Inhoud blog
  • kastanjeroomsoep met selder
  • oesters met amandelen
  • mini-papilotten met zalm en mozarella
  • mocchito met champagne
  • Alcoholvrij coctails
  • Chocoladetruffels
  • eindelijk terug thuis
  • Taart met aardappelen en appelen
  • Eindelijk genezen
  • Ribbetjes om je vingers bij af te likken
  • Pie met kip
  • The sinaasappelmarmelade met whisky
  • Gebakken tofoe met groenten en sesam
  • kaneel
  • eventjes naar de bakker met de moto
  • eitje uit de oven
  • Wok met rundvlees en gember
  • Recepten
  • Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
  • verjaardag
  • Droomthee
  • Mispels
  • Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
  • Knoflookpickles
  • Lasagne van peperkoek met chocoladeduo
  • sabbatkoekjes
  • dode vingers
  • Welkom op heksenpot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hesksepot

    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    22-08-2008 om 17:50 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetruffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chocoladetruffels
    ------------------
    200 ml slagroom
    300 g pure chocolade ,fijngehakt

    afwerking

    200 g pure of witte chocolade gesmolten
    50 g goede cacaopoeder,gezeefd

    een spuutzak met een 1 cm gladde spuitmond

    meerder bakplaten bekleed met bakpapier of vetvrij papier

    VOOR 50 STUKS

    1.Breng de room in een steelpan langzaam aan de kook.Haal hem van het vuur en laat hem enkele minuten afkoelen.

    Doe de gehakte cocolade in een vuurvaste kom en schenk de hete room erop*.
    Laat het mengsel enkele minuten afkoelen.

    2.Roer voorzichtig tot er een glad mengsel ontstaat.Roer in dit stadium niet te lang.Laat het mengsel afkoelen.

    Klop het afgekoelde,maar niet harde mengsel stevig met een houten lepel tot het heel dik en veel lichter van kleur en samenstelling is.

    Opmerking  Als u alcohol wilt gebruiken,doe dit dan voordat u de room toevoegt.Geschikt zijn Drambuie,bruine rum,cognac,Tia Maria of sinaasappellikeur.Voeg hier 3 eetlepels van toe.

    22-08-2008 om 17:47 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    22-08-2008 om 14:40 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk terug thuis
    Eindelijk terug thuis,hopelijk voor goed.Ben ziekenhuizen beu !

    22-08-2008 om 09:50 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






    22-07-2008 om 16:35 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart met aardappelen en appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Taart met aardappelen en appelen

    Infoblok
    ---------
    Werktijd :45min
    baktijd:ca.45 min
    voor 1 ronde vorm (26 cm doorsnee)
    4 porties
    ca.950 kcal per portie

    Ingrediënten
    ------------
    voor het kwark-oliedeeg
    -------------------------
    200 g tarwebloem type 405
    1/2 tl zout
    1 tl bakpoeder
    100 g magere kwak
    4 el melk
    een beetje bloem voor het uit rollen
    een beetje vet voor de vorm

    Voor de garnering
    -------------------
    3 takjes marjolein
    4 kleune,vaste aardappelen (mogen niet verbrokkelen bij het koken)
    300 gt mager buikstuk van het varken zonder zwoerd
    3 kleine uien
    2 kleine,zure  appelen (bv.boskoop)
    1 el olie
    een snufje zout
    zwarte peper
    50 g licht belegen Goudse kaas
    100 g room
    50 ml melk
    2 verse eieren

    1.De bakoven op 200°C voor verwarmen.Voor het deeg:de bloem met zout en bakpoeder vermengen.Kwark,melk en olie erbij voegen en alles tot een elastisch deeg kneden.

    2.Het deeg op een slechts licht met bloem bestrooid werkblad iets groter dan de vorm uitrollen.
    De vorm invetten en met het deeg bekleden.
    Rondom een goede 3 cm hoge rand vormen.
    Het deeg op de middelste rooster van de bakoven ongeveer 15 minuten 'blind' bakken.

