Dinsdag 21 maart 2006
genetkat
genetkat
| Wetenschappelijk | Genetta genetta |
| Engels | small-spotted genet |
| Verspreiding | Zuidwest-Europa, Afrika |
| Voedsel | kleine zoogdieren en vogels |
| Lengte | 40 - 55 cm, staart 40 - 51 cm |
| Gewicht | 1,5 - 2,5 kg |
| Status | algemeen |
De genetkat is een roofdier dat ook in Zuidwest-Europa voorkomt. Hij behoort niet tot de katten maar tot de civetkatten. De genetkat heeft een licht vacht met scherpe donkere vlekken en een langgerekt lichaam met korte poten. Genetkatten houden zich overdag meestal schuil en jagen \'s nachts. Het zijn uitstekende klimmers met half-intrekbare nagels.


