VRIENDENKRING AXA BANK
Inhoud blog
  • Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2025
  • Kerstmarkt in Valkenburg
  • Nederland - Drenthe en Groningen
  • Verdronken land van Saeftinge -Verbeke Foundation
  • Middelburg
    Zoeken in blog

    Volgende activiteiten : Gelieve tijdig in te schrijven voor de maandelijkse samenkomsten.
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Regio Vlaanderen
    23-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riviercruise NEDERLAND

    Vertrek vanuit ARNHEM met de

    MPS  SALVINIA

    Na een zeer bewogen vertrek met de autocar, kon men toch nog aan boord genieten van het ontbijtbuffet waarna men de toegewezen kajuit kon innemen. De meesten hadden het zonnedek vlug ontdekt.

    FRANEKER

    Tijdens de wandeling bracht onze gids Fons ons tot bij het stadhuis waar een plaatselijke beambte ons heel wat uitleg gaf. Zo is er een goed bewaard goudleren behangsel in rococostijl.

    Zo werd in 1811 de theologische universiteit door Napoleon gesloten. De opvolger van de Franeker Academie was het Rijksatheneum, dat van 1815 tot 1847 heeft bestaan, maar - evenals zijn voorganger - uiteindelijk tenonder ging bij gebrek aan studenten. 

    Momenteel worden de zalen gebruikt voor huwelijken, bijeenkomsten van het Gemeentebestuur enz.

    Rondrit op TEXEL

    Met een plaatselijke gids verkreeg men bij een rondrit heel wat plaatselijke bijzonderheden.

    Het eiland heeft een landoppervlakte van ongeveer 170 km². De lengte van Texel is 20 km en de gemiddelde breedte 8 km. De oppervlakte van de gemeente is 585,96 km2 waarvan het grootste gedeelte (416,14 km²) binnen- en buitenwater. Texel heeft 13.547 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS). Van de beroepsbevolking van ruim 3500 mensen werkt ca. 17% in de landbouw.

    Tijdens de rondrit en de vaart langs vele kanalen, konden heel wat vogels gespot worden.

    Bezoek aan ECOMARE


    Het bezoek aan dit natuurmuseum waar men zieke en verloren gezwommen zeehonden verzorgt, was een leuke ervaring, zeker bij het voederen kreeg men van de opvoedster heel wat vragen te beantwoorden. 

    Elke zeehond werd genoemd met zijn of haar naam. De vraag aan het publiek was : is dit een jongen of een meisje ? Een blinde zeehond wist zelf of de emmer vis leeg was of niet ... door het ruiken via zijn snorharen.

    Op het schip

    Elke middag was er op het schip een middaglunch waar men tussen heel wat hapjes kon kiezen. Steeds stond er een kommetje lekkere soep klaar. Daar wij in 'groep' op het schip waren, was het mogelijk van plaats te wisselen. Dit bevorderde de kennismaking onder de deelnemers.

    ALKMAAR

    de kaasstad

    Wij wandelden doorheen leuke straatjes in de binnenstad naar de kaasmarkt. Enkelen probeerden, zogezegd, de zware plank met kaasbollen te verplaatsen.

    ZAANSE SCHANS

    in Zaandam

    Men wandelde eerst tot de dichtstbij gelegen autobushalte. De rit moest ongeveer 6 km overbruggen.  Langs authentieke houten huisjes, molens en werkplaatsen kon men het bakkerijmuseum en het pakhuis, waar klompen werden gemaakt, bezichtigen.

    Aan een demonstratie geen gebrek ! 


    Enkelen maakten een wandeling in het vernieuwde centrum van Zaandam. Alle grote ketens zijn vertegenwoordigd. Er zijn bruggetjes, roltrappen, een grote lift om de niveauverschillen van de beneden- en bovenstraten te overbruggen. 

    BINGO-avond

    Na een relaxnamiddag in het salon werd er een bingo-avond georganiseerd door de purser. En of er één en ander gewonnen werd !

    Dansavond

    Laatste avond op het schip kwam er een muzikant aan boord ... Uit een boek kon men liedjes aanduiden ...maar de meeste pret ging naar de hoofddeksels die men , leuk of niet leuk, toegewezen kreeg. Een danskoppel uit onze groep, die een demonstratie gaf,  kreeg een hartelijk applaus.

