- 1 kg stoofvlees in kleine blokjes gesneden - 2 à 3 uien ui - 3 laurierblaadjes (gekneusd) - peper en zout - bakboter - water - 1 blokje vleesbouillon - 1 snee brood besmeerd met mosterd 1 flesje donker bier
Bereidingswijze
Bak het vlees goed bruin in de bakboter. Tijdens het aanbakken zout en peper toevoegen. Blus met water en voeg het bier toe tot het vlees helemaal onder staat . Voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe. Als je laurierblaadjes gebruikt kan je deze best kneuzen daar ze dan beter hun smaak afgeven. Leg de gebruneerde ajuin er bovenop plus de snee brood met mosterd. Breng alles aan de kook en laat gedurende 2 uur sudderen op een klein vuurtje. Kijk regelmatig eens na of er nog voldoende kookvocht is en vul desnoods wat bij. Het stoofvlees is gaar als het bijna uit elkaar valt. Indien nodig nog wat bijkruiden met peper en zout. In combinatie met frietjes en verse mayonaise een echte lekkernij!
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek