Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

05-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst je een aangename zondag en dit boeketje is voor jou.

.


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (6)
29-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ijs groene thee drank, lekker en gezond

.


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (4)
20-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jullie vergeten mij niet maar ik denk ook aan alle bloggers, daarom op drinken we er een alcohol vrij drankje op

.


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (6)
18-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fris drankje om eenieder te bedanken voor jullie trouwe berichten, tot binnenkort hoop ik,Fjak@

.


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (11)
08-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodebessen - vanillelikeur.


.

Rodebessen-vanillelikeur

 

Nog een late oogst aan rode bessen te verwerken? Maak dan deze mooie helderrode bessenlikeur met een vleugje vanille. Je hebt er nauwelijks wat voor nodig. Tenzij, zes weken geduld…

Serveer de likeur ijskoud in kleine borrelglaasjes of drink hem on the rocks. Aangelengd met wat frisse (schuim)wijn ook bijzonder lekker.

voor ca. 1 l

Ingrediënten
• 75 cl wodka
• 375 g rode bessen
• 300 g suiker
• 1 vanillestokje, overlangs doorgesneden

Zo maak je het
Was de bessen voorzichtig, laat ze goed uitlekken en verwijder de steeltjes. Doe ze in een grote, schone glazen bokaal en plet ze enigszins. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en giet de wodka erover. Roer goed. Sluit de bokaal en zet hem minstens zes weken in de koelkast. Roer een keer per week.

Na zes weken giet je de vloeistof door mousseline of neteldoek. Knijp de besjes goed uit om zo veel mogelijk van de vloeistof op te vangen. Giet de likeur in een brandschone glazen fles en bewaar in de koelkast.

 


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (36)
25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee is lekker als drank maar is voor vele zaken goed , lees maar.

THEE,

Thee komt uit de bladeren van een boom, genaamd Camellia sinensis. De drie belangrijkste soorten thee zijn Zwart, Oolong en Groen. Kruidenthee is niet afkomstig van de bladeren van een plant. Kruidenthee kan dan ook niet worden beschouwd als echte thee. Wortels, stengels, bloemen en delen van planten worden gebruikt voor het maken van kruidenthee. Studies in Nederland hebben aangetoond dat mannen die zwarte thee drinken 50 procent minder kans om te sterven van ischemische hartziekten. Dit vindt plaats wanneer onze slagaders worden verstopt en zijn niet in staat om goed te werken. Om gezwollen ogen te genezen moet u gaan liggen in een horizontale positie en plaats een vochtige theezak over beide ogen en laat het ongeveer 20 minuten liggen. De zwelling rond de ogen zal naar uw verbazing verdwijnen en je ogen zullen terugkeren naar hun oude glorie.

Thee absorbeert geuren. Hier is een tip voor het verwijderen van voedsel geuren uit uw handen. Giet wat thee over uw handen en alle geuren van uw vingers zullen verdwijnen, en laat ze geweldig ruiken. Het werkt zelfs heel goed samen met vis geuren!

Zwarte thee zakken kunnen worden gebruikt voor de behandeling van wratten. Tannine in thee is zuur en kan net zo effectief in het verwijderen van wratten zijn als diverse andere producten! Laat een gekoeld theezak op de wrat ongeveer 15 minuten drie keer per dag en de wrat zal langzaam krimpen en verdwijnen.

Wetenschappers hebben voor de vele jaren gemeld dat mannen in de Aziatische landen die groene thee drinken weinig gevallen van prostaatkanker zijn. Veel prominente onderzoekers zijn van mening dat dit te wijten is aan groene thee met veel krachtige antioxidanten en preventieve anti-kanker agentia.

In recente studies van Australische CSIRO wetenschappers is vastgesteld dat de aanwezigheid van huidkanker in laboratorium muizen sterk werd verminderd wanneer ze zwarte thee toegediend kregen. Er wordt gedacht dat polyfenolen, die zeer sterke antioxidanten en zijn opgenomen in de thee zijn de meest waarschijnlijke reden is voor dit verschijnsel.

