Vandag iets specialse maken klaar, karnemelkestamperres.
Zijn zeer oud eten van grootmoe gekreeg, grootmoe nu 35 jaar al dood zijnde.
Men schelle heel veel patat, en koken laat.
Men giete 1 litere gekarnede melk in pot, klein ietsie bietsie bloem voeg toe bij, op vuur laten koken komen maar niet stop van roer om niet te kabbel.
Kookpatat doen in passefiet zoals op fotoklik en patat malen fijn in pot met gekarnede melk en roer beetje met beetje tot genoeg malen patat in tot zien lichte brei zijn, niet slap te, niet vast te.
Neem bord en snij schelkaas in fijne brokken en dan giet karnemelkestaperres in bord op kaassnipperres, en roer elkaar door .
Twee licht heel kookei toevoeg en kees is klaar.
Heeeeel zijn lekker, men kan eet van tot buik ontploft bijna. Zeker probeer.
Smikkelik iederallemal.
01-02-2006, 11:20
Geschreven door Piet Patat
Reageren (0)
|