Inhoud blog
  • kastanjeroomsoep met selder
  • oesters met amandelen
  • mini-papilotten met zalm en mozarella
  • mocchito met champagne
  • Alcoholvrij coctails
  • Chocoladetruffels
  • eindelijk terug thuis
  • Taart met aardappelen en appelen
  • Eindelijk genezen
  • Ribbetjes om je vingers bij af te likken
  • Pie met kip
  • The sinaasappelmarmelade met whisky
  • Gebakken tofoe met groenten en sesam
  • kaneel
  • eventjes naar de bakker met de moto
  • eitje uit de oven
  • Wok met rundvlees en gember
  • Recepten
  • Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
  • verjaardag
  • Droomthee
  • Mispels
  • Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
  • Knoflookpickles
  • Lasagne van peperkoek met chocoladeduo
  • sabbatkoekjes
  • dode vingers
  • Welkom op heksenpot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hesksepot

    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribbetjes om je vingers bij af te likken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ribbetjes om je vingers bij af te likken
    ----------------------------------------
    Voor 2 personen
    ------------------
    8 spareribs
    1 kleine ui
    1 steranijs
    1 kaneelstokje,in schorsachtige stukjes gebroken
    1 groene chilipeper,grof gehakt
    stuk verse gemberwortel van 2 tot 3 cm,geschild,in dunne plakjes gesneden
    de geraspte schil en het sap van een halve limoen
    2 eetlepels sojasaus
    1 eetlepel arachideolie
    1 eetlepel donkere siroop
    0,6 dl ananassap (uit een blik)

    Doe de sparreribs in een grote plastiekzak.Pel de ui,snijd hem in 8 parten en doe ook die,evenals de steranijs,het verbrokkelde kanelstokje,de stukjes chilipeper en de plakjes gember,in de zak.
    Giet het limoensap,de geraspte limoenschil,de sojasaus,de arachideolie,de stroop en het ananassap in een maatbeker en roer ze goed door elkaar.Giet ook dit mengsel in de zak.Knoop of bind de zak dicht en schud en kneed de zak met alles erin.Het is ideaal als je het vlees tot de volgende dag in de koelkast legt,maar minstens twee uur op een koel plekje ergens in de keuken is ook goed.
    Verwarm de oven voor op 200° C/gasovenstand 6.Laat de gemarineerde ribbetjes op kamer temperatuur komen.Giet de hele inhoud van de zak in een braadslee en zet die een uur in de oven.Keer halverwege de braadtijd de ribbetjes om zodat ze aan de andere kant ook een beetje bruin worden.
    Doe de inhoud van de braadslee over op een grote platte schaal en klaar ben je.
    Als toetje zou ik een grote kom aardbeien voor willen stellen.Ze zijn er net achter gekomen dat aardbeien de seksuele drift sterker stimuleren dan welk ander voedsel ook.Of je dit soort dingen moet geloven weet ik niet,want hoe kun je dat meten,maar blijkbaar is zink,dat in buitengewoon grote hoeveelheid in de pitjes zit, een natuurlijk afrodisiacum.Het is een intressant vorbeeld van het verschijnsel dat mensen vaak om de verkeerde redenen in iets geloven - jarenlang geloofde men dat aardbeien seksuele lusten opwekten omdat men meende dat pitjes vruchtbaarheid betekenden en aardbeien hebben er inderdaad nogal wat.Wat je er ook van gelooft,ik hoop dat geen van beide partijen door de vruchtjes gestimuleerd hoeft te worden.

    11-07-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


      
    luieren in de zon .onze nero

    is die niet mooi
    de raaf



     winterlandschap

     moeder aarde

     wolf

    11-06-2008 om 15:50 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    09-06-2008 om 23:13 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pie met kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pie met kip
    -----------
    4 personen
    ------------
    Laat 150 g in fijne plakjes gesneden champignons in het sap van 1 citroen marineren.Schil 2 aardappelen en 2 wortels en snij ze in blokjes.Kook ze in de stoomkoker.Meng ze met 200 g blokjes gebraden kip,de uitgelekte champignons,zout,peper,2 el gehakte peterselie en 25 cl bechamelsaus.Bekleed een taartvorm met hoge rand met een schijf bladerdeeg.Giet het mengsel erin ,dek het af met een tweede schijf deeg,duw het midden in en bak 40 min.in een warme oven op stand 6-7 (200°C).Onweerstaanbaar met een groen salade met vinaigrette.

