yoepie lalee, was webbesiete van mijn verloren gemaakt, hebbe terug gevonden dien nu, benne kontente zeer. zal probeer akketieve weer teworden zijn. Morgen koken terug iets.
Baai baai
18-04-2006, 22:31
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Heb kookemutse paar dagen kapstok gehangen aan, zat met valling van de snot, dan beter koken niet.
Vandaag maken eindelijk sowse van bologneaise zonder zoette voor hoge drukbloed mensen.
Snijden 1 grote ajuint, selder groen in blok sij en ook karrotten in blok snij.
Olieolijf en botter een beetje in panne doen en ajuintes, selderblokketjes en karrottenblokjes stoven samen.
Kalfsgekapte met samen zwijngekapte mengelen, beetje bakken laten, en dan doen in bij groentes, dan blus met wijn rode en dan pas mattoten bij kappen, roeren goed en dan deksel op pot en 1 uur pruttel laten.
Géén zoette doen bij!
En kees is weerom klaar, smikkelijk.
Klikke op beeldeke.
18-02-2006, 00:00
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Op ganstenbok mijn staat vraag van overtwater sissen.
Van vraag hem zijn om geschiete keiduif zacht te maak eetbaar.
Goede ziel ikke zijn naar kiekkenfretter geweest zijn om te koop keiduif.
Daar niet te vind, baas kiekefret mij heeft ander adres gegeef , ikke naartoe daar, en drie kleiduif kocht gebebt.
Ikke dan zag sissen met mijn kalooten aan pelen was geweest!
Maar wint volharder ikke zijn, ikke dan volgende gevonden heb erop.
Pakke de kleiduif en hamer groot, kloppen op tot stukken zeer klein, dan met hamer klein kloppen tot kleipoeder zijn, klei gezond zeer zijn voor orgniestische gezond zijn.
Men bakke dan een duif gewoon, met souwse van eigen duifnat, men kruiden met pieper en soet, en stooi laatste moment kleipoeder op alles.
Nu kleiduif eetbaar zal zijn en niet taai.
Hope Sisse dienst te zijn van geweest en smikkelik.
13-02-2006, 13:19
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Hebbe gekiest voor restoke eenvoud voor daageskottel te eet.
Begin met soppe van dag, hutsepotte soeppe in bolsoep.
Eerste zicht op zien uit lekker, maar bij eerste roer ik zagen pattatten haff naar boof kom, ook spuuttes en brokkes karotte, daar niet hadden mikster om te maal fijn, stinken naar spruutte tot in ondebroek mijn.
Dan kreeg snietselbrok met frietpatat en mayovet, was te vreet helemaal niet, beste nog zijn dat mayovet, kok niet gemaakt zelf.
Zal maar kook zelve vervolgende dags !
12-02-2006, 22:07
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Fameus gerechte van moedergroot zalig al dood zijnde.
Men neme schellen hespe met elke stuk smeltekaas, rollen smeltekaas in hespeschellen, en in steenvaste vuurschotel legge.
Bter doen in potte en ajoen en looketenen stoven aan, dan doen bij matotten en stoven laten.
En danne miksteren met bloem beetje bij voor binden aan elkaar, dan gieten de soort mattottensoos over de hespe schellen giet. Een eigekoot hard in shellen kappen en bij doen.
Dan steek in de oof an 205° en dat durende 30 tot 40 minuuttekes.
Oppedienen met pattatpuree en .
Kees is terugom klaar. Smikkelik.
10-02-2006, 00:00
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Gerecht volgende zijn zal iet specialse van moedergroot zalige die dood is al. Zeker op blok dit morgen staan, en den appellemoese van in "reaketie" voor week volgende zijn.
09-02-2006, 22:34
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Eindlijk vonden de tijd om oshaas met matotten en pijpende ajuinen te maak klaar.
Wat nodig? 4 matotten 50gr speghetti 2 letelseet balsamicoazin 600gr oshaas 100gr botter voor bak of braad 1 botteke pijpende ajuints en oliefriet.
Kruid de oshaas vel af en pit uit de matotten en in blokskes snij snij ook pijpende ajuints in 2cm stukkies bak de oshaas bruin onder en dan ander kant en voeg bij blokskes matotten en ook pijpende ajuits 3 minuut laten garen verder en sprenkellen met balsamicoazin.
Frieteren stokjes van speghetti in oliefriet.
Serveren de oshaas met de matotten en sier met stokspeghetties.
