Inhoud blog
  • kastanjeroomsoep met selder
  • oesters met amandelen
  • mini-papilotten met zalm en mozarella
  • mocchito met champagne
  • Alcoholvrij coctails
  • Chocoladetruffels
  • eindelijk terug thuis
  • Taart met aardappelen en appelen
  • Eindelijk genezen
  • Ribbetjes om je vingers bij af te likken
  • Pie met kip
  • The sinaasappelmarmelade met whisky
  • Gebakken tofoe met groenten en sesam
  • kaneel
  • eventjes naar de bakker met de moto
  • eitje uit de oven
  • Wok met rundvlees en gember
  • Recepten
  • Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
  • verjaardag
  • Droomthee
  • Mispels
  • Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
  • Knoflookpickles
  • Lasagne van peperkoek met chocoladeduo
  • sabbatkoekjes
  • dode vingers
  • Welkom op heksenpot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hesksepot

    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mispels
    Mispels
    --------
    Misschien zag u ze onlangs nog liggen en wist u niet meer wat het waren.De mispel is een wat vergeten vrucht met een karakteristieke roestbruine kleur.Hij heeft de grootte van een wild appel.iedereen kent de uitdrukking 'zo rot als een mispel',maar echt rot hoeven mispels niet te zijn om te worden opgegeten.Wel moeten ze zover narijpen tot ze zacht zijn en hun kenmerkende geur verspreiden.

    MISPEL-DRAGONGELEI
    -----------------------------
    (voor 4 - 5 potten van circa 350 gram )

    2 kg heel rijpe mispels
    3 dl witte wijn
    1 dl citroensap
    ca. 1250 g suiker
    15 g geleerpoeder
    2 - 3 takjes verse dragon

    Zet de radio zacht en we gaan er aan beginnen.
    -----------------------------------------------
    Was de mispels en snijd ze doormidden,of snijd grote exemplaren in vieren.
    Doe de mispels met de witte wijn en het citroensap in een royale pan en breng ze aan de kook.
    Laat ze zachtjes circa. 1 uur doorkoken tot ze zacht zijn
    Leg een schone doek in de zeef,zet deze boven een kom,doe de zachte mispels erin en laat de vruchten een nacht goed uitlekken.
    Of hang de mispels in een doek boven een kom.
    Neem hier de tijd voor,druk de vruchten niet uit,dit maakt het sap en dus later de gelei troebel;
    Meet de hoeveelheid gezeefd sap en weeg aan de hand van deze hoeveelheid het gewicht aan suiker af.
    Reken op 350 gram suiker per halve liter sap.
    Roer de afgewogen hoeveelheid suiker uit met het geleerpoeder en voeg dit toe aan het mispelsap.
    Breng de massa opnieuw aan de kook en laat de gelei inkoken tot de gewenste dikte.
    Voeg op het laatst de blaadjes toe en schenk de hete gelei in de schoongemaakte potten.
    Sluit de potten af met vochtig huishoudfolie en een schroefdeksel en zet ze circa 10 minuten omgekeerd weg.
    Keer de potten regelmatig zodat de blaadjes dragon zich goed in de gelei kunnen verdelen

    Bewaren:circa 12 maanden houdbaar

    Serveren:Lekker bij vleesgerechten

    Tip:Zonder dragon is mispelgelei ook heel lekker op toast en als aanvulling op taarten.
    Reken dan op 500 gram suiker per halve liter sap.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!