    27-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The sinaasappelmarmelade met whisky
    Klik op de afbeelding om de link te volgen THE SINAASAPPELMARMELADE MET WHISKY
    ---------------------------------------------------------
    4 personen
    ------------
    Was 1 kg onbehandelde sinaasappels.Snij ze in dunne schijven.Doe ze in een kookpan met 3 l bronwater.Dek af en laat 12 uur op een koele plaats rusten.Breng daarna aan de kook en laat 2 uur op een laag vuur sudderen.Voeg +/- 3,5 kg fijne kristalsuiker toe wanneer de bereiding is afgekoeld.Roer  zorgvuldig om,breng aan de kook en laat 30 min.op een hoog vuur koken.Voeg 10 cl whisky toe,roer om en giet in potten.

    27-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken tofoe met groenten en sesam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gebakken tofoe met groenten en sesam
    ----------------------------------------
    Marineer 200 g tofoeblokjes in 2 el sojasaus,2 geperste teentjes knoflook en het sap van 1 limoen.Bak ze 5 min.in de wok in 1 el arachideolie.Haal de tofoe eruit en zet aan de kant..Bak ver volgens 1 rode  en 1 gele paprika in blokjes en 200 g (gekookte)sperziebonen gedurende 5 minuten op een matig vuur in 2 el olie.Voeg 2 el sesamzaadjes,de tofee en de marinade toe.Warm 1 min.op,bestrooi met verse koriander en dien op.

    24-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaneel



    kaneel

    22-05-2008 om 23:44 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eventjes naar de bakker met de moto




    21-05-2008 om 00:42 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20-05-2008 om 23:55 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eitje uit de oven

                                                                                           
                                                                                   Rataouille met eitje uit de oven
                                                                                     
                                                                              Stoof 300g diepgevroren rataouille in 2el olijfolie
                                                                               met 1geperst teentje knoflook,1kl gedroogde
                                                                               oregano peper en zout.laat uitlekken en verdeel
                                                                                over 4 ingevette ovenschoteltjes  .voeg bij elk ovenschoteltje 1 el room en vervolgens 1ei. Laat 6 minuten au bain-marie bakken op stand6-7(200graden).Het eiwit moet stevig zijn,met een nog vloeibare dooier.
                                                                           




    20-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met rundvlees en gember
    Wok met rundvlees en gember
    -------------------------------
    Voorbereiding:25 min,bereiding:5 min, rusttijd:20 min              voor 4 personen
    ------------------------------------------------------            ------------------
    500 g minuutsteak
    50 g gember
    3 el arachideolie
    1 el runderfond
    1 kl fijne kristalsuiker
    1/2 kl zwarte peper uit de molen

    Voor de marinade
    ------------------
    2 el sojasaus
    2 el rijstwijn of droge xeres
    1 el sesamolie
    1 el maiszetmeel

    Snijd het vlees in heel dunne plakjes en dan in lintjes.Meng in een kom de ingrediënten van de marinade.
    Voeg het vlees toe,meng goed en laat 20 min.marineren in de koelkast.
    Pek en hak de gember fijn.Sauteer het vlees in een wok gedurende 2 min.op een hoog vuur in 2 el olie,waarbij je roert met een houten spatel.
    Zet het vlees opzij.
    Veeg de wok schoon met keukenpapier.Bak de gember gedurende 1 min.in de resterende olie samen met de bouillon,de peper en de suiker.Voeg het vlees toe en warm het geheel nog gedurende 1 min.door.
    HEERLIJK MET/rijstnoedels en wokgroenten.

    19-05-2008 om 12:29 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten


    Cheddar Met Porto
    Laat 250 g cheddar in blokjes 12 u.in de koelkast weken in 10 cl rode porto,10 cl stevige rode wijn en 1 fijngehakte grijze sjalot,en draai ze regelmatig om.Laat ze uitlekken,droog ze af met keukenpapier en dien op schaaltjes.

    Ijskoude tomatensoep
    Dompel 600 g tomaten onder in kokend water,pel ze en meng ze samen met 1 gesnipperde ui,1 wortel in blokjes,1 tak groene selder en 2 el olijfolie.Kook alles 5 min.met 30 cl water,zout en peper.Laat afkoelen en haal door een puntzeef.Breng op smaak met het sap van  1 citroen en 2 el fijngeknipt basilicum en dien ijskoud op.

     The Porridge
    Voor 1 persoon
    -----------------
    Breng 2 1/2 kopjes melk aan de kook.Giet er 1 kopje havervlokken in,roer en laat weer opkoken.Laat 1 minuut sudderen.Dek af en laat 5 minuten.op een laag vuur indikken.Giet in diepe borden met een snuifje saus zout,bruine suiker en een beetje koude melk die de suiker zal kristalliseren.Dien warm op,al dan niet met stukjes fruit.

    Mint Sauce  of (Muntsaus)
    voor 4 personen

    Een eenvoudig lamsgebraad kan je extra smaak geven met muntsaus.Hak muntblaadjes fijn (+/- 4 el) en mix ze samen met 1 KL fijne kristalsuiker in een keukenrobot tot een fijne puree.Voeg nadien 2 el citroensap,1 el wittewijn-of ciderazijn en 4 el kokend water toe en mix opnieuw.Laat 30 min.rusten en dien op.(Deze saus blijft 1 week goed in de koelkast)

    19-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
    -----------------------------------------------
    1 Bos worteltjes
    Schil en sap van 2 mandarijnen of van 1 sinaasappel
    2 eetl.boter
    1 eetl.honing
    1 eetl.gembersiroop
    1 eetl.ketjap manis
    zout en versgemalen peper
    3 eetl.gehakte koriander of peterselie,vers of diepvries

    VOORBEREIDEN:
    ---------------------
    Schrap de worteltjes,laat dunne worteltjes heel en halveer de dikkere.Snijd de schil van de mandarijnen of sinaasappel in mooie dunne reepjes.

    BEREIDEN:
    -------------
    Schep de worteltjes,citrusschil,sitrussap,boter,honing,gembersiroop en ketjap in een braadpan.Zet de pan op de warmtebron,zodat de boter smelt en het vocht aan de kook komt.Roer om,dek de pan af en zet hem op een lage stand.Stoof circa 10 minuten net gaar.Schud af en toe.Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.Schep de worteltjes op een schaal en bestrooi ze met koriander of peterselie.

    BEREIDINGSTIJD:ca.20 min

    SERVEERSUGGESTIE:
    --------------------------
    Lekker bij kip in kerriesaus en gele rijst

    19-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardag




       Verjaardag van mijn vader samen met mijn zus.

    15-05-2008 om 00:44 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    15-05-2008 om 00:19 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    verjaardag papa marcel 75 jaar

    15-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droomthee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Droomthee
    ------------
    Een kalmerend drankje om u slaperig te maken en helder te laten dromen
    ---------------------------------------------------------------------------
    U hebt nodig
    -------------
    1 tl kamillebloesem
    1/2 tl gedroogde muntblaadjes
    Gemberpoeder
    Nootmuskaat
    Een kom en een lepel
    Een zeef
    Honing en vers citroensap
    Een schone mok

    Alle culturen gebruiken kruiden voor verschillende doeleinden:elke streek heeft zijn eigen planten voor het verzachten van pijn,verlagen van koorts,genezen van ziekten en stimuleren van een goede nachtrust.Deze kruiden zijnn tegenwoordig te koop in reformzaken.Let er altijd goed op dat u het juiste kruid te pakken hebt en koop alleen kruiden in een betrouwbare winkel.Hieronder staat een veilig,eenvoudig en doeltreffend recept voor een drankje dat u zal helpen in slaap te komen en u duidelijke dromen zal brengen.

    Uitvoering
    -----------
    Voor één kop droomthee heb u 1 tl gedroogde kamillebloesem,1/1 tl gedroogde muntblaadjes ,een mespuntje gemberpoeder en een mespuntje nootmuskaat nodig.Doe de kruiden in een kom,voeg 300 ml kokend  water toe en laat het geheel onder af en toe roeren 5 minuten trekken,terwijl u zingt:

    "Zoete kruiden,slaapkruiden in deze thee,geef me mooie en heldere dromen mee."

    Giet het mengsel in een schone mok.Voeg eventueel wat citroensap of honing toe en drink deze thee warm of koud.Een klein beetje thee laat de slaap al snel komen en maakt uw droom helder.

    13-05-2008 om 18:21 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mispels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mispels
    --------
    Misschien zag u ze onlangs nog liggen en wist u niet meer wat het waren.De mispel is een wat vergeten vrucht met een karakteristieke roestbruine kleur.Hij heeft de grootte van een wild appel.iedereen kent de uitdrukking 'zo rot als een mispel',maar echt rot hoeven mispels niet te zijn om te worden opgegeten.Wel moeten ze zover narijpen tot ze zacht zijn en hun kenmerkende geur verspreiden.

    MISPEL-DRAGONGELEI
    -----------------------------
    (voor 4 - 5 potten van circa 350 gram )

    2 kg heel rijpe mispels
    3 dl witte wijn
    1 dl citroensap
    ca. 1250 g suiker
    15 g geleerpoeder
    2 - 3 takjes verse dragon

    Zet de radio zacht en we gaan er aan beginnen.
    -----------------------------------------------
    Was de mispels en snijd ze doormidden,of snijd grote exemplaren in vieren.
    Doe de mispels met de witte wijn en het citroensap in een royale pan en breng ze aan de kook.
    Laat ze zachtjes circa. 1 uur doorkoken tot ze zacht zijn
    Leg een schone doek in de zeef,zet deze boven een kom,doe de zachte mispels erin en laat de vruchten een nacht goed uitlekken.
    Of hang de mispels in een doek boven een kom.
    Neem hier de tijd voor,druk de vruchten niet uit,dit maakt het sap en dus later de gelei troebel;
    Meet de hoeveelheid gezeefd sap en weeg aan de hand van deze hoeveelheid het gewicht aan suiker af.
    Reken op 350 gram suiker per halve liter sap.
    Roer de afgewogen hoeveelheid suiker uit met het geleerpoeder en voeg dit toe aan het mispelsap.
    Breng de massa opnieuw aan de kook en laat de gelei inkoken tot de gewenste dikte.
    Voeg op het laatst de blaadjes toe en schenk de hete gelei in de schoongemaakte potten.
    Sluit de potten af met vochtig huishoudfolie en een schroefdeksel en zet ze circa 10 minuten omgekeerd weg.
    Keer de potten regelmatig zodat de blaadjes dragon zich goed in de gelei kunnen verdelen

    Bewaren:circa 12 maanden houdbaar

    Serveren:Lekker bij vleesgerechten

    Tip:Zonder dragon is mispelgelei ook heel lekker op toast en als aanvulling op taarten.
    Reken dan op 500 gram suiker per halve liter sap.

    08-05-2008 om 11:30 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






    08-05-2008 om 10:48 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
    --------------------------------------------------
    Sap van 6-8 bloedsinaasappelen

    50 g suiker

    sap van 4-5 passievruchten

    1 citroen

    geleisuiker (1 deel geleisuiker op 1 deel sap)

    (Voor 3-4 potten van circa 450 gram)


    Was de helft van de sinaasappelen en schil ze heel dun af zodat alle witte velletjes worden verwijderd.
    Snijd de schillen in mooie dunne reepjes.

    Breng de reepjes aan de kook met de suiker en zoveel water dat ze net onder staan en laat ze 10 minuten flink doorkoken.

    Spoel de schilletjes vervolgens af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

    Pers alle sinaasappelen en schenk het sap door een zeef in de maatkan.
    Snijd de passievruchten doormidden en pers ze uit.Dit gaat heel goed met behulp van een citruspers.
    Schenk het sap door een zeef bij het sinaasappelsap in de maatkan.

    Pers de citroen uit en schenk het sap door een zeef in de maatkan.Meet de hoeveelheid sap en schenk dit in een pan met dike bodem.

    Voeg eenzelfde hoeveelheid geleisuiker toe,roer even door en breng alles aan de kook.Roer af en toe goed door.

    Laat de gelei,als hij kookt,zonder deksel 4-6 flink borrelend doorkoken.
    Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte schilletjes toe.

    Controleer de gelei op de juiste dikte en doe hem over in de schoongemaakte potten.

    Zet de potten circa 10 minuten omgekeerd op een doek.
    Draai de potten na 5 minuten eenmaal om en zet ze dan weer omgekeerd weg,zodat de schilletjes niet naar één kant zakken.

    BEWAREN:

    Circa 12 maanden houdbaar

    07-05-2008 om 13:42 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!