Gerecht volgende zijn zal iet specialse van moedergroot zalige die dood is al. Zeker op blok dit morgen staan, en den appellemoese van in "reaketie" voor week volgende zijn.
09-02-2006, 22:34
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Eindlijk vonden de tijd om oshaas met matotten en pijpende ajuinen te maak klaar.
Wat nodig? 4 matotten 50gr speghetti 2 letelseet balsamicoazin 600gr oshaas 100gr botter voor bak of braad 1 botteke pijpende ajuints en oliefriet.
Kruid de oshaas vel af en pit uit de matotten en in blokskes snij snij ook pijpende ajuints in 2cm stukkies bak de oshaas bruin onder en dan ander kant en voeg bij blokskes matotten en ook pijpende ajuits 3 minuut laten garen verder en sprenkellen met balsamicoazin.
Frieteren stokjes van speghetti in oliefriet.
Serveren de oshaas met de matotten en sier met stokspeghetties.
En kees is weer klaar. Smikkelik.
09-02-2006, 15:21
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Veel mensen graag smullen mosselekes, ikken ook, veelmogelijk manieren om te maak klaar, ik nu begin met natuurlijke mossel, ikke nie weet of de mossel is vrouwelijk of mannekens, ikke eerder dek vrouwtjesmossel, hebbe eens gehoord dat. Eerst kopen gaan de mossellekes, ikke graag hebben grote turbo GT mossel, lekker lig in de mond. Men snijde ajuin eerste in ringelen, voegen stengels 2 selder derbij met aan de blaadjes, ook looke doen bij en maar stoven. Dan bijkap de mossellekes ook 2 lepeleet moesterd best met pittekkes en 1 flesselke bier wit doen bij. 3 minuuttekens garen laten en ,least but not last, doen bij basilikumme. En kees is nieuwop klaar.
07-02-2006, 13:41
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Ikke vandaag ben wat laat, weten dat, maar beter nooit dan laat, dus nu wel.
Watte ik nu schrijf neer is niet om te doen zot, het is echt kuch kuch ofte hoeste siroope van de plank vanboven !
Wat nodig hebben:
1 stok drop zwart 500gr suuker zwart (kandie suuker) 1 lepelsoep tijm 1 lepelsoep salie 4 bladjes van de laurier en 1 5 gram flesje kristallemunt.
Bereiden nu: drop smelt in 1 water liter op vuur zachtjes, daarna voeg de zwart suuker bij en ooke de tijm, de salie en de bladlauwliers. Alles breng op zacht vuurtje een, en houden aan de kook van 10 minuuten. Dan laten afkoel af voor 15 minuuten en roer dan 1 glas van whyskie in bij.als nie whyskie heb, ander sterk vuurwater ook goe.
Dan strooien de muntkristal in kom bij, en roeren goed alles elkaardoor.
Laat afkoel dat boeltje en zeef daarachter in andere pot door.
EN klaar is kees, kuch en hoest snel weg zullen loop nu.
05-02-2006, 20:40
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
U mij altijd kan vraag om gerecht te maken klaar, dan ik de slag aan gaan voor u. Stel de vraag maar in gastboek mijn of reageer in. Jullie dat doen willen of nie?
02-02-2006, 21:08
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Vandag iets specialse maken klaar, karnemelkestamperres.
Zijn zeer oud eten van grootmoe gekreeg, grootmoe nu 35 jaar al dood zijnde.
Men schelle heel veel patat, en koken laat.
Men giete 1 litere gekarnede melk in pot, klein ietsie bietsie bloem voeg toe bij, op vuur laten koken komen maar niet stop van roer om niet te kabbel.
Kookpatat doen in passefiet zoals op fotoklik en patat malen fijn in pot met gekarnede melk en roer beetje met beetje tot genoeg malen patat in tot zien lichte brei zijn, niet slap te, niet vast te.
Neem bord en snij schelkaas in fijne brokken en dan giet karnemelkestaperres in bord op kaassnipperres, en roer elkaar door .
Twee licht heel kookei toevoeg en kees is klaar.
Heeeeel zijn lekker, men kan eet van tot buik ontploft bijna. Zeker probeer.
Smikkelik iederallemal.
