Ben terug van geweest weg, heb moeten lig in huis van zieken een beetje, rusten moeten en dus niet gekokt weken vorige. Ikke fit terug zijn een beetje en maake oud gerechte klaar van toen moedergroot zaliger nog leefde en deernejong nog was.
Men neme hespe schellen, rollen in smeltenkaze in reepkens in hespe en legge in schottel vast van vuur, dan maken sausetomaat met stoelenpadden er bijin, dan kook 2 kiekeneier hard en snij shijfkens van.
Gieten sausetomaat op hesperollen en kiekeneierschijfkens op boven leg.
Dan oven insteek en 25 minuut laten heeten met 240 graadwarmte.
En kees is weerom klaargekomen.
Smikkelijk.
27-11-2006, 17:59
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Ben hoofd verloren een beetje, kan niet kook, van proberen stuiptrekkiek te pak ikke op grond beneden geval en stuiktever hand van mij, heb gegeef drachtop aan madam om kiek in kapkip te kap, de vriesdiep in en later maak er vlieg in de wind van, je weten wel, volleoovant.
02-11-2006, 00:00
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Hallowenen is komen dichterbij, tijden voor speciaal happes, heksenvingeren.
Veel werk wel aan zullen zijn, maar gasten schrikken even doen ook plezante zijn.
Men make deeg voor de koekies, dan boetseer hehsenvingeren en bakken laten, beeke jamme rood van krieken onder nagel van vingeren, daar leg op pandanoote en vingeren van heksen klaar gekomen zijn.
Griezellik.
25-10-2006, 12:50
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Vandaag maake klaar gerechte ikke liefsten eete, rostenbief.
Eesrte lraarmaaker de groen erwtenboonttes, laate boter in pan met ajuine stukgesneden en laten worden bruine, erwetten bijkap in boter bruin peperre eb zoutte opgiet.
De rostenbief ook met peperre en zoutte kruid, botter in panne bruine worden laten, de rostenbief in panne leg en bruine worden laten eerst kantboven dan kant onder, mag ook kies eerste kant onder en dan kantboven.
Dan deksel op panne doen en laten sudder tienne minuuttes voor rostenbief helfte van kiloo, uurtje op vuurtje laag, nog paare minuuttes laten staan met dekselte zonder vuure onder. Vlees nemen uit en binden op sause met beeke maizenia.
Vlees sij in schelle fijn en opdiene met erwetten en krokketetten.
Simpelde gerechte maar lekker zéér.
Smikkelijk.
23-10-2006, 23:29
Geschreven door Piet Patat Reageren (2)
Dan ooberginne snijden in shijf en bakken in pan met vele olieolijf. De gebakte ooberginnes dan leg in schotelvuurvastvooroven, voegen toe zoute en pepper, en kappen sowse van tomat eroovere.
Dan snij kaas van mozzerella in stukskens en leggen erop, ook nog watte kaas van parmezanne strooi over.
Steel oven in voor 15 minutenne op 180 gradennes.
Kanne gediend op met rijste en stukke gebakke borst van eendenne.
Saus van bakken eendenne smukken op met glas van porto rood en tweelepellen van balsomico azijnne en nog paar klompekkes botere bijvoeg voor sueugheid, afwerk met kleine stukkeje boellion van runde.
Lekker speciaale, gerechte voor vingers lekken affe.
Probeer en laten weten mij of lekker was.
Smikkelijk.
19-10-2006, 14:11
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Men pakke een groot pot voor soeppe, men pelle een pompoene, liefst groot als dik gat van dikke madam, dan pellen de pompoene en sij in stukjes van niet groot te. Wat wit van de preie kap erbij wat patat, wortelles ofte karooten en stoven laten.
Twee appelen van sinaas persen uit en bijkap, dan water voeg toe, kruiden goed en ook watte boeljon bijedoen.
Drie kwartieren van uure laten kook, dan alles miksenne en toevoeg room.
Doen besliste, want zeere lekkere.
Smikkelijk.
16-10-2006, 20:04
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Gezien in nen retorante aan kustzee, madam eten radijs met messe en vorke, radijs lopen altijd weg als vorke em pakken wilde, wij lachen veel gedaan met de madamme.
12-10-2006, 14:17
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Voor karnemelkestaperres moeten eerst kook patat, vele patat. Dan nemen 1 lter kanremelke in ander pot en laat roerend warmen op tot tegen kookepunt.
Met passeviete (nie mette mixere)de patat in karnemelke roeren tot goed gebondene geheel bereikte is (dikte te bepalen zelf). Dan beetje botter bruin maak in panne en bijkap, dan kruidens toevoeg, zoute, pepere, noote muskaat tot smaak gewenst is.
Neme een diepen bord en snij schel kaaz in reepjes klein, en 2 gekookten zacht eikens inleg, dan schep stamperres in bord en alles roer elkaar door.
Dit gerecht is van grootmoe zaliger al lang dood maar zeere lekkere, wie zal eens probeer en laten weten mij of goede was.
Smikkelijk.
11-10-2006, 18:31
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Ben weer trug, hebbe wel passewoord van mij verliest, nu gevonden terug opblad klein papiere in hoekje van keuk.
Tot rampe van overmaat ikke wilde pellende tomaat doen open en er zaten in groen boonten, de planningdag mijn lag onder water, hebbe niet gekkokte meer, zakke friet gaan koop vandaag. Tot in het kort binnen.
10-10-2006, 23:25
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Ben weere van geweest weg, heb veel zoeken moeten om passewoord te vinden terug. Zonnedag ikke starten met eerste smikkelijk gerechte voor te eet, kijken zodus ik zou zeggen.
22-09-2006, 12:42
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Gezien ikke arbeid van seizoen doen moet, ikke wens dat bloggeken te verkoop voor ei en appel. Iemand vind dat goede, contact nemen op met e-maille. Anders ikke verder doen zal in september met zottigheiden.
23-06-2006, 12:51
Geschreven door Piet Patat Reageren (2)
Putting van brod. Men pakke 400gr witte brod en snijden fijn dat. Nog ook nodig is suiker bruin, 6dl melke, 3schelle peperkoekke zonder koste, 3 tienteneikes. Melke warmen op, dan suiker men melk op alles kippen en kneed dat tot alles papje zijn, laatst wat bloeme en de 3 eikens met iet zout en kaneel, mengen goed, in shaaloven kippen en 1u in oven op 180°, en kees is klaar terug. Smikkelijk.
Klikken op beeldeke
20-04-2006, 12:09
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)