, was onder de achtergeblevenen muiterij uitgebroken.

    Om een kanon te laden had men een half uur nodig en veel zicht om te richten had men niet vertelde de gids nog. 

    Dat de ruimten onderaan het schip slechte 1,20 m. hoog waren, werd aan de lijve ondervonden.


    Na een broodmaaltijd met typische Hollandse kroket kon deze 3-daagse in alle rust worden afgesloten. Voorzitter André profiteerde ervan nog enkele foto's te nemen.

    Samenstelling secretaris André Valaert


    26-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLUEBERRY FIELDS & COLDSET PRINTING

    Bezoek aan BLUEBERRY FIELDS in Paal (Beringen)

    Bij aankomst kreeg men een blauwbessenlikeurtje ... daarna koffie/thee en een stuk bosbessentaart.

    Het bedrijf BLUEBERRYFIELDS heeft een domein van 19 hectare waarvan 12 hectare vol bosbessen. “Ieder jaar krijgen we steeds meer plukkers en stijgt de vraag”, zegt Nele van Blueberry Fields. "Maar er is meer dan genoeg voor iedereen.” Vermoedelijk kan er tot midden of eind augustus geplukt worden.  De bosbessen kosten 5 euro per kilo. In één emmertje kan 3 kilo. Men krijgt jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers over de vloer. Ook worden er wandelingen georganiseerd.

    Wij maakten een wandeling van 1,5 kilometer in het natuurgebied "De Vallei van de Zwarte Beek".


    Tijdens de rondgang zocht men zoveel mogelijk de schaduw op van de bomen. Met 38° was het niet te doen. Zeker in de Kempen is het er altijd nog een paar graden warmer wegens de veengrond. In de winter is telkens enkele graden kouder.

    Zij die aan "zelfpluk" willen doen dienen zich bij het winkeltje aan te melden want anders is PLUKKEN = PIKKEN 

    Veel vogels hebben we ter plaatse niet gezien ... er zijn er nochtans 53 te spotten. Van Boomkliever tot Winterkoninkje. Ook te warm ?

    Na de wandeling stond er gelukkig een frisdrankje "Bloe Aais" te wachten. Daarbij nog een ijsje met blauwbessenjam met de naam BLAUWBAARD (veroorzaakt geen baardgroei staat er op het potje) ...en straks nog naar het restaurant.

    Restaurant Het Landerhuys


    Toch smaakte het tomatensoepje met balletjes ... 

    COLDSET PRINTING PARTNERS


    Bij het binnenkomen was er enige friste ...een kort filmpje gaf uitleg over het ontstaan van deze drukgroep die de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, De Standaard, Metro en zelfs De Telegraaf (NL) verwerken. 


    Op heel wat vragen kreeg men een antwoord: Hoeveel bomen zouden er gekapt moeten worden om de Gazet van Antwerpen te drukken ? Geen enkele, men drukt op geresycleerd papier. Wat kost zo'n rol papier: 2.500 € 't stuk. Men heeft er 75 nodig voor GVA ; Het gewicht ervan ? : 600 kg.Wat doet men met de resten? U zal deze tegenkomen als 'frietzakje", niets gaat verloren'.

    Naar DIEST


    De rivier de Demer verdween eind jaren '60 uit het stadscentrum. De overstromingen en geurhinder waren een last zodat men ze leidde rond de stad. De rivierbedding werd dichtgemaakt.

    Intussen was de waterkwaliteit zodanig verbeterd dat de openlegging opnieuw mogelijk werd. Het hele traject in de binnenstad is ongeveer anderhalve kilometer lang. Op zondag 4 september 2016, nog niet zo lang geleden dus, werd de heropening gevierd met een groot volksfeest. Wij konden er langs wandelen tot het centrum.

    Gids Jan trok met de geïnteresserden naar het Begijnhof waar men ook een terrasje bezocht. Onze andere vrienden bleven op de mooie markt.

     Het TORENHOF in Tongerlo

    Een boterham met kaas, hesp, wat mosterd en een slaatje waarbij de keuze tussen een blonde of donkere Tongerlo was een perfecte afsluiting van deze prachtige daguitstap.


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 12/09-18/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 16/11-22/11 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 12/11-18/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!