Heb jij ’t soms ook, dat je zak bruine suiker zò hard wordt dat je ‘m niet meer kunt gebruiken? Je bent zeker niet de enige.
In de vuilnisbak ermee? Nee hoor: er bestaan makkelijke trucjes om je bruine suiker terug zacht te maken. Probeer ze gerust uit!
1. Vochtig keukenpapier Als je verharde bruine suiker in 1-2-3 zacht wil maken, is dé truc voor jou. Het enige wat je nodig hebt, is een microgolfoven, een kom en een keukenpapiertje! Zo ga je te werk:
Doe de verharde bruine suiker in een microgolfovenbestendige kom. Maak een velletje keukenpapier vochtig (knijp het goed uit, want het mag niet té nat zijn) en leg het bovenop de suiker. Zet de kom in de microgolfoven en laat ‘m zo’n 20 seconden draaien. Is de suiker nog niet zacht genoeg? Herhaal de stappen en maak de suiker in tussentijd los met een vork. 2. Vochtig ingrediënt Check je enkele dagen op voorhand de ingrediënten die je nodig hebt, maar merk je dat je bruine suiker steenhard is geworden? Geen nood: door er een vochtig ingrediënt bij te bewaren, is je suiker binnen de twee dagen weer zacht. Kies voor een stukje brood, een stuk van een sinaasappelschil of enkele marshmallows: ze zorgen ervoor dat de suiker weer vochtig wordt en makkelijk uit elkaar brokkelt. Doe de suiker in een afgesloten plastic zakje of luchtdichte doos en leg ze erbij.
3. De juiste bewaardoos Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Bewaar je bruine suiker daarom meteen in de juiste doos. Met een luchtdicht exemplaar kun je niet missen: hoe minder lucht bij de suiker kan, hoe minder kans dat hij hard wordt!
Eenmaal je bruine suiker weer zacht is, houdt niets je tegen om er hemelse recepten mee uit te testen.
Een kat opvoeden is zo goed als onmogelijk. Ze leidt haar eigen leventje. En een van haar favoriete bezigheden is voorwerpen in je interieur omgooien!
De meeste katten weten zich het grootste deel van de tijd probleemloos alleen bezig te houden. Het kleinste niemendalletje zorgt voor afleiding: een touwtje, een kartonnen doos, een kurk, een vlieg... Zij zijn de kampioenen van de geïmproviseerde solospelletjes! Zo vindt een kat het leuk om kleinere voorwerpen in je interieur te verschuiven... tot ze op de grond vallen. Zie dit niet als een sadistisch trekje. Voor je kat is dit gewoon een zoveelste spelletje. Want wat is er leuker dan een voorwerp tegen de vlakte te zien gaan, ook kleine kinderen vinden dat geweldig. De eerste keer doet je kat dat niet met opzet, ze stoot per ongeluk iets om terwijl ze zich een weg baant tussen de vele voorwerpen op je kast of vensterbank.
Met wat geluk blijft het bij die ene keer. Is dat niet zo, dan heeft je kat wellicht een nieuw spelletje ontdekt, dat ze wil herhalen. Dit heet conditionering: je dier vindt het leuk om iets te doen, dus gaat het dit opnieuw doen, om er weer plezier aan te beleven. En als je daarop reageert, versterkt dit de conditionering alleen maar. Want de meeste katten vinden het fijn dat hun baasje alle aandacht op hen richt. Je kat realiseert zich dat ze macht krijgt door een voorwerp te laten vallen en doet het daarom opnieuw! En dat geldt nog meer als je positief op het voorval reageert, met een lach of een teder gebaar bijvoorbeeld.
Er is dus maar één oplossing: nooit meer reageren op dit kattenkwaad. Als je kat beseft dat ze op deze manier niet langer je aandacht kan trekken, zal ze op zoek gaan naar een andere bezigheid. Zie je dat je kat weer overal op loopt, op zoek naar meer toeren om uit te halen, probeer dan haar aandacht te trekken met een speeltje. Zo breng je haar op andere gedachten en weet je die mooie vaas misschien te redden!
Ik ben Erika, en gebruik soms ook wel de schuilnaam kaatje.
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 13/08/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: pc bloggen enz.kleuren op nummer.