NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever zet die ploat op tijdens Homo Top 100-party

De Wever zet "die ploat" op tijdens Homo Top 100-party

klik op de foto om zet die ploat af te beluisteren

Antwerps informateur Bart De Wever (N-VA) trekt vanavond naar discotheek Red & Blue voor een blitzbezoek aan de Homo Top 100-party. De Wever was uitgenodigd naar aanleiding van de mediahype die ontstond nadat hij zich op de verkiezingsavond voor aanvang van zijn speech in de Antwerpse Zuiderkroon kwaad had gemaakt op de DJ.

Het nummer "Happiness" van Sam Sparro in een remix van The Magician kwam op het N-VA-overwinningsmoment heel even in een negatief daglicht te staan, toen een lichtjes geërgerde De Wever vroeg om "die ploat" af te zetten zodat hij - live in het tv-journaal - aan zijn speech zou kunnen beginnen.

Net die song is echter uitgeroepen tot "Alarmschijf 2012" en bijgevolg dé themasong van de Homo Top 100-party. Reden te over voor de organisatoren om hun stoute schoenen aan te trekken en De Wever uit te nodigen om met enige zin voor zelfrelativering de door hem vervloekte schijf hoogstpersoonlijk te komen opzetten. Stipt om middernacht zal de N-VA-kopman present zijn in danstempel Red & Blue in het Antwerpse Schipperskwartier.

De organisatie benadrukt voorts dat de Homo Top 100-party zeker niet enkel voor holebi's bedoeld is. De deuren van Red & Blue openen om 22 uur, tickets zijn enkel ter plaatse aan de kassa beschikbaar. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer paarden gedumpt in slachthuis door crisis

Meer paarden gedumpt in slachthuis door crisis


http://oi49.tinypic.com/11gn47o.jpg


De slachthuizen in ons land slachten dezer dagen 200 paarden per week, ruim een derde meer dan vroeger. De oorzaken daarvoor zijn de crisis en de fors gestegen prijzen van dierenvoeding. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Vlak voor de winter worden steevast meer paarden naar het slachthuis gevoerd, maar door de crisis is hun aantal fors gestegen. Dat zegt Thierry Smagghe, gedelegeerd bestuurder van de beroepsorganisatie van slachthuizen (Febev).

"Eén paard laten overwinteren kostte drie à vier jaar geleden nog gemiddeld 500 euro. Dat was toen al voor sommigen te veel geld, maar door de fel gestegen prijzen van dierenvoeding is de kost voor een overwintering inmiddels verdubbeld tot zelfs verdrievoudigd", aldus Smagghe.

De dieren verkopen aan andere liefhebbers, is meestal geen optie. "De markt is verzadigd", luidt het. "Doorgaans worden de paarden door een handelaar opgehaald en naar het slachthuis gebracht." Afhankelijk van de conditie van het dier ontvangt een eigenaar 600 à 700 euro. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postzegel wordt duurder vanaf 1 januari

Postzegel wordt duurder vanaf 1 januari


http://oi50.tinypic.com/eb1krq.jpg


Een postzegel wordt duurder vanaf 1 januari volgend jaar. Dat maakt bpost bekend, die zegt de prijzen aan te passen aan de evolutie van de index.

Concreet zal een postzegel voor een standaardbrief naar een Belgische bestemming volgend jaar 0,67 euro kosten bij aankoop van tien zegels of meer. Dat is 2 eurocent of 3 procent meer dan vandaag.

Voor een standaardbrief naar een Europese bestemming moet volgend jaar 1,03 euro worden betaald, 4 eurocent meer dan vandaag. Een brief bestemd voor buiten Europa kost 1,24 euro, 5 eurocent meer dan nu. Het gaat telkens om een aankoop van minimum vijf zegels.

Per stuk gaat de prijs van een postzegel respectievelijk van 0,75 euro naar 0,77 euro, van 1,09 naar 1,13 euro en van 1,29 naar 1,34 euro voor België, Europa en de rest van de wereld.

De prijsverhogingen zijn toegestaan door het beheerscontract en goedgekeurd door regulator BIPT. Bpost zegt zich met zijn tarieven te situeren binnen de middenmoot van Europese operatoren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hun te beluisteren


Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues.

Hier zingt hij een duet met de Japanse zanger George Yanagi» Reageer (0)
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om te bibberen: jurk gemaakt uit meer dan 240 kilo ijs

Om te bibberen: jurk gemaakt uit meer dan 240 kilo ijs


http://oi47.tinypic.com/1zf055d.jpg

Fashion gemaakt uit bizarre materie, het komt steeds vaker voor. Van Gaga's befaamde vleesjurk tot kledij gemaakt uit wijn en melk en van handtassen uit geurloos, gedroogd afval tot kleedjes opgebouwd uit gummyberen. Helemaal mee met het seizoen pakt TWELV magazine nu uit met een 240 kilo wegende ijsjurk.

Van een 'ice queen' gesproken... Voor dit ijzige ontwerp moesten drie mensen, waaronder ijssculpteur Takeo Okatomo, uren doorbrengen in een diepvriezer. Eens afgewerkt, moest de jurk van meer dan 240 kilo met maar liefst 13 personen worden opgetild om verplaatst te worden voor de fotoshoot van TWELV magazine.

De fotograaf in kwestie kreeg slechts 30 minuten om de perfecte plaatjes te maken vooraleer de bizarre jurk begon te smelten. Grote inspiratiebron voor het design is actrice Tilda Swinton, beter bekend als de kille koningin in de 'Chronicles of Narnia'. Zij was dan ook gastmodel in de fotoshoot. Dit ijskleed is de trotse opvolger van de regenboogjurk die vorig jaar mocht pronken op de cover van TWELV en waarvoor niet minder dan 50.000 gummybeertjes werden ingezet. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen met ADHD of depressie pesten 3 keer zo vaak

Kinderen met ADHD of depressie pesten 3 keer zo vaak


http://oi46.tinypic.com/o016bp.jpg


Onderzoek over pesten heeft zich tot nu toe vooral toegespitst op de gevolgen van het kwetsende gedrag. Maar de oorzaken, dat is voorlopig nog een onderbelichte zaak. Een Amerikaanse studie werpt wel licht op de mogelijke oorzaken: wie een mentale stoornis heeft, zoals ADHD of een depressie heeft (gemiddeld) drie keer zoveel kans om een pestkop te zijn. Sommige stoornissen hebben een sterker effect dan andere: bij ODD stijgt het risico tot zes keer zoveel. Dat wil niet zeggen dat elke pester ook een mentale stoornis heeft.

Voor het onderzoek werd de data van 64.000 kinderen tussen 6 en 17 jaar gebruikt (data afgenomen in 2007). 15 procent van de kinderen werd geïdentificeerd als pestkoppen.

Maar waarom doen ze dat? "Een deel van de reden is de diagnose van een mentale stoornis", zegt auteur Frances Turcotte-Benedict van de universiteit van Brown.

Kinderen met oppositioneel-opstandige gedragsstoornis (oppositional defiant disorder, of ODD) hebben het meest kans: zij zijn zes keer vaker een pestkop dan kinderen zonder stoornis. Deze stoornis wordt gekenmerkt door opstandig, ongehoorzaam, driftig, agressief en sociaal onaangepast gedrag, zowel tegenover kinderen als tegenover volwassenen.

ADHD'ers eindigen ook vaker als pestkop: zij blijken drie keer zo vaak te pesten als kinderen zonder stoornis

Verrassend genoeg leidt ook een depressie tot vaker pestgedrag: ook drie keer zoveel. Voorheen werd depressief gedrag vooral gezien als gevolg van pestgedrag. Het is mogelijk dat depressieve kinderen bepaald gedrag negatiever en bedreigender ervaren dan ze werkelijk zijn, en daar op reageren.

Of er kan iets anders aan de grondslag liggen: een stresserende factor, zoals bvb een scheiding, waardoor kinderen depressief worden enerzijds en pestgedrag vertonen anderzijds. Het is onbekend in hoeveel gevallen het zowel oorzaak als gevolg is, of welk effect vaker eerst komt.

Er werd in de studie geen verschil gevonden tussen jongens en meisjes met mentale stoornissen en pestgedrag; terwijl jongens over het algemeen vaker worden geassocieerd met pestgedrag.
Er was wel een verschil in de diagnose: bij blanke jongens werd vaker een mentale stoornis vastgesteld dan bij meisjes.

De studie werd voorgesteld op een congres van de vereniging van Amerikaanse pediaters. De onderzoekster, Turcotte-Benedict, benadrukte dat er extra onderzoek nodig is om de link tussen mentale stoornissen en pestgedrag te onderzoeken, zeker met het oog op preventie (br.hln)» Reageer (0)
29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala beklimt been toerist voor knuffel

Koala beklimt been toerist voor knuffel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Het moet zowat de (kinder)droom zijn van iedere toerist die op vakantie trekt naar Australië: een wilde koala die spontaan om een knuffel komt vragen.

Een Canadees echtpaar overkwam het tijdens een wandeltocht nabij de beroemde Great Ocean Road in Victoria. Een koala kruiste hun pad. Nadat ze naar het jonge diertje riepen "Hey koala, hey sweetie", kwam hij nieuwsgierig naar hen toegekropen. "Ik kon echt niet geloven hoe dicht hij kwam en begon te filmen", vertelde een overgelukkige Charli.

En het werd nog beter want de koala begon langs het been van de vrouw omhoog te klimmen ... tot hij in haar armen zat. "Ik hield hem een paar minuten vast tot hij aanstalten maakte om weer te vertrekken. Het diertje gebruikte weer mijn been om beneden te geraken en klom daarna in een boom."

De video, die al in 2010 werd gemaakt en op YouTube gezet, is pas nu viraal gegaan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe: waarom kleuters geloven dat ze onzichtbaar zijn met bedekte ogen

Kiekeboe: waarom kleuters geloven dat ze onzichtbaar zijn met bedekte ogen


http://oi49.tinypic.com/s2qsg8.jpg


Kleine kinderen die de ogen bedekken, geloven echt dat ze (even) verdwenen zijn. Onderzoekers aan de universiteit van Cambridge hebben daar nu een verklaring voor.

37 kinderen tussen 3 en 4 jaar werden bestudeerd en bevraagd over een spelletje 'kiekeboe'. De ogen van de kinderen werden bedekt met masker, ze werden dan gevraagd of ze nog zichtbaar waren voor de onderzoekers. De meeste kinderen dachten van niet.
Sterker nog: de kinderen dachten ook dat de onderzoekers volwassenen met maskers niet konden zien.

Kinderen blijken dus te denken dat als je ogen bedekt zijn, je onzichtbaar bent.

De wetenschappers probeerden ook uit te vissen wat precies dat idee veroorzaakt: het feit dat ze zelf niet konden zien, of simpelweg omdat de ogen bedekt waren.

Daarvoor kregen de kinderen gespiegelde brillen opgezet: zij kunnen zien maar niemand kan hun ogen zien. Het experiment mislukte half, omdat slechts 7 van de 37 kinderen begrepen dat niemand hun ogen kon zien terwijl zij wel konden zien.

Van die 7 kinderen geloofden zes dat ze onzichtbaar waren omdat hun ogen onzichtbaar waren.


Toen de kinderen gevraagd werd hoe ze onzichtbaar waren door enkel de ogen te bedekken, bleken de meeste wel te weten dat hun lichaam wel zichtbaar bleef. Dat suggereert dat kinderen een onderscheid maken tussen hun fysiek lichaam en hun 'zelf'.

Om dat te testen, keken de onderzoekers direct naar een van de kinderen, terwijl hen werd gevraagd de blik af te wenden. In een opvolgexperiment keken de kinderen naar de onderzoekers, die de ogen afwenden.

De meerderheid van de kinderen vond dat ze niet gezien werden, zolang ze niet naar de andere persoon keken.

Conclusie? Voor kleine kinderen is het moeilijk een onderscheid te maken tussen wat zij zelf zien en wat anderen zien. Dit komt overeen met de theorie dat kinderen zich niet of maar moeilijk kunnen verplaatsen in een ander standpunt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm

Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm


http://static3.hln.be/static/photo/2012/3/3/3/20121029052016/media_xll_5281053.jpg
Wegen geblokkeerd door ontwortelde bomen in de Valtellina (Italië)


Heel dubbele gevoelens in de Alpen na het eerste, ongemeen harde winteroffensief van afgelopen weekend. Enerzijds is er de vreugde om de vroege sneeuwpret en wintersport. In de regio Queyras in de Franse Alpen (buurt van de Izoard) is liefst een meter sneeuw gevallen. De eerste skiërs zijn er al enthousiast op de latten verschenen. Maar anderzijds is er ook de ellende door de hevige sneeuwstorm. Zo zijn er twee vermisten in Frankrijk, werden er honderden bomen ontworteld en liep het verkeer heel chaotisch. Ook in Zwitserland, het zuiden van Duitsland en het noorden van Italië sloeg de sneeuwstorm fors toe.

Ook het elektriciteitsnetwerk is zwaar toegetakeld. In de Franse Alpen zaten duizenden gezinnen zondag zonder stroom. Vooral de streek rond Grenoble werd zwaar getroffen. Helaas zijn er ook slachtoffers te betreuren. In de Var is een twaalfjarige Britse jongen vermist nadat hij temidden van de mistral toch was vertokken voor een fietstochtje. En voor de kust van Sérignan in de Hérault is er geen spoor meer van een 26-jarige surfer. Niet verwonderlijk met windpieken boven 120 km/u. Vrijdag al stierven twee studenten door de overstromingen in La Garde (Var) en in Parijs is een dakloze doodgevroren.

Ook het transport leed zwaar onder de sneeuwstorm. Naast de vele geblokkeerde wegen en de afgesloten bergpassen, ontspoorde de toeristische trein 'Le Panoramique des Dômes' naar de Puy de Dôme boven CLermont-Ferrand in het Centraal Massief. Er vielen gelukkig geen gewonden.

In de haven van Marseille was de Napoléon Bonaparte, een grote ferryboot die de verbindingen met Corsica verzorgt, door de hevige mistral op hol geslagen. De ferry dreigde zelfs even te zinken, maar kon in de loop van de namiddag gestabiliseerd worden. Een robotanalyse moet uitmaken hoe groot de schade is. De topmatch Marseille-Lyon in de Ligue 1 werd afgelast door het noodweer. (br.hln - foto epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Linn - I don't wanna dance

Lady Linn  - I don't wanna dance

Klik op de foto om haar te beluisteren


Lady Linn (Sint-Amandsberg, 1981) is de artiestennaam van de Belgische zangeres Lien De Greef. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificant Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul.

De Greef groeide op in het Oost-Vlaamse Serskamp, een deelgemeente van Wichelen en woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie. Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs. Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz. [2] Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en cd Humanoid en single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale house-scene.

Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begonnen ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd 'Here we go Again'. Deze cd staat vol met, op een na, allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singels braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende hits zoals 'A Love Affair' en 'That's Allright'. In april 2009 haalden ze met 15.000 verkochte exemplaren goud met dit album. Die periode stond ze ook twee weken op een op de Hotlist van Studio Brussel met de Eddy Grant cover 'I don't wanna dance', een nieuwe hit.