    3.Intussen de marjolein wassen,droogdeppen,de blaadjes afplukken en 1 el ervan voor de vulling afplukken.De ongeschilde aardappelen samen met de overgebleven marjolein in water net gaar koken.Het buikstuk van het varken in blokjes snijden.De uien pellen en in blokjes snijden.De appelen schillen,in vieren snijden,van het klokhuis ontdoen en in blokjes snijden.

    4.Het buikstuk van het varken in hete olie knapperig braden.Uien en appelen erbij voegen en goudgeel braden.Het geheel met zout en peper kruiden.De blaadjes marjolein erdoor mengen.

    5.De kaas grof raspen.De aardappelen pellen en in vieren snijden.Schik ze decoratief op het deeg en bestrooi ze met peper.Vul de ruimte tussen de aardappelen met het mengsel van uien en aardappelen op.

    6.De room met de melk en de eieren door elkaar  roeren,met zout en peper flink pittig maken en dit over de ingrediënten in de vorm gieten.
    Vervolgens de kaas gelijkmatig erover verdelen.De taart op de onderste rooster van de oven gedurende ongeveer 30 minuten bakken tot het oppervlak een goudgele kleur geeft.

    Variatie op het recept
    ----------------------
    Als u liever een pittiger kaas lust,probeer u dan dit recept eens met in kleine blokjes gesneden blauwe schimmelkaas (bijv.gorgonzola)

    18-07-2008 om 20:26 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk genezen
    Na een tijdje ziek te zijn geweest gaan we er weer tegen aan.

    11-07-2008 om 09:24 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribbetjes om je vingers bij af te likken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ribbetjes om je vingers bij af te likken
    ----------------------------------------
    Voor 2 personen
    ------------------
    8 spareribs
    1 kleine ui
    1 steranijs
    1 kaneelstokje,in schorsachtige stukjes gebroken
    1 groene chilipeper,grof gehakt
    stuk verse gemberwortel van 2 tot 3 cm,geschild,in dunne plakjes gesneden
    de geraspte schil en het sap van een halve limoen
    2 eetlepels sojasaus
    1 eetlepel arachideolie
    1 eetlepel donkere siroop
    0,6 dl ananassap (uit een blik)

    Doe de sparreribs in een grote plastiekzak.Pel de ui,snijd hem in 8 parten en doe ook die,evenals de steranijs,het verbrokkelde kanelstokje,de stukjes chilipeper en de plakjes gember,in de zak.
    Giet het limoensap,de geraspte limoenschil,de sojasaus,de arachideolie,de stroop en het ananassap in een maatbeker en roer ze goed door elkaar.Giet ook dit mengsel in de zak.Knoop of bind de zak dicht en schud en kneed de zak met alles erin.Het is ideaal als je het vlees tot de volgende dag in de koelkast legt,maar minstens twee uur op een koel plekje ergens in de keuken is ook goed.
    Verwarm de oven voor op 200° C/gasovenstand 6.Laat de gemarineerde ribbetjes op kamer temperatuur komen.Giet de hele inhoud van de zak in een braadslee en zet die een uur in de oven.Keer halverwege de braadtijd de ribbetjes om zodat ze aan de andere kant ook een beetje bruin worden.
    Doe de inhoud van de braadslee over op een grote platte schaal en klaar ben je.
    Als toetje zou ik een grote kom aardbeien voor willen stellen.Ze zijn er net achter gekomen dat aardbeien de seksuele drift sterker stimuleren dan welk ander voedsel ook.Of je dit soort dingen moet geloven weet ik niet,want hoe kun je dat meten,maar blijkbaar is zink,dat in buitengewoon grote hoeveelheid in de pitjes zit, een natuurlijk afrodisiacum.Het is een intressant vorbeeld van het verschijnsel dat mensen vaak om de verkeerde redenen in iets geloven - jarenlang geloofde men dat aardbeien seksuele lusten opwekten omdat men meende dat pitjes vruchtbaarheid betekenden en aardbeien hebben er inderdaad nogal wat.Wat je er ook van gelooft,ik hoop dat geen van beide partijen door de vruchtjes gestimuleerd hoeft te worden.