01-02-2006, 11:20
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Vandaag lekker zeer menu van kornijn klaarmaak. Belangrijk zijn, kornijn koop niet gescheit, beenkapper nie goed kan scheit de stuk, die kappen kornijn in tuti fruti, en dan veel beentjessplinters in vlees van kornijn. Zelf kornijn been uit zonder kap kapoet.Zeker niet kornijn uit vriesdiep, just vers slachtkornijn koop. Pakke dan pot en botter doen in en bruinen laat. Kornijn brokken zout strooi op en pieper. Kornijnbrok per kornijnbrok in pot kiepperen, laten bruin kom, af en toe kornijnstukken draai om en ook bruin laten kom. Dan kiepper in geseneed ajuin met half lieter bruin biertafel en pruum naar goesting eigenzelf. Pot uur en haff uur laten pruttel en kees is weerom klaar. Op te dien met patatpuree voor sows op te smul makkelijker. Nu u misschien lach, maar even echt probeer te doen, dan niet meer zal lach, lekkeeeeer!!! Sikkelijk iederallemal.
Kliek op tofoke.
31-01-2006, 09:14
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Vandaag ikke iets maak gewoon en anders toch, maar proberen zeker. Bollekens in mattottensows á la Piet patat. Men pakke klomp gekapte of americaansfilet voor die minder vet eten moog. Bollekens draai met handen tot groot naar wens van u, maar groot liever niet.Dan bollekens in bloem een beetje draai, en dan in pot met waternat koken laten. Na kook bollekens afgiet en stukje van boellion houden voor maak van sows. Dan in pot botter doen en laten smelt, dan sjallot snijden fijn en inkappen en bruinen laten. Dan veel stuks matot snijden fijn (of vers matotten en beetje matottenpuree) en met beetje van boellion mieksterren met mieksmachien, dan wat bloem, pieper en zowt doen bij en roer. Dan gekookte bollekens bijkap in sows, en kees is klaar. Echt probeer eens, niet gebruiken melk, sows beste zijn er kan, jij zal zien Piet nog zo zot nie zijn.
Smikkelijk iederallemaal.
29-01-2006, 18:53
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Nu geen eierkluts klaarmaak, maar wel lekker steakbief met rokkefort sows. Nemen een steakbief volgens grote opeet kunnen, men werpe eerst zout en pieper op de bief. Zet pan op vuur en laten smelt klop botter, botter niet aanbrand laten, dan steakbief in pan kletsen voorzichtig, schoeien laten aan kant één, dan draai en laat schroei langs ander kant van eerst kant. Laten bak volgens jij gedacht bloed of niet meer bloed in binnen vlees. Dan nemen brok rokkefortkaas en in natvlees van bak mengelen en fijnmaak van rokkefort. Een kluts room voegen toe en alles oproer tot gebonden mooi sows. Sows over steakbeaf kappen in voorwarm bord, werk af met wat sla van veld en kan nu lekker eet. Smikkelijk.
28-01-2006, 19:22
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Ikke laat opgestaan een beetje, goed slaap door drink aan tepelkoe gister. Vandaag echt beginnen werk, ik straks geen ei meer bak of kook, maar gerecht maken klaar, voor ieder zal zijn gezond. Oppe foto mijn kastkoel voor sneden groentes.
28-01-2006, 13:51
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Ben laat te huis gekom, nie tijd heb meer om te kook. Zal voedingbron voor me wel pak aan tepelkoe, en dan slaap gaan. Morgen nieuw kook maken op blok. Slapwel iederallemal.
27-01-2006, 22:56
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Godmorgen alle iedereen, vadaag wij eten roerei á la Piet Patat.
Men pan pak en zet op vuur, beetje botter in pan doen en smelt laten. Dan ei pak, en niet laat val, breek in stukken van twee, en laat eibinnenste in pan vallen. Dan pak rapskaas en smijt erop, beetje zout en pieper, en begin in de pan alles door elkaar te smos, niet hard roer dat ei niet uit pan vliegt. Nu smijt ook stukjes matot bij, en verder smossen tot geheel wat gebonden komt over. Dan afzetten van vuur, in assiete leg, wat seliepeter rond leg, en kees is klaar. Smikkelik.
Volgen item gaan over eislade
27-01-2006, 14:50
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)