Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    20-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was hier gisteren aangenaam vertoeven...
    Dat zal volgens de meteo ook in vlaanderen het geval zijn geweest. dus zijn we denkbaar met zijn allen blij met deze afsluitertjes.
    Na onze boodschappen, verder gedaan met de gyproc in de keuken, ik kan het jullie verzekeren, niets is er recht, krom en scheef met soms een buidie dertig cm's of meer voorruit steekt ..... ik wil dus het origineel karakter behouden dus moeten de muren schots en scheef bekleed worden.... 
    Het gaat traag maar gestaag.... de selder met bollekes in tomatensaus en puree heeft ons echt goed gesmaakt,  de puree is helemaal op , de selder daar kunnen we vandaag ook nog eens lekker van smullen... meschien met Ebly, of met frietjes... dat weet ik nog niet...

    20-10-2012 om 08:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    19-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht uur....
    Deze nacht serieus afgezien, maagpijn en mijn darmen spelen ook muziek.... dus weinig geslapen, en veel gerust.....Ik steek het op de pizza die we onder de baan hebben gekocht, in zo een pizza-express in een Belgisch tankstation, vreselijk duur, eigenlijk slechte kwaliteit, en super onvriendelijk personeel!
    Vandaag eerst en vooral mijn grondlasten gaan betalen, want die hadden ze naar Antwerpen, zodat we nu al een paar dagen over de datum zitten.... 
    Deze avond staat er voetselder ( bleekselder) met ballekes in tomatensaus en puree op het menu....
    Werkschema, na Jussey, camionette verder leegmaken ( hydro-gyproc) kabel, wol, enzovoort
    en dan aan de slag met mijn plaquemes...

    19-10-2012 om 08:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justekes geariveerd... genietend van een bruisje...
    Om te vieren dat we weer veilig zijn toegekomen ( het is tenslotte toch telkens een ferm eind rijden, met de nodige cowboy's onderweg)
    Op een paar" bijna" kleine botsingskes na ,met den eerste keer een poes (in een dorpke dat we moeten doorkruisen), en den tweede keer,bijna een grote vogel in de pikken donkeren, ( soort van betere landweg)
    gelukkig dat theo geluisterd had naar mijn voorgevoel, van niet te hard te rijden, anders gaan we slachtoffertjes maken, het is al laat en donker...
    De thermometer geeft buiten nog 15 graden, ( binnen is het 10 graden, en ik heb geen goesting om voor 1 uurke nog de stoof aan te steken.)
    Ik heb deze middag op de valreep nog een kliniek gevonden voor mijn electrische kaardemolen, het oude beestje zijne motor was ter ziele gegaan, en Theo kan het wel repareren, maar dat komt dan nog bovenop al de rest.... dus mijn kaarder krijgt een spiksplinternieuw hartje.... ik heb tegen de zaakvoerder uitgelegd dat het zelfs een zwaarder modelleke mag zijn, zodat het wat vlugger voorruit gaat... en de mens ging kijken wat er zoal kon....
    Ik heb ook mijn aschford  spinnewiel meegebracht.... en nog wat konen fabrieksgaren ik begin stillekes aan de zaak in antwerpen wat te ontruimen.... ik heb binnenkort zoveel plaats.... dus waarom zou ik antwerpen dan volgepropt laten staan...
    we zijn gelukkig dat we weer hier zijn.... We hebben mijn beste maatje weer eens gezien " mijn grote zus" een voorbeeld voor mij.... en die is  even gek op machines en draad als mezelf.... de luxe om mekaar te zien en te genieten is zeldzaam... maar steeds feest... en ik zal blij zijn als het hier binnenkort  aangenaam vertoeven zal zijn ,dan kunnen we hier gezellig  samen komen en genieten van onze hobby's.....
    Zo dat was het voor deze avond... ondanks dat ik hier  zwaarder werk heb, kan ik hier gemakkelijker komen schrijven, want hier is het internet van betere kwaliteit dan hetgeen we in Antwerpen hebben ( valt steeds weg .... grrr .....Base!!!!)

    18-10-2012 om 22:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen naar mijn favoriete electriciteitsgroothandel geweest
    Als Theo de electriciteitskasten gaat doorverbinden dus alle verdiepen, naar de 1e grote meterkast... hebben we dus een massaal dikke grondkabel nodig.. 16 carréé!... IK wil me de speurtocht in Frankrijk besparen, en ben rechtstreeks naar de mensen geweest die me al 25 jaar ruimschoots, goed voorzien hebben van proffesioneel materiaal... Het was natuurlijk een behoorlijke prijs.. en Theo had zijn handen vol om de 20 meter kabel... naar de auto te sleuren...
    Als alles is opgeruimt zijn we dus terug on the route !!!

    18-10-2012 om 13:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    17-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk zijn de meeste beslommeringen achter de rug
    HET is ons zelfs gelukt, om naar mijn breimaatje te gaan in het Brusselse.... we hadden gezworen om het niet te laat te maken, maar  het was weer zo gezellig, dat de tijd weer voorbij gevlogen is, en het weeral héél vroeg was dat we naar huis reden... Ik ben in slaap gevallen in de auto.... en eer we dan thuis in ons bedje laten was het vier uur in de morgen.... 
    Al bij al.... hebben we der zeker en vast geen spijt van....en is alles ondertussen weer eens bijgebabbeld ... We zijn gelijkgestelde zielen, een beetje gek met onze hobby's....