En kees is weer klaar. Smikkelik.
09-02-2006, 15:21
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Veel mensen graag smullen mosselekes, ikken ook, veelmogelijk manieren om te maak klaar, ik nu begin met natuurlijke mossel, ikke nie weet of de mossel is vrouwelijk of mannekens, ikke eerder dek vrouwtjesmossel, hebbe eens gehoord dat. Eerst kopen gaan de mossellekes, ikke graag hebben grote turbo GT mossel, lekker lig in de mond. Men snijde ajuin eerste in ringelen, voegen stengels 2 selder derbij met aan de blaadjes, ook looke doen bij en maar stoven. Dan bijkap de mossellekes ook 2 lepeleet moesterd best met pittekkes en 1 flesselke bier wit doen bij. 3 minuuttekens garen laten en ,least but not last, doen bij basilikumme. En kees is nieuwop klaar.
07-02-2006, 13:41
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Ikke vandaag ben wat laat, weten dat, maar beter nooit dan laat, dus nu wel.
Watte ik nu schrijf neer is niet om te doen zot, het is echt kuch kuch ofte hoeste siroope van de plank vanboven !
Wat nodig hebben:
1 stok drop zwart 500gr suuker zwart (kandie suuker) 1 lepelsoep tijm 1 lepelsoep salie 4 bladjes van de laurier en 1 5 gram flesje kristallemunt.
Bereiden nu: drop smelt in 1 water liter op vuur zachtjes, daarna voeg de zwart suuker bij en ooke de tijm, de salie en de bladlauwliers. Alles breng op zacht vuurtje een, en houden aan de kook van 10 minuuten. Dan laten afkoel af voor 15 minuuten en roer dan 1 glas van whyskie in bij.als nie whyskie heb, ander sterk vuurwater ook goe.
Dan strooien de muntkristal in kom bij, en roeren goed alles elkaardoor.
Laat afkoel dat boeltje en zeef daarachter in andere pot door.
EN klaar is kees, kuch en hoest snel weg zullen loop nu.
05-02-2006, 20:40
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
U mij altijd kan vraag om gerecht te maken klaar, dan ik de slag aan gaan voor u. Stel de vraag maar in gastboek mijn of reageer in. Jullie dat doen willen of nie?
02-02-2006, 21:08
Geschreven door Piet Patat Reageren (1)
Vandag iets specialse maken klaar, karnemelkestamperres.
Zijn zeer oud eten van grootmoe gekreeg, grootmoe nu 35 jaar al dood zijnde.
Men schelle heel veel patat, en koken laat.
Men giete 1 litere gekarnede melk in pot, klein ietsie bietsie bloem voeg toe bij, op vuur laten koken komen maar niet stop van roer om niet te kabbel.
Kookpatat doen in passefiet zoals op fotoklik en patat malen fijn in pot met gekarnede melk en roer beetje met beetje tot genoeg malen patat in tot zien lichte brei zijn, niet slap te, niet vast te.
Neem bord en snij schelkaas in fijne brokken en dan giet karnemelkestaperres in bord op kaassnipperres, en roer elkaar door .
Twee licht heel kookei toevoeg en kees is klaar.
Heeeeel zijn lekker, men kan eet van tot buik ontploft bijna. Zeker probeer.
Smikkelik iederallemal.
01-02-2006, 11:20
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)
Vandaag lekker zeer menu van kornijn klaarmaak. Belangrijk zijn, kornijn koop niet gescheit, beenkapper nie goed kan scheit de stuk, die kappen kornijn in tuti fruti, en dan veel beentjessplinters in vlees van kornijn. Zelf kornijn been uit zonder kap kapoet.Zeker niet kornijn uit vriesdiep, just vers slachtkornijn koop. Pakke dan pot en botter doen in en bruinen laat. Kornijn brokken zout strooi op en pieper. Kornijnbrok per kornijnbrok in pot kiepperen, laten bruin kom, af en toe kornijnstukken draai om en ook bruin laten kom. Dan kiepper in geseneed ajuin met half lieter bruin biertafel en pruum naar goesting eigenzelf. Pot uur en haff uur laten pruttel en kees is weerom klaar. Op te dien met patatpuree voor sows op te smul makkelijker. Nu u misschien lach, maar even echt probeer te doen, dan niet meer zal lach, lekkeeeeer!!! Sikkelijk iederallemal.
Kliek op tofoke.
31-01-2006, 09:14
Geschreven door Piet Patat Reageren (0)