Op 6 februari 2009 won De Greef de Music Industry Award (MIA) in de categorie beste vrouwelijke artieste voor Natalia, Sandrine en Kate Ryan. [3] Ze was ook genomineerd in de categorie "doorbraak van het jaar", maar ze ging onmiddellijk met de hoofdprijs naar huis. Later dat jaar, op 8 augustus ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

Op 8 januari 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.
» Reageer (0)
28-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jouw zachte woordenDe afbeelding “http://img261.imageshack.us/img261/3622/deniserichardstc9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


jouw zachte woorden
hebben mij stilletjes beroert
even heb ik jouw eeuwigheid gevoelt
jouw zachte woorden
klonken in mijn hart
eindeloos verzachten zij
teder mijn smart
jouw zachte woorden
hebben mij omstrengeld,vast omarmd
mijn kou even verwarmd
jouw zachte woorden
hebben mij eeuwig gekust
intens heb ik dat gemist
jouw zachte woorden
geven mij grenzeloze kracht
dragen mij door dag en nacht
spreek tot mij poezie
met zachte woorden
zing jouw melodie
spreek tot mij
met zachte woorden
in alle eeuwigheid
tot aan het einde
van de tijd...» Reageer (0)
27-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte dreigt Tasmaanse duivel uit te roeien

Ziekte dreigt Tasmaanse duivel uit te roeien


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/16/0/5/media_xl_919445.jpg


De Tasmaanse duivel dreigt uit te sterven door een geheimzinnige dodelijke ziekte. Het zeldzame dier leeft alleen op het Australische eiland Tasmanië. De dieren blijken elkaar te besmetten met een agressieve ziekte, die wordt overgedragen door bijten.

Sinds de ziekte 15 jaar geleden werd ontdekt, is het aantal dieren al 85 procent afgenomen. Volgens schattingen zijn er nog hooguit 20.000 gezonde Tasmaanse duivels, een zeer vraatzuchtig vleesetend buideldier.

"Het is een erg ongewone ziekte, omdat ze 100 procent dodelijk is", zei Rodrigo Hamede, zoöloog van de universiteit van Tasmanië. Er bestaat geen vaccin of behandeling. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Klik op de foto om ze te beluisteren


Stealers Wheel was een Britse folkrockband die in 1971 in Paisley (Schotland) werd opgericht door folkzangers/liedjesschrijvers Joe Egan, Gerry Rafferty en Rab Noakes. De band werd in de vroege jaren zeventig beschouwd als de Britse versie van Crosby, Stills, Nash & Young.

Op de eerste lp bestond Stealers Wheel uit drummer Rod Coombes, bassist Tony Williams, sologitarist Paul Pilnick, Egan en Rafferty. Nadat ze twee singles hadden uitgebracht die niet zo veel succes hadden verliet Rafferty de groep. Ook Williams stapte op en nieuwe leden werden voormalig Spooky Tooth lid Luther Grosvenor en bassist DeLisle Harper. Toen Stuck in the middle with you onverwacht een wereldhit werd haastte Rafferty zich om terug te keren waardoor de band uit zes leden ging bestaan. Van Stuck in the middle with you, een in de traditie van Bob Dylan en The Beatles geschreven nummer, werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het debuutalbum Stealers Wheel (1972, geproduceerd door Leiber & Stoller) verkocht behoorlijk en bereikte nummer 50 in de Amerikaanse albumcharts. De single Late again (uitgebracht vóór Stuck in the middle with you) werd zelfs in sommige landen alsnog een bescheiden hit. De band nam als zesformatie de single Everything Will Turn Out Fine op, maar Rafferty was ontevreden over het feit, dat Leiber & Stoller probeerden de plaat te laten klinken als Stuck in the middle, part 2. Hij haalde Egan over om als duo verder te gaan en de overige vier leden werden aan de kant gezet. Op het volgende album Ferguslie Park (1973) stond een nieuwe opname van Everything Will Turn Out Fine, die nogal verschilde van de single-versie. Met name Grosvenor's gitaarwerk werd node gemist. Doordat alle heruitgaven de 'duo-versie' bevatten is de originele single van de zesmans Stealers Wheel een collector's item geworden. Met de single Star werd door het duo Rafferty-Egan nog een bescheiden hit gescoord en het nummer is tot op de dag van vandaag nog relatief populair. Maar het succes van het eerste album werd niet geëvenaard.

De uitgave van het derde en laatste album werd door verschil van inzichten tussen Egan en Rafferty meer dan 1,5 jaar vertraagd. Zij konden het niet eens worden of ze als groep of duo door moesten gaan, en hadden verschil van mening op artistiek vlak. Het laatste album Right or Wrong kwam in 1975 uit zonder dat er nog een Stealers Wheel was om de plaat te promoten.

Rod Coombes speelde later in o.a. The Strawbs, Paul Pilnick (een voormalig lid van Merseybeatgroep The Big Three) in Deaf School, Luther Grosvenor o.a. in Mott The Hoople (onder het alias Ariel Bender), DeLisle Harper in Gonzalez en Tony Williams als bassist van Jethro Tull. Rafferty bouwde een succesvolle solo-carrière op, maar Egan verdween langzaam in de vergetelheid. Hij runt al jaren een uitgeverijtje in Schotland.

Het nummer Stuck in the middle with you werd in 1992 gebruikt door Quentin Tarantino als soundtrack voor de film Reservoir Dogs, waarmee de band opnieuw enige tijd belangstelling verwierf. De drie albums van de band werden in 2004/2005 opnieuw uitgebracht door het Britse label Lemon Recordings. In 2008 begon Tony Williams op zijn website concerten van Stealers Wheel aan te kondigen. Het bleek te gaan om een samenwerking met originele bandleden Rod Coombes en Paul Pilnick plus zanger Tony Mitchell, echter zonder de geluidsbepalende stemmen van Rafferty en Egan. Voor zover bekend heeft de band tot nu toe eenmaal opgetreden (in Blackpool, Engeland).


Een reünie zit er niet meer in; Gerry Rafferty overleed begin januari  2011.» Reageer (0)
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintertijd is goed voor slaapkwaliteit, maar effect duurt niet lang


Wintertijd is goed voor slaapkwaliteit, maar effect duurt niet lang


http://oi48.tinypic.com/2r3yz2v.jpg


Wetenschappers zeggen dat de voordelen van het uurtje extra slaap van komende zaterdagnacht niet lang aanhouden, na enkele dagen is onze nachtrust al opnieuw verstoord.

Uit een Britse enquête bij 3000 volwassenen blijkt dat de kwaliteit van onze slaap toeneemt wanneer het uur verandert in oktober. Velen voelen zich dan gelukkiger en energieker. Maar de voordelen hiervan duren helaas niet lang, de kwaliteit van de slaap gaat snel achteruit, waardoor dit hierna erger wordt dan ervoor. Voor de uurverandering gaven de deelnemers hun nachtrust een score van 5,4 op 10, na het terugdraaien van de klok steeg dit naar 5,8, om vervolgens opnieuw te zakken naar 4,5.

Naarmate mensen het moeilijk hebben om te slapen, nemen de vermoeidheid en de humeurigheid toe. Professor Colin Espie: "De wintertijd kan voor slechte slapers even voor soelaas zorgen, maar de effecten zijn slechts tijdelijk. Eens ons lichaam is aangepast aan het nieuwe slaapritme, zakt de kwaliteit van de slaap aanzienlijk en dat blijft de hele winter zich verder zetten. Naarmate de nachten langer worden, wordt de verleiding groter om vroeg te gaan slapen en later op te staan, het resultaat is dat mensen langer liggen te draaien en te keren in bed." De enquête werd georganiseerd door Sleepio, een website ontwikkeld voor mensen met slaapproblemen, dit dit willen aanpakken zonder pillen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisteren


Jethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.

Opvallend kenmerk van Jethro Tull is dat voorman Anderson bijna alleen akoestische instrumenten speelt: de "un-plugged guy in a medium to heavy rockband". Hij speelt voornamelijk dwarsfluit en akoestische gitaar. "Mijn rol in het leven was altijd om een akoestische muzikant te zijn, maar de afgelopen 38 jaar heb ik nogal lawaaiige vrienden!"

Anderson schrijft het verschil tussen hun muziek en dat van andere progrockbands onder meer toe aan Jethro Tulls afkeer van drugs: "Ik kan het veilig zeggen: Ik haat hippies, oké? En ik haat psychedelische muziek en ik haat alles wat te maken heeft met drugs. Jethro Tull heeft zich daar nooit mee ingelaten."

Terwijl andere bands hen in de beginjaren nog beïnvloedden, ontwikkelden ze snel een unieke, altijd herkenbare sound.

Min of meer bewust kiest Anderson ervoor om in de slipstream van de popwereld te blijven. Een beetje in de luwte maar altijd aanwezig, zou de band volgens hem artistiek op de been houden. Over het algemeen kreeg de band door de jaren heen vaak overweldigend goede kritieken. Ze staan bekend als excentriekelingen, topmuzikanten en mensen met humor. Ian Anderson laat via zijn teksten al weten dat hij een taal-alchemist is en doet daar verbaal tijdens zijn concerten nog een schepje bovenop.

Citaten van Ian Anderson over de identiteit van Jethro Tull:

    "We kunnen geen heavy riff band zijn, want Led Zeppelin is de beste ter wereld. We kunnen geen blues-influenced R&B rock 'n' roll band zijn, want The Rolling Stones zijn de beste ter wereld. We kunnen geen slightly sort of airy-fairy mystical sci-fi synthesizing abstract freak-out band zijn, want Pink Floyd is de beste ter wereld. Dus wat is er over? Precies, dat is wat we altijd gedaan hebben: Wij bouwen de bruggen en vullen de gaten."

    "We zijn door de jaren heen door iedereen al in elk genre ingedeeld. We begonnen als een little old blues band, werden een bluesrockband, en een progressieve-rockband; een hardrockband; een heavymetalband waar we zelfs eens een Grammy voor wonnen. Artrock, folkrock; alle soorten fucking rock dichtten ze ons toe, echt waar... Hoe je het ook wilt noemen, het is best leuk om te doen hoor."» Reageer (0)
25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme verzorgingstips voor je favoriete wollen kleding

Slimme verzorgingstips voor je favoriete wollen kleding


http://oi46.tinypic.com/s3oi77.jpg


 Wie geen overgevoelige huid heeft, kan zich binnenkort weer induffelen in lekkere warme wol. Lees hier enkele handige tips om je favoriete wollen kleding piekfijn in orde te houden.

Zorg dragen voor wol doe je door:

... altijd de instructies op het label te volgen. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar kijk het toch maar goed na.

... regelmatig je kledingstukken goed te reinigen met een borstel of met de hand. Vieze geuren en vuil blijven namelijk heel makkelijk hangen in de textuur. Ideaal gezien stop je dikke wollen truien slechts een keer of vier per najaar in de wasmachine. Wie heel veel wol draagt, heeft er baat bij een toestelletje aan te schaffen zoals de Rowenta Steam Valet, waarmee je kledij opfrist en geuren verwijdert zonder direct contact. Dit is bovendien ook aangeraden voor items die door krimpgevaar niet in de wasmachine mogen.

... nooit een kapstok te gebruiken om wollen kleding op te hangen. Die zal anders namelijk zijn vorm verliezen en uitrekken. Vouw daarom alles altijd mooi op.

... je kledingstukken altijd op te bergen in een koude, droge omgeving, afgeschermd van rechtstreeks zonlicht om de kleurenpracht zo lang mogelijk te bewaren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste afknapper voor man en vrouw: vieze voeten

Grootste afknapper voor man en vrouw: vieze voeten


http://oi45.tinypic.com/30jjr04.jpg


Voeten, of het over zichzelf of over die van hun partner gaat, zijn het minst favoriete lichaamsdeel van vrouwen. Twee vijfde van de vrouwen vindt dit het minst aantrekkelijke deel van een mannenlichaam.

Maar dames vinden hun voeten zelf ook het minst aantrekkelijk, dit kan zelfs hun zelfbeeld en seksleven aantasten, onthulde een recente enquête. Meer dan twee derde van de vrouwen schaamt zich om haar eigen voeten, een op de vijf durft hierdoor zelfs nooit blootsvoets te wandelen. Een derde van de mannen is het ermee eens dat dit het lelijkste lichaamsdeel van een vrouwenlichaam is.

Ondanks het schaamtegevoel zijn vrouwen niet bereid te investeren om dit lichaamsdeel mooier te maken. Slechts zes procent van hen investeren in hun verwaarloosde voeten tijdens de wintermaanden. Toch geeft twee derde toe dat ze zich aantrekkelijker voelen wanneer deze mooi verzorgd zijn, dat blijkt uit een enquête bij 2000 mensen uitgevoerd door verzorgingsmerk Footner.

Uit een andere enquête blijkt dat sokken een grote afknapper zijn. Negen op de tien vrouwen zijn in shock door de toestand van de sokken van hun partner. Een grote meerderheid van de mannen draagt kousen die meer dan drie jaar oud zijn, ze kopen ook zelden nieuwe ter vervanging. Driekwart van de mannen geeft toe twee verschillende modellen te dragen als ze niets anders vinden.

De koude wintermaanden maken je voeten droog, hierdoor kan je huid droog worden en jeuken, met zelfs kloven tot gevolg. Een andere consequentie is dat je voeten ruw worden, maar met de juiste verzorging kan je dit verzachten. 

- Vul een voetbad met warm water en enkele druppels lavendelolie. Dit verzacht namelijk jeuk en kan droge voeten verhelpen. Laat ze hier 10 tot 15 minuten in weken, haal ze er zeker uit voor er rimpels optreden.

- Voor je je voeten droogt, wrijf ze in met olijfolie. Het warme water zal de olie helpen in de voeten te trekken. Masseer ze even voor een optimaal effect. Olijfolie is ontzettend hydraterend, daarom is het een van de beste opties wat natuurlijke oliën betreft.

- Een laatste deugddoend trucje is je voeten met een lotion die sheaboter bevat te masseren, dit is erg vochtinbrengend. Je mag hier zeker mee overdrijven, zodat niet alles meteen in de huid opgenomen wordt. Trek hierover gedurende een hele nacht een paar dikke, katoenen sokken aan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Marktkramers moeten elektronische kaart op zak hebben


Marktkramers moeten elektronische kaart op zak hebben


http://oi49.tinypic.com/2n6dzr8.jpg


De minister van Economie, Johan Vande Lanotte (sp.a), wil vanaf 1 januari volgend jaar een elektronische kaart verplicht maken voor de zogenaamde ambulante handelaars, dat zijn huis-aan-huis-verkopers of marktkramers.

De kaart zal 13 euro kosten. Naar schatting 50.000 mensen zullen ze verplicht op zak moeten hebben, op markten of beurzen.

De bedoeling van de kaart is om misbruiken, fraude of oneerlijke concurrentie in de sector tegen te gaan. Ook minister voor Middenstand Sabine Laruelle (MR) schaart zich achter het initiatief.

Eind september bleek al uit een onderzoek van de federale overheidsdienst Economie dat één op vijf van de huidige vergunningen niet in orde is en eigenlijk zou moeten worden ingetrokken.

Het koninklijk besluit voor de invoering van de elektronische kaart is klaar. Het zou op 1 januari 2013 in voege treden. De ambulante handelaars krijgen tot eind dit jaar de tijd om zich in orde te stellen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts helft Vlaamse zesjarigen eet elke dag fruit

Slechts helft Vlaamse zesjarigen eet elke dag fruit


http://oi49.tinypic.com/xkyidt.jpg


Vlaamse kinderen eten veel te zoet en consumeren te weinig groenten en fruit. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de KU Leuven dat vandaag in De Morgen staat. De dienst Jeugdgezondheidszorg aan de KU Leuven analyseerde voor het onderzoek de eetgewoontes van 3.017 kinderen. De studie gebeurde in opdracht van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Uit de resultaten blijkt dat het gros van de baby's en peuters elke dag een portie fruit en groeten voorgeschoteld krijgt, maar dat het daarna duidelijk bergaf gaat met de eetgewoonten. Zo eet 80 procent van de eenjarigen nog dagelijks een stuk fruit, maar is dat bij tweejarigen al gedaald tot 67 procent. Bij zesjarigen is dat amper nog de helft.

