Onze Kruidentuin:UIT EERBETOON AAN MIJN OVERLEDEN VROUW IS ONS BLOG NAAR HAAR GENOEMD.
04-02-2008
LAVAS
LAVAS(LEVISTICUM OFFICINALE) Vroeger een geheerd ingredient voor allerlei liefdesdrankjes. Achteraf is wel gebleken dat het vooral de spijsvertering is die er de positieve effecten van ondervindt. Pas op de plant kan 2 m hoog worden en 50 cm breed. De gemalen zaden kunnen peper vervangen. De zaden zijn ook te gebruiken in: cake,brood,vruchtensalades,kaas,vleesgerechten,en rijstschotels. De bladeren kunnen dienen als toekruid in: soepen,vlees-en roomsauzen,stoofpotten,aardappelegerechten,bij vis,kip en ham. Het groen ook te gebruiken net als spinazie. De stengels kan je klaarmaken als bleekselder met een kaassaus. LAVAS IN DEEGJASJE 100 GR ZELFRIJZENDE BLOEM 1 EETLEPEL SUIKER 2 EIEREN 1/4 LITER MELK LAVASBLADEREN BAKBOTER Roer de suiker onder de bloem. Klop de eieren los met melk en meng alles onder elkaar. Wentel de lavas bladeren door het flensjesdeeg en bak ze in wat boter goudbruin. Deze lavasbladeren in flensjesdeeg smaken zowel bij vis als vlees en garneren je bord op een niet alledaagse manier (uit winiefreds kruidenboeket)
Reacties op bericht (0)
Het tot stand komen van een kruidentuin
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek