1 el honing 2 1/2 kop bloem 1 tl (5 ml) bakpoeder 1/2 tl (2 1/2 ml zout) 1 1/2 kop havervlokken 1 1/2 bruine suiker 1 el ( 15 ml) wijn enkele druppels vanille-extract snuifje kaneel
Meng de droge ingrediënten.Voeg de honing en de wijn toe en zo veel water dat er een deeg ontstaat. Rol dit uit op een op een met bloem bestrooide plank en snijd het in halvemaanvormen met de rand van een kopje.Leg de maantjes op een ingevette bakplaat en bak ze 15 minuten,of tot ze lichtbruin zijn,in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Omschrijving -------------- Aantal personen:8 ----------------- Bereidingstijd:30-60 minuten
Ingrediënten:50 gr zachte boter,30 gr basterdsuiker,een zakje vanillesuiker,125 gr zelfrijzend bakmeel,een zakje blanke halve amandelen.
Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 225 C°. Meng de boter,suiker en vanillesuiker,mix tot een luchtige massa is ontstaan. Voeg dan het meel beetje bij beetje toe,tot het deeg dik en stijf wordt. Kneed dan nog even met de hand. Vorm van het deeg vingers,kerf de knokkels erin. Duw halve amandelen aan een uiteinde erin als nagels. Bak bruin en gaar in 10 - 15 minuten.... Eventueel nog met rode levensmiddelkleurstof de nagels aflacken.