    Afscheidsreceptie

    Voorzitter André Van Dyck gaf een kort overzicht over deze zeer geslaagde reis waarna Alex Bellemans in zijn (gebruikelijke) speech het niet kon laten de ludieke momenten van de reis te memoriseren.

    Groep deelnemers op de trappen van het stadhuis te Franeker.


    29-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMSE ARDENNEN 3

    Rit naar Leeuwergem

    Bezoek Kasteel

    Baron Baudouin della Faille d'Huysse en barones Pauline de Villenfagne de Vogelsanck vergezelden ons tijdens de rondleiding in het kasteel.

    Vooraf werden wij verwend met een koffie en 2 verse gebakjes.

    Bijzonder was dat de Baron ons eerst met een groep naar de tuin leidde. Het omwalde kasteel is omringd door een groene oase. 

    Bijzonder was het 'theater' uit gesnoeide hagenbeuken opgebouwd met rondom 'loges' en 'coulissen'. Verschillende spektakels vonden er al plaats. In de winter staat het grondoppervlak onder water dat wegtrekt in de lente en zomer, zo blijven de hagen en bomen mooi groen. Zelfs  bij de vorige hete zomer, vertelde hij nog.

    Men kan rustig wandelen op het hele domein. Een volgende snoeibeurt blijkt er aan te komen ...

    Onze 1ste groep kreeg de rondleiding met een plaatseliijke gids. Zij wist ook heel wat te vertellen over het domein.

    Foto's binnen nemen was niet toegelaten ! Toch slaagde onze collega fotograaf Rudy Broeckx er in, met toelating van de barones, twee salons zonder schilderijen te mogen fotograferen.

    Rit naar Hemelveerdegem

    Het Sint-Jansretabel

    Dit retabel dateert uit ca. 1520 en is opgenomen bij DE VLAAMSE MEESTERS, een ongeëvenaard meesterwerk van houtsnijwerk. Het vertelt ons het verhaal over het leven en de dood van Johannes de Doper. De figuurtjes waarmee het retabel is bevolkt, verrassen door hun uitgesproken detailrealisme. De nerveuze plooival van hun kleding verlevendigt het beeldverhaal.

    De plaatselijke gids wist alles in detail te vertellen.

    In de Sint-Jan de Dooperkerk is er nog meer houtsnijwerk te zien . Het meubilair uit de 17de en 18de eeuw is weelderig, het beeldhouwwerk is zowat het mooiste wat men aan houtsnijwerk kan te zien krijgen. De eikenhouten muurbeschotten, de preekstoel in rococostijl,de communiebank, de biechtstoelen en de zijaltaren zijn stuk voor stuk juweeltjes.

    Middagmaal in HOF TEN EEDE te Haaltert

    Een lekker soepje, Mechelse koekoek en kroketjes met groentenboeket en als dessert een ijsje. Meer moest dat niet zijn !

    Rit naar Erembodegem bij Aalst

    Het Brandweermuseum

    Het bezoek verliep vlot dank zij de gewezen commandant van de plaatselijke brandweer die ons heel wat anecdotes en toelichting gaf. Vele oude toestellen, brandweerwagens, ambulancevoertuigen worden tentoongesteld die merendeels werden geschonken voor het museum door andere kazernes.

    De verschillende toestellen zoals zuurstofmaskers werden vergeleken met de huidige moderne exemplaren. Toch blijft dit maar een hulpmiddel om een persoon uit een brand te redden. Men heeft maximum 20 minuten de tijd. Als men meer tijd nodig heeft riskeert men zijn eigen leven wat niet de bedoeling kan zijn. Zo vertelde ons de gids.

    De demonstratie om een brandende frietketel te blussen was spectaculair. Giet er NOOIT water op was de boodschap ! Gebruik een 'vochtige' en uitgewrongen dweil.

    Wij zagen wat er gebeurde !!!

    Rit naar het centrum van Aalst




    Als extra kon , wie wou, nog een eindje meewandelen met onze gids Dirk. Zo ging men tot de binnenkoer van het stadhuis, de kapel ‘OLV Ter druiven’ , het standbeeld van priester Daens en het station.

    Onze groep deelnemers

    Na een terrasje op de markt werd er naar een bijzondere site gereden voor het avondmaal. Deze keer geen broodjes maar een zeer gevariëerde koude schotel.

