Groene bijbel van Gault&Millau op komst
Gault&Millau en chef-kok Frank Fol hebben hun 'Groene
Gault&Millau' voorgesteld. Het is de allereerste gids die groenten
en fruit promoot in het dagelijkse leven én op de kaart van restaurants.
Dat werd gisteren bekendgemaakt in een persbericht.
De groene gastronomische gids groepeert onder meer 50 restaurants uit de
Benelux die groenten een voorkeurbehandeling geven. De chef van elk
groenterestaurant geeft in de gids de receptuur van een signatuurgerecht
waarin diverse groenten zijn verwerkt.
"In deze groene bijbel hebben we tips en raadgevingen verzameld waarmee
je groenten met een smakelijke, gezonde en praktische keuken kunt
verenigen", zegt Frank Fol. "De lezers vinden er bovendien interviews
met voedingsdeskundigen, raadgevingen om de dagelijkse maaltijden zo
gezond mogelijk te maken en nuttige adressen, gerangschikt per
provincie, waar je groenten en fruit kunt kopen, zowel groentemarkten
als direct bij de producent of de groothandel."
"In elke provincie hebben onze medewerkers gezocht naar lokale markten
die zowel kwaliteit als een verscheidenheid aan groenten en fruit
aanbieden", zegt Philippe Limbourg, directeur van Gault&Millau. "We
hebben ook een selectie gemaakt van de beste groente- en
fruithandelaars, zowel producenten als aankopers, die uitblinken in hun
vak."
De Groene Gault&Millau, editie Benelux, is zowel in
een Nederlandstalige als in een Franstalige versie beschikbaar. De
oplage bedraagt 45.000 exemplaren. De gids is vanaf mei 2013 beschikbaar
in zowel de boekhandel als via de Gault&Millau webshop voor 15.95 euro. (br.hln)
|