Keuken zottigheden.
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Beetje terug van geweest weg.
  • 2007.
  • Schoteloven.
  • Pechte.
  • Kiek.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Trage belevenissen van een supertrage kok.
    15-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soeppe.

    Pompoennesoeppe.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Morgen ikke maken soep van dikgat pompoenne.
    Madam Hallowiene eraan komen!

    15-10-2006, 23:46 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radijs.

    Eten radijs moeilijk is soms.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Gezien in nen retorante aan kustzee, madam eten radijs met messe en vorke, radijs lopen altijd weg als vorke em pakken wilde, wij lachen veel gedaan met de madamme.

    12-10-2006, 14:17 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude gerechte.

    Karnemelkestaperres.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us

    Voor karnemelkestaperres moeten eerst kook patat, vele patat. Dan nemen 1 lter kanremelke in ander pot en laat roerend warmen op tot tegen kookepunt.

    Met passeviete (nie mette mixere)de patat in karnemelke roeren tot goed gebondene geheel bereikte is (dikte te bepalen zelf). Dan beetje botter bruin maak in panne en bijkap, dan kruidens toevoeg, zoute, pepere, noote muskaat tot smaak gewenst is.

    Neme een diepen bord en snij schel kaaz in reepjes klein, en 2 gekookten zacht eikens inleg, dan schep stamperres in bord en alles roer elkaar door.

    Dit gerecht is van grootmoe zaliger al lang dood maar zeere lekkere, wie zal eens probeer en laten weten mij of goede was.

     

    Smikkelijk.

    11-10-2006, 18:31 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passewoord.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Ben weer trug, hebbe wel passewoord van mij verliest, nu gevonden terug opblad klein papiere in hoekje van keuk.

    Tot rampe van overmaat ikke wilde pellende tomaat doen open en er zaten in groen boonten, de planningdag mijn lag onder water, hebbe niet gekkokte meer, zakke friet gaan koop vandaag. Tot in het kort binnen.

    10-10-2006, 23:25 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weere.


    Ben weere van geweest weg, heb veel zoeken moeten om passewoord te vinden terug.
    Zonnedag ikke starten met eerste smikkelijk gerechte voor te eet, kijken zodus ik zou
    zeggen.

    Image Hosted by ImageShack.us

    22-09-2006, 12:42 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    23-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gberek van tijde.
    Gezien ikke arbeid van seizoen doen moet, ikke wens dat bloggeken te verkoop voor ei en appel.
    Iemand vind dat goede, contact nemen op met e-maille.
    Anders ikke verder doen zal in september met zottigheiden.

    23-06-2006, 12:51 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    16-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skootel koude.

    Goed voor lijn.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Laatste tijd ikke veel maak klaar skottel koud, frissend met nu warme tijd, ikke terug zal wat op blogken eens meer kletsen in dagen volgend.

    16-05-2006, 14:14 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlorengelopen brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Putting van brod.
    Men pakke 400gr witte brod en snijden fijn dat. Nog ook nodig is suiker bruin, 6dl melke, 3schelle peperkoekke zonder koste, 3 tienteneikes.
    Melke warmen op, dan suiker men melk op alles kippen en kneed dat tot alles papje zijn, laatst wat bloeme en de 3 eikens met iet zout en kaneel, mengen goed, in shaaloven kippen en 1u in oven op 180°,  en kees is klaar terug.

    Smikkelijk.

    Klikken op beeldeke

    20-04-2006, 12:09 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    18-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.benne terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen yoepie lalee, was webbesiete van mijn verloren gemaakt, hebbe terug gevonden dien nu, benne kontente zeer.
    zal probeer akketieve weer teworden zijn.
    Morgen koken terug iets.

    Baai baai

    18-04-2006, 22:31 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    21-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liver.
    Loop in van dag later, ikke maak oude skotel met liver en appellemoeze.

    21-02-2006, 09:02 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sowse Bologneaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heb kookemutse paar dagen kapstok gehangen aan, zat met valling van de snot, dan beter koken niet.

    Vandaag maken eindelijk sowse van bologneaise zonder zoette voor hoge drukbloed mensen.

    Snijden 1 grote ajuint, selder groen in blok sij en ook karrotten in blok snij.

    Olieolijf en botter een beetje in panne doen en ajuintes, selderblokketjes en karrottenblokjes stoven samen.

    Kalfsgekapte met samen zwijngekapte mengelen, beetje bakken laten, en dan doen in bij groentes, dan blus met wijn rode en dan pas mattoten bij kappen, roeren goed en dan deksel op pot en 1 uur pruttel laten.

    Géén zoette doen bij!

    En kees is weerom klaar, smikkelijk.

     

    Klikke op beeldeke.

    18-02-2006, 00:00 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkeeeeer !
    Vandaag ikke speciaal sowse klaarmaak van Naize van Bolongne zonder zoutte voor mensen bloedruk hoog te!

    14-02-2006, 12:27 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duif van Sisse van water erover !!