Bij groenten doet zich hetzelfde scenario voor: negen op de tien eenjarigen eet elke dag groenten, tegenover 68 procent bij de twaalfjarigen. Professor Karel Hoppenbrouwers, die het onderzoek uitvoerde, vermoedt dat eten op een bepaalde leeftijd meer "gedoe" wordt. "Hoe autonomer het kind, hoe groter de inspanning om het gezond te laten eten", zegt hij in de krant.

Verder blijkt uit het onderzoek dat in laaggeschoolde gezinnen achtendertig procent van de kinderen niet elke dag water drinkt. Zij lessen hun dorst dus vooral met frisdrank of water met zoete siropen. Bij hooggeschoolden is dat voor bijna één op de tien kinderen het geval.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studente verkoopt maagdelijkheid voor 780.000 dollar


Studente verkoopt maagdelijkheid voor 780.000 dollar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
De 20-jarige Braziliaanse studente die haar maagdelijkheid te koop heeft aangeboden op een veiling krijgt maar liefst 780.000 dollar van de hoogste bieder, de Japanner 'Natsu'. Catarina Migliorini nam deel aan een project van de Australische documentairemaker Justin Sisely. Tot dinsdag was er nog 'slechts' 160.000 dollar geboden, maar toen vijf mannen tegen elkaar begonnen op te bieden steeg de prijs ineens tot 780.000 dollar, zo'n 550.000 euro. Migliorini en de succesvolle bieder, die enkel als Natsu bekendstaat, zouden het doen op een vliegtuig van Australië naar de VS om de regels in verband met prostitutie te omzeilen.

Migliorini meent echter niet dat de transactie prostitutie is. "Als iemand slechts één keer in zijn of haar leven iets doet, dan is dat niet zijn of haar beroep", zo citeert de krant Folha de Sao Paulo de Braziliaanse. "Als je een foto neemt en die is goed, dan beschouwt men je niet als een fotograaf".

De man achter de veiling is de Australische filmmaker Justin Sisely. Die wil het verhaal brengen in de documentaire 'Virgins Wanted'. Daarin zullen geen intieme scènes te zien zijn want Sisely wil zich toespitsen op interviews met de deelnemers.

De studente heeft verklaard dat 90 procent van de opbrengst voor een goed doel is bestemd, een huizenproject in Brazilië. Maar daar is de documentairemaker niet zo zeker van. "Dat verbaast me, want tegen mij heeft ze altijd gezegd dat het een puur zakelijke beslissing van haar was om deel te nemen", zei Sisely aan de Huffington Post. "Maar ik denk dat ze nu niet meer terug kan, gezien de enorme publiciteit rond dit verhaal."

Op dezelfde website heeft ook een Russische man zijn maagdelijkheid geveild. Aleksandr haalde maar 3.000 dollar op.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga - Yoü And I

Lady Gaga - Yoü And I

Klik op de foto om haar te beluisterenLady GaGa is een Amerikaanse singer-songwriter. GaGa is bekend geworden door haar werk in elektronische muziek. Ze schrijft haar eigen teksten en ontwerpt haar eigen videoclips. Voor het nummer Just Dance werd zij in 2008 genomineerd voor een Grammy Award. De stijl van Lady GaGa wordt vaak betiteld als een revival van de electropop muziek uit de jaren 90.


Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie aan de Lower East Side van Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor de Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing met haar beste vriendinnen Pauline en Sophie.

Haar debuutalbum The Fame schreef GaGa samen met onder andere de producer RedOne. De leadsingle van het album, Just Dance, werd uitgebracht in april 2008. Het nummer behaalde de nummer 1-positie in zeven landen. In de meeste landen, waaronder Nederland, werd deze positie pas behaald in 2009, toen het nummer de airplay kreeg, waar het daarvoor aan ontbroken had. Tweede single Poker Face werd uitgebracht in september 2008. Het nummer werd succesvoller dan Just Dance, door in bijna twintig landen de eerste plaats te behalen. Als derde single werd in Nederland gekozen voor LoveGame. In andere landen wordt eerst het nummer Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) uitgebracht. Het nummer LoveGame wordt wegens omstandigheden in sommige landen vervangen door Paparazzi.

Op 28 mei 2009 gaf GaGa toe wat al langer werd vermoed; zij is inderdaad biseksueel, maar verklaart nog nooit verliefd te zijn geweest op een vrouw en gelukkig te zijn met haar huidige vriend

Naast interesse voor avant-garde en elektronische dance muziek heeft Gaga zich verbreed tot glam-rock en een pop-sound met invloeden van David Bowie en Queen. "Queen en David Bowie zijn erg belangrijk voor me geweest, ik wist me geen raad voordat ik ze ontdekte" aldus GaGa.
» Reageer (0)
24-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wintertijd speelt vooral jonge ouders parten

Wintertijd speelt vooral jonge ouders parten


http://oi49.tinypic.com/2vbx3rd.jpg


Voor de meeste mensen voelt de overgang naar de wintertijd fijn, maar voor ouders met kleine kinderen kan het pittig worden. Kinderen die normaal om 7 uur naast hun bed staan, doen dat vanaf zondag, wanneer de klok een uur achteruitgaat, waarschijnlijk om 6 uur. Maar daar valt op in te spelen, zegt professor Joke Meijer van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Komende zondagmorgen wordt 3 uur opnieuw 2 uur bij het ingaan van de wintertijd.

"Ouders kunnen vanaf ongeveer drie dagen voor het ingaan van de wintertijd hun kinderen er al op beginnen voor te bereiden door ze steeds wat later naar bed te laten gaan. Het idee is dat ze dan 's ochtends ook steeds wat later wakker worden", zegt Meijer, expert op het gebied van de biologische klok en slaap.

Voor iets oudere kinderen, die al naar school gaan, komt de wintertijd beter uit. "Die moet je vaak wakker maken als ze naar school moeten. Dat wordt nu iets makkelijker, omdat het volgens hun biologische klok een uurtje later is en ze zich dus beter uitgeslapen voelen."

Volgens Meijer hebben relatief weinig mensen last van de overgang van zomer- naar wintertijd. Andersom voelt het des te heftiger. Dat komt omdat het ritme van de meeste volwassenen iets langer dan een etmaal is. "We hebben van onszelf een ritme dat tussen de 24 en 25 uur ligt. Dat merk je vooral in het weekend. Als we niet vroeg op hoeven, hebben we meestal de neiging wat later te gaan slapen, de dag wat langer te maken als het ware, en de volgende ochtend uit te slapen. Bij de overgang van zomer- naar wintertijd duurt de dag eenmalig 25 uur. Dat ligt dichter bij ons natuurlijke ritme. Bij de overgang van de winter- naar zomertijd, duurt de dag ineens maar 23 uur. Dat voelt veel ingrijpender voor de meeste mensen", aldus Meijer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste invasie van koolmezen sinds tijden

Grootste invasie van koolmezen sinds tijden


http://oi49.tinypic.com/2ql5tkw.jpg


Het mislukken van de oogst van beukennootjes en andere boomzaden in Noord- en West-Europa leidt tot de grootste invasie van koolmezen "sinds mensenheugenis", meldt Natuurbericht.be.

De vruchtzetting bij bomen varieert sterk van jaar tot jaar: in zogenaamde 'mastjaren' wordt een overvloed aan zaden geproduceerd, in andere jaren staat de zaadproductie op een (heel) laag pitje, aldus Marc Herremans van Natuurpunt. "In West-en Noord-Euopa wordt 2012 het jaar van de mislukte zaadzetting."

Voor vogels die voor een succesvolle overwintering afhankelijk zijn van zaden en noten, vooral beukennootjes, dreigt een hongerwinter in de traditionele overwinteringsgebieden, waardoor die vogels massaal gaan trekken.

Sinds de tweede week van oktober trekken "ongekende aantallen" koolmezen door België en Nederland, vaak hoog en in grote groepen en die zullen wellicht de vorige recordinvasie van 2008 overtreffen. De mezen komen uit Litouwen en verder, zo blijkt uit een ring van een Russische mees die langs de Baltische kust trok.

In Scandinavië was de exodus van trekvogels in het najaar nog nooit zo groot, vooral vinken en kepen haalden "indrukwekkende records" richting Europees vasteland. Er worden nog grote aantallen pimpelmezen en zwarte mezen verwacht.

De piek van de vogeltrek is overigens achter de rug, en gisteren werden nog 269.000 trekvogels geteld. Van donderdag tot zaterdag werden 2,4 miljoen trekvogels "ongekende aantallen" geteld, waaronder 840.000 vinken en 540.000 houtduiven. Ook het Belgisch record sperwer werd donderdag verpulverd, vrijdag het record veldleeuwerik. Er zijn ook grote aantallen vinken geteld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen lelijk littekenweefsel meer met dit spotgoedkoop middeltje?

Geen lelijk littekenweefsel meer met dit spotgoedkoop middeltje?


http://oi45.tinypic.com/2564ci9.jpg


Australische wetenschappers denken het antwoord gevonden te hebben op keloïd-littekens, in de volksmond gekend als 'wild vlees'. Hierbij groeit het weefsel buiten de grenzen van de wonde, met dikke, donker gekleurde littekens tot gevolg. Ze ontstaan bij ongeveer 15 procent van alle wonden, zelfs bij de kleinste huidbeschadiging. Denk maar aan injecties of piercings.

Niemand blijft graag achter met littekens, zeker niet als ze de eigenlijke wonde overstijgen en bovendien niet vervagen met de tijd. Daarom hopen Australische wetenschappers nu een oplossing te hebben gevonden voor deze keloïd-varianten. Naast het feit dat ze pijnlijk zijn en hevig kunnen jeuken, is het grootste probleem voor velen het uitzicht.

"Keloïd-littekens kunnen heel wat psychologische zorgen veroorzaken, zeker omdat ze vaker voorkomen op zeer zichtbare delen van de huid, zoals het bovenste deel van de borst, schouders en oorlellen. Ze zijn moeilijk aan te pakken en bestaande behandelingen zijn niet altijd succesvol. Dit nieuwe onderzoek is meer dan welkom en zal hopelijk hoopgevende resultaten brengen", getuigt een woordvoerster van de Association of Dermatologists.

Spotgoedkoop
Bestaande behandelingen zijn onder meer het injecteren van steroïden om de ontsteking tegen te gaan, het bevriezen van de littekens in een vroeg stadium door gebruik te maken van vloeibare stikstof of het operatief verwijderen, wat kan resulteren in nog grotere littekens. In de nieuwe studie werd gewerkt met verapamil, een gekend geneesmiddel dat vooral wordt gebruikt voor hartaandoeningen als te hoge bloeddruk en hartritmestoornissen. Eén doosje met 84 tabletten kost nog geen twee euro en er zijn geen vervelende bijwerkingen bekend.

In 2010 werd door wetenschappers in Taiwan ontdekt dat verapamil de productie stimuleert van de proteïne decorine die een belangrijke rol speelt in de groei van collageen, fundamenteel voor de elasticiteit van de huid. Wanneer ons lichaam gezond weefsel aanmaakt bij de genezing van een wonde, zorgt collageen ervoor dat de huidcellen ordelijk geconfigureerd worden.

Voortbouwend op deze theorie gingen onderzoekers van de universiteit van Western Australia recent aan de slag met 30 patiënten die keloïd-littekens hebben aangemaakt na brandwonden. Verwacht wordt dat de testfase een jaar zal duren. Het wild vlees zal eerst chirurgisch vewijderd worden, waarna ze op regelmatige tijdstippen injecties met verapamil zullen krijgen in hun littekens om te testen hoe effectief het de aanmaak van littekenweefsel kan beïnvloeden (br.hln)» Reageer (0)
21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reispas binnenkort zeven jaar geldig in plaats van vijf

Reispas binnenkort zeven jaar geldig in plaats van vijf


http://oi49.tinypic.com/5k3x1i.jpg


De geldigheidsduur van een Belgisch paspoort is binnenkort zeven jaar in plaats van vijf jaar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) recentelijk beslist, zo blijkt uit een mededeling van Buitenlandse Zaken.

Voor de verlenging moet wel nog de paspoortwetgeving gewijzigd worden. Een wetsontwerp wordt momenteel voorbereid, meldt Buitenlandse Zaken.

De prijs van een internationaal paspoort- 71 euro plus gemeentetaksen voor een normale procedure- blijft ongewijzigd. Die prijs wordt bepaald door consulaire taksen, de productie- en beveiligingskosten en de gemeentetaksen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet Wet Wet - Love Is All Around

Wet Wet Wet - Love Is All Around

Om hun te beluisteren klik op de foto


Wet Wet Wet is een Schotse popgroep, die het meest succes had in de tweede helft van de jaren '80 tot eind jaren '90.» Reageer (0)
20-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 133 diersoorten verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar

133 diersoorten verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar


http://oi50.tinypic.com/330fqy1.jpg


133 diersoorten zijn verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar, dat staat in de Natuurindicatoren 2012 van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). 429 soorten staan op de rode lijst: zij staan op het punt te verdwijnen uit onze regio. Het totale aantal inheemse soorten staat op 1.934. Het aantal uitheemse soorten is dan weer gestegen tot 250.

Vooral vlinders staan onder druk: van de 67 vlindersoorten die sinds het begin van de vorige eeuw in Vlaanderen voorkwamen, zijn er ondertussen 19 uitgestorven, 18 in gevaar en 7 bijna in gevaar.

Vissen hebben dan weer te lijden onder de fragmentatie van waterlopen door stuwen en sluizen. "Als het huidige saneringstempo wordt aangehouden, zullen de geïnventariseerde vismigratieknelpunten op de belangrijkste waterlopen pas na 2015 gezond zijn", klinkt het alarmerend. Voor de andere waterlopen zou dat nog zes jaar langer duren.

Om de soorten voor uitsterven te beschermen, werd al 18 soortbeschermingsplannen opgesteld, waarvan er 17 al worden uitgevoerd. De 'gelukkigen' zijn onder andere: de vroedmeesterpad, adder, das, boomkikker, grote pimpernel, hamster, nachtzwaluw, kleine rietgans en heivlinder. Deze herfst wordt van de Vlaamse regering verwacht dat ze nieuwe plannen opstelt.

Terwijl de inheemse soorten onder druk staan, neemt het aantal uitheemse soorten toe, tot 250. Minstens 88 daarvan staan op een Europese signaallijst van problematische soorten. Vooral het aantal planten neemt toe: sinds de jaren '70 is hun aantal verdubbeld, en het blijft toenemen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan gaat op de foto met elk dier op aarde


16-jarige Amerikaan gaat op de foto met elk dier op aardehttp://oi46.tinypic.com/2e6aqzk.jpg


De Amerikaanse tiener Tallon Nightwalker gaat met iedere nieuwe diersoort die zijn pad kruist op de foto. Zijn totaal tot dusver: 840 dieren.

De knaap begon zijn zoektocht reeds op 5-jarige leeftijd. Via zijn Facebookpagina roept de jongen op om bedreigde diersoorten te beschermen. Zijn doel is dan ook met zoveel mogelijk zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën te poseren alvorens ze uitgestorven zijn.

Volgens de regels die hij zichzelf oplegt, moet hij het dier aanraken of zich zo dicht mogelijk in de buurt van het dier bevinden. Een kooi mag niet tussen hem en het dier instaan. Zo hield hij inmiddels al een boa in de handen en kuste hij een wolf.

"Ik hoop dat deze foto's het bewustzijn aanwakkeren dat de biodiversiteit moet behouden worden. Ik wil mensen aanmoedigen dieren van alle soorten en maten te leren waarderen en beschermen", aldus nog Tallon.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feel good-filmpje van de dag: babyolifant gered uit kuil

Feel good-filmpje van de dag: babyolifant gered uit kuil

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Tijd om de zakdoek erbij te halen: geniet mee van het emotionele weerzien tussen een babyolifantje en zijn moeder, nadat die eerste klem geraakt was in een smalle kuil van het Amboseli Nationaal Park van Kenia.