    17-10-2012 om 16:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst en vooral om gyprocplaten die waterbestendig zijn..
    Ze staan juist in promotie....aan minder dan de helft van de prijs  in frankrijk... We moeten echt op de kleintjes letten.. dus gaan we hier toch wel gretig gebruik van maken... het is jammer dat we maar 1000kg kunnen laden.... en een plaat weegt ongeveer 20 kg dus...... 

    17-10-2012 om 11:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de verkiezingen...
    Hebben wij het razend druk... alles bij mekaar zoeken ook om materialen die in frankrijk enorm veel meer kosten ... papierwinkel in orde maken, afrekeningen betalen, en meterstanden doorgeven...; herstellingen uitvoeren die ook moeten gebeuren natuurlijk... het is echt een race tegen de klok... wij zouden ook nog graag een belofte invullen om op visite te gaan.... pff... mijn huishouden loopt gevaar, dat het hier ook een puinhoop wordt.
    Maar goed, we doen wat we kunnen..
    en voor de mensen die het volgen... ondanks een hectische dag ( gisteren) en we toch nog een half pakje sigaretten gevonden hebben.... nog altijd nicotinevrij...
    Het is dus nu officiëel, een maand dat we niet meer roken.

    16-10-2012 om 12:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even wat gaan lenen bij andere verwoede schrijvers en speurneuzen
    van originele groenten en bereidingswijzen.. mijn dank aan de schrijvers  HAARDVUUR EN Aardperen Inherfst, winter op27/10/2011 op23:38 Afgelopen zondag stond ik een hele dag te experimenteren in de keuken. Gelukkig heb ik ook één ding gewoon klakkeloos volgens het kookboek gemaakt. Het waren de aardperen met kastanjes van Alice Hart, uit haar best charmante boek Vegalicious. Ik verwachtte er niet zo heel veel van, maar de kastanjes trokken me over de streep. De associatie met dikke jassen, schemering en straatverkopers in Parijs, hete vingertoppen, papa die de weg kent. En ik had zin in de eerste aardperen van de herfst. Aardperen! Ik heb pas dit najaar geleerd dat dat niet zomaar de onpopulaire broertjes zijn van de aardappelen. Integendeel, aardperen zien er zo uit: (foto via de blog De Cruydthof) En pas afgelopen zondag leerde ik dus hoe je aardperen ook op je bord kan doen verbazen. Tot nu toe draaide ik ze altijd in een mix van andere wintergroenten, gestoofd of geroosterd. Meer uit gemakzucht dan uit tegenzin. Maar dit recept is ook heel makkelijk, vooral als je de kastanjes voorgeschild koopt (wat ik natuurlijk weer niet deed). Even stoven en dan blussen met wat wijn. Het ruikt naar Kerstmis, dacht ik meteen. Niet omdat ik zo sentimenteel was van die kastanjes, maar omdat het echt zo rook, de wijn in combinatie met de aardse smaken en de laurier. Rijkelijk. Alice Hart raadt aan om er aardappelpuree bij te maken als je grote honger hebt. Ik zou er eerder lekker brood bij eten, om te doppen in de saus. Een fris groen slaatje ook wel, met wat appel door. Boontjes, nu er nog inlandse zijn. En in de winter: al wat kerstig is. Een stukje steengrill, een schepje fondue en een beetje gourmet, zoiets ja. Aardperen met kastanjes (Uit Vegalicous van Alice Hart, amper aangepast) Hoofdgerecht voor 3 personen, bijgerecht voor 5: 500 g aardperen Een scheutje citroensap 60 g boter 1 gesnipperde witte ui 2 gekneusde teentjes knoflook (moet je niet pellen) 4 laurierblaadjes 200 g gepelde, gare kastanjes (voorverpakt te koop, maar je kan er ook rapen, een viertal minuten koken, daarna even in koud water dompelen en dan vlotjes pellen, terwijl ze nog warm zijn) 1 klein glas rode wijn 1 klein glas groentebouillon (ik gebruikte kant-en-klaar van Morga) peper en zout 1. Schil de aardperen en snijd ze in de lengte doormidden (ze moeten ongeveer 2 cm dik zijn). Leg ze in koud water met een scheutje citroensap. 2. Smelt de boter in een grote pan en bak de ui daarin glazig. Voeg de knoflook, de laurier, de kastanjes, de goed uitgelekte aardperen en wat peper en zout toe. Roer ze goed om, zodat alles door de boter gaat. Laat ze onder deksel zo’n tien minuten garen (af en toe roeren om aanbranden te voorkomen). 3. Voeg de wijn en de bouillon toe en breng ze aan de kook. Laat ze ongeveer tien minuten inkoken, tot de aardperen zacht zijn. Plet de knoflookteentjes en roer ze onder de rest (door in hun geheel traag mee te garen, zijn ze zoet en zac

    14-10-2012 om 11:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en zo ziet er een aardpeer uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nu nog een paar receptjes opsnorren

    14-10-2012 om 11:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is nu eigenlijk topinamboer
    AARDPEER OF TOPINAMBOER OF... Laatst bijgewerkt op vrijdag 30 september 2011 08:21 Gepubliceerd op zaterdag 03 september 2011 18:01 Hits: 563 De aardpeer kwam in de 16de eeuw mee vanuit de Nieuwe Wereld: Amerika. Topinambour, topinamboer, peren onder d’aerde, artisjokken onder d’aerde, zonnebloem met eetbare wortelknollen en Jeruzalem-artisjok zijn allen benamingen van één en dezelfde plant: de aardpeer (Helianthus tuberosus) . De benaming TOPINAMBOER komt uit de volkstam, de tubinambos, in Brazilië die deze wortels als voedsel teelten in de 16de eeuw . In de oude Nederlanden werd de plant voor het eerst aangeplant door Petrus Hondius die in Terneuzen woonde op de Mouse- schans (moes-schans, groente-) . Jeruzalem artisjok is een herbruikt woord uit het Engels waar men de toen nieuwe ‘Terneuzen artisjok’ verkeerdelijk uitsprak als Jerusalem artisjok. Het is ook vandaag in de Engelse taal nog steeds het woord voor de aardpeer (Jerusalem artichoke). In een eerste fase werd deze verdikte wortel in een soort concurentiepositie gebracht met de aardappel om hem als voedselplant te kweken. Tegen de 18de eeuw was dit pleit echter beslecht in het voordeel van de aardappel. In 1848 schreef men te Gent: ‘De Peer onder de aerde… is eene langlevende kruidplant van Bresilië, die door Spaenjaerds, na de ontdekking van Amerika, in Belgiè werd overgevoerd; zy groeit met overblyvende wortels, die alle jaren vroeg in maert worden geplant en maer in mei dikke stengels uitschieten, welke boven getakkeld, wel omtrent 11/2 (?) meter hoog wassen, met tamelyk groote, ruwe, hartvormige bladen, die dubbel geribd zyn en aen de zonnebloem-bladen eenigzins gelyken; in november brengt ieder wel twintig groote vleezige, bolvormige geknobbelde wortels voort, die eene voedzame spyze inhouden, welke voordezen, eer de aerdappels waren bekend, in de huishoudens gebruikt werden om de menschen en dieren te voeden. In de warme landen van Europa en elders, alwaer de aerdappelen niet wel aerden, worden die Peren onder de aerde nog geplant. Onder de assche gebraden, in de pan gebakken of met vleesch bereid, hebben zy eenen aengenamen smaek en zyn een goed voedsel; maer in het water gekookt zyn zy wat papachtig, en worden alzoo meest gebruikt om de huisdieren en verkens te voeden. Om die Peren onder de aerde wel te doen lukken, wanneer zy in drooge gronden gesteld worden, moet men by hecte drooge zomers die omtrent den avond of 's morgens vroeg besproeijen; dan brengen zy veel grootere vruchten voort’ . Hiermee is veel gezegd over deze plant, de teelt en zijn voeding. Nadat de aardpeer het definitief moest afleggen tegen de aardappelen voor wat betreft menselijke consumptie, werd hij nog decenia vermeld als een teelt voor veevoeder. Het zou zelfs de redding voor de landbouw betekent hebben wanneer deze dikke wortels hiervoor zouden worden gebruikt maar da bieten kwamen op als veevoeder en zou opnieuw de aarpeer achter zich laten. Nog een ander aspect van de aardpeer was dat men er alcohol kon mee produceren. In Frankrijk werd met het ‘procédé Champonnois’ een alcohol leveren van 6 tot 7 % en dit wat beter dan men via bieten (suikers) kon verkijgen, zo wist men nog in 1859. Uiteindelijk werd de aardpeer, waar enkele honderden jaren werd aan gedacht om voedselproblemen uit de wereld te helpen, een vergeten groente. Willy Van Hoof

    14-10-2012 om 11:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    13-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen een dikke witte soep
    Gisteren...heel wat kunnen afwerken, dat wil zeggen  dat ik geen vierkante meters heb afgewerkt maar wel uiterst juist de vele priegelwerkskes.... en ik vind zelf dat het voor de eerste cours ferm mag gezien zijn....
    Ik heb van onze buurman Erik ook uitleg gekregen  over wat er zoal in den tuin groeit, framboosjes, aardbeien, grosseilles ( dat zijn volgens mij rooie bezekes) topinamboer, dat zijn knollekes, zoals aardappels, maar witter , en kleiner en in de plaats van een struik groeit er een soort van zonnebloemmeke boven hunne kop.
    En ik ben nog meer gelukkig nu dat ik eindelijk, het recept heb gekregen om zelf zuurkool in te maken  ..Erik zijn grootmoeder moet ook nogal een bolleboos zijn geweest in de keuken.
    Bernadette had me ooit eens gezegd dat Erik zijn zuurkool zelf in het vat stak, dus gisteren stoute schoenen aangedaan en het recept gevraagd en gekregen... en kan ik uiteindelijk, mijn echte, grote volledig intacte Keulse zuurkoolpot ( met steen om te verzwaren en waterslot ) gebruiken.










