Inhoud blog
  • kastanjeroomsoep met selder
  • oesters met amandelen
  • mini-papilotten met zalm en mozarella
  • mocchito met champagne
  • Alcoholvrij coctails
  • Chocoladetruffels
  • eindelijk terug thuis
  • Taart met aardappelen en appelen
  • Eindelijk genezen
  • Ribbetjes om je vingers bij af te likken
  • Pie met kip
  • The sinaasappelmarmelade met whisky
  • Gebakken tofoe met groenten en sesam
  • kaneel
  • eventjes naar de bakker met de moto
  • eitje uit de oven
  • Wok met rundvlees en gember
  • Recepten
  • Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
  • verjaardag
  • Droomthee
  • Mispels
  • Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
  • Knoflookpickles
  • Lasagne van peperkoek met chocoladeduo
  • sabbatkoekjes
  • dode vingers
  • Welkom op heksenpot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hesksepot

    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart met aardappelen en appelen
    Taart met aardappelen en appelen

    Infoblok
    ---------
    Werktijd :45min
    baktijd:ca.45 min
    voor 1 ronde vorm (26 cm doorsnee)
    4 porties
    ca.950 kcal per portie

    Ingrediënten
    ------------
    voor het kwark-oliedeeg
    -------------------------
    200 g tarwebloem type 405
    1/2 tl zout
    1 tl bakpoeder
    100 g magere kwak
    4 el melk
    een beetje bloem voor het uit rollen
    een beetje vet voor de vorm

    Voor de garnering
    -------------------
    3 takjes marjolein
    4 kleune,vaste aardappelen (mogen niet verbrokkelen bij het koken)
    300 gt mager buikstuk van het varken zonder zwoerd
    3 kleine uien
    2 kleine,zure  appelen (bv.boskoop)
    1 el olie
    een snufje zout
    zwarte peper
    50 g licht belegen Goudse kaas
    100 g room
    50 ml melk
    2 verse eieren

    1.De bakoven op 200°C voor verwarmen.Voor het deeg:de bloem met zout en bakpoeder vermengen.Kwark,melk en olie erbij voegen en alles tot een elastisch deeg kneden.

    2.Het deeg op een slechts licht met bloem bestrooid werkblad iets groter dan de vorm uitrollen.
    De vorm invetten en met het deeg bekleden.
    Rondom een goede 3 cm hoge rand vormen.
    Het deeg op de middelste rooster van de bakoven ongeveer 15 minuten 'blind' bakken.

    3.Intussen de marjolein wassen,droogdeppen,de blaadjes afplukken en 1 el ervan voor de vulling afplukken.De ongeschilde aardappelen samen met de overgebleven marjolein in water net gaar koken.Het buikstuk van het varken in blokjes snijden.De uien pellen en in blokjes snijden.De appelen schillen,in vieren snijden,van het klokhuis ontdoen en in blokjes snijden.

    4.Het buikstuk van het varken in hete olie knapperig braden.Uien en appelen erbij voegen en goudgeel braden.Het geheel met zout en peper kruiden.De blaadjes marjolein erdoor mengen.

    5.De kaas grof raspen.De aardappelen pellen en in vieren snijden.Schik ze decoratief op het deeg en bestrooi ze met peper.Vul de ruimte tussen de aardappelen met het mengsel van uien en aardappelen op.

    6.De room met de melk en de eieren door elkaar  roeren,met zout en peper flink pittig maken en dit over de ingrediënten in de vorm gieten.
    Vervolgens de kaas gelijkmatig erover verdelen.De taart op de onderste rooster van de oven gedurende ongeveer 30 minuten bakken tot het oppervlak een goudgele kleur geeft.

    Variatie op het recept
    ----------------------
    Als u liever een pittiger kaas lust,probeer u dan dit recept eens met in kleine blokjes gesneden blauwe schimmelkaas (bijv.gorgonzola)


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!