Mama Zombe stond er enigszins verweesd op te kijken: niets kon ze doen om haar oogappel weer op de begane grond te trekken. De hartverscheurende situatie was zeker al een paar dagen aan de gang.

Tijd voor olifantenorganisatie Amboseli Trust om twee jeeps uit te sturen. De twee redders ondervonden de nodige moeite om een touw rond het olifantje te krijgen, maar met paardenkracht lukte het uiteindelijk toch om het kleintje uit zijn netelige situatie te bevrijden.

Het emotionele deel moet dan echter nog komen. In volle vaart rent het kalf over de dorre vlakte, richting zijn weggejaagde moeder. Intussen had de luid trompetterende Zombe al de terugweg aangevat. De 'knuffel' via de slurven vormt de kers op de taart.» Reageer (0)
19-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenstier Chang aangekomen in Planckendael

Olifantenstier Chang aangekomen in Planckendael


http://oi45.tinypic.com/amqqo6.jpg


Olifantenstier Chang kan volop op verkenning gaan in dierenpark Planckendael. De kolos van bijna zes ton kwam over van het Franse Le Pal (Dompierre), waar hij wegmoest omdat hij anders zijn inmiddels geslachtsrijpe dochter zou kunnen bevruchten.

Planckendael was op zoek naar een nieuwe Aziatische dekolifant omdat stier Hussein uit Tierpark Hagenbeck in Hamburg net voor zijn vertrek naar Mechelen overleed.

Chang moet dus in het beste geval voor nieuwe Kai-Mookjes zorgen. Chang maakte overigens al kennis met Kai-Mook, het kleintje uit de Antwerpse Zoo dat inmiddels ook haar intrek in Planckendael heeft genomen. Het contact kwam tot stand met de slurf, uiteraard.

Maar de dekstier zal zich dus vooral op de vruchtbare vrouwtjes moeten concentreren. En dat zijn YuYuYin, Phyo Phyo en binnen twee jaar ook May Tagu. Tussen bevruchting en bevalling zitten 22 maanden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actrice Sylvia Kristel (60) overleden aan kanker

Actrice Sylvia Kristel overleden aan kanker


http://oi50.tinypic.com/2lv05s5.jpg


Actrice Sylvia Kristel is gisterenavond op zestigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze stierf in haar slaap, maakte haar management Features Creative Management vandaag bekend.

De actrice, die meer dan vijftig internationale films op haar naam heeft staan, laat een zoon achter die ze kreeg met schrijver Hugo Claus. De laatste jaren was ze samen met haar partner Peter Brul. Ze wordt in besloten kring begraven.

Sylvia Kristel genoot in het buitenland grote bekendheid. In 1973 brak zij internationaal door met de Franse erotische film 'Emmanuelle', waarin ze de titelrol speelde. (br.hln - foto photonews)» Reageer (0)
18-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op ijsberen neemt alleen maar toe

Jacht op ijsberen neemt alleen maar toe


http://oi48.tinypic.com/148pso3.jpg


Er lopen nog 20.000 à 25.000 ijsberen rond op onze planeet. Hun aantal neemt jaarlijks af door het versneld smelten van het ijspak in het arctisch gebied. En toch worden er jaarlijks nog 800 à 1.000 exemplaren van dit magnifieke dier omgelegd door jagers, voornamelijk als 'sport'. De Verenigde Staten gaat nu een nieuwe poging doen om daar iets aan te doen. Het land heeft een voorstel tot een wereldwijd handelsverbod op ijsbeerhuiden, -klauwen en -tanden op de agenda van de volgende Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) gezet. Als dat erdoor komt, betekent dat in de praktijk het einde van de jacht op ijsberen. Hoe dringend dat is, bleek de afgelopen weken nog: steeds meer hongerige ijsberen zakken af naar menselijke woongebieden op zoek naar eten en worden dan onder het mom van veiligheid genadeloos afgeknald.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong bloed kan veroudering brein tegengaan

Jong bloed kan veroudering brein tegengaan


http://oi50.tinypic.com/8w07cz.jpg


Het klinkt een beetje creepy en tegelijk is het niet zo onlogisch: jong bloed 'vernieuwt' de verbindingen tussen hersencellen en verbetert zo het geheugen.

Ten minste: dat is zo bij muizen. Dieren van 18 maanden oud presteerden even goed als muizen van 4 maanden oud. Aangezien de meeste muizen tussen 18 en 24 maanden leven, hebben ze de bejaarden vergeleken  met de jonkies. Ook de spieren, lever en het immuunsysteem lijken een voordeel te hebben van het jonge bloed.

De techniek wordt nu getest bij muizen die Alzheimer hebben.

De wetenschappers zijn hoopvol dat de behandeling zal goedgekeurd worden bij mensen en de ravage van de veroudering kan tegengaan. Het enige wat nodig zou zijn, is een regelmatige injectie van bloed gedoneerd door 20-jarigen, al is nog niet duidelijk hoe regelmatig en hoeveel bloed er nodig is per persoon

"Het voordeel is dat het geen vreselijke neveneffecten kan hebben. Het is maar bloed. We gebruiken het al de hele tijd bij transfusies en operaties. Ik ben er echt meer en meer van overtuigd dat jong bloed de ouderen kan helpen", verklaard onderzoeker Saul Villeda op de jaarlijkse conferentie van de vereniging voor neurowetenschappen.

Andere wetenschappers zijn minder optimistisch: "Misschien leidt dit enkel naar een medicatie dat de veroudering van de hersenen voorkomt, eerder dan omkeert. Maar dan nog zal het grote effecten hebben", aldus professor Chris Mason van University College London.

Al is er wel een praktisch probleem: de voorraad aan bloed. Nu al dreigt er vaak een tekort aan bloed, en dit is enkel om operaties, ongevallen en andere behandelingen te ondersteunen. Als er nog behandeling voor de steeds groeiende groep ouderen bijkomt, wordt bloed binnenkort een schaars goed. Jongeren staan nu al niet te springen bloed te geven, en straks wordt hun veel kleinere generatie overbevraagd door de ouderen. Ook al klinkt de 'bloedbehandeling' mooi in theorie, er moeten nog veel hindernissen overwonnen worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Klik op de foto om hem te beluisteren


Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.» Reageer (0)
17-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouw voedt weesolifantje op in Malawi

Vrouw voedt weesolifantje op in Malawi

http://oi47.tinypic.com/nqvhib.jpg


Moeders weten maar al te goed hoe het is om midden in de nacht op te staan om hun baby te voeden, maar weinig mama's zullen ooit in het holst van de nacht een babyolifant de fles hebben gegeven.

Jenny Webb besloot in februari een olifant van enkele weken oud te adopteren. Parkwachters vonden het weeskind, Moses genaamd, aan de oever van een rivier in een reservaat in Noord-Malawi. De parkwachters hebben twee dagen tevergeefs naar de moeder van het kalf gezocht, die waarschijnlijk door stropers is gedood. De illegale jacht op olifanten in Afrika kost volgens natuurbeschermers jaarlijks aan duizenden dikhuiden het leven.

De nationale parken in Malawi beschikten niet over de middelen om Moses groot te brengen. Daarom besloot Webb, oprichter van de Jumbo Foundation, een weeshuis voor grote dieren, zich over Moses te ontfermen.

De bijna negen maanden oude Moses weegt honderd kilo en drinkt dagelijks 24 liter speciale babyvoeding voor olifanten, die kokosmelk en veertien andere ingredi�nten bevat. "Olifanten zijn extreem gevoelig", zegt Webb. "Ik was verbijsterd. We zien olifanten als grote, sterke wezens maar ze zijn erg emotioneel. Moses voelt aan hoe ik me voel. Als ik droevig ben, is hij zorgzaam. Als ik boos ben raakt hij snel overstuur", gaat ze verder.

Webb heeft een matras in de huiskamer gelegd waar zij en Moses elke avond in slaap vallen. Moses wordt elke twee uur wakker en wandelt wat door de kamer, totdat Webb wakker wordt om hem de fles te geven. Als Webb 's ochtends met een kop koffie voor de televisie zit gooit Moses zijn slurf over haar schouder en legt hij zijn hoofd tegen het hare.

Dierenartsen voorzien Webb van advies. Ook het Elephant Orphanage Project in Zambia, dat zestien jaar ervaring heeft met het grootbrengen van olifantenkalfjes, staat Webb bij.

In het wild schuilen babyolifantjes onder hun moeder voor de zon. Om dit na te bootsen heeft Webb een dekentje over Moses gehangen. Zijn huid, die nu nog kwetsbaar is, wordt tevens beschermd met zonnebrandcr�me en vochtinbrengende cr�me.

Kort nadat Webb Moses mee naar huis had genomen moest het kalfje aan een hernia worden geopereerd, die hij opliep tijdens zijn geboorte. Het dier schoot na de operatie in de stress en weigerde te eten. Moses werd echter onder dwang gevoed en is inmiddels weer op een gezond gewicht, aldus Webb.

Zorgen voor een babyolifant is een dagtaak. Webb heeft twee mensen in dienst genomen om haar te helpen. De drie spelen om en om met Moses en vegen met hun armen door het stof op de grond, iets wat een moederolifant normaal met haar slurf doet.

Net als kleuters gaat Moses graag naar buiten en Webb gaat dagelijks met Moses en haar honden wandelen. "De honden zijn feitelijk zijn kudde. Hij trekt overdag met ze op en gaat graag mee wandelen, maar 's nachts stuurt hij de honden naar buiten. Hij wil niet met de honden slapen. Hij wil samen met de katten slapen, en met mij", vertelt Webb.

Over een paar weken begint Moses als het goed is gras, hooi, schors en paardenvoer te eten. Hij stopt af en toe al gras en blaadjes in zijn mond, maar verorbert ze nog niet. Tegen de tijd dat hij vier jaar is zal hij geheel gestopt zijn met de babyvoeding, en overgestapt zijn op groen. Op zijn vijfde verjaardag wil Webb Moses weer vrijlaten in de natuur.

In de tussentijd wil Webb geld inzamelen om een boma, een Afrikaanse kraal, te bouwen voor als Moses te groot is om nog in Webbs huis te wonen. "Als hij twee jaar is zal hij niet meer door de deur passen en zal hij buiten moeten leven", klinkt het. Ze wil van Moses een 'ambassadeur voor olifanten' maken om mensen te bewust te maken van de olifantenjacht.

Voor Moses zorgen is tot dusver een uitdaging gebleken. "Het is echter een van de meest lonende ervaringen van mijn leven gebleken. Ik heb kinderen opgevoed, en dit is vergelijkbaar, hoewel je een olifant niet in een kinderwagen kan stoppen", getuigt Webb.

Moses grootbrengen bracht haar op het idee voor een weeshuis voor andere dieren. "Toen we Moses kregen, merkten we dat er een dringende behoefte is aan een weeshuis voor grote dieren. Olifanten, nijlpaarden, buffels, neushoorns... er is geen plek voor die baby's als hun ouders worden gedood. Er zijn wel wat plaatsen in Zambia en Kenia, maar niet hier in Malawi. Dat is waar ik aan werk", besluit ze. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.96-jarige Indier wordt weer vader

96-jarige Indier wordt weer vader


http://oi49.tinypic.com/mn0qb8.jpg


Een 96-jarige boer in India is opnieuw vader geworden en heeft daarmee zijn eigen wereldrecord scherper gesteld. Ramajit Raghav uit een regio bij New Delhi was 2 jaar geleden al de oudste vader ter wereld van een pasgeboren baby.

Zijn 52 jaar oude vrouw heeft op 5 oktober opnieuw een zoon ter wereld gebracht, hun tweede. Na twee kinderen is het gezin wel groot genoeg, zei de hoogbejaarde man vandaag tegen de krant Times of India. Om nog wel seks te kunnen hebben, vindt hij dat zijn vrouw zich moet laten steriliseren.

De bijna 100-jarige deelde nog mee dat hij altijd vrijgezel was en celibatair leefde, tot hij 12 jaar geleden zijn vrouw leerde kennen. Zijn grote potentie is volgens hem te danken aan het feit at hij zijn leven lang geen vlees eet en geen alcohol drinkt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Kim Carnes


Kim Carnes ken je wellicht nog wel als de schuurpapieren stem achter het fraaie pophitje “Bette Davis Eyes” ergens aan het begin van de jaren tachtig. Dat liedje en het erbij horende album “Mistaken Identity” zouden haar voor eens en voor altijd met het predikaat “vrouwelijke Rod Stewart” opzadelen. En met wisselend succes zou ze in de jaren die volgden nog tal van zeer mooie dingen aan – toen nog – vinyl toevertrouwen, maar dan werd het plots heel erg stil rond Carnes. Pijnlijk enerzijds, maar anderzijds stelde het haar ook wel in de gelegenheid om eens serieus te gaan herbronnen. En zo geschiedde dan ook.

Voor haar nieuwe album nam ze zich ruimschoots de tijd. Ze zocht en vond geschikte schrijfpartners in mensen als Chuck Prophet, Kim Richey, Matraca Berg, Al Anderson, Jeff Hanna (Nitty Gritty Dirt Band), Angelo en Anders Osborne. En dan weet je ’t wel zo ongeveer, he? Op het in Nashville ingeblikte “Chasin’ Wild Trains” profileert La Carnes zich inderdaad geheel en al anders als op haar eerder plaatwerk. Ze verdient met haar nieuwe CD wat ons betreft een plaatsje ergens in de buurt van grote madammen als de hier eerder al even vermelde Kim Richey. Rootsy pop en country vormen immers voortaan de sleutelwoorden tot haar oeuvre. Laat je verrassen door het met rinkelende gitaartjes opgeluisterde “All About Time”, het ronduit verbluffend mooie, samen met de onvolprezen Chuck Prophet gebrachte “Lucid Dreams”, de al even fraaie ingetogen rootspop van het mede door Anders Osborne gedragen “Runaway” en het met Matraca Berg ingezongen “If I Was An Angel” of het lekker wegrockende “You Made My Skin Burn” en je zal het al snel met ons eens zijn, dat we hier te maken hebben met een zeer aangenaam weerzien. Het mooiste liedje hebben we dan overigens nog niet eens vermeld. Dat is wat ons betreft immers het met een speels accordeon ingekleurde “Too Far Gone” dat Carnes samen met Kim Richey pende. Deze laatste en Matraca Berg waren bovendien ook van de partij bij de opname ervan.» Reageer (0)
16-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zon, kom terug: 9 op 10 hebben nu al tekort aan vitamine D

Zon, kom terug: 9 op 10 hebben nu al tekort aan vitamine D


http://oi46.tinypic.com/vqkvww.jpg


Ben je al een tijdje verkouden? Heb je vaak hoofdpijn? Of ben je altijd moe? Als dat het geval is, dan heb je misschien te maken met een tekort aan vitamine D. Dat zou geen verrassing zijn, want volgens recente cijfers hebben negen op de tien mensen daar vandaag al last van.

En niet in een lichte vorm, zo blijkt uit een Brits onderzoek. Want terwijl één op de negen mensen te maken hebben met een 'tekort', gaat het bij twee op drie zelfs om een 'ernstig gebrek'.

Zonlicht
Vitamine D is erg belangrijk voor ons lichaam, want het geeft een boost aan het immuunsysteem. Wanneer je niet genoeg opneemt, zijn de lichaamscellen niet in staat om gevaarlijke infecties af te weren. Het tekort wordt dan ook vaak geassocieerd met aandoeningen zoals oververmoeidheid, botpijn, spierpijn, gewrichtspijn, migraine en problemen met de huidpigmentatie. Veel mensen met een tekort aan vitamine D ontwikkelen ook een winterdepressie.

