Vandaag lekker zeer menu van kornijn klaarmaak. Belangrijk zijn, kornijn koop niet gescheit, beenkapper nie goed kan scheit de stuk, die kappen kornijn in tuti fruti, en dan veel beentjessplinters in vlees van kornijn. Zelf kornijn been uit zonder kap kapoet.Zeker niet kornijn uit vriesdiep, just vers slachtkornijn koop. Pakke dan pot en botter doen in en bruinen laat. Kornijn brokken zout strooi op en pieper. Kornijnbrok per kornijnbrok in pot kiepperen, laten bruin kom, af en toe kornijnstukken draai om en ook bruin laten kom. Dan kiepper in geseneed ajuin met half lieter bruin biertafel en pruum naar goesting eigenzelf. Pot uur en haff uur laten pruttel en kees is weerom klaar. Op te dien met patatpuree voor sows op te smul makkelijker. Nu u misschien lach, maar even echt probeer te doen, dan niet meer zal lach, lekkeeeeer!!! Sikkelijk iederallemal.
Kliek op tofoke.
31-01-2006, 09:14
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Vandaag ikke iets maak gewoon en anders toch, maar proberen zeker. Bollekens in mattottensows á la Piet patat. Men pakke klomp gekapte of americaansfilet voor die minder vet eten moog. Bollekens draai met handen tot groot naar wens van u, maar groot liever niet.Dan bollekens in bloem een beetje draai, en dan in pot met waternat koken laten. Na kook bollekens afgiet en stukje van boellion houden voor maak van sows. Dan in pot botter doen en laten smelt, dan sjallot snijden fijn en inkappen en bruinen laten. Dan veel stuks matot snijden fijn (of vers matotten en beetje matottenpuree) en met beetje van boellion mieksterren met mieksmachien, dan wat bloem, pieper en zowt doen bij en roer. Dan gekookte bollekens bijkap in sows, en kees is klaar. Echt probeer eens, niet gebruiken melk, sows beste zijn er kan, jij zal zien Piet nog zo zot nie zijn.
Smikkelijk iederallemaal.
29-01-2006, 18:53
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Nu geen eierkluts klaarmaak, maar wel lekker steakbief met rokkefort sows. Nemen een steakbief volgens grote opeet kunnen, men werpe eerst zout en pieper op de bief. Zet pan op vuur en laten smelt klop botter, botter niet aanbrand laten, dan steakbief in pan kletsen voorzichtig, schoeien laten aan kant één, dan draai en laat schroei langs ander kant van eerst kant. Laten bak volgens jij gedacht bloed of niet meer bloed in binnen vlees. Dan nemen brok rokkefortkaas en in natvlees van bak mengelen en fijnmaak van rokkefort. Een kluts room voegen toe en alles oproer tot gebonden mooi sows. Sows over steakbeaf kappen in voorwarm bord, werk af met wat sla van veld en kan nu lekker eet. Smikkelijk.
28-01-2006, 19:22
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Ikke laat opgestaan een beetje, goed slaap door drink aan tepelkoe gister. Vandaag echt beginnen werk, ik straks geen ei meer bak of kook, maar gerecht maken klaar, voor ieder zal zijn gezond. Oppe foto mijn kastkoel voor sneden groentes.
28-01-2006, 13:51
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Ben laat te huis gekom, nie tijd heb meer om te kook. Zal voedingbron voor me wel pak aan tepelkoe, en dan slaap gaan. Morgen nieuw kook maken op blok. Slapwel iederallemal.
27-01-2006, 22:56
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Godmorgen alle iedereen, vadaag wij eten roerei á la Piet Patat.
Men pan pak en zet op vuur, beetje botter in pan doen en smelt laten. Dan ei pak, en niet laat val, breek in stukken van twee, en laat eibinnenste in pan vallen. Dan pak rapskaas en smijt erop, beetje zout en pieper, en begin in de pan alles door elkaar te smos, niet hard roer dat ei niet uit pan vliegt. Nu smijt ook stukjes matot bij, en verder smossen tot geheel wat gebonden komt over. Dan afzetten van vuur, in assiete leg, wat seliepeter rond leg, en kees is klaar. Smikkelik.
Volgen item gaan over eislade
27-01-2006, 14:50
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Scharrel ei niet laten val vandaag, ei niet kapoet. Om nu ei te kook eerst neem pan of pot, die vullen met water nat van kraan liefst. Vul pot volgens aantal ei er inlig moete, dan gaatje prik in ei om ontplof van ei te voorkomt. Eerst laat water warm tot begin broebel te, dan voorzichtig leg ei in water van pot. Voor zacht eikook 3 minuut laten kook, dan uithaal en afkoel ei met koud waternat. Voor half zacht eikook zelfde doen maar uithaal zonder afkoel. Voor hard eikook laat broebelen maar tot 5 minuten en langer, dan ei uithaal en niet afkoel. Smikkelijk eet .
Volgende ikke eiroer klaarmaak.
26-01-2006, 17:20
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Heb ei laten val, ei kapoet. Heb versiering gemaakt van kapoet ei, lont in geelei steek en kees is klaar. Zal wacht morgen af voor vers kiekei te raap in kotkiek. Ook nie kan shrijf in gastboks, veel te lang duurt, ik duw let voor let op mijn bordtoetser en nog ook veel mis klop, en ook niet heb knop. Maar wel ik ga kijk naar bloks die schrijf in gastenboek mijn. Vele gloetjes.
25-01-2006, 21:41
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Terug van weggeweest van stap uit. Beginnen nu bij scharrel kiek in liefst omgeving ruim. Veel geven afval keuken en ook kiekgraan. Ook maak dat kiek kot hebt om te kunnen stokopgaan tijdens nacht. Mag ook veel kiek samen breng in omgeving eerste kiek, hoe méér kiek hoe méér ei. Na veel weken enkele, en na veel "tok tok" en veel "keut keut" zal kunnen raap eerste ei. Wel vuil schoe doen aan, want rond kiekkot niet proper zo zijn. Op foto ei 1 van scharrel. Straks probeer te kook.
25-01-2006, 19:47
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Voor ei bak, eerst goed ei kweek, kopen moeten kleine kuik en verzorgen goed. In ruimte warm, als in huis, of keuken achter, of kamerslaap, steek kuik in doos karton, zorg water heb tegen droog uit. Als kuik heeft te koud, dan lamp branden laten boven doos karton, belangrijk voor goe groei van kuik. Bij verzorgen goed zal kuik groeien snel tot kiek, wanneer kiek genoeg groot is, pas dan laat buiten in omgeving voor scharrel. Volgende ietem gaan zal om zien te hoe kuik in scharrel leven moet om goed ei te verkrijg. Groet Piet van zotte keuken.
24-01-2006, 13:11
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Ik klungel ben ik de keuk, zal probeer dan en nu iets van mezelve te maken klaar. Voorbereidingen zal ook bespreekt zijn. Beetje probleem me spreek, als j verstaat nie, zeg mie dan.
23-01-2006, 18:54
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)