Nieuw fruitbier met chocolade
De Oudenaardse brouwerij Liefmans serveert dit voorjaar zijn nieuwste
fruitbier met donkere chocolade. Voor het eerst wordt het bittere
lekkers met bier gemengd.
Foodpairing Chocolade
kan perfect bij het aperitief geserveerd worden, oordeelde men bij
Liefmans. "De bittere smaak van de chocolade harmonieert prima met het
zoete fruitbier waardoor een nieuwe aperitiefbelevenis ontstaat",
oordeelt Marc Coessens, meester-brouwer. "De foodpairing bleek na
degustatie bijzonder geslaagd. In de culinaire wereld is het al langer
geweten dat de bitterheid van donkere chocolade perfect contastreert met
zoete elementen. Het is vreemd dat nog toe niemand eraan dacht deze
voor de hand liggende combinatie voor te stellen aan het grote publiek".
Minder calorierijk Liefmans fruitbier biedt
volgens de fabrikanten ook een perfect alternatief voor de calorierijke
aperitieven. Met slechts 102 kcal mag er zonder problemen van gedronken
worden. Ter vergelijking: champagne kent 200 kcal en witte wijn 375
kcal per 250 ml. Het nieuwe bier is een blend van bier dat versneden
werd met vruchtensappen van aardbei, framboos, kriek, bosbes en
vlierbes. Het resultaat is een zacht mousserende, fruitige, zoete drank.
Pakket Vanaf half maart zal het fruitbier
in de horeca met chocolade worden geserveerd. Vanaf april zal ook in de
distributie een Bier & Chocoladepakket worden aangeboden, bestaande
uit vier flesjes Liefmans en 6 chocolaatjes.
|