Het tekort aan vitamine D is hoofdzakelijk te wijten aan een gebrek aan zonlicht, waaruit we 90 procent van onze dagelijkse hoeveelheid halen. De overige 10 procent komt uit voeding. Aangezien 77 procent van de volwassenen in de enquête van BetterYou aangaf dat ze het grootste deel van hun dag op kantoor doorbrengen, is het geen verrassing dat ze te weinig zonlicht opnemen.

Bijgevolg bekende bijna de helft van de ondervraagden dat ze regelmatig last hebben van een energietekort, terwijl 40 procent regelmatig pijn krijgt aan botten en gewrichten. "Onze bevindingen bewijzen dat het probleem veel groter is dan algemeen wordt gedacht", zegt Andrew Thomas, de stichter van gezondheidsorganisatie BetterYou.

Compensatie?
"Bijna 90 procent van de proefpersonen had te maken met de klassieke symptomen van het tekort aan vitamine D of somden verschillende levensstijlelementen op die hen vatbaarder maken."

Een groot probleem is ook dat het tekort niet op een andere manier wordt gecompenseerd. Van degene die geen supplementen namen, kreeg 71 procent de diagnose van 'ernstig tekort'. Dat wijst op een duidelijke link tussen de twee.

Zo herken je de symptomen...
- zwak immuunsysteem, inclusief frequente verkoudheden
- vermoeidheid en bot-, gewrichts- of spierpijn
- depressie
- hoofdpijn en migraine
- rachitis (of Engelse ziekte, een botaandoening)

... en zo doe je er iets aan:
- dagelijkse spray van vitamine D
- vette vis en levertraan
- breng zonnecrème pas aan nadat je 10 à 15 minuten onbeschermd de UV-stralen hebt opgenomen
- kies voor lichttherapie aan de hand van zonnelampen of UV-lampen  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handen vaak vuiler dan wc-pot

Handen vaak vuiler dan wc-pot


http://oi49.tinypic.com/34nh7pi.jpg


Bijna een op de tien bankkaarten bevat sporen van uitwerpselen, een op de zeven bankbriefjes bevat een hoog niveau van bacteriën die je ook in een gebruikte wc-pot vindt. Brits onderzoek toonde aan dat onze handen hierdoor vuiler zijn dan we denken.

Onderzoekers aan de universiteit van Londen toonde aan dat een kwart van de handen sporen bevat van besmetting met uitwerpselen, waaronder de bacterie E.coli. Hierdoor kun je jezelf ziek maken, want slechts 39 procent van de deelnemers aan de studie waste zijn handen voor het eten. Hoewel het merendeel beweert dit te doen na een toiletbezoek, bewijzen bankkaarten en bankbriefjes het tegendeel. Je handen wassen met zeep kan het aantal infecties die tot diarree leiden met 42 procent beperken, maar slechts 69 procent van de mensen doet dit wanneer het mogelijk is.

Professor Ron Cutler: "Onze analyse onthulde dat door kaarten en geld aan te raken we dagelijks in contact komen met potentiële ziekteverwekkers. Mensen zeggen misschien wel dat ze dagelijks hun handen wassen, maar dit onderzoek bewijst het tegendeel. Ook blijkt dat bacteriën makkelijk overleven op geld en kaarten." Volgens professor Val Curtis toont dit onderzoek aan hoe belangrijk dit is. "Het verassend hoge niveau van besmetting van dagdagelijkse objecten is een teken dat mensen hun handen vergeten te wassen na een toiletbezoek, die is een van de belangrijkste momenten om infecties te voorkomen."

De onderzoekers bestudeerden stalen van 272 Londenaars en 816 stalen van bankkaarten en cash geld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. It Started With A Kiss

 It Started With A Kiss

Klik op de foto om hun te beluisteren


Hot Chocolate was een Britse discoband van de jaren 60, 70 en 80 en werd opgericht door Errol Brown (oorspronkelijk van Jamaica). De bandnaam The Hot Chocolate Band werd verzonnen door Applemedewerkster Mavis Smith, dit werd echter al snel afgekort.

Brown begon zijn muziekcarrière met het maken van een reggaeversie van John Lennons "Give Peace A Chance", maar er werd hem verteld, dat hij toestemming nodig had. Tot Browns verbazing werd hij benaderd door Apple Records, aangezien John Lennon zijn versie goed vond en kreeg vervolgens een contract aangeboden bij Apple Records.

Vervolgens werkte de band samen met producent Mickie Most aan vele singles, waaronder Love Is Life (1970), Brother Louie (1973) en Emma (1974), en geleidelijk introduceerden ze hun karakteristieke funky geluid. Het succes van de band was in de Benelux matig in de beginperiode, maar Hot Cholocate bleef gestaag produceren. Toen in 1975 de discoperiode aanbrak, brak ook Hot Chocolate door en had met name in het Verenigd Koninkrijk grote hits, zoals You Sexy Thing (1975), So you win again (1977), Every 1's A Winner (1978), No doubt about it (1980), Girl crazy (1982) en It Started With A Kiss (ook 1982). In 1987 maakte Ben Liebrand remixes van oude hits van Hot Chocolate; You sexy thing (remix) stond maar liefst 29 weken in de Nationale Hitparade maar kwam nooit hoger dan de 29e plaats.

Errol Brown begon vervolgens tevens aan een weinig succesvolle solocarrière met uitzondering van één kleine hit: Personal touch (1987). In 2003 ontving Brown de Order of the British Empire (equivalent van de ridderorde) en in 2004 de Ivor Novello Award voor zijn uitmuntende bijdrage aan de Britse muziek. Hot Chocolate is echter nog niet opgehouden en blijft doorgaan met tours en optredens.

In 1975 verliet basgitarist Tony Wilson de groep omdat hij het niet eens was met de met de verzoeting en vercommercialisering van de sound die Errol Brown voorstond. Tony scoorde in 1977 één hit in de Benelux, I like your style.
» Reageer (0)
15-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je niet vroeg genoeg kunt beginnen met (voor)lezen

Waarom je niet vroeg genoeg kunt beginnen met (voor)lezen


http://oi45.tinypic.com/2ce5jx3.jpg


Kinderen die op jonge leeftijd al in aanraking komen met boeken, hebben later een voorsprong op hun leeftijdsgenoten. Zelfs wanneer een kind van 4 jaar slechts tien kinderboeken in huis heeft, is het 'taalgedeelte' van hun brein op 18-jarige leeftijd meer ontwikkeld. Wanneer ze er pas op 8-jarige leeftijd mee in aanraking komen, is de impact echter veel kleiner. 4 jaar is dus een cruciale leeftijd.

Helaas is recent ook gebleken dat steeds meer jongeren boeken links laten liggen en ze vervangen door televisie en computerspelletjes. Erger nog: één op vijf zou zich schamen als hij gezien zou worden met een boek.

Bovendien zijn er ook steeds minder ouders die voorlezen aan hun jonge kinderen. Zo blijkt uit een recente (Britse) enquête dat minder dan één op de drie ouders dagelijks voorlezen. Het nieuwe onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania bewijst nu dat dat een slecht idee is, want het heeft een negatief effect op de ontwikkeling van het kinderbrein.

De Amerikaanse wetenschappers bezochten voor hun onderzoek 64 kinderen van wie de ouders een gelijkaardige sociaal-economische status hadden. Dat gebeurde twee keer: op 4- en op 8-jarige leeftijd. Ze hadden aandacht voor boeken, maar ook voor het educatieve speelgoed in huis.

Ongeveer 15 jaar na het eerste bezoek, wanneer de kinderen 18 of 19 waren, werd een hersenscan uitgevoerd. Daaruit bleek dat bij degene die op 4-jarige leeftijd in aanraking kwamen met boeken en educatief speelgoed bepaalde hersengebieden dunner waren. Dat is een goede zaak bij de ontwikkeling. De tieners scoorden ook beter op taaltesten.

Wetenschapster Martha Farrah: "In de loop van de ontwikkeling van het brein wordt de cortex dunner. Dat komt omdat de cellen en verbindingen die niet nodig zijn, geëlimineerd worden. We stelden vast dat hoe beter de cognitieve stimulatie door boeken en speelgoed, hoe dunner de cortex was."

"Deze bevindingen beklemtonen de gevoeligheid van het menselijke brein aan zijn vroege omgeving", vult onderzoeksleider Brian Avants aan. "Het is een krachtig bewijs dat zelfs kleine veranderingen een invloed kunnen hebben op de latere ontwikkeling van de hersenen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorgingstips om winterse haarellende te voorkomen

Verzorgingstips om winterse haarellende te voorkomen


http://oi47.tinypic.com/2s8ka5y.jpg


Kroezelhaar, een muts die je kapsel verpest of de regen die je coupe ruïneert, de winter is een moeilijke tijd voor je haar. Dankzij onze verzorgingstips zien je lokken in deze koude periode ook goed uit.

1. De wintermaanden kun je haar dof maken, daarom is het goed te investeren in een goede shampoo en conditioner. Sluit je wasbeurt af met een spoeling van koud water, dit versterkt de werking van de conditione. Deze behandeling maakt het makkelijker om je haar te in vorm te brengen en zorgt voor extra glans.

2. Blootstelling aan de zon schaadt je haar in de zomermaanden, je lokken moeten van binnenuit gevoed worden. Een gewone shampoo en conditioner zijn vaak niet goed genoeg. Probeer ook wekelijks een masker aan te brengen. Je kunt je kapsel daarnaast regelmatig hydrateren met een olie, dit is goed voor je hoofdhuid. Zoek naar een product met kokos- of amandelolie, dat werkt het beste.

3. Laat je kapsel zeker knippen voor de winter begint, zodat alle gespleten punten verwijderd worden. Probeer toch elke zes tot acht weken naar de kapper te gaan om gezonde lokken te promoten.

4. Je haar wordt broos en zwak naarmate de lucht kouder en droger wordt. Ook de grote verschillen tussen binnen- en buitentemperaturen beschadigen je haar. Draag een muts of sjaal als je naar buiten gaat en gebruik een luchtbevochtiger op kantoor. Dit is voor zowel je haar als je huid voordelig.

5. Om kroezelig haar of statische lokken te vermijden, kun je je haar best zo vaak mogelijk samenbinden, zeker wanneer je naar buiten gaat.

6. Als je een föhn of een stijltang gebruikt, breng dan eerst een spray aan die je lokken tegen hitte beschermt. Dit houdt het ook glanzend en gehydrateerd.

7. Ga niet naar buiten met nat haar, je lokken kunnen namelijk ook bevriezen waardoor deze makkelijker breken.

8. Als laatste kun je je coupe nieuw leven inblazen door je haren donker te kleuren. Ga voor een warme tint als chocoladebruin of pruim.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Francoise Hardy - Tous les garcons et les filles

  Francoise Hardy - Tous les garcons et les filles

Klik op de foto om haar te beluisteren

Françoise Hardy (Parijs, 17 januari 1944) is een Franse zangeres en actrice.

Françoise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Disques Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chéri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday's schrijfduo. Het nummer Tous les garçons et les filles werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar. De internationale impact van Tous les garçons et les filles, alsmede die van Hardy's uiterlijk en presentatie leidde ertoe dat de zangeres medio jaren zestig door sommigen werd gepresenteerd als 'Frankrijks antwoord op the Beatles'.

Hardy zong soms in het Engels, Italiaans, Spaans, en Duits. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco bij het Eurovisiesongfestival met L'amour s'en va en bereikte de vijfde plaats. In 1968 ontving ze de Grand Prix du Disque Académie Charles Gros.

In 1981 trouwde ze met haar oude vriend en collega Jacques Dutronc, met wie ze al een zoon had, Thomas Dutronc (1973). In mei 2000 had ze een comeback met het album Clair Obscur. Haar zoon speelde gitaar en haar man zong het duet Puisque vous partez en voyage. Iggy Pop en Étienne Daho deden ook mee. Ze woont tegenwoordig in de buurt van Parijs.» Reageer (0)
14-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919 Frans impressionistisch kunstschilder

Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919  Frans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken


Pierre-Auguste Renoir (Limoges, 25 februari 1841  - Cagnes-sur-Mer, 3 december 1919) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Zijn vader, een kleermaker met een groot gezin, vestigde zich in 1845 in Parijs. Al op zijn dertiende werkte Renoir als leerling-schilder. Hij schilderde bloemen op keramiek. Toen dit proces werd geautomatiseerd moest hij overstappen op andere objecten.

In 1862 sloot hij zich aan bij de Atelier Gleyre van Marc-Charles-Gabriel Gleyre en maakte kennis met Claude Monet, Alfred Sisley en Frederic Bazille, later ontmoette hij ook Camille Pissarro en Paul Cézanne. Hij exposeerde voor het eerst bij de Parijse salon in 1864; daarna weigerde de jury zijn werk, tot in 1867 zijn Lise werd geaccepteerd, een portret van zijn model en minnares Lise Trehot.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-1.jpg?t=1270384884
Slapend meisje
In 1867 woonden Renoir en Monet bij Bazille. In de jaren daarna deelde hij een studio in Parijs met Bazille. Jonge kunstenaars poseerden daar voor elkaar. De zomer van 1869 bracht hij door met Monet in Bougival aan de Seine. Gezamenlijk werkten zij daar de principes van het impressionisme verder uit. In de jaren zeventig werkte hij in Argenteuil en Parijs en nam deel aan de exposities van 1874, 1876, 1877 en 1882.

In 1876, schilderde hij Bal au Moulin de la Galette. Dit impressionistisch werk toont een middag in de 'Moulin de la Galette', een dansgelegenheid op een heuvel in Montmartre, op dat moment het hoogste punt van Parijs. Dit schilderij werd tweemaal geschilderd; een versie hangt in het Musée d'Orsay, de locatie van het andere werk is onbekend. Dit laatste werd in 1990 voor ruim 78 miljoen dollar verkocht, het op één na duurste schilderij ooit.

Renoir ondervond eerder erkenning dan zijn vrienden. In 1879 en 1880 stuurde hij verschillende portretten in voor de Salon.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-3.jpg?t=1270385072
In 1880 ontmoette hij Aline Charigot, een vrouw van eenvoudige komaf, met wie hij trouwde in 1890. Zij kregen drie zoons: Pierre (1885), Jean  (1894, hij werd later een bekend filmregisseur) en Claude (1901). Ook in 1880 brak Renoir zijn rechterarm, waardoor hij noodgedwongen enige tijd met links moest werken. In 1881 reisde hij naar Algerije, later ook naar Spanje en Italië.


In de jaren '80 liet hij de impressionistische stijl achter zich, en begon een zoektocht naar een vastere vorm en compositie. Hij werkte heel precies en nauwgezet, met een koeler en gladder kleurgebruik. Later keerde hij terug naar de warme kleuren en de vrijere penseelvoering. Hij maakte veel naakten in warm zonlicht (Les Baigneuses).
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-4.jpg?t=1270385128
In 1886 werden 32 van zijn werken door de kunsthandelaar Durand-Ruel tentoongesteld in New York, waarmee de grote Amerikaanse markt werd geopend voor het impressionisme.

In 1888 kreeg Pierre-Auguste Renoir een eerste aanval van reumatoide artritis, een vorm van reuma. Een jaar daarna raakte zijn rechterarm verlamd. Ondanks de pijn werkte hij door, met een penseel aan zijn pols gebonden. In april 1915 raakt zijn tweede zoon Jean als soldaat in de Eerste Wereldoorlog vrij ernstig gewond aan een dijbeen en zou de rest van zijn leven daardoor moeilijk lopen. Zijn vrouw Aline overleed in juni van dat jaar. Zijn oudste zoon Pierre, die ook soldaat was, raakte ernstig gewond aan zijn rechterarm, die daardoor blijvend verlamd raakte. Kort voor zijn dood op 78-jarige leeftijd in 1919 voltooide hij zijn grote compositie Les Grandes Baigneuses.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-2.jpg?t=1270384963Renoir werd begraven in Essoyes, naast Aline. Zijn jongste twee zonen zijn na hun dood ook daar begraven. Zijn laatste woonhuis in Cagnes in (Zuid-Frankrijk), nabij Nice, is thans het Renoir Museum en is (na restauratie) te bezichtigen. Het huis staat in een enorme tuin met olijfbomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Reuzenpanda in Zoo van Washington stierf door leverziekte


Reuzenpanda in Zoo van Washington stierf door leverziekte


http://static3.hln.be/static/photo/2012/1/7/1/20121012025820/media_xll_5234596.jpg


De reuzenpanda die in september geboren werd in de Zoo van Washington en zes dagen later stierf, kwam om het leven door een leverziekte. Dat heeft de dierentuin van de Amerikaanse stad bekendgemaakt.