Thee kan worden gebruikt om brandwonden en zonverbrandingen te verzachten. Zet natte theezakjes op de getroffen gebieden of houdt het op de plaats met gaas. U kunt ook thee in uw bad water doen. Dit werkt voor andere soorten brandwonden even goed.

 


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (28)
16-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee is goed voor de lijn

Groene thee is goed voor de lijn.



Elke dag twee tot drie koppen groene thee drinken is goed voor de lijn. Door het dagelijks drinken van de thee vallen mensen zonder iets extra's te doen gemiddeld 1,3 kilo af in vier tot twaalf weken. De drank zorgt er ook voor dat mensen die al afgevallen zijn, niet zo snel opnieuw aankomen.

Onder lijners had groene thee al een positief imago, maar het gunstige effect is nu voor het eerst door biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht wetenschappelijk vastgesteld.

Hursel promoveert op 15 april op een analyse van lijnen met behulp van natuurlijke ingrediënten. Volgens Hursel is ook het eiwitdieet, zoals het bekende van Dr. Frank, effectief. Het volgen van een eiwitdieet in combinatie met groene thee drinken leidt echter niet tot extra veel gewichtsverlies, aldus de promovendus. Goed slapen helpt weer wel.

Catechine en cafeïne

De combinatie van twee stofjes in de thee, catechine en cafeïne, veroorzaakt het stimulerende effect op de vetverbranding, aldus Hursel. Cafeïne zit ook in koffie, maar veel koffiedrinken heeft niet hetzelfde effect op de lijn, omdat koffie geen catechine bevat. Veel eiwit eten is wel positief, omdat eiwit moeilijk door het lichaam wordt afgebroken en tegelijk snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor de lijner vanzelf minder gaat eten.

"Geen wondermiddel"

Groene thee mag onbeperkt worden gedronken, maar volgens de promovendus bewerkstelligt meer theedrinken niet ook meer gewichtsverlies. Hursel: "Het is geen wondermiddel. Wie echt wil afvallen, moet natuurlijk meer doen dan groene thee drinken. Maar wie elke dag deze thee drinkt en verder niks doet, verliest gemiddeld 1,3 kilo aan lichaamsgewicht in een tot drie maanden.''

De oorspronkelijk Aziatische drank lijkt een echte 'gezondheidsbevorderaar' te zijn, zegt Hursel. ,,Er zijn positieve effecten gevonden voor hart- en vaatziekten, kanker, Alzheimer en de ziekte van Parkinson. In Maastricht gaan we nu uitzoeken of het drinken van groene thee ook helpt om te voorkomen dat vet in het lichaam wordt opgeslagen. Dat is dus een stap voor de verbranding van vet als energieleverancier.''

 Bron : hln


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (33)
02-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barista , espresso , Cappuccino en wat is dan een Latte art !

Wat is een Barista?

Een Barista een professional die zeer goed getraind is in het zetten van verschillende soorten koffies, met name
espressokoffie. Het woord Barista is afkomstig uit Italië en wordt nu ook  een steeds meer gebruikte term in de horeca sector.

Barista is een vak dat al lang wordt beoefend door "koffie freaks", echter heeft de Barista  sinds 2001 erg aan populariteit gewonnen. Steeds vaker worden professionals ingehuurd door Horeca zaken om een product te serveren van hoge kwaliteit.

Wat doet (en weet) een Barista
De Barista heeft zowel de techniek als de kennis in huis om een "perfecte" kop
espresso te zetten. Het is niet zomaar iemand die een kopje koffie kan zetten; De barista is als de kok in de keuken. Hij beschikt over kennis van bereidingswijze, espressomachines en vaak ook Latte Art Technieken. Een Barista is iemand die is gepassioneerd door koffie.

De Barista heeft de kwaliteiten om goede bonen te selecteren, de koffie op de juiste manier te malen en vervolgens de koffie machine dusdanig te bedienen dat de koffie wordt geserveerd met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Consistentie is hierbij essentieel.

