Inhoud blog
  • kastanjeroomsoep met selder
  • oesters met amandelen
  • mini-papilotten met zalm en mozarella
  • mocchito met champagne
  • Alcoholvrij coctails
  • Chocoladetruffels
  • eindelijk terug thuis
  • Taart met aardappelen en appelen
  • Eindelijk genezen
  • Ribbetjes om je vingers bij af te likken
  • Pie met kip
  • The sinaasappelmarmelade met whisky
  • Gebakken tofoe met groenten en sesam
  • kaneel
  • eventjes naar de bakker met de moto
  • eitje uit de oven
  • Wok met rundvlees en gember
  • Recepten
  • Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
  • verjaardag
  • Droomthee
  • Mispels
  • Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
  • Knoflookpickles
  • Lasagne van peperkoek met chocoladeduo
  • sabbatkoekjes
  • dode vingers
  • Welkom op heksenpot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hesksepot

    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken tofoe met groenten en sesam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gebakken tofoe met groenten en sesam
    ----------------------------------------
    Marineer 200 g tofoeblokjes in 2 el sojasaus,2 geperste teentjes knoflook en het sap van 1 limoen.Bak ze 5 min.in de wok in 1 el arachideolie.Haal de tofoe eruit en zet aan de kant..Bak ver volgens 1 rode  en 1 gele paprika in blokjes en 200 g (gekookte)sperziebonen gedurende 5 minuten op een matig vuur in 2 el olie.Voeg 2 el sesamzaadjes,de tofee en de marinade toe.Warm 1 min.op,bestrooi met verse koriander en dien op.

    24-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaneel



    kaneel

    22-05-2008 om 23:44 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eventjes naar de bakker met de moto




    21-05-2008 om 00:42 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20-05-2008 om 23:55 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eitje uit de oven

                                                                                           
                                                                                   Rataouille met eitje uit de oven
                                                                                     
                                                                              Stoof 300g diepgevroren rataouille in 2el olijfolie
                                                                               met 1geperst teentje knoflook,1kl gedroogde
                                                                               oregano peper en zout.laat uitlekken en verdeel
                                                                                over 4 ingevette ovenschoteltjes  .voeg bij elk ovenschoteltje 1 el room en vervolgens 1ei. Laat 6 minuten au bain-marie bakken op stand6-7(200graden).Het eiwit moet stevig zijn,met een nog vloeibare dooier.
                                                                           




    20-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met rundvlees en gember
    Wok met rundvlees en gember
    -------------------------------
    Voorbereiding:25 min,bereiding:5 min, rusttijd:20 min              voor 4 personen
    ------------------------------------------------------            ------------------
    500 g minuutsteak
    50 g gember
    3 el arachideolie
    1 el runderfond
    1 kl fijne kristalsuiker
    1/2 kl zwarte peper uit de molen

    Voor de marinade
    ------------------
    2 el sojasaus
    2 el rijstwijn of droge xeres
    1 el sesamolie
    1 el maiszetmeel

    Snijd het vlees in heel dunne plakjes en dan in lintjes.Meng in een kom de ingrediƫnten van de marinade.
    Voeg het vlees toe,meng goed en laat 20 min.marineren in de koelkast.
    Pek en hak de gember fijn.Sauteer het vlees in een wok gedurende 2 min.op een hoog vuur in 2 el olie,waarbij je roert met een houten spatel.
    Zet het vlees opzij.
    Veeg de wok schoon met keukenpapier.Bak de gember gedurende 1 min.in de resterende olie samen met de bouillon,de peper en de suiker.Voeg het vlees toe en warm het geheel nog gedurende 1 min.door.
    HEERLIJK MET/rijstnoedels en wokgroenten.

    19-05-2008 om 12:29 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten


    Cheddar Met Porto
    Laat 250 g cheddar in blokjes 12 u.in de koelkast weken in 10 cl rode porto,10 cl stevige rode wijn en 1 fijngehakte grijze sjalot,en draai ze regelmatig om.Laat ze uitlekken,droog ze af met keukenpapier en dien op schaaltjes.

    Ijskoude tomatensoep
    Dompel 600 g tomaten onder in kokend water,pel ze en meng ze samen met 1 gesnipperde ui,1 wortel in blokjes,1 tak groene selder en 2 el olijfolie.Kook alles 5 min.met 30 cl water,zout en peper.Laat afkoelen en haal door een puntzeef.Breng op smaak met het sap van  1 citroen en 2 el fijngeknipt basilicum en dien ijskoud op.

     The Porridge
    Voor 1 persoon
    -----------------
    Breng 2 1/2 kopjes melk aan de kook.Giet er 1 kopje havervlokken in,roer en laat weer opkoken.Laat 1 minuut sudderen.Dek af en laat 5 minuten.op een laag vuur indikken.Giet in diepe borden met een snuifje saus zout,bruine suiker en een beetje koude melk die de suiker zal kristalliseren.Dien warm op,al dan niet met stukjes fruit.

    Mint Sauce  of (Muntsaus)
    voor 4 personen

    Een eenvoudig lamsgebraad kan je extra smaak geven met muntsaus.Hak muntblaadjes fijn (+/- 4 el) en mix ze samen met 1 KL fijne kristalsuiker in een keukenrobot tot een fijne puree.Voeg nadien 2 el citroensap,1 el wittewijn-of ciderazijn en 4 el kokend water toe en mix opnieuw.Laat 30 min.rusten en dien op.(Deze saus blijft 1 week goed in de koelkast)

    19-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
    -----------------------------------------------
    1 Bos worteltjes
    Schil en sap van 2 mandarijnen of van 1 sinaasappel
    2 eetl.boter
    1 eetl.honing
    1 eetl.gembersiroop
    1 eetl.ketjap manis
    zout en versgemalen peper
    3 eetl.gehakte koriander of peterselie,vers of diepvries

    VOORBEREIDEN:
    ---------------------
    Schrap de worteltjes,laat dunne worteltjes heel en halveer de dikkere.Snijd de schil van de mandarijnen of sinaasappel in mooie dunne reepjes.

    BEREIDEN:
    -------------
    Schep de worteltjes,citrusschil,sitrussap,boter,honing,gembersiroop en ketjap in een braadpan.Zet de pan op de warmtebron,zodat de boter smelt en het vocht aan de kook komt.Roer om,dek de pan af en zet hem op een lage stand.Stoof circa 10 minuten net gaar.Schud af en toe.Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.Schep de worteltjes op een schaal en bestrooi ze met koriander of peterselie.

    BEREIDINGSTIJD:ca.20 min

    SERVEERSUGGESTIE:
    --------------------------
    Lekker bij kip in kerriesaus en gele rijst

    19-05-2008 om 00:00 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!