De 14-jarige pandamoeder, door China aan de VS uitgeleend, schonk midden september in de Zoo van Washington het leven aan een pandabeertje. Het jong stierf echter zes dagen later.

Een autopsie heeft uitgewezen dat de doodsoorzaak een leverziekte was, zegt Suzan Murray, een dierenarts van the National Zoo van Washington. "Het afsterven van de levercellen suggereert een gebrek aan zuurstof en de dierenartsen hebben ontdekt dat de longen van het jong niet voldoende waren ontwikkeld. Daardoor kon het dier niet genoeg zuurstof opnemen", aldus Murray.

De dierenarts sluit niet uit dat het diertje, dat verwekt werd door kunstmatige inseminatie, te vroeg werd geboren. "Dat is zeker een mogelijkheid", besloot Murray.

Panda's zijn een bedreigde diersoort en het baren van panda's in gevangenschap gebeurt zelden. In China leven er in het wild nog 1.600 stuks terwijl er wereldwijd 300 in gevangenschap leven. Gevangen panda's planten zich echter heel moeilijk voort. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zolang heeft een vrouw nodig om stijl van man te veranderen

Zolang heeft een vrouw nodig om stijl van man te veranderen


http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/14/7/20121012113231/media_xll_5235487.jpg


Mannen die denken dat ze nog steeds trouw blijven aan hun eigen modegevoel zouden het wel eens lelijk mis kunnen hebben. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen slechts acht weken nodig hebben om hun kledingkeuzes te veranderen. Zonder dat hun partner het beseft natuurlijk...

De gegevens komen uit een rondvraag van MyVoucherCodes.co.uk. Daaruit bleek dat 55 procent van de vrouwen al vanaf het begin van de relatie de stijl van hun partner probeerden te veranderen.

En dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn, want bij de meerderheid leverde dat al na 8,2 weken resultaat op. Mannen die iets willen veranderen aan de stijl van hun vrouwen moeten echter meer geduld hebben. Bij hen duurt het zo'n 5,5 maanden voor de invloed zichtbaar wordt.

Wanneer aan de vrouwen gevraagd werd wat ze anders wilden zien bij hun partner, bleken modieuzere kleren het belangrijkste te zijn. Anderen wilden dan weer dat hun vriend duurdere of chiquere kleren zou dragen.

Mannen vinden het dan weer vooral belangrijk dat hun vriendin minder onthullende outfits draagt of dat ze vaker designerkleren aantrekt. Andere mannen willen dan weer net het omgekeerde: zij proberen hun partner te overtuigen om meer onthullende kledij te dragen.

Maar hoe voelt de wederhelft in kwestie zich bij die manipulatie? 41 procent van de ondervraagden die het probeerden, moesten vaststellen dat hun partner niet akkoord ging met de suggesties. Eén derde beweerde daarentegen dat hun vriend(in) erg blij was met het advies.

Woordvoerder Mark Pearson: "Het was interessant om te zien hoeveel mensen de stijl van hun partner proberen te veranderen. Zolang hij of zij blij is met je opmerkingen en suggesties, is dat natuurlijk geen probleem. Het is echter niet aan te raden om hem of haar drastische veranderingen op te leggen, want daar zal hij of zij zich waarschijnlijk niet goed in voelen."» Reageer (0)
12-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie durft niet te praten tegen dementiepatiënt

Eén op drie durft niet te praten tegen dementiepatiënt


http://static0.hln.be/static/photo/2012/13/6/5/20121011173901/media_xll_5234000.jpg


Eén persoon op drie is bang om te praten met iemand die lijdt aan dementie, zelfs als het gaat om een familielid of vriend. Dat blijkt uit een Britse studie. Eén op vijf begrijpt bovendien de symptomen niet en is daarom bang om iemand met de aandoening te ontmoeten. Daaruit volgt dat veel patiënten geen steun krijgen en geïsoleerd raken.

Volgens professor Graham Stokes is het nochtans ontzettend belangrijk om de conversatie wel aan te gaan. Mensen met dementie kan je namelijk niet genezen, maar wel een aangenaam leven bieden.

"We weten dat er een stigma vasthangt aan dementie. Mensen zijn bang om te communiceren met de patiënten, omdat ze niet weten wat ze moeten zeggen of hoe ze moeten reageren", aldus de directeur van de dementie-afdeling van de Britse gezondheidszorgorganisatie Bupa, die het onderzoek uitvoerde. "Door op een betekenisvolle manier te communiceren kan je mensen met dementie nochtans het beste steunen."

Wanneer ze het gevoel hebben dat ze niet meer met jou kunnen praten, zullen de dementiepatiënten namelijk een grote emotionele afstand ervaren. Op die manier raken ze niet alleen gefrustreerd, maar ontstaat er ook een grote kloof en raken ze geïsoleerd.

Om dat probleem te voorkomen, ontwikkelden experten van Bupa een 'Talking Toolkit' met praktische communicatietips. Daarbij leer je wat je moet zeggen tegen iemand met dementie, zelfs al ze niet meer in het heden lijken te leven.

Tips bij het omgaan met dementiepatiënten:

- Hou het simpel. Praat traag en duidelijk.
- Beperk de lengte van je zinnen. Zo voorkom je dat de patiënt draad van je verhaal verliest.
- Stel geen open vragen, maar laat hen antwoorden met ja of nee.
- Als je met meerdere bezoekers bent, moet je ervoor zorgen dat er maar één iemand tegelijk aan het woord is.
- Zeg nooit: "dat heb ik je al eens verteld".
- Probeer hen niet tegen te spreken, maar verander van onderwerp.
- Vermijd afleiding, zoals de televisie, als je een gesprek gaande wil houden.
- Leef je in in hun wereld. Als ze geen antwoord geven, mag je niet praten alsof ze er niet zijn. Dan voelen ze zich gefrustreerd en genegeerd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weight Watchers is de beste manier om af te vallen

Weight Watchers is de beste manier om af te vallen


http://oi50.tinypic.com/10579js.jpg


Jezelf aansluiten bij een groep van lotgenoten is de beste manier om af te vallen, dat beweren psychologen althans. Dit maakt namelijk dat je twee keer zoveel gewicht verliest als wanneer je naar een diëtist gaat.

Wie probeert slanker te worden met een dieetgroep als Weight Watchers speelt twee keer zoveel kilo's kwijt dan wie een strikt dieet opgesteld door een dokter volgt. In de groepssessies delen leden hun ervaringen en tips, wie zijn streefgewicht heeft bereikt, motiveert anderen om door te zetten. Voor het onderzoek namen 141 mensen met overgewicht deel aan het programma van 48 weken. De ene groep viel af met Weight Watchers, de andere volgde een programma opgesteld door een professional. De laatste groep volgde gedurende 12 weken de raad van een diëtist en probeerde 16 weken Weight Watchers.

De onderzoekers namen aan dat de combinatie het beste resultaat zou opleveren, maar degenen die enkel hun ervaringen met lotgenoten deelden, speelden de meeste kilo's kwijt. Meer dan een derde speelde op deze manier 10 procent van hun startgewicht kwijt, in vergelijking met 15 procent van degenen uit de gecombineerde groep en 11 procent uit de groep met professionele begeleiding.

De vorsers kozen voor Weight Watchers omdat dit het grootste afslanksingsprogramma is in de VS en omdat het zich concentreert op gedrag, het wil de eetgewoonten veranderen en lichaamsbeweging stimuleren. Psychologe Angela Marinilli Pinto: "Deze studie is belangrijk omdat 70 procent van de Amerikaanse volwassenen te dik is." Een woordvoerder van Weight Watchers voegt daaraan toe: "Onze aanpak blijkt even goed te werken als die van professionals. Het kost echter minder en is vaak makkelijker om te volgen." (br.hln)» Reageer (0)
11-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese bizon geboren in Bellewaerde

Europese bizon geboren in Bellewaerde


http://oi45.tinypic.com/2s0g3d2.jpg


Bellewaerde Park heeft er een Europese bizon of wisent bij. De geboorte is niet onbelangrijk want Bellewaerde heeft sinds dit voorjaar een eigen kweekprogramma van deze bedreigde diersoort.

Er zitten pas sinds dit voorjaar vier wisenten in Bellewaerde en nu is daar dus al eentje bij gekomen. Voor Bellewaerde Park is dit een heuglijke gebeurtenis. Het park wil in de toekomst een rol blijven spelen binnen het internationale kweekprogramma van wisenten. Deze dieren zijn namelijk zeldzaam, zelfs in dierentuinen. De geboorte is belangrijk in de conservatie van de Europese bizon.

De geboorte verliep vlot en de jonge bizon en mama Esperança stellen het goed. (br.hln -foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen loopneus meer door hooikoorts dankzij botox

Geen loopneus meer door hooikoorts dankzij botox


http://oi45.tinypic.com/10di7mu.jpg


Een gel op basis van botox die je op de neus aanbrengt, verlicht de symptomen van hooikoortspatiënten, ontdekten Australische onderzoekers.

De vorsers sleutelden aan het botoxmolecule zodat deze door de huid en het neusslijmvlies kan dringen. Zo zou deze dan chemische stoffen kunnen blokkeren die door de zenuwuiteinden vrijgemaakt worden en die een rol spelen bij de symptomen van hooikoorts. Dit zou niezen, jeukende ogen en een loopneus gedurende drie maanden moeten verlichten.

Professor Philip Bardin zegt dat botox nu al vaak in medicatie gebruikt wordt om spiersmasmen na een beroerte te beperken en om hersenverlamming te behandelen. "Het is een nieuwe manier om deze oude medicatie te gebruiken. Botox helpt spieren te ontspannen, dit is een pure vorm van een zenuwvergif. Het wordt geproduceerd door een bacterie die een ziekte veroorzaakt die spieren verlamt. Binnenkort zullen 70 mensen deelnemen aan een studie na de eerste veelbelovende resultaten van een proefexperiment."

Eerder deze maand raakte bekend dat er gewerkt wordt aan een nieuw vaccin dat de symptomen van de patiënten op lange termijn aanpakt. Ook raakte bekend dat het pollenseizoen tot zes weken langer zal duren door de opwarming van het klimaat. Door in de periode van enkele maanden enkele spuitjes te laten zetten, zou je de symptomen kunnen controleren. Het huidige alternatief is een injectie die je erg regelmatig moet herhalen. (br.hln)» Reageer (0)
09-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Keukenmiddeltjes die je ook mooier maken

Keukenmiddeltjes die je ook mooier maken


http://oi47.tinypic.com/2md1n7.jpgHet voordeel van beautybehandelingen met natuurlijke ingrediënten is dat ze goedkoop zijn. De auteur van het boek 'Cook yourself sexy You' Candice Kumai bedacht enkele leuke beautyrecepten. Ze zijn niet alleen erg makkelijk, de ingrediënten liggen al in je keukenkast.

Olijfolie
Masseer een theelepel olijfolie op je haar, concentreer je vooral op de puntjes. Wikkel om je lokken een warme, vochtige handdoek en laat dit gedurende 20 minuten intrekken, voor je het uitspoelt met warm water. Of je kunt ook enkele druppeltjes aanbrengen op een wattenstaafje, ga hier voorzichtig mee over je oogleden. Dit is ook een goede hydraterende crème, waardoor je het zelfs niet hoeft af te spoelen.

Bruine suiker
Dit is een makkelijke scrub, suiker helpen dode huidcellen te verwijderen, je kan het wel niet voor je gezicht gebruiken. Meng een half kopje bruine suiker met twee soeplepels ofijfolie, twee theelepels havervlokken en een halve theelepel gemalen kaneel, dit ingredient stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar het huidoppervlak. Dit maakt je huid veerkrachtiger en helpt puistjes te bestrijden. Voeg hierbij een halve theelepel gemalen nootmuskaat, dit heeft tevens een ontstekingsremmende werking. Breng dit in cirkelvormige bewegingen aan op je huid, spel dan na twee minuten af.

Avocado
Dit is ontzettend goed voor je lokken. Klop een eierdooier op, voeg hier een theelepel olijfolie en honing aan toe. Gebruik een vork om een halve avocado hieronder te pletten. Breng dit mengsel eerst aan op de punten van je haar en dan pas op de wortels. Laat dit tot 15 tot 20 minuten intrekken en spoel het dan uit.

Kaneel
Kaneel is een middeltje om verstopte poriën aan te pakken, het helpt dus acne te bestrijden. Dit kan de huid echter wel irriteren, breng het onderstaande mengsel dus eerst aan de binnenkant van je arm aan als test. Meng een kwart van een kopje witte suiker met een soeplepel olijfolie, een theelepel gemalen kaneel en een theelepel geraspte gember. Breng dit mengsel in cirkelvormige bewegingen onder de douche aan, vervolgens spoel je het af.

Eieren
Eieren zijn goed voor je huid, zeker de eiwitten die helpen je huid tijdelijk strakker te maken. Klop een soeplepel eiwitten op en meng dit met een halve theelepel honing. Smeer dit op je gezicht en laat het een kwartier intrekken. Vervolgens spoel je af met warm water en een washandje.

Haver
Havermout helpt een gevoelige huid te kalmeren. Meng twee soeplepels haver met een lepel yoghurt en een theelepel honing. Breng dit papje aan terwijl je je gezicht masseert, laat het twee minuten rusten en reinig daarna grondig. Je kunt ook een vierde van een rijpe banaan mengen met twee soeplepels havermout, een theelepel sojamelk een snuifje gemalen kaneel of nootmuskaat. Breng de brij voorzichtig op je gezicht aan, laat dit gedurende 10 minuten in trekken en spoel het vervolgens af. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld overleden? Georgische claimde 132 jaar te zijn

Oudste mens ter wereld overleden? Georgische claimde 132 jaar te zijn


http://oi50.tinypic.com/ac50g2.jpgEen Georgische vrouw die claimde de oudste mens ter wereld te zijn, is overleden. Indien haar papieren kloppen, zou ze 132 jaar oud geweest zijn. Haar leeftijd is echter nooit officieel bevestigd.

Antisa Khvichava bezit een paspoort uit de tijd van de Sovjet-Unie dat haar geboortedag als 8 juli 1880 bevestigt. Ze leefde in het afgelegen dorp Sachino in het noordwesten van Georgië. Ze zegt al sinds 1965 met pensioen te zijn, toen ze op 85-jarige leeftijd haar job als theeplukker opgaf. Indien haar leeftijd klopt, was ze amper tien jaar jonger dan Vladimir Lenin, de eerste communistische leider van Rusland.

De vrouw had twaalf kleinkinderen, achttien achterkleinkinderen en vier achterachterkleinkinderen. Zoals vele andere eeuwlingen verklaarde ze dagelijks een glaasje alcohol te drinken. Khvichava zou 31 jaar geweest zijn, toen de Titanic in 1912 zonk. Ze zou al 61 geweest zijn, toen de Sovjet-Unie in 1941 in de Tweede Wereldoorlog stapte. De val van de Sovjet-Unie maakte ze dan weer als 111-jarige mee.