    13-10-2012 om 09:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk
    Is het weer zover... ik mag weer plakken... Ik heb me wreed moeten inhouden om niet elk half uur te gaan zagen dat het niet vooruit ging!... al het priegelwerk kwam voor theo tegelijkertijd... en hij kwam dan ook nog de nodige moeilijkheden tegen om sommige toestanden te bekleden met de gyproc...Omdat hijzelf niet goed weet wat kan en niet kan met het plaque-mes... moet wij eerst samen overleggen, wat kan, en/of hoe we bepaalde problemen kunnen oplossen...
    Nu hebben we dus zo een probleem aan het 1e keukenraam.... dus daar ga ik direkt met goeie moed tegen aanklappen... hopende dat tegen deze avond gans die speciale plek prachtig afgewerkt zal kunnen worden.... Theo zou zich vandaag in wel 10 stukken moeten snijden, want hij is overal tegelijk nodig.... 
    Foto's voor de omheining , foto's van den hof, hij zou een kapot stuk uit mijn kaardmachien moeten plukken.... en nog wat van die toestanden... enfin we zien wel hoe het vandaag allemaal gaat lopen.

    12-10-2012 om 09:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila...
    Nog een klein beetje geduld en het speciale keukenmeubel kan op zijn plaats gezet worden, en al zijn aangepaste capaciteiten  en kunnen ... laten zien aan de gebruikers 



    11-10-2012 om 13:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan haast geen geduld opbrengen.... tot de volgende lente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al de smeerlapperij zal uit de tuin verdwenen zijn... en hopelijk is het tweede stuk dan ook al volledig proper gemaakt... en kunnen we beginnen met de zaak gezellig aan te kleden... op een economische en verantwoorde ...manier... we zullen wel hier en daar goeie tuingrond moeten beginnen versieren.... want hetgeen hier in de grond steekt is niet veel soeps... 
    Ik zou ook graag in een verloren hoek een vuurput laten maken... ik heb al iets in gedachte.... en we hebben stenen genoeg om dat allemaal te bewerkstelligen.... 
    De druivelaars die ik intussen heb geplant doen het allemaal om ter beter... het zijn wel tafeldruiven, dus geen druiven om wijn van te maken...

    11-10-2012 om 07:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is gelukkig over....
    Lekker geslapen.... en klaar om er in de nieuwe keuken een klap op te geven.
    Ik heb gisteren de muur aan de koerkant volledig geïsoleerd, Terwijl Theo alles in gereedheid heeft gebracht om de loodzware keukenblok te bevestigen.... dus vandaag na het opruimen in de oude keuken, verder helpen in de nieuwe..
    Soms lijkt het of gans de zaak stil valt.. om dan in 1 keer met hele sprongen vooruit te vliegen....Hopelijk kan ik een paar foto's nemen... Moet ik zowiezo doen.... om later als controle... voor de verzekering en in verband met een verkoop ofzo... kan je bewijzen, dat alles geisoleerd is geweest.

    11-10-2012 om 07:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begint toch weer al te kriebelen
    Mijn designer-knobeltje... de laatste dagen nogal wat rondgelopen in de schuren.... en ik zou daar toch wel een paar mooie studio's kunnen maken.... maar dan een héél ander genre dan in de huizen het geval zal zijn.
    Omdat ik meerdere mensen ken met zo een ideetjes-knobbel,wisselen we al eens van gedachten en sturen foto's.... ik moet zeggen er zijn weer een paar prachtige ideetjes uitgewerkt geworden.... chapeau
    De foto's zijn jammer genoeg niet groter te maken met mijn programma's... 






    10-10-2012 om 12:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent hier, alsof het water van de verniet is :-)
    Dus wat later opgestaan...
    Gisteren onze officiële verplichtingen nagekomen, en daarna zijn we een stapke in de franse wereld gaan zetten... enfin...
    Het verliep als volgt: we zijn in Bourbonne, naar het casino geweest... ( den eerste keer in gans mijn leven)... Daar een lekker wijntje gedronken, terwijl we de zaak aan het keuren waren, en eerlijk gezegd... ik vind het net zo een lunapark op de sinke-foor, met allemaal volwassen mensen ( en zelfs mensen die niet meer zo piep zijn) die daar verwoed op knopkes staan te drukken en gehypnotiseerd naar een schermke zitten kijken waar prentjes van paardjes en kroontjes op voorbij flitsen... pfff... ik had er nogal direct mijn buikske van vol....
    Omdat Luc een blogmaatje al een paar keer een creperie heeft aangehaald in vesoul , zijn we dan naar vesoul gereden... en hebben dan eerst het oude gedeelte van de stad gaan ontdekken ( echt wel mooi) maar we hebben de pannekoekenbakker niet gevonden... dan zijn we maar gaan chinezen , bij onze favoriet... Ik vroeg aan de wok-kok extra pikant.... en die mens had zo zijn best gedaan , dat mijn tong pijn deed het was net of ik had ze in kokende olie gestoken.... 
    Maar goed je neemt zoveel je wil, en wat je wil... en hebben dan ook een zalige avond gehad.....

    10-10-2012 om 08:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze nacht... is het water weer met bakken naar beneden gekomen
    Zodanig , dat ik op een bepaald moment ben opgestaan om te zien, of ons camionette nog niet weggedreven was...
    dus lekker drassig... menig bio-varken, zou jaloers zijn,als die ons koer en onzen hof zou zien...
    theo is de latten aan het bevestigen, waar de isolatie, en daarna uiteraard het keukenmeubel en de andere gyproc-wanden moeten komen.
    Het is allemaal een werk van langen -asem.....maar goed.... we komen der wel..
    Deze namiddag, hebben we officiele toestanden te regelen, dus zal het weer niet voor vandaag zijn... dat ik kan beginnen met plamuren..

    09-10-2012 om 11:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooit al gehoord van wasnoten?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Inderdaad ze bestaan super natuurlijk... hun oorsprong ligt in Kaschmir... uitlopers NEPAL
    wie allergisch is kan met de bolsters van deze noten, héél wat ellende oplossen..
    geschikt voor persoonlijke hygïene, huisdieren kan je der mee wassen ( zelfs anti-parasiet)je kan er je kleding ( zelfs zijde en wol)mee wassen, en is bijzonder goed te gebruiken in de wasmachine.... 
    met het vuile sop kan je de planten besproeien in de tuin....
    enfin je moet volgend artikel maar eens lezen..
    Waarom wasnoten? De voordelen op een rijtje: Zeer huidvriendelijk, 100% natuurlijk en zonder chemische toevoegingen. Daardoor ook bijzonder geschikt voor mensen met allergieën, neurodermitis en mensen met een gevoelige huid. Heel goedkoop in gebruik: Bij lage temperaturen zelfs 2 x te gebruiken. Spaart de wasmachine: De wasmachine blijft schoner en gaat veel langer mee is onze ervaring en die van onze klanten. Beschermend: Wasnoten houden de kleuren langer helder dan normale wasmiddelen. In Nepal wordt zelfs de fijnste zijde met wasnoten gewassen! Geen wasverzachter nodig: Bij hard water wél ontharder toevoegen als gebruikelijk. Milieuvriendelijk: Geen belasting voor het oppervlaktewater, namelijk 100% natuurlijk. Bovendien groeien de noten aan bomen, die kooldioxide absorberen en zuurstof produceren. Volledig biologisch afbreekbaar: De verbruikte wasnoten kunnen gewoon in de groenbak of composthoop - Uw tuinplanten zullen u dankbaar zijn! Zeer geschikt voor het wassen van huisdieren: Ook huisdieren kunnen gevoelig zijn voor chemicaliën, kijk bij "Tips" voor het maken van shampoo. Een makkelijker en zeer goed alternatief is de Horse Shampoo van Marijke Ven, voor het wassen van al uw huisdieren. Nadelen: Witte was wordt grauwer na langer gebruik - hiertegen kan men wat bleekmiddel toevoegen. Als bleekmiddel koopt u het best producten met 'percarbonaat'. Dit is veel beter voor het milieu dan perboraat omdat het ook werkzaam is bij lagere temperaturen (minder dan 60°). Daarnaast vermijdt u het best producten met optische witmiddelen omdat deze heel slecht afbreekbaar zijn. Dit zijn eigenlijk kleurmiddelen die het UV-licht omzetten in zichtbaar licht zodat de was 'witter dan wit' lijkt). In onze winkel vindt u ecologische wasmiddelen van Sonett, waaronder bleekmiddel. Voor witte was gebruiken wij nu zelf een aftreksel van de wasnoten in combinatie met Sonett Zuurstofbleek of soms ook Vloeibare Wasnoot van Bioclean, ook in onze winkel verkrijgbaar. Ietsje meer werk, bijvoorbeeld vetvlekken dienen te worden voorbehandeld, wasnoten lossen namelijk minder goed vet op, met name bij lage temperaturen. Het gebruik van bijvoorbeeld galzeep