 Wat is een espresso:

 

De betekenis van het woord espresso in het italiaans is "uitgedrukt" wat een zeer letterlijke beschrijving is voor het bereidingsproces van espresso. Espresso heeft betrekking op een speciale manier van koffiezetten, niet op de manier van branden of de oorsprong van de bonen. Een speciaal espresso apparaat wordt gebruikt om warm water door aangedrukt koffie te drukken. De gemiddelde doorloop tijd voor het zetten van een goede kop espresso is ongeveer 20 seconden.

Het procedé luistert nauw; de koffie moet van hoge kwaliteit zijn, de maling moet perfect en op de machine afgestemd zijn en de machine moet aan nogal wat eisen voldoen. Pas als al deze zaken in orde zijn krijgt u de zachte smaak van espressokoffie en de beroemde crèmelaag (crema).
*Crema zeer belangrijk dat hoeft op elk tasje te staan, als je tasje leeg is zit de crema vast rondom  de bovenrand ,in het volledig tasje is de crema al iets lichter van kleur en dan zit de crema  in het tasje behalve de kant waar je gedronken hebt, prima dan heb je de correcte espresso. Zie foto, opgelet dit kopje is niet naar de juiste norm geschonken er zit al teveel koffie in maar heb dit gedaan om mooi de crema en de rand te tonen.Om goed te zijn moet het één cm onder de rand zijn van het voorverwarmde kopje en schoteltje. Maar wees gerust het smaakte lekker hoor.


.


 Koffie wordt graag gedronken, omdat het gezellig is en omdat het een opkikkertje geeft. De populariteit van espresso, maar ook cappucino, koffie verkeerd en caffe latte, is de laatste jaren erg toegenomen. Mede door de opkomst van Barista's, koffie professionals en koffiebars lijkt hier voorlopig nog geen einde aan te komen.

*Espresso dient een zachte, volle en complexe smaak te hebben die nog geruime tijd in de mond achterblijft. Een soort bonbon van koffie die je weer even opfrist.

 Waarom krijg je in een restaurant een glaasje water bij een espresso?

Echte Italianen drinken voordat ze hun espresso drinken een glas water, om de mond te spoelen. Hierdoor is hun smaak neutraal van alles wat ze hebben gegeten en kunnen ze extra goed genieten van de smaak van espresso.

Wat is Cappuccino:

Inleiding
Cappuccino is een Italiaanse koffiesoort die wordt bereid met melkschuim, warme melk en espresso]. Cappuccino wordt in Italië vrijwel uitsluitend in de ochtend gedronken. Een populair ontbijt bestaat uit een cappuccino en een cornetto, een (zoete) croissant.

Bereidingswijze
Een cappuccino bestaat uit 1 deel espresso en gelijke delen gestoomde melk en melkschuim. Een traditionele cappuccino van 150ml bestaat dus voor één derde uit
espresso. en voor twee derde uit melk.

Om een goede cappuccino te maken is het van groot belang om een goede
espresso. te kunnen zetten. De espresso is de basis van de cappuccino. Voor het maken van een sterkere cappuccino of espresso wordt vaak een aangepaste koffie soort gebruikt. Een donkere koffieboon heeft een sterkere smaak. Een goede espresso machine is een van de hulpmiddelen die de kwaliteit van de drank kan verhogen.

Een aantal machines hebben de mogelijkheid om automatisch opgestoomde melk op de espresso doen. Door middel van 1 druk op de knop wordt de cappuccino afgemaakt. Echter is deze methode voor veel barista's een doorn in het oog. Goede kwaliteit melk dient handmatig opgestoomd te worden in een melkkan welke vervolgens in de
espresso. wordt geschonken.

Het opstomen van melk is als volgt:
1. Neem een koude schone conisch gevormde melkkan.
2. Vul de kan tot het begin van de schenktuit met koude Volle Melk.
3. Blaas de stoom even uit om de ongewenste condens te verwijderen
4. Breng de stoomtuit in de melkkan tot ongeveer 3 cm van de bodem.
5. Draai de stoomkraan open en wacht 2 seconden tot de melkkan rustig is.
6. Breng de stoomtuit nu langzaam naar het melkoppervlak. Een paar keer kort blazen en "lees" de melk. Zonder bellen!
7. Houdt met de vrije hand de zij- of onderkant van de kan beet.
8. Als u voelt dat de kan warmer wordt, breng dan de stoomtuit naar beneden tot ongeveer 1 centimeter van de bodem en laat de melk door de kan karnen/draaien. Dit is een belangrijk moment. Als u met de vrij hand voelt dat de kan warm wordt (niet meer dan 65/70 graden) draai dan de stoomkraan rustig dicht. Een mooie schenkbare creme is nu het resultaat. Vergeet niet de stoom uit te blazen en schoon te maken.
9. Neem de melkkan en observeer het resultaat. Direct gebruik is hier gewenst.
10. Als er toch kleine belletjes in de melk zitten, geef dan 1 of 2 ferme tikken met de kan op de werkbank.
11. Schenk de melk door de espresso en schudt vervolgens rustig heen en weer met het kannetje waardoor de melkschuim ook in het kopje komt.

 

 Latte art:

De "kunstenaar", de barista, schenkt met een speciale techniek de geschuimde melk in de crèmelaag van een espresso. Met schijnbaar simpele bewegingen van het schenken van schuim ontstaan de meest prachtige en uiteenlopende motieven zoals blaadjes, hartjes en appeltjes. Deze techniek vereist een hoge kwaliteit van apparatuur en ingrediënten en vooral persoonlijke aandacht van de barista

..

Koffie en gezondheid:

koffie en gezondheid: is koffie nu gezond of ongezond? Een kop koffie bevat honderden stoffen, waarvan wij slechts ten dele weten wat voor een invloed zij hebben op de gezondheid van de mens. De ene stof heeft een positieve invoed, de andere wellicht wat negatief, maar wat het effect nu tesamen is, zeker in combinatie met andere voedingsstoffen: dan weten we het vaak niet.

Er zijn veel onderzoeken geweest naar de gezondheidseffecten van koffie, en ze spreken elkaar soms nog wel eens tegen.

In koffie zit cafeïne waaraan veel goede bijwerkingen aan toegedicht kunnen worden, maar ook minder goede. In filterkoffie en andere koffie die goed heeft kunnen trekken zit bijna 2x zoveel cafeïne als in espresso-koffie. Bent u gevoelig voor cafeïne, neem dan juist een espresso, hoewel u juist zou denken dat die meer cafeïne zou bevatten. Daarentegen houdt het filter weer andere stoffen tegen die minder goed voor de gezondheid zouden zijn. Zet u koffie met kokend water of niet, hoe heter het water hoe meer stoffen vrijkomen, de koffie kan ook verbranden.

Verder bevat koffie veel anti-oxidanten zoals chlorogeenzuur die van goede invloed zou zijn op diabetes type 2 (wat door hoge bloeddruk, hoge cholestorol, en teveel buikvet in de hand wordt gewerkt). Koffie zou niet alleen preventief werken op de ziekte van Alzheimer, maar Alzheimer zelfs kunnen genezen, zowaar!

We vinden nog wel meer artikelen van de positieve effecten van koffie op de gezondheid.

*Het idee fixe dat koffie ongezond zou zijn is echter nooit aangetoond, met name dat koffie een ongunstig effect zou hebben op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten.

We gaan de onderzoeken niet herhalen, op internet vindt u nogal wat artikelen over de effecten van koffie op de gezondheid (soms alleen nog bij muizen getest). Vanuit de industrie gesponsorde websites worden slechts de positieve effecten benaderd, andere juist wat meer de negatieve, maar overigens ook dat dat meer met de gevoeligheid van het individu te maken heeft.