Het blijft echter de vraag of haar leeftijd klopt. Haar geboortecertificaat is ze tijdens jaren van revoluties en burgeroorlogen verloren en zonder die documenten zal haar leeftijd nooit officieel kunnen worden bewezen. De enige papieren die ze heeft, werden lang na haar geboorte opgesteld. De lokale overheid, familie en vrienden bevestigen echter wel allemaal dat Khvichava 132 jaar was toen ze stierf.


http://static0.hln.be/static/photo/2012/15/11/13/20121009102058/media_xll_5226763.jpg


Officieel is de oudste nog levende persoon de Amerikaanse Besse Cooper. Zij beschikt over een geboortecertificaat dat dateert van augustus 1896 en is dus 116 jaar. Het record staat echter nog altijd op naam van de Française Jeanne Calment, die leefde van 1875 tot 1997. Zij stierf op een leeftijd van 122 jaar en 164 dagen. Ze zou als jonge vrouw nog de kunstenaar Vincent Van Gogh ontmoet hebben. (br.hln ; foto's epa)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten lastige olifanten worden gedood of beschermd?

Moeten lastige olifanten worden gedood of beschermd?


http://oi48.tinypic.com/2l8jmma.jpg


Olifanten hebben een zeer beschermde status in India, maar op de Andamanen zijn ze een uitheemse soort en vogelvrij verklaard. Deze week, tijdens Wildlifeweek, raakte nog bekend dat er dertig kilo ivoor in beslag is genomen.

"De kans is groot dat het afkomstig is van wilde olifanten op de noordelijke Andamanen", zegt Denis Giles van de Andaman Chronicle. De eilandengroep de Andamanen en de Nicobaren liggen op de grens van de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee, onder Birma, maar behoren tot India.

De olifanten zijn ooit ingevoerd voor de houtkap. Er gaan stemmen op om ze af te schieten, omdat ze als "invasieve soort" de lokale biodiversiteit bedreigen. Daarmee lopen ze hetzelfde gevaar als het zogenaamde axishert, dat door de Britten is ingevoerd voor de vleesconsumptie. Er is een verhit debat ontstaan tussen wetenschappers en natuurbeschermers.

Van de grootte van de hertenpopulatie is er geen goede schatting, zegt het hoofd Wildwachter van Bosbeheer, dr. Shashikumar. Van de olifantenpopulatie wel. "Van de 130 die hierheen verscheept zijn, zijn er 86 getemd en staan onder bescherming van Bosbeheer." Veertig zijn er gedumpt op Intervieweiland, en tien in de oerwouden van de noordelijke Andamanen.

Uit recent ecologisch onderzoek blijkt dat verschillende soorten zijn uitgestorven door de aanwezigheid van de olifanten. De schade door de axisherten, waar Bosbeheer ook vanuit gaat, is echter niet aan te tonen.

De enige oplossing voor de herten is ze afschieten, zeggen mensen als dr. K. Sivakumar, wetenschapper aan het Wildlife Institute van India in Dehradun. "Vormen van geboortecontrole zijn niet werkbaar", zegt hij, en om vangen en verplaatsen te overleven zijn ze veel te gevoelig. Geboortecontrole bij olifanten zou wel kunnen, denkt hij, want die populatie is veel kleiner.

Beide diersoorten zijn beschermd, maar de wet op bescherming van wild gaat niet op voor "invasieve soorten" op de eilanden, zegt Shashikumar. Daarom wordt er door de lokale bevolking veel op gejaagd, ook al proberen de autoriteiten daartegen op te treden.

Als de herten moeten worden afgeschoten, moet de federale regering daartoe besluiten. Maar natuurbeschermers zijn fel tegen. "Het is de meest vreselijke en vernietigende manier om wilde dieren onder controle te houden", zegt Maneka Gandhi, natuuractivist en parlementslid. "Olifanten kunnen ook worden teruggebracht naar het vasteland. De herten moeten op hun plek blijven. Het is makkelijk om een vorm van geboortecontrole in te voeren, of om te kijken welke roofdieren inheems waren voordat ze uitgestorven raakten."

"Het is duur, maar gezien de kleine populatie is het logistiek haalbaar", zegt Sivakumar. "Er bestaat alleen een kans dat ze verwondingen oplopen tijdens de reis." Maar als het mogelijk was om ze naar de eilanden te verschepen, zeggen natuurbeschermers, moet het ook mogelijk zijn om ze weer terug te brengen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook is verleidelijker dan seks of sigaretten

Facebook is verleidelijker dan seks of sigaretten


http://oi50.tinypic.com/r221p4.jpg


Het controleren van sociaalnetwerksites is moeilijker te weerstaan dan de lokroep van seks en sigaretten, dat onthult een recent onderzoek.

Onderzoekers aan de universiteit van Chicago gebruikten smartphones om een logboek aan te leggen dat polste naar de wilskracht en de verlangens van 250 deelnemers gedurende zeven dagen. Dit onthulde een sterk verlangen om te communiceren via tweets, foto's en commentaren op sociaalnetwerksites, deze lokroep bleek sterker te zijn dan die van seks of sigaretten.

De proefkonijnen werden zeven keer per dag gedurende 14 uur in de gaten gehouden. Op dat moment moesten ze vermelden of ze een verlangen voelden op dat moment of tijdens de laatste dertig minuten. Ook gaven ze aan hoe sterk dat gevoel was. Daaruit blijkt dat sociaalnetwerksites als Facebook of Twitter als de verlangens werden gezien waar het moeilijkst aan te weerstaan was.

Onderzoeker Wilhelm Hofmann: "Omdat sociale media makkelijker toegankelijk zijn dan andere stimulerende middelen is het moeilijker om hier aan te weerstaan. Het is ook veel goedkoper. Hoe feller de deelnemers aan iets probeerden niet toe te geven, hoe heviger hun verlangen werd." (br.hln)» Reageer (0)
08-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Blinde wetenschapper deelt hoe blinden de wereld zien

Blinde wetenschapper deelt hoe blinden de wereld zien


http://oi50.tinypic.com/1z4wrip.jpg


Paul Gabias werd prematuur geboren en was enkele dagen later blind, vermoedelijk door overmatige blootstelling aan zuurstof in zijn couveuse. Hij zag bijvoorbeeld nog nooit een tafel, maar kan toch perfect de tafel waaraan hij zit waarnemen. "Mijn beeld van de tafel is identiek aan de tafel zelf. Het heeft hoogte, dieptje, breedtje en textuur. Ik kan het me in één keer inbeelden, het heeft alleen geen kleur", verklaart de ondertussen 60-jarige Gabias.

"Wie moeite heeft om zich een tafel zonder kleur in te beelden, is vermoedelijk verblind doordat hij kan zien", klinkt het. Niet-blinden visualiseren de omringende wereld door grenzen te detecteren tussen gebieden die rijk zijn aan verschillende golflengtes van licht en zo gezien worden als verschillende kleuren. Blinden bouwen beelden op door gebruik te maken van tast en echolocatie. Hierbij maken ze gebruik van het tikken van hun stok of het klakken van hun tong, geluiden die terugkaatsen op objecten in de buurt.

"Er gaat een constante stroom van beelden door de hoofden van blinden. Het is alleen niet visueel", verklaart Gabias, die werkt als professor psychologie aan de universiteit van Brits Columbia en zich als blinde toespitst op onderzoek naar de perceptuele en cognitieve aspecten van blindheid.

Zijn persoonlijke en professionele ervaring hebben hem ertoe geleid dat de hersenen van blinden het gebrek aan visuele informatie compenseren en andere manieren vinden om hetzelfde, vitale resultaat te bereiken: een gedetailleerde 3D-kaart van de wereld. Anders dan eerder werd gedacht, stelt Gabias dat de 'visuele' cortex niet wegkwijnt bij blinden, maar net een fundamentele rol speelt in het mentale beeldvormingsproces.

Bij niet-blinden gaat de visuele informatie eerst naar de visuele cortex, die te vinden is in de occipitale kwab, achteraan het brein. Van daaruit gaat alles naar de pariëtale kwab, waar we ons bewust worden van de locatie van objecten. Vervolgens gaat de informatie naar de temporale kwam, waar het object tot slot geïdentificeerd wordt.

Uit recent onderzoek op basis van hersenscans blijkt dat de hersenen van blinden hetzelfde circuit afleggen. "Wanneer blinde mensen Braille lezen, worden de zintuigelijke gegevens eveneens naar de visuele cortex gestuurd om verwerkt te worden. Door te tasten wordt een gevoel van ruimte gecreëerd dat niet visueel is, maar ruimtelijk", klinkt het.

Wanneer blinden echolocatie toepassen, gaat ook de geluidsinformatie langs de visuele cortex. Aan de hand van echo's wordt de ruimte in kaart gebracht. Dit gebeurt zelfs zo gedetailleerd dat basketbal spelen en veilig mountainbiken mogelijk zijn, net als het ontdekken van nieuwe omgevingen. Aan de hand van hersenscans werd ook hier ontdekt dat echolocatie de delen van het brein aanspreekt die instaan voor het verwerken van beelden.

"Ik beeld me gewoon een tafel in, terwijl ik geen idee heb wat mijn hersenen eigenlijk doen. We nemen gewoon waar, dat is het mooie eraan. Als je weet dat blinde mensen weten waar ze hun borden moeten neerzetten op een tafel en je weet dat blinde mensen tafels gebruiken net als jij, dan kan je ook aannemen dat ze die zich op dezelfde manier inbeelden. Denk maar gewoon dat wat zich in hun hoofd afspeelt zeer veel gelijkenis vertoont met hoe het er bij jou uitziet", besluit Gabias. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur Free Record Shop:

Directeur Free Record Shop: "Cd heeft na 30 jaar zijn beste tijd gehad"


http://oi47.tinypic.com/2mi1d9i.jpg


De cd bestaat deze maand 30 jaar, maar voor de Nederlandse Free Record Shop-directeur Hans Breukhoven is er weinig reden tot vreugde. "Ik verwacht dat de cd over 10 jaar hooguit net zo veel verkocht wordt als de lp nu", aldus de ondernemer die zijn zakenimperium grotendeels wist op te bouwen dankzij het populaire muziekschijfje.

In oktober 1982 kwamen in Japan de eerste cd's en cd-spelers op de markt. Enkele maanden later was het product ook in Europa en de Verenigde Staten te koop. "Ik weet nog dat ik toen werd uitgenodigd bij een fabriek in Hannover. Daar werd ons verteld dat de cd, in tegenstelling tot de veelvuldig illegaal verspreide lp's en cassettebandjes, onmogelijk te kopiëren zou zijn. We weten nu wel beter. Toen was niet te voorzien dat iedereen 20 jaar later eenvoudig cd's kon branden op de computer", vertelt Breukhoven.

Aanvankelijk geloofde hij ook helemaal niet in het nieuwe muziekproduct. "Cd's waren veel duurder dan lp's en in het begin werd er ook alleen maar klassieke muziek verkocht. Als een popband een nieuwe plaat uitbracht, kwam die altijd eerst op lp, en op zijn vroegst pas 3 maanden later op cd." Pas toen halverwege de jaren 80 de prijs van cd's werd verlaagd van ongeveer 60 naar zo'n 40 gulden, kwam de verkoop goed op gang. Veel mensen wilden hun lp-collectie vervangen en omzetten in cd's. Door in te springen op deze opkomende muziekvraag slaagde Free Record Shop erin van zo'n 25 winkels uit te groeien naar een concern met meer dan 300 zaken.

"Dat waren gouden tijden", lacht de platenbaas. Anno 2012 verkoopt hij nog steeds zo'n 8 tot 10 miljoen cd's per jaar, maar de groei is eraf. "Nu zijn games en dvd's mijn meest gewilde producten. De cd-verkoop is nog geen eens de helft van wat hij ooit geweest is. De afgelopen 5 jaar is de omzet zelfs met zo'n 60 procent afgenomen."

Volgens Breukhoven zijn tegenwoordig hoofdzakelijk 40-plussers nog geïnteresseerd in muziek als fysiek product. "Jongeren downloaden hun muziek liever, of ze streamen nummers via diensten als Spotify of Tunify. Ik denk daarom dat muziek in de toekomst nog meer dan nu via het internet verkocht zal worden. Veel muziekwinkels zullen waarschijnlijk moeten sluiten." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Buble - Sway

Michael Buble - Sway

Klik op de foto om hem te beluisteren


Michael Steven Bublé (Burnaby (Canada), 9 september 1975) is een Canadees jazz-zanger en acteur. Hij woont tegenwoordig in Vancouver. Zijn eerste album behaalde de top 10 in Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Michael Bublé werd geboren in Burnaby, in Brits-Columbia. Hij groeide op met zijn opa’s jazzalbums. Op zijn website markeert hij het belang van zijn opa in het bemoedigen van zijn muzikale talenten. Hij zegt onder andere dat zijn grootvader zijn beste vriend was, en degene die de wereld van muziek opende die eigenlijk aan zijn generatie was voorbijgegaan. Door hem wilde Bublé zanger worden. Hij groeide op met muziek van onder andere Ella Fitzgerald en Frank Sinatra.

Bublés opa bracht hem bij een talentenjacht in Vancouver, waar hij won maar later werd gediskwalificeerd omdat hij te jong was. Hierdoor werd hij niet ontmoedigd; hij won toen hij 17 jaar was de eerste prijs bij de Canadian Youth Talent Search.

De jaren daarna had hij een muzikale carrière die niet echt van de grond kwam. Hij speelde Elvis in een dinnershow en zong in een revue genaamd Forever Swing. Hij nam een paar albums op, één als cadeau voor zijn opa. In 2000 ontving hij twee Genie Award-nominaties voor de twee nummers die hij schreef voor de film Here’s to Life met onder andere de Canadees Eric McCormack.

Een optreden tijdens een bedrijfsfeest zorgde voor Michael Bublés doorbraak. Tijdens dit feest gaf hij een cd aan Michael McSweeney, een kennis van de voormalige Minister President van Canada Brian Mulroney. McSweeney gaf de cd aan de minister, waarna Bublé werd uitgenodigd als zanger op de bruiloft van zijn dochter in 2000. Daar zong hij het nummer Mack the Knife van Kurt Weill. De zanger werd daar voorgesteld aan David Foster, een bekend producer. Hij tekende een contract waardoor hij terecht kwam bij het label 143. Daar bracht hij in 2003 zijn eerste titelloze album Michael Bublé uit.

Op het album staan veel bekende nummers als The Way You Look Tonight en Moondance (Van Morrison). Op het nummer How Can You Mend a Broken Heart (origineel van de Bee Gees) zingt Barry Gibb de achtergrondzang. Michael Bublé kwam snel in de Canadese albumlijst terecht. Het album bereikte de platina status en behaalde de nummer 1-positie in Australië. Zijn nummers Kissing'Fool (origineel George Michael) en How Can You Mend A Broken Heart haalden de top 30 in Amerika. Zijn derde single Sway behaalde in een remixversie van Junkie XL de top 20 in Australië.

Op de Juno Awards van 2004 won Bublé de prijs voor beste nieuwkomer. Zijn album was genomineerd voor Album of the Year, maar won deze prijs niet.

Hij bracht in 2003 een kerst-cd uit, Let it Snow. Het titelnummer haalde de top 40 van Australië. Ook volgde een live-album, met een video die de top 10 behaalde in de Amerikaanse videohitlijst.

Hierop volgde een wereldtournee en verscheen hij verschillende malen op televisie, onder andere in de Today Show van NBC, waarin hij een duet zong met de gastvrouw Katie Couric.

Michael Bublé is lange tijd verloofd geweest met Debbie Timuss, een toneelactrice, danseres en zangeres. Ze speelden samen in de musicals Red Rock Diner in 1996 en Forever Swing in 1998. Ook is Timuss de achtergrondzangeres op Bublés nummer It's Time. Het nummer Home is voor haar geschreven, toen Bublé in Italië was. Ook speelt ze een rol in de videoclip van dat nummer. Ze beëindigden hun relatie in november 2005.