als vlekkenmiddel is dan noodzakelijk. | Waarom wasnoten? || Hoe werkt het? || Een heus alternatief || De achtergrond van wasnoten | Hoe werkt het? In de schaal van wasnoten zit de stof saponine, die als zeep functioneert. Komen de wasnoten in de wasmachine met water in kontakt, wordt de saponine opgelost en werkt dan hetzelfde als zeep. Gebruiksaanwijzing voor donkergekleurd wasgoed: Doe 10 gram (6 à 8 halve) schaaltjes in een dichtgeweven katoenen waszakje. Het zakje goed dichtbinden (of koordstopper gebruiken) en gelijk tussen het wasgoed in de machine leggen. Als u meerdere keren direkt achter elkaar op 30 graden Celsius wast, kunt u het zakje voor een tweede tot derde keer gebruiken. Eventueel tussendoor wat aanvullen met extra schaaltjes. De wasnootschalen zijn uitgewerkt als ze week en sponsachtig aanvoelen na een wasbeurt. Na afloop van het wasprogramma het zakje zo snel mogelijk, liefst direkt uit de machine halen. Zakje helemaal leegschudden, inhoud kan, indien opgebruikt, zó in de groenbak of op de composthoop. Spoel het zakje daarna goed af onder de kraan. Gebruiksaanwijzing voor lichtgekleurd en wit wasgoed: U kunt lichtgekleurde en witte was ook met een waszakje doen als boven beschreven, maar door samenloop van omstandigheden zou het kunnen dat er heel lichtbruine vlekken ontstaan in het wasgoed. Om dat risico helemaal uit te sluiten adviseren wij op de volgende manier te werk te gaan: Maak een aftreksel (zie "Tips" voor werkwijze). Vroeger adviseerden we om het in een wasbol te doen en dat dan rechtop in de was in de trommel te zetten. Helaas komt het dan ook wel eens voor dat er een lichtbruine vlek ontstaat omdat het niet vlug genoeg mengt met water of omdat de bol omvalt vóór de machine start. Daarom adviseren we om ongeveer 50 ml extract in het hoofdwasmiddelbakje te doen. Wasprogramma starten met alleen hoofdwas! (Ideaal is een wasmachine met speciaal vloeibaar hoofdwasmiddel-bakje, maar niet elke machine heeft dat). Een geurolie kan via het wasverzachterbakje worden toegevoegd. Zuurstofbleekmiddel en/of ontharder dient in het bakje voor waspoeder voor de hoofdwas gedaan te worden. Makkelijker dan het maken van een aftreksel is het gebruik van Bioclean Vloeibare Wasnoot. Bij wasgoed met vlekken kunt u galzeep of vlekkenzout toevoegen, voor een wittere was kunt u 1 tot 2 eetlepels vlekkenzout (natriumpercarbonaat) toevoegen. Gebruik een (ecologische) waterontharder bij hard water als gebruikelijk. De werking zal u positief verrassen: Wasnoten maken ongelooflijk goed schoon! Alle normale vlekken worden, net als bij gewoon wasmiddel, verwijderd. Hardnekkige vlekken, zoals vet, bloed- en wijnvlekken, gaan er uiteraard slechter uit, net als bij de meeste wasmiddelen. Dan dient u de vlekken voor te behandelen als gebruikelijk. In onze winkel vindt u enkele ecologische producten van Sonett, waaronder vloeibare ossegalzeep tegen hardnekkige vlekken. Vlekkentips: Miele vlekkenwijzer. Het wasgoed is na het wassen aangenaam zacht - alsof er wasverzachter is gebruikt. Gebruik dan ook géén wasverzachter! De geur van met wasnoten gewassen wasgoed is volledig neutraal - wanneer u voorkeur heeft voor een geurtje, doe dan enkele druppels etherische olie op het waszakje of enkele druppels in het wasverzachter-vakje van uw wasmachine: Lavandin, Lavendel, Limoen, Sinaasappel, enz. Bij ons kunt u diverse etherische oliën bestellen, o.a. 100% natuurlijke lavendin-olie speciaal gemaakt voor in de wasmachine. Een paar druppels op het waszakje of in het wasverzachter-vakje volstaat.

