xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
.
Rodebessen-vanillelikeur
Nog een late oogst aan rode bessen te verwerken? Maak dan deze mooie helderrode bessenlikeur met een vleugje vanille. Je hebt er nauwelijks wat voor nodig. Tenzij, zes weken geduld
Serveer de likeur ijskoud in kleine borrelglaasjes of drink hem on the rocks. Aangelengd met wat frisse (schuim)wijn ook bijzonder lekker.
voor ca. 1 l
Ingrediënten 75 cl wodka 375 g rode bessen 300 g suiker 1 vanillestokje, overlangs doorgesneden
Zo maak je het Was de bessen voorzichtig, laat ze goed uitlekken en verwijder de steeltjes. Doe ze in een grote, schone glazen bokaal en plet ze enigszins. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en giet de wodka erover. Roer goed. Sluit de bokaal en zet hem minstens zes weken in de koelkast. Roer een keer per week.
Na zes weken giet je de vloeistof door mousseline of neteldoek. Knijp de besjes goed uit om zo veel mogelijk van de vloeistof op te vangen. Giet de likeur in een brandschone glazen fles en bewaar in de koelkast.
|