Inhoud blog
  • kastanjeroomsoep met selder
  • oesters met amandelen
  • mini-papilotten met zalm en mozarella
  • mocchito met champagne
  • Alcoholvrij coctails
  • Chocoladetruffels
  • eindelijk terug thuis
  • Taart met aardappelen en appelen
  • Eindelijk genezen
  • Ribbetjes om je vingers bij af te likken
  • Pie met kip
  • The sinaasappelmarmelade met whisky
  • Gebakken tofoe met groenten en sesam
  • kaneel
  • eventjes naar de bakker met de moto
  • eitje uit de oven
  • Wok met rundvlees en gember
  • Recepten
  • Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
  • verjaardag
  • Droomthee
  • Mispels
  • Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
  • Knoflookpickles
  • Lasagne van peperkoek met chocoladeduo
  • sabbatkoekjes
  • dode vingers
  • Welkom op heksenpot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hesksepot

    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflookpickles
    KNOFLOOKPICKLES
    --------------------------
    Met Magnetron
    ----------------
    (Voor 1 pot van circa 450 gram)
    ---------------------------------
    *400 g knoflooktenen
    (circa 350 gram schoonn gewicht)
    *2 theel.zout
    *2 1/2 dl rode-wijnazijn
    *50 g suiker
    *2 laurierblaadjes
    *10 peperkorrels
    *stukje verse gemberwortel van 3-4 cm

    Magnetrongerei:
    ----------------
    -een schaal met een inhoud van 2 liter

    Pel de knoflooktenen en leg ze in een schaal.Voeg zoveel water met het zout toe dat zenet onder staan.

    Zet de schaal in de magnetron,afgedekt,circa 5 minuten,ca 750 Watt en laat het geheel aan de kook komen.Laat de knoflooktenen vervolgens,afgedekt,nog 2 minuten,ca 750 Watt,doorkoken.

    Giet de knoflooktenen af en laat ze uitlekken.

    Doe azijn,water,suiker,laurierblaadjes,peperkorrels en de in 2-3 stukken gesneden gemberwortel in de schaal en zet deze in de magnetron,afgedekt,3-5 minuten,ca.750 Watt,zodat het vocht aan de kook komt.

    Roer tussentijds tweemaal door zodat de suiker goed oplost.Laat het vocht nog 2 minuten goed doorkoken,afgedekt,ca.750 Watt.

    Doe de uitgelekte knoflooktenen in de pot.

    Giet direct het vocht met de kruiden over de knoflooktenen en sluit de pot af met vochtig huishoodfolie en schroefdeksel.Zet de pot circa 10 minuten omgekeerd op een doek.

    Magnetrontijd: 12-17 minuten

    Bewaren:Circa 6 maanden houdbaar

    Serveren:Bij gebraden vlees en bij paté


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!