Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

15-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eten we vandaag.

Wat eten we vandaag

Hoe vaak stel je jezelf niet deze vraag? Normaal gesproken kan dit al een moeilijke vraag zijn, maar als jij, of iemand in je omgeving coeliakie heeft dan kan het nog lastiger zijn om iets te bedenken.

 

Alvast een paar kleine tips van ons

Gluten is niets minder dan het eiwit dat in tarwe zit. Staat er tarwemeel op het etiket dan kun je ervan uitgaan dat je het product niet moet gebruiken. Lees altijd opnieuw de etiketten van een product. Soms is de samenstelling opeens veranderd. Werk met pure, eerlijke producten. Kant en
klare pakjes en sauzen bevatten vaak gluten. Sommige mensen met coeliakie verdragen ook geen melkproducten, deze kunnen dan bijvoorbeeld worden vervangen door sojamelk. Overleg bij twijfel met degene voor wie je kookt, dan voorkom je teleurstelling.

 


Categorie:Glutenvrij
» Reageer (25)
01-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glutenvrije biscuitrol.



.


.


Categorie:Glutenvrij
» Reageer (16)
16-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. GLUTENVRIJ HOOFDGERECHT Thaise kipsalade

Thaise kipsalade

Dit heb je nodig:

1 1/2 liter glutenvrije kippenbouillon
500 gram kipgehakt
4 eetlepels vissaus
5 cm.gemberwortel in dunne reepjes
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd in reepjes
1 theelepel poedersuiker
2 eetlepels limoensap
2-3 eetlepels muntblaadjes
4-5 eetlepels kleine basilicumblaadjes
3-4 eetlepels korianderblaadjes
2 snack-komkommers in dunne plakjes
1 kropsla, in stukjes
2-3 eetlepels zoute pinda's, grof gehakt
1-2 limoenen in partjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de bouillon in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg het gehakt toe samen met de vissaus en de gember. Verwarm het mengsel op hoog vuur circa 5 minuten. Breek met een lepel het gehakt in stukjes en roerbak tot het vocht is verdampt en het gehakt mooi bruin wordt. Voeg de chilipeper en de suiker toe en roerbak nog 2-3 minuten. Doe het mengsel in een kom en voeg limoensap en het grootste deel van de kruiden toe. Meng alles voorzichtig en breng eventueel op smaak met wat extra limoensap, vissaus en zout. Verdeel de komkommer en de sla over 4 borden en schep hierop het gehaktmengsel. Garneer met pinda's, de rest van de kruiden en partjes limoen.


Categorie:Glutenvrij
» Reageer (38)
22-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glutenvrije feesthapjes






Glutenvrije feesthapjes

 

            voor  4 personen :

             Ingrediënten

2 eieren

een scheut room en/of melk

zout

peper

enkele sprietjes bieslook, gesnipperd

2 eetlepels kaviaar

8 schijfjes komkommer

een klein potje zalmsla

enkele sprietjes bieslook of dille

olijfolie

peper

zout

8 mini-mozzarellabolletjes

8 kerstomaatjes

8 blaadjes basilicum

             Bereidingswijze

Lepelhapje met roerei en kaviaar:

Kluts de eieren en roer er wat melk of room door (met room wordt het smeuïger, maar melk is natuurlijk wel minder vet). Kruid met peper en een beetje zout (niet te veel, want de kaviaar is ook al vrij zout). Verwarm onder voortdurend roeren in een steelpannetje tot het ei begint te stollen. Meng wat gesnipperde bieslook onder het roerei en verdeel over amuselepeltjes. Garneer met wat kaviaar en serveer meteen.

Komkommertoastjes met zalmsla:

Beleg de schijfjes komkommer met een lepeltje zalmsla. Garneer met wat bieslook of dille en serveer.

Insalata caprese op een stokje: Doe wat olijfolie, peper en zout in een kommetje en laat de mozzarellabolletjes er een half uurtje in marineren. Steek telkens een bolletje mozzarella, een kerstomaatje en een blaadje basilicum op een stokje en maakt zo 8 spiesjes.


Categorie:Glutenvrij
» Reageer (30)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!