Wij zijn niet overtuigd, niet van schadelijke effecten, maar ook niet van de positieve effecten van koffie op de gezondheid. Zoals zoveel dingen: geniet van uw koffie of espresso, teveel zorgen zijn slecht voor uw gezondheid.

Als wij dadelijk weer onze koffie kunnen drinken zijn we weer helemaal blij en of het zo is of niet: wij denken dat blije mensen gezonder zijn!


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (37)
25-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom melk goed is voor je ogen.

 

 

Waarom melk goed is voor je ogen.

 

 

 Van wortelen zou je gezonde ogen krijgen, maar nu blijkt dat ook melk wonderen kan doen. Vrouwen die melk drinken zouden op latere leeftijd minder kans hebben op ernstige oogaandoeningen.

Wetenschappers ontdekten dat vrouwen met de hoogste vitamine D-gehaltes ongeveer twee derde minder kans hebben om AMD (Leeftijdsgebonden Maculaire Degeneratie) te ontwikkelen, een oogaandoening die de grootste oorzaak van blindheid is.

AMD is de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlies bij mensen ouder dan 50 jaar. Leeftijdsgebonden Maculaire Degeneratie neemt het gezichtsvermogen weg dat nodig is om te lezen, rijden en om gezichten te herkennen.

Vitamine D
Amerikaanse onderzoekers bestudeerden de medische dossiers van 1.313 vrouwen inzake AMD. Ze ontdekten dat vrouwen jonger dan 75 jaar met het hoogste vitamine D-gehalte 59 procent minder kans hebben om AMD te ontwikkelen.

Hoewel de zon de belangrijkste bron van vitamine D is, maakt het aantal uren dat je per dag buiten doorbrengt niet uit. De verhoogde weerstand tegen de oogaandoening komt hoofdzakelijk door de opname van vitamine D via voedsel (zoals melk, vis, cornflakes en margarine) en supplementen.

Jaarlijks krijgen ongeveer 200.000 Britten te horen dat ze aan AMD lijden. Er bestaat geen preventieve behandeling, al kan medicatie en een laseroperatie de schade die veroorzaakt werd door de oogaandoening beperken.

Een eerder onderzoek suggereerde dat een verhoogde consumptie van omega-3 visolie-vetzuren weerstand biedt tegen Leeftijdsgebonden Maculaire Degeneratie.

 


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (33)
31-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn betere bierproevers.

 

 

Vrouwen zijn betere bierproevers

 

Een Australische brouwerij is op zoek naar professionele bierproevers. Die moeten van het vrouwelijk geslacht zijn want die hebben, naar het schijnt, een betere neus voor bier.

De 'New Bluetongue Brewery' is op zoek naar 100 nieuwe krachten. 15 van hen krijgt een droomjob: het proeven van bier. Enige ervaring is niet vereist, wel worden vooral vrouwen gezocht. "Vrouwen zijn gewoon beter om een geur of smaak te detecteren", vertelt brouwer Tim Williams. "Hun ruik- en smaakzin is sterker dan bij mannen. Anders dan bij wijn, moeten bierproevers doorslikken. De bittere karakteristieken kan men immers beter detecteren achteraan de keel".

Chemicaliën
De laatste jaren verschijnen er meer vrouwelijke bierproevers. Brouwerijen als Carslberg of SABMiller, werken voornamelijk met vrouwen. Zij proeven bepaalde chemicaliën in bier beter dan mannen. Ongewenste ingrediënten als methyl, butene en thiol, die in het brouwproces kunnen opduiken, worden door vrouwen sneller herkend. Ook onderscheiden zij makkelijker en beter de verschillende smaakstadia.

Controle
Bierproevers zijn een belangrijke schakel in het brouwproces. Zij controleren dagelijks of het geproduceerde bier goed is en helpen brouwers bij het bepalen van de houdbaarheidsdatum of bij de introductie van een nieuw bier.

 


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (2)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!