    08-10-2012 om 16:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Af en toe... kan ik de mensen die toch bezig zijn met gezonde voeding...
    Een tip geven.... met een goed artikel;

    Walnoten goed voor endotheelfunctie (onderzoek 2009) Gezond endotheel produceert stikstof oxide (NO), wat vaatverwijdend werkt en een vaatvernauwing kan remmen. Endotheeldisfunctie wordt waargenomen bij patiënten met slechts één risicofactor voor hart en vaatziekten, zoals bijvoorbeeld hypertensie, een hoog cholesterol gehalte of diabetes mellitus. Het dagelijks eten van walnoten heeft een gunstig effect op de cardiovasculaire gezondheid van patiënten met suikerziekte. Dat wordt geconcludeerd naar aanleiding van de resultaten van een nieuwe studie van onderzoekers van Yale University School of Medicine in de VS. Het onderzoek betrof 24 suikerpatiënten met een gemiddelde leeftijd van 58 jaar. Bij de willekeurige helft van hen werd de voeding dagelijks aangevuld met 56 gram walnoten, bij de andere helft niet. Daarna volgde opnieuw een periode van 8 weken waarin deze behandelingen werden omgekeerd. Na iedere behandelfase werd, aan de hand van de flowgemedieerde vaatontspanning (FMD), de endotheelfunctie vastgesteld. Daarnaast werd onderzoek verricht ter bepaling van de verschillende bekende markers voor hart- en vaatziekten. Uit analyse van deze gegevens bleek dat het met walnoten verrijkte dieet, ten opzichte van het dieet zonder walnoten, tot een significante verbetering van de endotheelfunctie leidde. Daarnaast ging het eten van walnoten gepaard met een stijging van de nuchtere glucosespiegel en dalingen van de totaal- en LDL-cholesterolspiegel. Dit vergeleken met de waarden bij aanvang. Deze veranderingen verschilden echter niet significant van die als gevolg van het controledieet zonder walnoten. Zowel het dieet mét als zonder walnoten leidde niet tot significante veranderingen in HbA1c, de insulinegevoeligheid en de verschillende antropometrische waarden. Bron: Ma Y, Njike VY, [..], Katz DL. Effects of Walnut Consumption on Endothelial Function in Type 2 Diabetics: A Randomized, Controlled, Cross-Over Trial. Diabetes Care 2009 Oct 30 [Epub ahead of print] Walnoten cholestrol verlagend. Recent heeft een Amerikaanse studie van de University of California nogmaals bevestigd dat wal- of okkernoten het cholesterolgehalte in het bloed drastisch kunnen verlagen. De Amerikaanse studie toont aan dat de dagelijkse consumptie van walnoten de hoeveelheid van de 'slechte' LDL-cholesterol in het bloed met 27 procent doet afnemen Bron: www.gezondheid.be Walnoten verkleind de kans op hartaandoeningen en infarcten Het eten van walnoten of okkernoten na de maaltijd beperkt de schade die vet voedsel aan de bloedvaten kan toebrengen. De noten zouden de gezondheid van hart en bloedvaten zelfs meer ten goede komen dan het gebruik van olijfolie. Als dagelijks aanbevolen "dosis" wordt een 30-tal gram voorop gesteld (Ca 6 tot 10 stuks) Algemeen wordt aangenomen dat de wanden van onze bloedvaten door het eten van verzadigde vetten steeds "harder" worden, zodat het risico op hartaandoeningen en infarcten toeneemt. Walnoten bevatten stoffen die de verharding kunnen voorkomen. Het Spaanse onderzoek werd opgenomen in het Journal of the American College of Cardiology. Bron: Dagblad "De Metro" en "Het Laatste Nieuws" Walnoten goed voor het cholestrolpeil Walnoten bevatten niet alleen ellaginezuur of tanninen, een krachtige kankerbestrijder, ze zijn ook rijk aan gezonde mono-onverzadigde vetzuren. Uit studies is gebleken dat walnoten het cholesterolpeil kunnen doen dalen, zonder het triglyceride (vetten) peil in het bloed te doen stijgen. Men raadt daarom aan om de olijfolie in vinaigrettes of saladedressings af en toe te vervangen door walnotenolie. Bron: www.tuinkrant.com Walnoten bevatten: Omega 3 vetten Magnesium Vitamine E Polyfenolen Eiwitten Vezels Potassium Plantensterolen Vitamine B6 Arginine Melatonine Koper Zink Kortom een supernoot! Mede door al bovengenoemde eigenschappen mogen de walnoten zich daarom scharen onder de superproducten ter bevordering van de gezondheid. Walnotenolie is heel erg aangenaam van smaak en vol met gezonde eigenschappen. Walnotenolie wordt voornamelijk door kleine telers in Frankrijk en Italië geproduceerd en is prijzig, maar een scheutje walnootolie in bijvoorbeeld in broodrecepten of als saladedressing garandeert een verrukkelijke smaak. Bron: www.mens-en-gezondheid.infonu.nl Walnoot vertraagt prostaatkanker Het eten van walnoten zorg ervoor dat de groei van een tumor in de prostaat vertraagd wordt. Dat blijkt uit onderzoek. De walnoot beïnvloedt de genen die verantwoordelijk zijn voor de groei en de verbranding van de tumor op een positieve manier. De onderzoekers stelden een dieet op voor muizen die zo genetisch gemanipuleerd waren dat ze prostaatkanker ontwikkelden. De helft van de muizen kreeg walnoten. De andere helft kreeg voedsel dat net zo vet was, maar geen walnoten bevatte. Na achttien weken waren de tumoren van de muizen die dagelijks walnoten hadden gegeten aanzienlijk kleiner. De groei van de tumor was met 30 tot 40 procent afgenomen. Uit nader onderzoek moet blijken of walnoten hetzelfde effect op mensen hebben. Maar de onderzoekers zijn optimistisch. Hoewel de walnoot veel vet bevat, is de vrucht bijzonder gezond. Niet alleen prostaatkanker, maar ook hartziekten worden er door afgeremd. Prostaatkanker wint terrein en treft alleen al in de Verenigde Staten één op de zes mannen. De ziekte wordt vooral veroorzaakt