Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (558)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (68)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben planten gevoelens?

    Ik weet dat sommigen onder de bezoekers even zullen fronsen als ze mijn logje van vandaag lezen, nochtans ervaring heeft mij geleerd dat er waarheid in zit!

    Toen we thuiskwamen van onze vakantie, stonden mijn kamerplanten ( mijn trots ) er zeer triestig bij en sommigen waren zelfs dood. Blijkbaar hadden ze niet voldoende water en zon gekregen of hadden ze  “ mijn dagelijks praatje” en de achtergrondmuziek gemist!,

    Dat planten leven, dat is geen nieuws maar dat ze ook gevoelens zouden hebben is misschien minder bekend.
    Bij proeven door wetenschappers is onbetwistbaar gebleken dat planten wel degelijk reageren op handelingen door de mens. Over de gehele wereld worden proeven uitgevoerd waarbij men elektroden op de planten vasthecht. Als men de plant dan beschadigt, is dit duidelijk op de meetapparatuur af te lezen.
    Wetenschappers zouden 200 jaar geleden al vastgesteld hebben dat zeer gevoelige planten kunnen herkennen wie het goed met hen voorheeft en wie niet.. In geen enkel geval mag een plant alleen maar een mooie kamerdecoratie zijn of opvulling die enkel wekelijks een keer liefdeloos water met wat voedsel erin toegediend krijgt.
    Het was in 1966 dat de plantkundige Cleve Backster, een Amerikaan, het blad van de Philodendron verbond met een 'leugendetector', om het elektrisch geleidend vermogen te meten van die bladeren als het water van de wortels naar de bladeren gaat. De resultaten waren buitengewoon: alle experimenten waarbij een plant op een of andere manier geschonden werd, had het gevolg dat de wijzer van de meter fel uitsloeg. Toen hij overwoog een blad van deze plant te verbranden, vertoonde de meting een scherpe piek.
    Vervolgens werden de tests ook op bolgewassen, sla, sinaasappelbomen en bananen uitgevoerd. Ook deze gaven telkens dezelfde of zeer gelijkende bevestigende resultaten. Alle planten reageerden op aangename of gevaarlijke situaties. Sir Jagdis Chandler Bose herhaalde de proeven van Backster en dat met... dezelfde patronen.
    George Bernard Shaw was ook diep geraakt toen hij in een laboratorium ervoer, dat een kool hevige stuiptrekkingen kreeg als zij werd gekookt. Nog sterker is de gebeurtenis waarbij de elektroden reeds waren aangesloten maar er nog geen experimenten werden uitgevoerd. Om de een of andere reden gaven de meters reeds metingen weer. Men dacht eerst aan technische storingen, tot iemand van het onderzoeksteam ontdekte dat de grote grasvelden buiten het labo werden gemaaid! Toen men de man die daar mee bezig was vroeg om te stoppen, vielen de meters stil! Telkens als hij weer verder ging was er paniek bij de planten in het laboratorium.
    Uit één en ander blijkt in ieder geval duidelijk dat planten ook gevoel hebben en ingaan op de gebeurtenissen in hun omgeving. Daarom is het niet moeilijk om te begrijpen dat zij ook reageren op muziek. Klassieke en rustige muziek stimuleren de groei heel duidelijk. Daarentegen waren de planten die in een overeenkomstig onderzoek blootgesteld werden aan scherpe, agressieve muziek aan het einde van de onderzoeksperiode zichtbaar gestresst en meetbaar kleiner. Ze floreren spectaculair goed als ze op een vriendelijke manier worden verzorgd en als er een goede stemming hangt.
    Vanzelfsprekend zullen deze onbekende positieve krachten alleen maar tot uiting komen, als ook aan de basiscondities voor een goede groei wordt voldaan. Zonder dat zou ook de meest tedere behandeling geen succes kennen. De planten houden dus blijkbaar van gezelligheid. Daarbij is het hen blijkbaar om het even of ze zich onder soortgenoten vertoeven of in het gezelschap van mensen. Zo zouden planten beter groeien naargelang hun oppas meer thuis is. Misschien is dat de verklaring voor het feit dat mijn planten hun blaadjes lieten hangen!!
    Volgens de onderzoekers moet je zoveel mogelijk tegen uw planten spreken en ze daarbij niet vergeten van de bladeren te strelen. Een vreemde werkwijze, maar duidelijk met zeer goede resultaten.
    Ongelooflijk was de uitslag van het onderzoek waarbij Backster wilde ontdekken of planten misschien zelfs gedachten bezitten. Een medewerker van Backster, die de planten voor de test niet kende, kreeg de opdracht enkele testplanten ruw te behandelen en er schade bij aan te brengen. Verschillende vreemde personen moesten enkele uren later voorbij de beschadigde planten passeren. Hierop reageerden de planten niet. Toen de ruwe assistent voorbij kwam waren er ineens zeer hevige reacties bij de planten waarneembaar. Zelfs de planten die als getuigen de misdaden hadden meegemaakt reageerden. Hierdoor werd een duidelijk bewijs geleverd omtrent het gevoel van een plant. De meeste onderzoekers die deze fenomenen optekenden werden door hun collega’s niet ernstig genomen. Toch heeft ze dat tot nu toe niet weerhouden hun onderzoeksresultaten bekend te maken om zo het onbekende leven van de plant een klein stapje vooruit te helpen.

    Nu u dit alles heeft gelezen kunt u misschien iets vaker een klassiek muziekje aanzetten, al is het dan maar als excuus dat het goed is voor uw kamerplanten!! Praten met je planten helpt ook , ik doe het in ieder geval heel vaak.
    Vind je dat allemaal noga bizar of lachwekkend.. geen probleem, de planten zullen je er echt niet over aanspreken, hoogstens hun blaadjes laten hangen!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    17-03-2010
    *
    Ik ben dan een beetje goed en een beetje slecht. Mijn planten gedijen hier heel goed en krijgen van mij een prima verzorging met dagelijks praatje. Alleen met een Varen wil het mij niet lukken om die lang te laten leven. Ik vind dat een hele mooie plant en heb er al ontzettend veel gekocht, maar telkens weer sterven ze terwijl ik effe niet kijk.
    Heb nog een knusse avond, dikke knuffel van

    PETRA'S
    GOLDEN OLDIES

    17-03-2010 om 18:01 geschreven door Petra/Huismusje


    Lieve groetjes



    .

    17-03-2010 om 12:33 geschreven door Erwin


    16-03-2010
    gevoelig groen
    hèhè, ik heb in huis enkele planten die al jaren over-leven, echt geweldig zien ze er niet uit, maar ik kan er geen wegdoen, tenzij ze echt zo dood als een dooie pier zijn en dat is dus al jaren geleden. groot groenevingerstalent heb ik dus niet, maar ik hou wel van een plantje hier en daar, maar nog veel meer van bloemenruikers...ben ik nu wreed? want volgens die studies zouden bloemen dus afgrijselijk moeten afzien als ze worden afgesneden en ik ga nooit meer een bloemkool kunnen koken zonder aan haar pijn te denken...Het is een verschrikkelijk denkbeeld, hoor! Zullen we het morgen eens over hebben? Vanaf twee uur bijvoorbeeld ? :) dikke kus

    16-03-2010 om 22:26 geschreven door paz


    Jawel
    Ik geloof je... heb daar ook al vaak iets over gelezen... en ik praat altijd tegen m'n planten... soms lief soms streng... en ze vinden het leuk want groeien goed... maar dat groenten pijn voelen vind ik minder prettig... wat moet je dan als zorgzaam mens nog eten... geen vlees... vis of groenten en fruit... wat dan?

    16-03-2010 om 19:44 geschreven door Myette


    ..
    Wat weten we nog weinig van wat ons omringt. Vragen konden we het nooit aan de plant zelf. Nu met de moderne apparatuur is  het in zekere mate  wel mogelijk. Maar zijn we tevreden met de antwoorden, willen we de planten wel begrijpen?
    Misschien weet de schildpad het wel.


    lo6bighughl.giffrom Ludovikus

    16-03-2010 om 15:13 geschreven door ludovikus


    dit weet men al lang Natoken, sir Jagadis wist dat al en die leefde van 1858 - 1937
    Plant Autographs and Their Revelations, geschreven door de hindoegeleerde Sir Jagadis Chunder Bose. Vóór zijn tijd werd algemeen aangenomen dat planten geen bezielde wezens waren, dat ze weliswaar uit substantie bestonden en konden bewegen, maar dat ze geen geïndividualiseerd leven of een ziel bezaten; dat ze geen circulatiesysteem, geen zenuwen en geen gevoelens hadden. Men dacht dat zon circulatiesysteem niet zou kunnen bestaan in een plantenlichaam, ondanks het met de seizoenen op- en neergaan van plantensappen, omdat men de dogmatische overtuiging koesterde dat mensen en dieren de enige levende wezens waren die min of meer uit eigen beweging kunnen handelen.
        Deze hindoegeleerde bewijst met zijn knap uitgedachte apparatuur (o.a. elektrische), waarmee hij het plantenleven kan bestuderen en de polsslag en levensfuncties van de plant kan registreren, dat planten over zenuwen en plantenbewustzijn beschikken

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

     

    Wie niet kan vergeven, kan ook niet liefhebben

    Liefde is koesteren wat we hebben, niet verlangen naar wat we niet hebben


     

    16-03-2010 om 14:22 geschreven door Amor Fati


    ..
    alles leeft, dus waarom zou dit 'alles' niet op een bepaalde manier kunnen voelen?
    Ik heb altijd het altijd leuk gevonden om over echte houten meubelen te strijken.  Ik denk daarbij elke keer aan de boom die het leven heeft gegeven om een mooi meubelstuk te kunnen maken.
    Ik zie doodgraag bloemen en planten maar ik moet dan wel een heel slecht mens zijn volgens de reaktie van marylou : quote "Hoe verklaar je anders dat bij sommige mensen alles bloeit en bij andere niets" want alle planten gaan bij mij dood en ik beken... ze worden verwaarloosd (teveel water of te weinig want ik ken er niets van.)
    Mijn zus daarentegen heeft echt groene vingers, maar is zij daarom een beter mens dan ik?
    (bleit bleit)
    Ik sluit af met een enorm schuldcomplex.
    boehoe ....

    veel kuskes en ik hoop dat ge zo'n beetje op uw plooi begint te geraken thuis.

    16-03-2010 om 12:01 geschreven door bojako


    CHEERY , ZEKER DAT PLANTEN GEVOELENS HEBBEN


    16-03-2010 om 10:23 geschreven door CHEERY


    hier schijnt het zonnetje al volop ! dus ...hou je gereed , ze komt eraan !
    en klaprozen zijn één van mijn favorieten !
    ik wens je een heel mooie zonnige week ! Image and video hosting by TinyPic

    16-03-2010 om 10:15 geschreven door ani


    daar geloof ik wel iets van
    maar dan is dat wel slecht voor vegetariërs hé , kolen die pijn hebben enzo ...
    neen , ik lach er niet mee , ik was de hele winter NIET buiten en je zou mijn kamerplanten moeten zien , ze bloeien als nooit te voren !
    maar ik verzorg ze dan ook met liefde ik vond het heel leerrijk , echt !

    16-03-2010 om 09:00 geschreven door ani


    Goedenmorgen Natoken
    Ik hou men mondje mateke men plantjes binnen die zijn hier 9/10 den dode opgeschreven ,zou het komen omdat ik meer tijd buiten door breng ,en daar nog al eens stillekes een liedje durf te zingen als er niemand in de omtrek is achter men grote planten vertrek vandaag als het droog is den hele dag in mijn tuintje

    Ben hier stillekes binnen gewandeld om je een

    Fijne dag te wensen in alles wat je doet

    want het was hier nog serieus stillekes

    hoe zet men de bordjes ?

    niet op het gras lopen

    in de grasperken?

    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic


    warme groetjes en knufffffff van ikke voor jou

    16-03-2010 om 05:49 geschreven door Jeske


    Hallo

    Ik geloof zeker wat je schrijft...





    de lente verwarmt de dagen
    laat bloemen ontwaken
    mengt geuren en kleuren
    laat kikkers kwaken
    lente verbergt de koude
    die er eerst was
    druppelt kleine bloemetjes
    in het frisse, groene gras
    lente verfrist de aarde
    met een briesje zo zacht
    tovert witte wolkjes aan de lucht
    en een zonnetje dat lieflijk lacht
    fijne dinsdag


    16-03-2010 om 02:04 geschreven door Athea


    Ik geloof best wat je schrijft
    Hoe verklaar je anders dat bij sommige mensen alles bloeit en bij andere niets
    Heb alvast een lentebode uit mijntuin voor je mee

    lentebloemen15maart2010.jpg

    16-03-2010 om 01:20 geschreven door marylou


    Treur rozen

     

    het grijze vrouwtje had altijd prachtige rozen, sommigen vuurrood

    ze besteedde er elke dag enorm veel tijd aan

    nooit zag je er één roos zonder kleuren staan

    toen magere Hein haar kwam halen gingen ook alle bloemen dood




    Nachtelijke groetjes, Uilenspiegel

    16-03-2010 om 00:47 geschreven door Uilenspiegel









    Laatste commentaren
  • Fijn weekend en welkom op mijn nieuwe blog (Jan en Elena )
        op Dat was genieten
  • . . . (Chris)
        op Dat was genieten
  • Regengroetjes op vrijdag !!! Maak er toch een gezellige dag van !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Dat was genieten
  • Lieve groetjes (annie)
        op Dat was genieten
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Dat was genieten
  • ja ik zag het huis ook , mooi ! en laat mi lopen langst de strate is een van mijn favorieten (ani)
        op Dat was genieten
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op Dat was genieten
  • Het huis (Maarten)
        op Dat was genieten
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Dat was genieten
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op Dat was genieten
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!