Michael had een relatie met Emily Blunt, een Engels actrice; in juli 2008 eindigde hun driejarige relatie. Dat kwam doordat zij beiden drukke schema's hadden.

In november 2009 heeft Bublé Luisana Lopilato, een bekende actrice uit Argentinië, ten huwelijk gevraagd. Zij is onder andere te zien in de video-clip van Haven't met you yet. Ze trouwden op 31 maart 2011 in Buenos Aires.» Reageer (0)
05-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nijlpaard Lambiki overleden in Antwerpse zoo

Nijlpaard Lambiki overleden in Antwerpse zoo


http://oi45.tinypic.com/3090i9f.jpg

Lambiki, een tweejarig nijlpaard uit de Antwerpse zoo, is gisteren gestorven tijdens een operatie. Dat meldt de zoo vandaag in een persbericht. Het nijlpaard van 716 kilogram stopte met ademen kort na de verdoving.

Lambiki zou gecastreerd worden om verder in vrede samen te leven met zijn vader, moeder en grootmoeder. Als hij mannelijke hormonen zou beginnen aanmaken die zijn paringsdrift opwekken, zou er namelijk een felle concurrentiestrijd ontstaan tussen Lambiki en zijn vader, waarbij het jonge nijlpaard sowieso het onderspit zou delven. Lambiki kon bovendien niet terecht in een andere dierentuin, waardoor de operatie noodzakelijk was.

Om de operatie goed te laten verlopen, was een volledige verdoving noodzakelijk. Lambiki sliep vlot in door een pijl van een verdovingspistool, maar stopte vrij snel daarna met ademenen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdekt: de voordelen van een kaal mannenhoofd

Ontdekt: de voordelen van een kaal mannenhoofd


http://oi48.tinypic.com/zn4eu0.jpg


Als we de resultaten van een nieuwe Amerikaanse studie mogen geloven, halen kale mannen heel wat voordelen uit hun look. Zo zouden we heren zonder hoofdhaar beschouwen als dominanter, sportiever én betere leiders.

Professor Albert Mannes van de Wharton School of Business stelt dat kalende mannen hun laag zelfbeeld gerust opzij mogen schuiven. Hij geeft zelfs de raadt mee van de resterende plukjes haar ineens weg te scheren, aangezien een kaal mannenhoofd heel wat voordelen heeft op vlak van perceptie.

Uit drie verschillende experimenten blijkt dat kaalgeschoren hoofden ervaren worden als zijnde mannelijker en dominanter. Verder gaven proefpersonen ook aan dat kale mannen gemiddeld 2,5 centimeter groter lijken en bovendien sterker en sportiever dan mannen met een vol hoofd haar. Tot slot worden kale mannen ook gezien als betere leiders. Twee minpuntjes: kale mannenhoofden vallen iets minder in de smaak bij dames en doen een paar jaar bovenop de eigenlijke leeftijd.

"Wat hieruit te leren valt is dat onze visie op leiderschap en aansluitende eigenschappen als dominantie kunnen worden beïnvloed door factoren die er in feite niets mee te maken hebben", besluit Mannes. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Snotvalling bestrijden? Dat lukt niet met vitamine D-pillen

Snotvalling bestrijden? Dat lukt niet met vitamine D-pillen


http://oi46.tinypic.com/28mo1ue.jpg


Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland gingen op zoek naar bewijzen voor de ziektewerende werking van vitamine D-supplementen, maar vonden helemaal niets. Wie verkouden is, hoeft dus niet te grijpen naar deze pilletjes want ze zullen de snotterende dagen helaas niet magisch inkorten.

Op een relatief kleine groep van 161 personen werd de ziektewerende werking van vitamine D-pillen getest. De groep die dagelijks vitamine D innam had op 18 maanden tijd evenveel snotvallingen opgelopen als de groep die een placebo kreeg, respectievelijk 3,7 en 3,8 verkoudheden per persoon. Er was bijgevolg ook geen verschil in het aantal gemiste dagen op het werk of de duur van elke snotvalling.

Toch blijven experten hameren op het feit dat vitamine D tijdens de wintermaanden broodnodig is. "Er is voldoende bewijs dat vitamine D vitaal is voor de weerstand. Supplementen werken dan weer niet voor iedereen omdat we allemaal een ander immuunsysteem hebben. Het is geen 'one size fits all'. De meeste mensen zouden genoeg vitamine D moeten kunnen halen uit een gezond, gebalanceerd dieet en de zomerzon", verklaart professor Ronald Eccles van het Common Cold Centre. (br.hln)» Reageer (0)
04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarschuwing per sms als telecomfactuur de pan uit swingt

Waarschuwing per sms als telecomfactuur de pan uit swingt


http://oi49.tinypic.com/21l7q5d.jpg


Telecomregulator BIPT stelt voor om de gsm-operatoren te verplichten de klant via sms te waarschuwen als zijn factuur het maandelijks bedrag van 0, 50, 75 of 100 euro overschrijdt. Het principe staat al in de nieuwe telecomwet. Nu is er dus ook een concreet voorstel over de bedragen.

De klant zal zelf kunnen kiezen welk plafond hij verkiest om een waarschuwing te ontvangen. Als standaardplafond stelt het BIPT zelf 50 euro voor. Klanten kunnen de dienst dan kostenloos opschorten, reactiveren of aanpassen, stelt de regulator voor.

Doel van de sms is onaangename verrassingen op de factuur te vermijden, zonder dat het verbruik moet worden geblokkeerd. "Dankzij deze waarschuwing moet de consument kunnen inschatten wat de financiële gevolgen zullen zijn indien hij kiest om verder te blijven consumeren."

Het voorstel van het BIPT zal twee weken ter raadpleging op zijn website staan. De mechanismen zullen uiteindelijk in een KB worden vastgelegd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oleta Adams - I've got to sing my song

Oleta Adams -  I've got to sing my song

Klik op de foto om haar te beluisteren

Oleta Adams (Seattle, Washington, 4 mei 1962) is een Amerikaanse soulzangeres. Oleta werd geboren als dochter van een predikant en is opgegroeid met gospelmuziek.

Oleta begon haar zangcarrière begin jaren 80 met twee zelf gefinancierde albums, die weinig succesvol waren. In 1985 werd Oleta ontdekt door Roland Orzabal en Curt Smith van Tears for Fears tijdens een optreden in een bar in Kansas, die haar uitnodigden om samen met hun te zingen als derde bandlid.

In 1989 verscheen het album The Seeds of Love en met name de single Woman in chains gezongen door Oleta Adams met Phil Collins op de drums werd een hit. In 1990 is Oleta begonnen aan een solocarrière geholpen door haar collega's van Tear for Fears die de productie verzorgden. Haar debuutalbum Circle of One werd bijzonder goed ontvangen. Met haar album Moving On (1995) is Oleta meer de richting van R&B opgegaan.
» Reageer (0)
03-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We worden pas écht goed in shoppen op ... 57

We worden pas écht goed in shoppen op ... 57


http://oi49.tinypic.com/358wgo5.jpg


Uit een onderzoek van shoppingsite 'Myhigh' bij meer dan 2.000 vrouwen blijkt dat de helse, soms frustrerende, zoektocht naar de perfecte winkels en ideale outfits pas stopt als we de 50 ver voorbij zijn. "De 57-jarige shopper zal zelfzeker winkelen en zeer zelden terug moeten gaan om iets te ruilen", klinkt het.

"Vrouwen spenderen eerst ruim 40 jaar aan het uitzoeken welke kleren echt flatteren en krijgen daarbij veelal advies van vriendinnen en familie. Eens ze de 55 gepasseerd zijn, worden ze veel slimmer in het selecteren van de juiste kledij", verklaart Niki Blackmore van Myhigh.

Omdat er slimmer gewinkeld wordt, gaat er ook minder budget verloren. Uit de studie blijkt dat dames van rond de 57 gemiddeld 60 euro spenderen op één maandelijkse shoppingtrip. Ze blijken ook sluwer in het opsporen van koopjes en durven veel vuriger vragen naar een korting. Het wordt ook allemaal veel minder frustrerend, aangezien de meeste vrouwen tegen dan al lang een drietal lievelingswinkels hebben uitverkoren om hun kleerkast mee te vullen. Ze hoeven bijgevolg ook niet eindeloos lang in paskotjes te staan om de perfecte nieuwe outfit samen te stellen.

In tegenstelling tot heel veel jongere dames, hebben 55-plussers zelden overbodige items in hun kast hangen. Gemiddeld zitten er slechts 4 ongedragen kledingstukken verdoken in de collectie. Er wordt dus veel minder impulsief gewinkeld, met als gevolg dat dames van 57 op elke 20 aankopen maximaal één à twee keer terug moeten naar de winkel om iets te ruilen.

"Met ouderdom komt ook vertrouwen. Dames leren hun lichaamsvorm te aanvaarden, kunnen zich zeer zelfzeker kleden en shoppen efficiënt", besluit Blackmore.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur: betalen voor handbagage tijdens vliegreis

Primeur: betalen voor handbagage tijdens vliegreis


http://oi45.tinypic.com/23ihqvo.jpg


Een primeur in de Europese luchtvaart: voor het eerst zullen passagiers moeten betalen voor handbagage op het vliegtuig, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Die 'eer' is weggelegd voor wie boekt bij Wizz Air, de lagekostenmaatschappij die vanuit Charleroi vliegt naar zes bestemmingen in Oost-Europa. WizzAir is actief op 256 routes in 81 landen.

Als je handbagage meeneemt die niet onder de zetel voor je gelegd kan worden, zal je bij je internetboeking 10 euro extra moeten betalen. De maatschappij hoopt zo naar eigen zeggen de plaatsverslindende trolleys en tassen aan boord te beperken, zodat het in-en uitstappen vlotter verloopt. Maar de nieuwe kost lijkt ook het zoveelste trucje van de prijzenbrekers om meer geld te verdienen op de rug van de passagier. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst: waarom je huid nu extra aandacht verdient

Herfst: waarom je huid nu extra aandacht verdient


http://oi50.tinypic.com/1g6rme.jpg


In de herfst vraagt je huid extra verzorging. De zon richtte in de zomer namelijk heel wat schade aan en bij koudere temperaturen kan je huid gevoeliger worden. Het is belangrijk je huid voor te bereiden op de winter met onderstaande tips en trucjes zodat om uitslag of acne te vermijden.

Je huid heeft afgezien tijdens de zomermaanden door de zon, het zoute water van de zee en de chemische stoffen van in het zwembadwater. Ban daarom gedurende een week intense producten en smeer daarom enkel milde crèmes. Vermijd ook scrubs of zure producten. Zo help je je huid zijn beschermende laag opnieuw op te bouwen en zich te weren tegen de koude. Het eindresultaat is een jongere en gezondere look.

Let meer op je huid na deze vastperiode voor je huid. Gevoelige types hebben even nodig om het evenwicht te herstellen en zich aan te passen aan de nieuwe weersomstandigheden. Heb je plots een droge huid, acne, verkleuringen of andere symptomen, dan is het een goed idee om je schoonheidsroutine te veranderen.

Een vaak voorkomende huidklacht in de winter is een extreme reactie op dagelijkse producten. Het is daarom belangrijk om na de zomer van dagcrème te veranderen. Zorg ervoor dat je geen producten met zeep of parfum koopt. Maak dat je iets kiest dat afgestemd is op jouw specifiek huidtype.

Ook al heb je een vette huid, toch is het belangrijk om tijdens de  herfst een vochtinbrengende crème te smeren. Breng ook altijd een lotion aan na het reinigen. Dit helpt vocht vast te houden na het wassen.

De herfst is de ideale periode om schade te herstellen. Probeer het co-enzym Q10 als een om lijntjes en rimpeltjes te verzachten. Donkere plekjes kun je verzachten met het ingrediënt hydrochinon. Dit bestanddeel kan wel droge huid irriteren.» Reageer (0)
02-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar toegetakelde orka drijft SeaWorld in het nauw

Zwaar toegetakelde orka drijft SeaWorld in het nauw

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een orka die met een grote gapende wonde een show verzorgde in SeaWorld, heeft kwaad bloed gezet bij dierenrechtenorganisaties. Een anonieme klokkenluider plaatste foto's van het zwaar toegetakelde dier op het internet. Het kaakbeen van de 11 jaar oude Nakai is op de beelden duidelijk zichtbaar.

In een verklaring liet het populaire dierenpark in San Diego weten dat de orka de blessure had opgelopen door tegen het bassin te botsen. Insiders claimen op hun beurt dat Nakai de vreselijke verwonding op 20 september opliep toen hij slaags geraakte met twee andere orka's die in SeaWorld verblijven, Ike en Keet.

Journalist Tim Zimmerman zag het alvast zo: "Het incident gebeurde vorige week tijdens een avondshow. Zowel Nakai, Ike als Keet waren bij de zware strubbeling betrokken. Het was niet duidelijk of één van de orka's de aanstoker was of dat ze gewoon plots achter mekaar aangingen. Nadien trok Nikai zich terug in het achterste bassin. De trainers beseften duidelijk niet hoe zwaargewond hij was en lieten de show gewoon doorgaan met de overgebleven dieren. Pas later op de avond tijdens een voederbeurt zagen ze hoe erg het met Nakai gesteld was."

Dierechtenorganistaie PETA heeft een klacht ingediend bij het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Het recht op dierenwelzijn is immers duidelijk geschonden volgens de activisten. "Dieren die niet compatibel zijn, mogen nooit samengezet worden in hetzelfde bassin", aldus PETA. "Toch hebben dierenparken een lange historiek van schendingen wat deze regel betreft. Men zet voortdurend orka's van verschillende families bij mekaar en het resultaat is stress, opwinding, agressiviteit, open wonden en soms zelfs de dood."

Een woordvoerder van SeaWorld pareerde de kritiek door te stellen dat "geen enkel ander park meer bekommerd is om het fysieke, mentale en sociale welzijn van zijn dieren dan Seaworld". Nakai krijgt antibiotica toegediend en zwemt opnieuw samen met de andere orka's volgens het dierenpark. "Binnen een paar maanden is de kolos terug klaar om shows op te voeren", maakt de woordvoerder zich sterk.

SeaWorld is al meermaals in opspraak gekomen. In 2010 werd Dawn Brancheau door orka Tilly gedood in het dierenpark van Orlando. De Canadese trainer werd onder water gesleurd door het enorme dier en had geen schijn van kans. Bij de aanval werd haar hoofdhuid afgerukt en haar arm en oor afgebeten. SeaWorld heeft ondertussen een zware boete gekregen van de Amerikaanse overheid wegens nalatigheid bij het dodelijke incident. Omdat de veiligheidsmaatregelen niet in orde waren, zou het attractiepark een boete van 75.000 dollar (zo'n 60.000 euro) moeten ophoesten maar SeaWorld betwist dat. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calvin Russel - Rats and Roaches

Calvin Russel -  Rats and Roaches

Klik op de foto om hem te beluisteren


Calvin Russell (1 november 1948-3 april 2011) was een Amerikaanse  rock zanger-songwriter en gitarist. Op zijn 12 jaar begon hij gitaar te leren spelen en op 13 jaar werd hij lid van band 'The Cavemen'. In 1989 ontmoette hij Patrick Mathe van de Franse platenlabel New Rose. Nadat zijn eerste album werd uitgebracht begon Russell  aan een tournee in Europa in 1990.

De toon van protest in enkele van zijn liedjes maakte hem zeer populair onder de Europeanen, meer nog dan in de Verenigde Staten.

Calvin Russell overleed op 3 april 2011 in Garfield, Texas van kanker op de leeftijd» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!