Godmorgen alle iedereen, vadaag wij eten roerei á la Piet Patat.
Men pan pak en zet op vuur, beetje botter in pan doen en smelt laten. Dan ei pak, en niet laat val, breek in stukken van twee, en laat eibinnenste in pan vallen. Dan pak rapskaas en smijt erop, beetje zout en pieper, en begin in de pan alles door elkaar te smos, niet hard roer dat ei niet uit pan vliegt. Nu smijt ook stukjes matot bij, en verder smossen tot geheel wat gebonden komt over. Dan afzetten van vuur, in assiete leg, wat seliepeter rond leg, en kees is klaar. Smikkelik.
Volgen item gaan over eislade
27-01-2006, 14:50
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Scharrel ei niet laten val vandaag, ei niet kapoet. Om nu ei te kook eerst neem pan of pot, die vullen met water nat van kraan liefst. Vul pot volgens aantal ei er inlig moete, dan gaatje prik in ei om ontplof van ei te voorkomt. Eerst laat water warm tot begin broebel te, dan voorzichtig leg ei in water van pot. Voor zacht eikook 3 minuut laten kook, dan uithaal en afkoel ei met koud waternat. Voor half zacht eikook zelfde doen maar uithaal zonder afkoel. Voor hard eikook laat broebelen maar tot 5 minuten en langer, dan ei uithaal en niet afkoel. Smikkelijk eet .
Volgende ikke eiroer klaarmaak.
26-01-2006, 17:20
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Heb ei laten val, ei kapoet. Heb versiering gemaakt van kapoet ei, lont in geelei steek en kees is klaar. Zal wacht morgen af voor vers kiekei te raap in kotkiek. Ook nie kan shrijf in gastboks, veel te lang duurt, ik duw let voor let op mijn bordtoetser en nog ook veel mis klop, en ook niet heb knop. Maar wel ik ga kijk naar bloks die schrijf in gastenboek mijn. Vele gloetjes.
25-01-2006, 21:41
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Terug van weggeweest van stap uit. Beginnen nu bij scharrel kiek in liefst omgeving ruim. Veel geven afval keuken en ook kiekgraan. Ook maak dat kiek kot hebt om te kunnen stokopgaan tijdens nacht. Mag ook veel kiek samen breng in omgeving eerste kiek, hoe méér kiek hoe méér ei. Na veel weken enkele, en na veel "tok tok" en veel "keut keut" zal kunnen raap eerste ei. Wel vuil schoe doen aan, want rond kiekkot niet proper zo zijn. Op foto ei 1 van scharrel. Straks probeer te kook.
25-01-2006, 19:47
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Voor ei bak, eerst goed ei kweek, kopen moeten kleine kuik en verzorgen goed. In ruimte warm, als in huis, of keuken achter, of kamerslaap, steek kuik in doos karton, zorg water heb tegen droog uit. Als kuik heeft te koud, dan lamp branden laten boven doos karton, belangrijk voor goe groei van kuik. Bij verzorgen goed zal kuik groeien snel tot kiek, wanneer kiek genoeg groot is, pas dan laat buiten in omgeving voor scharrel. Volgende ietem gaan zal om zien te hoe kuik in scharrel leven moet om goed ei te verkrijg. Groet Piet van zotte keuken.
24-01-2006, 13:11
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Ik klungel ben ik de keuk, zal probeer dan en nu iets van mezelve te maken klaar. Voorbereidingen zal ook bespreekt zijn. Beetje probleem me spreek, als j verstaat nie, zeg mie dan.
23-01-2006, 18:54
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)