    11-07-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


      
    luieren in de zon .onze nero

    is die niet mooi
    de raaf



     winterlandschap

     moeder aarde

     wolf

    11-06-2008 om 15:50 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    09-06-2008 om 23:13 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pie met kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pie met kip
    -----------
    4 personen
    ------------
    Laat 150 g in fijne plakjes gesneden champignons in het sap van 1 citroen marineren.Schil 2 aardappelen en 2 wortels en snij ze in blokjes.Kook ze in de stoomkoker.Meng ze met 200 g blokjes gebraden kip,de uitgelekte champignons,zout,peper,2 el gehakte peterselie en 25 cl bechamelsaus.Bekleed een taartvorm met hoge rand met een schijf bladerdeeg.Giet het mengsel erin ,dek het af met een tweede schijf deeg,duw het midden in en bak 40 min.in een warme oven op stand 6-7 (200°C).Onweerstaanbaar met een groen salade met vinaigrette.

    27-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The sinaasappelmarmelade met whisky
    Klik op de afbeelding om de link te volgen THE SINAASAPPELMARMELADE MET WHISKY
    ---------------------------------------------------------
    4 personen
    ------------
    Was 1 kg onbehandelde sinaasappels.Snij ze in dunne schijven.Doe ze in een kookpan met 3 l bronwater.Dek af en laat 12 uur op een koele plaats rusten.Breng daarna aan de kook en laat 2 uur op een laag vuur sudderen.Voeg +/- 3,5 kg fijne kristalsuiker toe wanneer de bereiding is afgekoeld.Roer  zorgvuldig om,breng aan de kook en laat 30 min.op een hoog vuur koken.Voeg 10 cl whisky toe,roer om en giet in potten.

    27-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken tofoe met groenten en sesam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gebakken tofoe met groenten en sesam
    ----------------------------------------
    Marineer 200 g tofoeblokjes in 2 el sojasaus,2 geperste teentjes knoflook en het sap van 1 limoen.Bak ze 5 min.in de wok in 1 el arachideolie.Haal de tofoe eruit en zet aan de kant..Bak ver volgens 1 rode  en 1 gele paprika in blokjes en 200 g (gekookte)sperziebonen gedurende 5 minuten op een matig vuur in 2 el olie.Voeg 2 el sesamzaadjes,de tofee en de marinade toe.Warm 1 min.op,bestrooi met verse koriander en dien op.

    24-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaneel



    kaneel

    22-05-2008 om 23:44 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eventjes naar de bakker met de moto




    21-05-2008 om 00:42 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20-05-2008 om 23:55 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eitje uit de oven

                                                                                           
                                                                                   Rataouille met eitje uit de oven
                                                                                     
                                                                              Stoof 300g diepgevroren rataouille in 2el olijfolie
                                                                               met 1geperst teentje knoflook,1kl gedroogde
                                                                               oregano peper en zout.laat uitlekken en verdeel
                                                                                over 4 ingevette ovenschoteltjes  .voeg bij elk ovenschoteltje 1 el room en vervolgens 1ei. Laat 6 minuten au bain-marie bakken op stand6-7(200graden).Het eiwit moet stevig zijn,met een nog vloeibare dooier.
                                                                           




    20-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met rundvlees en gember
    Wok met rundvlees en gember
    -------------------------------
    Voorbereiding:25 min,bereiding:5 min, rusttijd:20 min              voor 4 personen
    ------------------------------------------------------            ------------------
    500 g minuutsteak
    50 g gember
    3 el arachideolie
    1 el runderfond
    1 kl fijne kristalsuiker
    1/2 kl zwarte peper uit de molen