door omgevingsfactoren en dieet. Bron: www.scientias.nl Walnoot verkleint kans op borstkanker Muizen die een dieet met daarin walnoten volgen, hebben een veel kleinere kans op borstkanker, zo blijkt uit onderzoek. De onderzoekers lieten een aantal muizen een gewoon dieet volgen. Een andere groep muizen kreeg een dieet voorgeschreven met daarin een kleine hoeveelheid walnoten. De dieren uit deze groep kregen de walnoten al heel jong binnen: eerst indirect – via de voeding van hun moeder – en later direct. Aangepast De muizen in het onderzoek waren zo aangepast dat ze met enorme snelheid kanker zouden ontwikkelen. Maar de walnoten staken daar een stokje voor. De muizen die walnoten aten bleken veel langzamer dan de muizen met het gewone dieet borstkanker te ontwikkelen. Ook het aantal tumoren was kleiner, net als de tumoren zelf. Genen De onderzoekers waren benieuwd hoe de walnoten dat precies deden en analyseerden de genen van de muizen. Ze ontdekten dat de noten invloed uitoefenden op genen die zowel in muizen als in mensen betrokken zijn bij de ontwikkeling van borstkanker. Dieet Het onderzoek laat zien dat het dieet een belangrijke rol speelt in de gezondheid. “Wat we in ons lichaam stoppen, maakt een groot verschil,” stelt onderzoeker Elaine Hardman. “Het bepaalt hoe het lichaam functioneert en hoe we reageren op ziekte en gezondheid.” “De resultaten van dit onderzoek wijzen erop dat walnoten deel uitmaken van een gezond dieet en de kans op kanker bij toekomstige generaties kunnen verkleinen.” Veel walnoten hoeven we daarvoor niet te eten. Zo’n vijftig gram per dag zou al genoeg zijn. UPDATE: het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door het American Institute for Cancer Research en de California Walnut Commission. De wetenschappers benadrukken echter dat deze partijen op geen enkele manier invloed hebben gehad op het onderzoek en de resultaten ervan. Bron: www.scientias.nl Noten zorgen voor een goede hersenwerking. In het blad Margriet van 30 april 2010 was een artikel te lezen over de goede eigenschappen van noten. Het hoge gehalte aan B-vitamines die zorgen voor een goede hersenwerking en helpen vermoeidheid voorkomen.De E-vitamines helpen voor een mooie huid.Het magnesium in de noten is goed voor de spier en zenuwwerking, ook tegen stress. Calcium zorgt op haar beurt voor rust en ontspanning. En het zink in de noot is belangrijk voor het immuunsysteem en zorgt tevens voor mooi haar. Zo ziet u dat noten een goed en hoogwaardig product is!! Slechts 7 walnoten per dag verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Gezond leven hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn: slechts 7 walnoten per dag verlagen de kans op hart- en vaatziekten, schrijft de Daily Mail. De walnoot blijkt één van de gezondste noten te zijn. Walnoten hebben – vergeleken met 8 andere noten – de meeste antixodanten. En ze zijn ook nog eens rijk aan gezonde vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Regelmatig noten eten zou de kans op hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker en diabetes type 2 verlagen. Maar tot nu toe was niet bekend welke noten het gezondst zijn. Daarom vergeleken wetenschappers van de University of Scranton in Pennsylvania 9 verschillende noten waaronder walnoten, hazelnoten, pinda’s en cashewnoten. Walnoten kwamen als beste uit de bus. ‘Een handjevol bevat bijna twee keer zo veel antioxidanten als eenzelfde hoeveelheid van elke andere noot. Maar helaas eten mensen er weinig van’, aldus onderzoeksleider Dr Joe Vinson. ‘Dit onderzoek toont aan dat walnoten vaker deel zouden moeten uitmaken van een gezond voedingspatroon.’ Het onderzoeksteam ontdekte niet alleen dat walnoten meer antioxidanten bevatten, maar ook meer krachtige antioxidanten. De antioxidanten die in walnoten werden gevonden hadden tussen de 2 en 15 keer zoveel meer kracht dan vitamine E, wat bekend staat om zijn antioxidante eigenschappen. Een van de grote voordelen van walnoten is volgens dr. Vinson dat walnoten in de oorspronkelijke staat worden gegeten, dus ongeroosterd. Door het roosteren gaat de kwaliteit van de antioxidanten achteruit. Volgens Dr. Vinson biedt een hoeveelheid van circa 7 walnoten het meeste gezondheidseffect. Bron: Daily Mail Handje noten goed voor de lijn Dagelijks een handje nootjes gaat honger tegen en voorkomt buikvet. Dat stellen wetenschappers van de Universiteit van Barcelona. Noten verhogen het serotonineniveau in het lichaam. Die stof vermindert de eetlust, vergroot het geluksgevoel en verbetert de gezondheid van het hart. Volgens de onderzoekers is slechts één ons rauwe, ongepelde walnoten, amandelen en hazelnoten per dag genoeg voor de positieve gezondheidseffecten. De onderzoekers zetten 22 mensen met het metabool syndroom – dat zich kenmerkt door overgewicht, hoge bloeddruk, een hoge bloedsuikerspiegel en een verhoogd cholesterol – op een dieet rijk aan noten. Zij werden vergeleken met 20 mensen die helemaal geen noten aten. Degene die 30 gram noten per dag aten, hadden veel meer serotonine in het lichaam. De wetenschappers hopen dat een ander voedingspatroon in combinatie met de consumptie van noten, die rijk zijn aan gezonde vetten en antioxidanten, mensen met metabool syndroom kan helpen om gewicht te verliezen, de kans op diabetes type 2 te verkleinen en hart- en vaatziekten te voorkomen. Bron: Daily Mail

    08-10-2012 om 12:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brabbes
    blog.seniorennet.be/brabbes
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!