Ingrediënten 1 bloemkool van 500 g 1 ui 2 preiwitten 2 stengels groene selder boter 1 l groentebouillon ¼ l melk 4 eetlepels room verse kervel nootmuskaat peper en zout
Bereiding Snijd
de roosjes van de bloemkool en houd een vierde ervan aan de kant. Schil
de stengel en snijd in stukjes. Snijd de rest van de groenten in
stukken. Stoof
de ui, de prei en de selder glazig in boter. Voeg de bloemkool toe en
blus met de warme groentebouillon en de melk. Breng aan de kook en laat
30 minuten rustig sudderen. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel
de resterende bloemkoolroosjes over de borden en schenk er de hete soep
over. Lepel er wat room over en werk af met kervelpluksels en vers
geraspte nootmuskaat.
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek