.
Pasta alla Norma
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten (voor twee personen): 200 g pasta, korte vormpjes; 1 aubergine; 0,5 liter tomatensaus (de passata van Cirio is een aanrader, te vinden in de Belgische supermarkten); 1 teentje look; Olijfolie; 1 blokje groentebouillon; 1 ei, hardgekookt; Enkele blaadjes basilicum; Zout en peper; Parmezaanse kaas of gedroogde ricotta (niet makkelijk te vinden).
Bereiding:
1. Snijd de aubergine in kleine blokjes en frituur ze in olijfolie. Laat ze een kwartiertje uitlekken en besprenkel ze met zout.
2. Kook de passata in olijfolie, voeg een teentje look en een blokje groentebouillon toe.
3. Kook intussen de pasta al dente.
4. Plet het ei in stukjes. Voeg ze toe aan de saus. Voeg ook de aubergines toe, enkele blaadjes basilicum, peper en zout.
5. Meng de pasta met de saus en besprenkel de schotel met Parmezaanse kaas of gedroogde ricotta. Giet er voor het opdienen wat olijfolie over. Als wijn kan er een Ciro Rosso of Rosata bij.
|