    Voorzitter André Van Dyck dankte de chauffeur en gids voor hun deskundige begeleiding . Alle deelnemers applaudiseerden uitbundig. Dank zij hun blijvend enthousiast inschrijven kan het bestuur volgende uitstappen en buitenlandse reizen met succes organiseren.

    Opmaak en samenstelling secretaris André.

    Fotografen : Rudi BROECKX, Eddy DE BORGER, André VALAERT, André VAN DYCK, Alex ZELLIEN,


    25-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARNAVALMUSEUM AALST & PiKANT

    CARNAVALMUSEUM AALST


    In 't Gasthuys - Stedelijk Museum kwamen wij meer te weten over het ontstaan en de geschiedenis van Aalst Carnaval dank zij de plaatselijke gidsen.


    Een ‘Voil Jeanet’ was een proletariër, iemand die geen kostuum kon huren of kopen en die zich dan maar vermomde met wat hij (of zij) thuis kon vinden. en dat waren vaak de oude kleren van de echtgenote, moeder of de grootmoeder. Vaste attributen zijn: een bontjas vellen frakeen lampekap, een vogelkooi voegelmoit met haring nen heirink, een kapotte paraplu en een kinderwagen kinjerkoesj. 'Vuil' sloeg zowel op de slordige kledij als op de vuile, gemene taal die de ‘Voil Jeanetten’ bij het verwijten gebruikten.


    Op carnavalszondag trekt de grote carnavalstoet door de straten met op kop de Aalsterse Gilles. De deelnemende groepen komen sinds de jaren 1970 uitsluitend uit Aalst en maken jaarlijks nieuwe kostuums en nieuwe praalwagens. In de stoet rijden meer dan honderd wagens mee. De thema's die gebruikt worden zijn lokaal, nationaal en internationaal. Er wordt met alles gelachen... ook in het museum is er pret als je langs het spiegellokaaltje loopt.

    Rit naar ASSE 


    In restaurant DE METINAS werd het wachten beloond ! Het vispannetje uit de oven was overheerlijk.

    Naar de werkhallen

    Van bij de aankomst kon men al zien dat er al heel wat creatievelingen bezig geweest zijn.

     Er was heel wat te zien achter de schermen in de carnavalswerkhallen. Op het eerste zicht 'een chaos' maar bij het verder bekijken en horen een heel karwei om een praalwagen in elkaar te steken. 

    Vooraleer deze basis tot praalwagen wordt omgetoverd, is er heel wat denkwerk en handenarbeid aan voorafgegaan. Ook de kost is niet te onderschatten als men weet dat 1m3 piepschuim rond de 60 € kost. Een specialist die komt helpen om een 'kop' te maken kan tussen de 300€ à 600 € kosten... Wetende dat men geen subsidies krijgt en geen sponsoring mag aannemen... hoed af voor al die vrijwilligers.

    Tentoonstelling PiKANT

    Het is geweten, wanneer de Vriendenkring op stap gaat is het weer altijd gunstig gezind. Deze keer extra gezind met 40 graden ! Gelukkig was er airco in de zalen...Alle uitleg kreeg men via een een zeer gemakkelijk systeem van headphone.  

     De spots zijn gericht op kanten kledij en accessoires als ware statussymbolen, die vaak van moeder op dochter werden doorgegeven, of van vader op zoon. Kant is een weefsel van draden, een toonbeeld van ambacht en precisie, en boordevol geschiedenis. PiKANT! laat zien hoe kant van onderkleding naar bovenkleding evolueerde en weer terug, en welke pioniersrol het familiebedrijf Van de Velde daarin speelde. Vandaag inspireert kant menig kunstenaar en ontwerper tot high fashion en kunst.

     Wij zagen hoe het glimmende koetswerk van vintage auto’s een sensuele wisselwerking vormt met historische korsetten en lingerie; alles ademt luxe, stijl en elegantie. Een gewaagde scenografie laat de rijkdom van kant stralen.

    Na het bezoek kon men bij een korte wandeling naar het kasteel het kantwerk in de tuin bekijken. Speciaal bij deze hitte werd een drankbar opgericht die bijna helemaal door onze groep werd bezet ! 


    Als afsluiter kon men nog van een broodmaaltijd en abdijbiertje of koffie genieten in het Gasthof d'Oude BROUWERIJ nabij de Abdij van Affligem.