    Voor de marinade
    ------------------
    2 el sojasaus
    2 el rijstwijn of droge xeres
    1 el sesamolie
    1 el maiszetmeel

    Snijd het vlees in heel dunne plakjes en dan in lintjes.Meng in een kom de ingrediënten van de marinade.
    Voeg het vlees toe,meng goed en laat 20 min.marineren in de koelkast.
    Pek en hak de gember fijn.Sauteer het vlees in een wok gedurende 2 min.op een hoog vuur in 2 el olie,waarbij je roert met een houten spatel.
    Zet het vlees opzij.
    Veeg de wok schoon met keukenpapier.Bak de gember gedurende 1 min.in de resterende olie samen met de bouillon,de peper en de suiker.Voeg het vlees toe en warm het geheel nog gedurende 1 min.door.
    HEERLIJK MET/rijstnoedels en wokgroenten.

    19-05-2008 om 12:29 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten


    Cheddar Met Porto
    Laat 250 g cheddar in blokjes 12 u.in de koelkast weken in 10 cl rode porto,10 cl stevige rode wijn en 1 fijngehakte grijze sjalot,en draai ze regelmatig om.Laat ze uitlekken,droog ze af met keukenpapier en dien op schaaltjes.

    Ijskoude tomatensoep
    Dompel 600 g tomaten onder in kokend water,pel ze en meng ze samen met 1 gesnipperde ui,1 wortel in blokjes,1 tak groene selder en 2 el olijfolie.Kook alles 5 min.met 30 cl water,zout en peper.Laat afkoelen en haal door een puntzeef.Breng op smaak met het sap van  1 citroen en 2 el fijngeknipt basilicum en dien ijskoud op.

     The Porridge
    Voor 1 persoon
    -----------------
    Breng 2 1/2 kopjes melk aan de kook.Giet er 1 kopje havervlokken in,roer en laat weer opkoken.Laat 1 minuut sudderen.Dek af en laat 5 minuten.op een laag vuur indikken.Giet in diepe borden met een snuifje saus zout,bruine suiker en een beetje koude melk die de suiker zal kristalliseren.Dien warm op,al dan niet met stukjes fruit.

    Mint Sauce  of (Muntsaus)
    voor 4 personen

    Een eenvoudig lamsgebraad kan je extra smaak geven met muntsaus.Hak muntblaadjes fijn (+/- 4 el) en mix ze samen met 1 KL fijne kristalsuiker in een keukenrobot tot een fijne puree.Voeg nadien 2 el citroensap,1 el wittewijn-of ciderazijn en 4 el kokend water toe en mix opnieuw.Laat 30 min.rusten en dien op.(Deze saus blijft 1 week goed in de koelkast)

    19-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
    -----------------------------------------------
    1 Bos worteltjes
    Schil en sap van 2 mandarijnen of van 1 sinaasappel
    2 eetl.boter
    1 eetl.honing
    1 eetl.gembersiroop
    1 eetl.ketjap manis
    zout en versgemalen peper
    3 eetl.gehakte koriander of peterselie,vers of diepvries

    VOORBEREIDEN:
    ---------------------
    Schrap de worteltjes,laat dunne worteltjes heel en halveer de dikkere.Snijd de schil van de mandarijnen of sinaasappel in mooie dunne reepjes.

    BEREIDEN:
    -------------
    Schep de worteltjes,citrusschil,sitrussap,boter,honing,gembersiroop en ketjap in een braadpan.Zet de pan op de warmtebron,zodat de boter smelt en het vocht aan de kook komt.Roer om,dek de pan af en zet hem op een lage stand.Stoof circa 10 minuten net gaar.Schud af en toe.Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.Schep de worteltjes op een schaal en bestrooi ze met koriander of peterselie.

    BEREIDINGSTIJD:ca.20 min

    SERVEERSUGGESTIE:
    --------------------------
    Lekker bij kip in kerriesaus en gele rijst

    19-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!