De Nederlandse NOS vroeg gemeenten naar oorzaken van de woningcrisis. Als belangrijkste oorzaak gaven ze aan dat ouderen niet geneigd zijn om kleiner te gaan wonen zodra hun kinderen uit huis zijn. Grote huizen zouden anders beschikbaar kunnen worden voor nieuwe gezinnen... Ouderen die te groot wonen zijn dus de oorzaak van de woningcrisis?!

“Ouderen moeten kleiner gaan wonen” . . .

Ouderen moeten kleiner gaan wonen, vinden Nederlandse gemeenten. Ze zijn schuldig aan de woningnood, omdat ze niet goed ‘doorstromen’. Wat een brutaliteit! Bedoelen ze soms dit tiny house??

Geplaatst door: E.J. Bron (via Twitter; “Don Salieri“) (www.ejbron.wordpress.com)

Gemeenten: “Wooncrisis SCHULD VAN DOR HOUT”

(Door: “@Pritt Stift”)

Hup alleenstaande ouderen, senioren en overige bejaarden in die schitterende alsook afbetaalde familiewoningen met vijf slaapkamers. Deze is voor jullie. BLIJF en stay put op die Oude Nesten c.q. Honken. Laat je niet verjagen naar aanleununits of serviceflats voor 1500 euro per maand (ex servicekosten, gas, water, licht, etc, etc, etc). Neem een traplift en een tuinman, laat de badkamer verbouwen tot inloopdouche met 40 handgrepen en een stoeltje, zet een rollator in iedere kamer, verhuur de oprit als parkeerplek.

Lees verder>>>

**********

Ook in ons land begon vroeger al de jacht op oudjes om ze uit hun vertrouwde huizen te verdrijven. Zo was er Freya Van den Bossche die de controversiële 'Move-in-Time'-campagne voerde, bedoeld om oudjes op tijd te laten vertrekken naar rusthuizen, serviceflats of andere uitwijkmogelijkheden, als het maar ver weg was van hun geboortehuis of van hun huis waarin ze samen oud geworden zijn.

Als je onzin eindeloos herhaalt, zijn er altijd blinde sukkels zijn die erin geloven. De voorbije jaren vielen mij berichtjes op die allen hetzelfde vertelden, maar vermomd onder een andere titel: Klein wonen is cool! Klein wonen is de hype!

Hier volgt een greep uit de berichtjes die 'kleiner wonen' willen aanprijzen: "We moeten kleiner wonen... Kleiner wonen is een opmerkelijke Belgische trend... We moeten kleiner en anders gaan wonen... Klein wonen schept groter kansen... We wonen in steeds kleinere huisjes... Kleiner wonen is de toekomst... Tips om gezellig en klein te wonen... Waarom we steeds kleiner bouwen in Vlaanderen... Hoe kunnen we kleiner gaan wonen?... Woningen en bouwgronden worden steeds kleiner..."