Infoblok --------- Werktijd :45min baktijd:ca.45 min voor 1 ronde vorm (26 cm doorsnee) 4 porties ca.950 kcal per portie
Ingrediënten ------------ voor het kwark-oliedeeg ------------------------- 200 g tarwebloem type 405 1/2 tl zout 1 tl bakpoeder 100 g magere kwak 4 el melk een beetje bloem voor het uit rollen een beetje vet voor de vorm
Voor de garnering ------------------- 3 takjes marjolein 4 kleune,vaste aardappelen (mogen niet verbrokkelen bij het koken) 300 gt mager buikstuk van het varken zonder zwoerd 3 kleine uien 2 kleine,zure appelen (bv.boskoop) 1 el olie een snufje zout zwarte peper 50 g licht belegen Goudse kaas 100 g room 50 ml melk 2 verse eieren
1.De bakoven op 200°C voor verwarmen.Voor het deeg:de bloem met zout en bakpoeder vermengen.Kwark,melk en olie erbij voegen en alles tot een elastisch deeg kneden.
2.Het deeg op een slechts licht met bloem bestrooid werkblad iets groter dan de vorm uitrollen. De vorm invetten en met het deeg bekleden. Rondom een goede 3 cm hoge rand vormen. Het deeg op de middelste rooster van de bakoven ongeveer 15 minuten 'blind' bakken.
3.Intussen de marjolein wassen,droogdeppen,de blaadjes afplukken en 1 el ervan voor de vulling afplukken.De ongeschilde aardappelen samen met de overgebleven marjolein in water net gaar koken.Het buikstuk van het varken in blokjes snijden.De uien pellen en in blokjes snijden.De appelen schillen,in vieren snijden,van het klokhuis ontdoen en in blokjes snijden.
4.Het buikstuk van het varken in hete olie knapperig braden.Uien en appelen erbij voegen en goudgeel braden.Het geheel met zout en peper kruiden.De blaadjes marjolein erdoor mengen.
5.De kaas grof raspen.De aardappelen pellen en in vieren snijden.Schik ze decoratief op het deeg en bestrooi ze met peper.Vul de ruimte tussen de aardappelen met het mengsel van uien en aardappelen op.
6.De room met de melk en de eieren door elkaar roeren,met zout en peper flink pittig maken en dit over de ingrediënten in de vorm gieten. Vervolgens de kaas gelijkmatig erover verdelen.De taart op de onderste rooster van de oven gedurende ongeveer 30 minuten bakken tot het oppervlak een goudgele kleur geeft.
Variatie op het recept ---------------------- Als u liever een pittiger kaas lust,probeer u dan dit recept eens met in kleine blokjes gesneden blauwe schimmelkaas (bijv.gorgonzola)