    Op ganstenbok mijn staat vraag van overtwater sissen.

    Van vraag hem zijn om geschiete keiduif zacht te maak eetbaar.

    Goede ziel ikke zijn naar kiekkenfretter geweest zijn om te koop keiduif.

    Daar niet te vind, baas kiekefret mij heeft ander adres gegeef , ikke naartoe daar, en drie kleiduif kocht gebebt.

    Ikke dan zag sissen met mijn kalooten aan pelen was geweest!

    Maar wint volharder ikke zijn, ikke dan volgende gevonden heb erop.

    Pakke de kleiduif en hamer groot, kloppen op tot stukken zeer klein, dan met hamer klein kloppen tot kleipoeder zijn, klei gezond zeer zijn voor orgniestische gezond zijn.

    Men bakke dan een duif gewoon, met souwse van eigen duifnat, men kruiden met pieper en soet, en stooi laatste moment kleipoeder op alles.

    Nu kleiduif eetbaar zal zijn en niet taai.

    Hope Sisse dienst te zijn van geweest en smikkelik.

    13-02-2006, 13:19 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    12-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ikke eet uit geweest ben.

    Ikke ook enen keer eten uit ben gegaan in Gente.

    Hebbe gekiest voor restoke eenvoud voor daageskottel te eet.

    Begin met soppe van dag, hutsepotte soeppe in bolsoep.

    Eerste zicht op zien uit lekker, maar bij eerste roer ik zagen pattatten haff naar boof kom, ook spuuttes en brokkes karotte, daar niet hadden mikster om te maal fijn, stinken naar spruutte tot in ondebroek mijn.

    Dan kreeg snietselbrok met frietpatat en mayovet, was te vreet helemaal niet, beste nog zijn dat mayovet, kok niet gemaakt zelf.

    Zal maar kook zelve vervolgende dags !

    12-02-2006, 22:07 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet kook.
    Vandaag niet zelf gekokt te heb, ikke weest uit te eten ben.
    Niet zo lekker was, morgen beetje vertel over dat.

    11-02-2006, 22:29 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    10-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoe zalige al dood gerecht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fameus gerechte van moedergroot zalig al dood zijnde.

    Men neme schellen hespe met elke stuk smeltekaas, rollen smeltekaas in hespeschellen, en in steenvaste vuurschotel legge.

    Bter doen in potte en ajoen en looketenen stoven aan, dan doen bij matotten en stoven laten.

    En danne miksteren met bloem beetje bij voor binden aan elkaar, dan gieten de soort mattottensoos over de hespe schellen giet. Een eigekoot hard in shellen kappen en bij doen.

    Dan steek in de oof an 205° en dat durende 30 tot 40 minuuttekes.

    Oppedienen met pattatpuree en….

    Kees is terugom klaar. Smikkelik.

    10-02-2006, 00:00 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    09-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Specialse.
    Gerecht volgende zijn zal iet specialse van moedergroot zalige die dood is al.
    Zeker op blok dit morgen staan, en den appellemoese van in "reaketie" voor week volgende zijn.

    09-02-2006, 22:34 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Os Biefstek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindlijk vonden de tijd om oshaas met matotten en pijpende ajuinen te maak klaar.

    Wat nodig? 4 matotten – 50gr speghetti – 2 letelseet balsamicoazin – 600gr oshaas – 100gr botter voor bak of braad – 1 botteke pijpende ajuints – en oliefriet.

    Kruid de oshaas – vel af en pit uit de matotten en in blokskes snij – snij ook pijpende ajuints in 2cm stukkies – bak de oshaas bruin onder en dan ander kant en voeg bij blokskes matotten en ook pijpende ajuits – 3 minuut laten garen verder en sprenkellen met balsamicoazin.

    Frieteren stokjes van speghetti in oliefriet.

    Serveren de oshaas met de matotten en sier met stokspeghetties.

    En kees is weer klaar. Smikkelik.

    09-02-2006, 15:21 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu volgende.
    Starks menu volgende zijn zal: steek met pijpende ajuintjes en matotten.

    08-02-2006, 11:22 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossellekes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veel mensen graag smullen mosselekes, ikken ook, veelmogelijk manieren om te maak klaar, ik nu begin met natuurlijke mossel, ikke nie weet of de mossel is vrouwelijk of mannekens, ikke eerder dek vrouwtjesmossel, hebbe eens gehoord dat.
    Eerst kopen gaan de mossellekes, ikke graag hebben grote turbo GT mossel, lekker lig in de mond.
    Men snijde ajuin eerste in ringelen, voegen stengels 2 selder derbij met aan de blaadjes, ook looke doen bij en maar stoven. Dan bijkap de mossellekes ook 2 lepeleet moesterd best met pittekkes en 1 flesselke bier wit doen bij. 3 minuuttekens garen laten en ,least but not last, doen bij basilikumme.
    En kees is nieuwop klaar.

    07-02-2006, 13:41 Geschreven door Piet Patat
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 27/11-03/12 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!