Ingrediënten 500 g filets met vast visvlees (zeewolf, zeeduivel, poon, pollak...) 250 g inktvisringen 450 g aardappelen 600 g tomaten 1 rode paprika 4 teentjes knoflook 1 dl witte wijn 1 eetlepel tomatenpuree 20 g oregano, fijngesneden 20 g marjolein, fijngesneden peper en zout
Bereiding
De tomaten pellen, in vier snijden en de pitjes verwijderen.
De rode paprika schillen, de pitjes verwijderen en hem vervolgens fijnsnijden.
De aardappelen half gaarkoken, pellen en in grove stukken snijden.
De tomaten, aardappelen, paprika, wijn, tomatenpuree en de knoflook in
een diepe pan doen, wat water toevoegen en aan de kook brengen.
Het vuur temperen, de kruiden toevoegen en onder deksel een 20-tal minuten laten sudderen.
De visfilets in stukken snijden, aan de sudderpot toevoegen en 5 à 10 minuten op zacht vuur laten garen.
Op het laatst de inktvisringen toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
De sudderpot over soepkommen verdelen.
Voor een feestelijke variant kunt u het gerecht versieren met enkele in bouillon gaargekookte mosselen. (br.lekkervanbijons)
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek