Inhoud blog
  • kastanjeroomsoep met selder
  • oesters met amandelen
  • mini-papilotten met zalm en mozarella
  • mocchito met champagne
  • Alcoholvrij coctails
  • Chocoladetruffels
  • eindelijk terug thuis
  • Taart met aardappelen en appelen
  • Eindelijk genezen
  • Ribbetjes om je vingers bij af te likken
  • Pie met kip
  • The sinaasappelmarmelade met whisky
  • Gebakken tofoe met groenten en sesam
  • kaneel
  • eventjes naar de bakker met de moto
  • eitje uit de oven
  • Wok met rundvlees en gember
  • Recepten
  • Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
  • verjaardag
  • Droomthee
  • Mispels
  • Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
  • Knoflookpickles
  • Lasagne van peperkoek met chocoladeduo
  • sabbatkoekjes
  • dode vingers
  • Welkom op heksenpot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hesksepot

    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
    Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
    --------------------------------------------------
    Sap van 6-8 bloedsinaasappelen

    50 g suiker

    sap van 4-5 passievruchten

    1 citroen

    geleisuiker (1 deel geleisuiker op 1 deel sap)

    (Voor 3-4 potten van circa 450 gram)


    Was de helft van de sinaasappelen en schil ze heel dun af zodat alle witte velletjes worden verwijderd.
    Snijd de schillen in mooie dunne reepjes.

    Breng de reepjes aan de kook met de suiker en zoveel water dat ze net onder staan en laat ze 10 minuten flink doorkoken.

    Spoel de schilletjes vervolgens af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

    Pers alle sinaasappelen en schenk het sap door een zeef in de maatkan.
    Snijd de passievruchten doormidden en pers ze uit.Dit gaat heel goed met behulp van een citruspers.
    Schenk het sap door een zeef bij het sinaasappelsap in de maatkan.

    Pers de citroen uit en schenk het sap door een zeef in de maatkan.Meet de hoeveelheid sap en schenk dit in een pan met dike bodem.

    Voeg eenzelfde hoeveelheid geleisuiker toe,roer even door en breng alles aan de kook.Roer af en toe goed door.

    Laat de gelei,als hij kookt,zonder deksel 4-6 flink borrelend doorkoken.
    Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte schilletjes toe.

    Controleer de gelei op de juiste dikte en doe hem over in de schoongemaakte potten.

    Zet de potten circa 10 minuten omgekeerd op een doek.
    Draai de potten na 5 minuten eenmaal om en zet ze dan weer omgekeerd weg,zodat de schilletjes niet naar één kant zakken.

    BEWAREN:

    Circa 12 maanden houdbaar



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!