    Foto's : Eddy DE BORGER / André VAN DYCK / secretaris André VALAERT


    14-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tuinen van Zuidoost ENGELAND

    De tuinen van Zuidoost ENGELAND

    Via CALAIS naar DOVER


    De overtocht met een nieuw P&O schip verliep vlekkeloos. Van ver zag men reeds de krijtrotsen van Dover naderen.  Bij aankomst diende men de uurwerken één uur terug te draaien.

    PASHLEY MANOR GARDENS

    In 1453 werd, deze nu mooie verzorgde tuin, aangekocht door de familie BOLEYN en men zegt dat Anna Boleyn, de tweede vrouw van Hendrik VIII hier gewoond heeft. Onze gids Ann kon heel wat meer vertellen over haar 'onthoofding'.


    Bij heel wat planten en bloemen werd er naar de naam gezocht. Lukte dat niet dan werd hulp ingeroepen van enkele specialisten die via hun I-phone dit konden opzoeken.

    BATEMANS GARDENS

    De beroemste auteur van Engeland, Rudyard Kipling verbleef hier en schreef er enkele van zijn mooiste werken waaronder: "IF" , "The Glory of the Garden" en Puck van Pook's Hill" (1906), genoemd naar de heuvel zichtbaar vanaf het huis. De setting van het huis en de wijdere omgeving komen terug in veel van zijn verhalen. Kiplings gedicht "The Land" is geïnspireerd op het landgoed van de Bateman. 

    Kipling stierf op 18 januari 1936. Zijn echtgenote Carrie stierf drie jaar later. Onder de voorwaarden van haar testament ging het huis over naar de National Trust.(vereniging tot het behoud van de tuinen welke door de eigenaars niet meer konden onderhouden worden.) 

    Na het zien van zijn 'ROLLS-ROYCE" en leefruimten kon een terrasje niet ontbreken.

    Rit naar het hotel in DARTFORD

    Wat een rustige rit zou moeten worden, langs heel wat smalle wegen waar volgens onze chauffeur de hagen worden geschoren door de voorbijrijdende autocars ..., werd dit een meer dan 2 uren durende fileleed ! Gezien de 'buffetvorm' was het voor het hotel geen probleem.

    HEVER CASTLE

    De mammoetboom of reuzensequoia is de zwaarste boom in de wereld. De soort komt van nature voor in Californië waar ze groeit op de westelijke hellingen van de Sierra Nevada. Jacques en Willy moesten dit even uitproberen ...

    Hever Castle ligt in het dorp Hever, graafschap Kent, 48 km van Londen. 

    Het begon als een landhuis, gebouwd in de 13e eeuw. Van 1462 tot 1539 was het de zetel van de familie Boleyn (oorspronkelijk 'Bullen'). 

    De middaglunch

    In een bovenzaaltje kreeg men 'gemarineerde kip met groentjes en puree, daarna een aardbei en citroendessertje'. Steeds karaffen water aan tafel ! Iedereen genoot ervan.

    Winston CHURCHILL als schilder


    Tussen alle schilderijen waren er 6 die niet van Churchill waren vertelde de wachter. Enkelen van ons hebben gekeken maar niet verder gezocht. Bij de viering van zijn 50ste huwelijkjubileum kreeg hij van de kinderen een prachtige 'rozentuin' ! Zo staat het op een plaat aan de muur gegrift.

    Naar ROCHESTER

    De kathedraal van Rochester is na Canterbury de oudste kathedraal van Engeland. Ze werd gesticht door bisschop Justus in 604. Het huidige schip en de crypte van de kerk werden in Normandische stijl in 1080 door de Franse monnik Gundulf gebouwd. We bewonderen er de goed bewaarde muurschilderingen, zoals het  “Wheel of Fortune” uit de 13e eeuw. De zoldering: een combinatie van hout en steen. Gezien het koor, voor aanvang van de dienst om 10 uur, nog aan het repeteren was, konden wij even genieten van de zang en het orgelspel.

    LEEDS CASTLE


     Leeds Castle, omringd door 500 hectare aan parken en tuinen, midden in een natuurlijk meer welke wordt omschreven als 'het mooiste kasteel ter wereld'. Het kasteel was ooit een koninklijke residentie voor zes van de middeleeuwse koninginnen van Engeland en ook koning Hendrik VIII. Het is nu een van de beroemdste en meest bezochte. Langs de kelderverdieping, waar heel wat oude (lege) wijnvaten te zien waren, tot de salons en slaapkamers via smalle ronde torentrapjes...konden wij zien hoe men in die tijd op een kasteel rijkelijk leefde. 

