Onze Kruidentuin:UIT EERBETOON AAN MIJN OVERLEDEN VROUW IS ONS BLOG NAAR HAAR GENOEMD.
18-03-2008
TIJM
TIJM (THYMUS VULGARIS) Zowel in de keuken als in de kruidenapotheek is dit kruid zeer geeerd. Tijm bevat een krachige antiseptische of ontsmettende stof die thymol heet en zowel bacterien als schimmels dood.Dit kruid is samen met laurier en peterselie,een onmisbaar ingredient van het bekende 'bouquet garni' van de franse keuken. Tijmtaart. 250 gr zelfrijzende bloem 200gr boter 4el melk 1kl mosterd 2kl gesnipperde tijm 3eieren 4el gemalen kaas 1takje tijm om te garneren. Meng de zelfrijzende bloem,boter,melk,mosterd,de gesnipperde tijm en het eigeel van de 3 eieren door elkaar. Klop de 3eiwitten stijf en meng het voorzichtig onder het deeg. Doe nu het beslag in platte taartvorm. Strooi er de gemalen kaas over en garneer met een takje tijm. Laat een 1/2 uur bakken in een voorverwarmde oven van 180°C. Serveer deze tijm taart best koud . Een spie van deze taart bij een wildschotel Heeft een speciaal effect. (recept uit Winiefreds kruidenboeket)
Reacties op bericht (0)
Het tot stand komen van een kruidentuin
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek