Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (558)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    06-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simulatie overleven op Mars

    Zes Belgen doen vanaf zondag alsof ze op Mars wonen - in de woestijn van Utah.
     "Enkel daar kunnen we ons realistisch voorbereiden op een verblijf op Mars. Het Mars Desert Research Center, gesteund door de Nasa, wil met deze experimenten de nodige ervaring opbouwen en tal van procedures testen", zegt Vermeulen, want als er ooit een missie naar Mars komt - wat we rond 2040 verwachten - betekent dit een bijzonder lang verblijf in de ruimte. Alleen al de reis zal waarschijnlijk een half jaar duren en van alle reizigers zware lichamelijke en geestelijke offers vergen."
    Het Belgische team zal tijdens het streng gereglementeerde verblijf in het nagebootste Mars-station onder andere testen of planten op afvalwater kunnen overleven.
    "Alles wat we doen, is aan strenge regels onderworpen. Het is belangrijk dat het resultaat van onze experimenten ook onderweg naar of op Mars standhoudt. Veertien dagen lang eten we ook enkel astronautenvoedsel."
    De Marsreizigers mogen hun piepkleine ruimtestation niet zomaar verlaten.
    "Omdat er op Mars geen zuurstof is, trekken we ook in Utah telkens een dertien kilo wegend ruimtepak aan. Best vermoeiend. En voor we de basis verlaten, moeten we net als op Mars dertig minuten acclimatiseren in een luchtsluis", aldus nog Vermeulen.
    Er worden ook emotionele tests afgenomen.
    "Amerikaanse wetenschappers willen nog steeds meer inzicht krijgen op de effecten van het maandenlang met een aantal mensen op zo'n kleine oppervlakte te moeten samenleven."( de standaard van 04/02/2010)

     Wat weten we van Mars?



    Mars is de vierde planeet van de zon. Hij heeft een scheve as net zoals de aarde en daardoor heeft Mars ook vier seizoenen. De Mars-dagen duren 24 uur en 37 minuten dus een half uur langer dan onze dagen op aarde. Mars heeft ook seizoenen: de lente, zomer, herfst en winter. De seizoenen veroorzaken een regelmatige veranderingen in het weer op Mars. Meestal waait het op mars. Ondanks de dunne atmosfeer kan de wind soms wel 120 kilometer per uur halen, dat is op aarde een zware storm. Na een hele koude nacht verschijnt er meestal mist en wolken in de ravijnen van Mars. De mist verdwijnt als de atmosfeer opwarmt. De stenen van Mars zijn vrijwel zeker niet gevormd waar we ze nu aantreffen. Er zijn drie belangrijke processen die een rol gespeeld kunnen hebben. Misschien zijn ze tijdens vulkaanuitbarstingen uitgespuugd of tijdens meteorietinslagen uit kraters geslingerd anderen beweren dat ze zijn meegevoerd door oude rivieren.
    Aangezien Mars verder van de zon staat is het er wel een stuk kouder dan hier op aarde. De verschillen in temperatuur kunnen oplopen van –150 graden Celsius op de polen in de winter tot 25 graden in de zomer bij de evenaar.
    Het belangrijkste kenmerk van Mars is de rode kleur. Inmiddels weten we dat de rode kleur ontstaat tijdens de vele zware Martiaanse stormen. Deze stormen blazen het zeer fijne woestijnzand hoog de lucht in waardoor de atmosfeer rood/oranje kleurt. De rode kleur heeft er ook voor gezorgd dat Mars aan z’n naam kwam. Men zag de rode kleur als bloed en vuur en vernoemde de planeet dus naar de Romeinse oorlogsgod Mars.
    Er zijn geen kanalen op Mars. Er stroomt helemaal geen water. Toch willen de wetenschappers de planeet verder onderzoeken. Want ze lijkt op de aarde. Ook al is ze maar de helft zo groot en is het er overal zeer koud. Er is ook een zuidpool en een noordpool, bedekt met ijs.
    Misschien was er ooit leven op Mars. Maar wat is er dan gebeurd? Zullen er ooit mensen op Mars gaan wonen? Dat zijn boeiende vragen, vinden de onderzoekers. Daarom stuurden ze de Pathfinder en de Sojourner. Dat is de naam van het wagentje



    Het betekent: Reiziger. Het is maar zo groot als een koffer. Het rijdt langzaam en onderzoekt het zand en de rotsen. Het is een computer op wielen. Het stuurt allerlei wetenschappelijke gegevens naar de aarde.

    Utopie of uitgestelde realiteit?

    Wie heeft niet ooit de schoonheid van de nachtelijke hemel aanschouwd en zich afgevraagd of er niet op een verre planeet nog iemand anders zou kunnen zijn die zich evenzeer verwondert over onze zon die in hun nachtelijke hemel schittert? Als we omhoog kijken naar de sterren zullen de meesten van ons het eens zijn dat de ontdekking van leven buiten de aarde niet alleen onze wetenschap, maar ook onze religies, onze geloofsstelsels en ons hele wereldbeeld zou veranderen. Want in zekere zin is het zoeken naar buitenaards leven in feite een zoektocht naar onszelf – wie we zijn en wat onze plaats is in de grootse uitgestrektheid van de kosmos.

    Is leven een exclusief kenmerk van onze planeet?
    Niemand weet hoe leven op Aarde ontstaan is, maar het is waarschijnlijk dat veel van de ingrediënten van de aardse oersoep uit de ruimte komen. Het verschijnsel leven is te beschrijven, maar niet te definiëren Hoe het leven is ontstaan, is nog steeds een onopgelost vraagstuk.
    Tot nu toe werd er geen enkele vorm van leven ontdekt op de planeet Mars, toch zeker niet in de vorm zoals wij leven voorstellen. Maar ook bacteriën, een alternatieve levensvorm, zijn nog niet teruggevonden. Mogen we dan blijven hopen dat er ooit leven zal mogelijk zijn op de planeet of is het een utopie?
    Feit is dat levensvormen  zoals wij ze kennen daar niet kunnen overleven zonder zuurstof. Het zou dus van het allergrootste belang zijn dat men ter plaatse zuurstof produceert en dat zie ik nog niet zo snel gebeuren. In het meest optimistische geval zouden er 100den jaren nodig zijn om voldoende van die levensnoodzakelijke zuurstof te produceren.
    Het klink misschien opportunistisch te geloven dat er nog leven is ergens in dit enorme universum maar anderzijds … waarom zouden wij de enige levensvorm zijn? Leven kan zich op veel manieren openbaren en wellicht daarom loont het de moeite om verder te zoeken. Mocht er echter niks gevonden worden, dan zou men logischerwijs kunnen denken dat er nooit leven was en nooit leven zal zijn. De mens is echter een koppig wezen en zal blijven zoeken.
    De wens lijkt sterker te zijn dan de gedachte.



















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    07-02-2010
    *
    Net als Paz'ke vraag ik mij welk nut dit experiment heeft? Ik vind het eerlijk gezegd een vergooien van geld dat voor humanere doeleinden gebruikt zou kunnen worden. En dat we ooit de ruimte ingaan, zoals Ludovikus van mening is, daar twijfel ik eerlijk gezegd een beetje aan. Volgens mij eindigt alle leven op aarde zoals het begonnen is, met een grote knal. En die enkeling die daar kan aan ontsnappen zal dan wel zijn best doen om de aarde opnieuw te bevolken.
    xxx

    07-02-2010 om 01:52 geschreven door Petra / Huismusje


    06-02-2010
    benieuwd wat dit experiment zal opleveren Natoken....

    Amor Fati wenst je een aangenaam weekend toe!
     

    Laat je gevoel spreken dan vormen de woorden de juiste zinnen

     

    Vriendschap geeft ogen aan afstanden een stem aan de stilte




    06-02-2010 om 23:45 geschreven door Amor Fati


    naar mars?
    ik zag en hoorde de leider(ster) al in de laatste show en vind het toch maar een beetje doen alsof:  volwassenen die een beetje ruimtevaarder gaan spèlen...Tot mijn verbazing zag ik gisteren dat Arjan, een kennis van me, ook mee is naar utah. Hij is geoloog maar ook toch wel een eeuwige zoeker en fantast. Hoe serieus moeten we dit soort "expeditie" nemen en hoe nuttig zijn ze? 't Is trouwens al de negentigste hé...
    als we onze aardse problemen al eens konden oplossen, verzucht ik dan; wat jij, natoken?
    dikke kus

    06-02-2010 om 21:21 geschreven door paz


    ..
    Waarschijnlijk zal Mars maar een tussenstop betekenen voor verdere verkenning van het heelal. Maar dat de mens de ruimte ingaat? Hoewel het nog maar een begin is. Zonder twijfel, de aarde wordt te klein voor de mensheid.
    Kuskes.

    06-02-2010 om 15:15 geschreven door ludovikus


    Lieve groetjes



    .


    .

    06-02-2010 om 13:47 geschreven door Erwin


    Lieve groetjes van uit De Klinge

      Wanneer februari iedereen winst brengt, dan klagen de boeren het minst.



    Ik kom je een fijne zaterdag wensen






     

    Alcohol is je vijand, maar in de bijbel staat:
    "Heb je vijand lief" Proost!




    06-02-2010 om 11:37 geschreven door Lana & Pip


    De volle leegte

     

    de mens verzet bergen om de weidse ruimte te exploreren

    onder het enorme hemelgewelf

    een dure zoektocht naar zichzelf

    terwijl wij hier op moeder aarde de rug naar elkaar keren



    Nog een fijne dag Natoken.
    Uilenspiegel

    06-02-2010 om 11:33 geschreven door Uilenspiegel


    ja mars
    ikzelf vind het allemaal een beetje ---- maar wie ben ik , en ze gingen toch ook naar de maan , al vind ik ook dat ----- ( zonder woorden ) maar ja , een mens wil altijd meer zeker , , zo zitten we in elkaar ----
    groeten van ani

    06-02-2010 om 10:20 geschreven door ani


    weekendgroetjes.
    aknopaayyzz.jpg

    Samen met onze drie schatjes
    komen wij een fijn weekend wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty en
    een dikke knuffel van onze drie lieve rakkers.

    06-02-2010 om 08:10 geschreven door patty en freddy


    GROETJES UIT RETIE


    Het weekend is van start gegaan

    voor je het weet is het weerom

    eerst toch maar effe ontspannen

    met dingen waar je plezier aan beleeft

    zulk weekend wens ik je toe !

    Al dat mars gedoe gaat een beetje boven men petje ,en zeker dat eten daar maar hier op de begane grond lust ik wel een marske mateke ,men dienst begint binnen een uurtje ook mateke Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic


    warme groetjes en knufffffff van ikke voor jou

    06-02-2010 om 06:12 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • even stilstaan ... (meeuw)
        op
  • Hihihi ja Natoken,, dat is een ander paar mouwen. (Ingrid )
        op
  • ja,je kunt zo blijven zoeken achter het drankje Natoken (mariska)
        op
  • Zalige Hoogdag! (Martin)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • PINKSTEREN !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • Fijn pinksterweekend gewenst Natoken ,, (Ingrid )
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • wens jou een kleurrijke dag ! (meeuw)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • Lieve groetjes (annie)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • Dag Nacy kom je alvast een fijn weekend toewensen hopelijk met de zon erbij (Roosje)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!