     Lunch ‘Leeds Castle’.

    Na de soep, een koffie/thee en twee met toespijs klaargemaakte boterhammen, verpakt in een doosje, zou dit de 'Engelse lunch' moeten zijn. Gelukkig waren er voor sommigen nog gebakjes te verkrijgen.

    Naar CALAIS

    Zelfs met een oudere P&O boot viel de overtocht zeer goed mee. Enkele kenners dachten, de witte stippen op het water te zien, dat het 5° à 6° beaufort zou kunnen zijn ... Niets daarvan !

    De zee was ons goedgezind en nog nooit zo rustig !


    Onze enthousiaste deelnemers hebben deze 3-daagse trip met een goed gevoel beleefd. Enkele vrienden vroegen zelfs naar waar het volgend jaar zal zijn !

    Onze bestuursleden denken er over na. Een haalbaar idee ? Steeds welkom.

    Foto's en samenstelling secretaris André Valaert


    23-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALPACA boerderij & MAASEIK & Wijndomein Aldeneyck.

    Bezoek ALPACA boerderij

    Kaulille (Limburg)

    Ontvangst met koffie en stukje lekkere appeltaart. Een kort filmpje gaf een overzicht vanaf de 'dekking' tot de 'geboorte' en de verzorging van de dieren. De zaakvoerder gaf met veel enthousiasme verdere uitleg over zijn 80 dieren die hij, volgens zijn zeggen, allemaal met naam kent. 


    Alpaca's zijn zeldzame en waardevolle dieren. Samen met de dicht aan hen verwante lama zorgden de alpaca's voor kleding, voedsel, transport en gezelschap voor de Zuid-Amerikaanse Inca beschaving. Deze Inca's begonnen zo'n 5.000-6.000 jaar geleden met de domesticatie van alpaca's en lama's. Binnen de Benelux is deze boerderij de grootste, opgericht sinds 1995.

    In de stallen zijn er verschillende compartimenten. De hengsten, de vrouwtjes, de lammetjes...

    Ook wordt de opvolging volgens de 'stamboom' bijgehouden. De bedoeling is om te kweken uit een zuiver ras om de fijnste wol te bekomen en daarna zowel de wol als de dieren te verkopen. Merendeels aan partikulieren of aan een kinderboerderij.


    Alle dieren waren pas geschoren ...veel aaien was er dan ook niet bij. In het winkeltje kon men de wonderzachte kledij aanvoelen (en kopen), gemaakt uit alpacawol. Tevens zag men in een vitrinekast meerdere behaalde trofeeën.

    Restaurant OUD OTEREN

    in Neeroeteren (Maaseik)


    Men genoot van een zeer lekker warm 3-gangenmenu. Bij het ijsje kon men kiezen tussen extra chocolade, advokaat, slagroom ....

    de stad MAASEIK


    Met plaatselijke gidsen maakten we in 2 groepen een kleine stadswandeling. Heel wat weetjes werden verteld. Zo is er aan dit uurwerk in het klokkentorentje slechts 1 wijzer ...Het uur kan je aflezen maar de minuten moet je raden ...


    In de stad werd er stilgestaan bij heel wat ludieke bronzen beelden.


    In de Middeleeuwen was de stad Maaseik een omwalde burcht met toeganspoorten.

    Bezoek wijndomein ALDENEYCK


    De plaatselijke gidse, die niet alleen wijnkenner is maar ook voor wijnboer heeft gestudeerd. trachtte ons van bloempje tot druif alles haarfijn uit te leggen.


    Bij de proeverij kreeg men uitleg hoe je eerst met de neus diep in het glas moet ruiken, met het glas walsen, alles goed in het oog houden...en ten slotte in de mond nemen...de gidse deed het ons professioneel voor ...zo wel 4 keer. Of de smaak onze meug was ? Sommigen passeerden langs het winkeltje.

    De dorst was gelaafd maar de honger werd gestild in Tongerlo.

    Weer eens een daguitstap om van te snoepen !

    Opmaak secretaris André Valaert


    Archief per week
  • 06/01-12/01 2025
  • 09/12-15/12 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 12/09-18/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 16/11-22/11 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 12/11-18/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!